Kåkå Olsen på Litteraturmagazinet har recenserat Jämställdhetsbluffen. Hon gillar boken och sammanfattar sina intryck på följande vis:

Pelles stundvis tillspetsade argumentation (som jag gillar) tar avstamp i aktuell forskning och i slutet av boken finns en diger referenslista. Han är såväl lättbegriplig som lättillgänglig och det är förvånansvärt mycket som ryms i bokens nätta format.

Mansfrågor måste diskuteras mer. Inte på bekostnad av kvinnofrågorna utan parallellt med dem. Diskussionsutrymmet är tillräckligt stort för det. Så läs den här boken, sug i er dess innehåll och inse att vi aldrig någonsin kommer att uppnå jämställdhet så länge vi sätter dubbla standarder och diskriminerar varandra.

Första delen av recensionen beskriver några av bokens övergripande principer. Själv tycker jag detta ger en bra bild av vad boken handlar om, så för dig som ännu inte läst boken kan du tryggt använda recensionen som köpguide.

Sammantaget ger Litteraturmagazinet boken betyget fyra av fem.

Jag kan även passa på att tipsa om att Jämställdhetsbluffen nyligen släpptes som e-bok. Du som väntat på en elektronisk version kan hitta den här:

Boken finns även i tryckt version.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Google