Först ut med att recensera Jämställdhetsbluffen blir bloggaren Aktivarum.

Recensionen är informativ, samtidigt som den ger en bild av vad Aktivarum tycker om boken samt vilka målgrupper han tycker bör läsa den.

Kolla in hela recensionen här. Boken köper du enklast här.

 

9 kommentarer på “Bloggaren Aktivarum recenserar Jämställdhetsbluffen”

 1. jimmy skriver:

  Idag kom boken i min brevlåda, det blir nog sträckläsning under kvällen för sambon ville också läsa den med en gång

 2. Ariel skriver:

  Hörde du Mix megapol i morse? Gry, Anders och den tredje diskuterade IKEA och de retuscherade kvinnorna i katalogen. De gav en känga till Sveriges vet-bäst-attityd och att vi tror att vårt jämställdhetstänk ska frälsa hela världen.

  Oväntat och uppfriskande!

 3. Vänster och Antifeminist skriver:

  Aktivarum Billing & Ström, vilken skarp trio.

  @ Ariel

  Läste det som hastigast i Metro, såg Claes Borgströms bild och tänkte
  Quick skandalen ”Ni är ju som Talibaner” och Assange gate. Gäsp

 4. MarcusE skriver:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/missa-inte-forskning-som-redan-finns-om-man_7544306.svd

  Fyra genusforskare ifrågasätter den nya satsningen på män från regeringen.

  ”…På senare tid har röster höjts i samhällsdebatten som menar att den svenska jämställdhetspolitiken osynliggjort och i vissa fall till och med missgynnat män. Inom den existerande forskningen finns dock inget som tyder på detta. I stället ser vi att ett starkt genusforskningsfält och ett starkt jämställdhetspolitiskt fokus bidragit till att uppmärksamma manlighetens baksidor…”

  Något att ta upp?

 5. Chade skriver:

  @MarcusE: En snabb koll på artikelns påstående om vilka avslutade och pågående avhandlingar som finns om män ger att det är personer som Niclas Järvklo (?) och Roger Klinth som utför dessa. Det känns som att det är personer som sysslar med kritisk mansforskning och jag kan sätta en slant på att de kommer att komma fram till att mäns beteende är problematiskt och om män bara betedde sig lite mer som kvinnor så löser det mäns problem.

  Dvs. de utgår från att kvinnan är den norm män bör sträva efter och jag tvivlar starkt på att de kommer fram till något som faktiskt hjälper män i dagens Sverige (eftersom ”lösningarna” framförallt kommer att vara att ändra på männen).

  Men jag vet ju inte säkert. Det kanske finns massor av bra svensk forskning om män som Ström, Billing, Aktivarum, Bergqvist et. al. missat?

  Nu lät det här kanske som en attack på dig MarcusE men det var inte meningen alls, bara så att du vet.

 6. Mia. skriver:

  @MarcusE:

  Samtidigt skriver man även…

  ”En av de utmaningar vi maskulinitetsforskare återkommer till är hur vi kan förstå enskilda mäns erfarenheter av maktlöshet samtidigt som vi behåller fokus på de samhälleliga strukturer där män som grupp privilegieras på bekostnad av kvinnor.”

  Jag är inte så insatt i just detta men tänker utifrån mina specifika infallsvinklar/intressen i jämställdhetsdebatten – Kanske även titta på strukturer som (eller hellre hur könsrollsmönster) gör att kvinnor som grupp priviligieras på bekostnad av män?

 7. Pelle Billing skriver:

  Vad gäller SvD-artikeln har jag skrivit en replik.

 8. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Även jag har beställt din (och Pär Ströms) bok. Vet dock inte om jag kan lova någon bokrecension.

  Tyvärr verkar det dock som att mina tidigare farhågor är på väg att besannas, att du och din bok kommer att tystas ihjäl av media och feministerna.

Google