Från SVT.se:

Nu lämnar Miljöpartiet in en motion. Boende, samtalsterapi och juridisk hjälp. Det vill partiet att Stockholms stad ska erbjuda män som utsätts för våld av sin partner. Men Alliansen menar att hjälpen redan finns.

- Det finns nästan ingen hjälp för män i den här situationen att få. Man kan vända sig till polisen och få hjälp att göra en anmälan. Men att ta hand om det som känns efteråt finns det inte så många som hjälper till med, säger Mårten af Ekenstam, familjeterapeut på Mansjouren.

- Generellt så ska de få samma hjälp som misshandlade kvinnor får men så ser det inte ut i praktiken. Det finns väldigt lite hjälp för män och eftersom de inte vet var de ska vända sig vänder de sig ingenstans alls, säger Stefan Nilsson (MP).

En guldstjärna till Miljöpartiet i Stockholm!

Självfallet ska alla misshandlade människor kunna få gott stöd av samhället, oberoende av kön.

Läs hela artikeln här.

 

15 kommentarer på “Miljöpartiet i Stockholm vill hjälpa misshandlade män”

 1. Joel Johansson skriver:

  Bra. Miljöpartiet har dock en hel del att göra upp med på riksnivå när det gäller deras värdegrund. Avseende genuspolitik så är det många partier som kommer att behöva göra upp med sin historia på samma sätt som kommunisterna, innan man kan återfå något förtroende. Det gäller väl alla utom möjligtvis KD.

  http://4.bp.blogspot.com/_qlD3nj6oxCQ/TD1YUVTz74I/AAAAAAAAAxQ/f3QwHKemHuo/s400/MP-1.jpg

 2. [...] Pelle Billing skriver att Miljöpartiet har lämnat in en motion om hjälp till misshandlade män! Miljöpartiet av alla? Så tänker nog fler än jag! Men förklaringen kommer, det är på lokal nivå i Stockholm… Muppartiet på riksplanet är ju anti allt som kan vara positivt för män. Eller positivt för samhället i stort också för den delen… [...]

 3. Nils Jungenäs skriver:

  En guldstjärna…?
  En guldstjärna till en förrövare för att den slutar misshandla mig med just det verktyget på just den kroppsdelen…

  Man ska vara glad för det lilla?

  Nej. Ingen guldstjärna från mig.

 4. Per skriver:

  I senaste riksdagsvalet röstade jag på Miljöpartiet eftersom de var det parti som stod närmast (eller snarare minst långt ifrån) mina egna värderingar. Efter en hel del sjuka klavertramp ändrade jag dock min syn på dem. Nu blev jag lite mjukare inställd till dem. Det kanske blir en röst nästa gång!

 5. Oscar skriver:

  Det krävs lite mer än så för att jag ska ge en guldstjärna till någon. Miljöpartiet har tyvärr utmärkt sig negativt tidigare och speciellt då på riksnivå.

 6. Pelle Billing skriver:

  Lite väl negativa kommentarer, tycker jag. Varje steg åt rätt håll är en framgång, så ser jag det iaf. Om man vill se snabbare framgång får man själv engagera sig.

 7. Joel Johansson skriver:

  Javisst, men det är viktigt att komma ihåg vad Miljöpartiet står för, och det är värt att nämna i sammanhanget.

 8. Mörker skriver:

  Jag skulle inte ta det här på allvar. En motion eller en utredning betyder ingenting . Särskilt inte efter år av bigotteri. De vet att motionen inte går igenom., utan har bara lämnat in den för att slippa kritik från en växande jämställdiströrelse.

  Så länge Mp inte har en plan för könsneutral lagstiftning och krafttag för att förbättra situationen för de barn och pappor som med mammors och statens våld slitits isär, så är Mp fortfarande fienden. Och de kan ta sin fiiina miljö och köra upp !

 9. Joakim skriver:

  @Nils Jungenäs: En guldstjärna för att de går mot strömmen och tillrättavisar de andra mobbarna. Skulle inte du vara tacksam om en av dina mobbare plötsligt sa åt de andra mobbarna att lämna dig ifred istället för att själv bara sluta mobba dig och se på?

 10. Nils Jungenäs skriver:

  @Joakim:

  Din liknelse belyser bara absurditeten ytterligare. Vi kanske är diametralt olika som personer…

  En guldstjärna hade i ditt exempel, i mina ögon, förtjänats av penalisten först efter en ursäkt som vittnar om fullständig insikt och ånger följd av ett tydligt ställningstagande för mig i min kamp. Deffinitivt inte för mindre.

  >> Pelle

  ”Negativa kommentarer”? Ja… och?

 11. Joakim skriver:

  @Nils Jungenäs: Jag förstår vad du menar, men för mig räcker det tvärt emot inte med att be om ursäkt om man inte dessutom går i polemik med de andra mobbarna. Jag vet inte om du eftersträvar båda delarna samtidigt, men jag tycker faktiskt att det steget de tagit nu är det viktigaste.

 12. Nils Jungenäs skriver:

  >> Joakim

  Jo det är naturligtvis ett viktigt steg. Jag tycker dock att det är fel att dela ut guldstjärnor till någon som fortfarande gör många fel i en fråga. Speciellt innan de visat något tecken på att erkänna och ta ansvar för att de på de punkter som reviderats tidigare gjort fel. Jag hållar helt enkelt inte med om Pelles hållning i frågan. Att det uppfattas som ”negativt” är tråkigt…

 13. Jo skriver:

  Guldstjärnor är väl nästan per definition något man ger till såna som inte blivit så duktiga än, som en uppmuntran att fortsätta på den inslagna vägen? Den som redan kan sina saker behöver inga guldstjärnor.

 14. Nils Jungenäs skriver:

  @Jo:

  Det kanske är där skon klämmer. Vi kanske har olika syn på guldstjärnor. När jag gick på mellanstadiet fick vi guldstjärnor ibland. Man kunde svara ”rätt” och man kunde svara ”fel”. Dessutom kunde man svara exceptionellt bra. Då fick man en guldstjärna. Med den gultstjärneordningen har varken Mp eller någon som slutar mobba någon gjort sig förtjänt av en guldstjärna.

 15. Joakim skriver:

  @Nils Jungenäs: Hade det varit begränsat med guldstjärnor hade jag hållit med dig. Men eftersom jag dagligen ger MP ris och tistlar så är jag beredd att skicka med en guldstjärna för en gångs skull.

Google