Pär Ström släpper bok om diskriminering av män

19 september 2012, av Pelle Billing

Så här skriver Ström om boken:

Boken ger en översikt över dagens diskriminering av män och pojkar, med ett mycket stort antal exempel från både privat och offentlig sektor. Allt är belagt med källor. I boken följer jag upp med en diskussion om orsaker och följder. Jag tar också upp hur diskrimineringslagen har gjorts tandlös och hur DO tittar bort när det är män som diskrimineras.

För mer info om boken, se Genusnytt.

 

7 kommentarer på “Pär Ström släpper bok om diskriminering av män”

 1. Pär Ström skriver:

  Roligt att du tar upp boken, Pelle! Tidningen Smålandsposten ägnar sin ledare åt min bok (som heter ”Mansförbjudet”), du kan läsa ledaren här:

  http://www.smp.se/ledare/man-diskrimineras-i-jamstalldhetens-namn%283440155%29.gm

 2. David skriver:

  Nu hoppas vi på en renässans av hur media och politiker förhåller sig till jämställdhet i höst (och framöver)! Har köpt en bok och kommer köpa nästa när den kommer ut. In med sanning och fakta och ut med manshat och feministiskt tolkningsföreträde.

 3. Göran Jansson skriver:

  Våra föreställningar hur saker ligger till , hur vi ser på saker saker o ting , beror på föreställningar (känslomässiga) eller inställningar(intellektuella) .

  Det sista är en syntes av känsla och tanke , Enkelt uttryckt : känsla resp. förnuft .

  Det första kallas ofta magkänsla ,intuition (kvinnor tillskrivs ofta detta) medan det andra ofta pryds med statistik , siffror (tillskrivs ofta det manliga) .

  Den i särklassigt största skiljelinjen , fronten ligger här . För att vi män ska nå fram i debatten gäller det att ha det här klart för sig .
  Vill Du övertyga feminister måste Du använda mer känslomässiga argument .
  Statistik hamnar ofta ohört på hälleberget .

  Vill Du lyssna på/diskutera med feminister (rekommenderas) ska Du inte argumentera som jag gör här . Endast Dina meningsfränder lyssnar .
  Vill vi ha ett meningsutbyte måste vi ha kontakt !

  Vi behöver riva en del Babels Torn .
  Tyvärr kommer det att göra många av aktörerna hemlösa .

  MVH Göran i Gamleby

 4. Abe Lngul skriver:

  Jag lyssna på Kawa hela programet med Aschbrgs intervju i radio 1. Han e ju ikke ett dugg seriös utan bara media kåt. Han sa själva flera ggr under 40 min intervjun att han diskuterar ur ett skämt perspektiv utan förnuft överhuvudtaget

 5. leifer skriver:

  Man kan ju anta att SVT aktuellt, som numera är på en timme, inte kommer att ha en chans att kunna klämma in ett inslag om Pär Ströms bok då. Det var dock ett inslag om en annan ”jämställdhetsbok” idag, en kvinnlig författare förstås.

  Ordet jämställt, och framför allt, motsatsordet ”ojämställt”, handlar enbart om att kvinnor på nåt sätt förtrycks. Män kan aldrig förtryckas av kvinnor har vi fått lära oss av gammelmedia.

  Idag finns en nyhet på svt texttv om att män som lever ojämställt blir olyckligare. Dvs det betyder då att männen inte hjälper till med halva hushållsjobbet förstås.

  http://www.svt.se/svttext/web/pages/121.html

  Män mår sämre i ojämställda relationer

  Ojämställda män mår sämre än
  jämställda, skriver Dagens Medicin.

  En studie av cirka 700 personer som
  lever i parförhållanden med barn visar
  nämligen att män som tar mindre än
  halva ansvaret för hushållsarbetet mår
  sämre än andra. Framför allt om de
  själva tycker att förhållandet
  inte är jämställt.

  Enligt forskaren Lisa Harryson vid
  Umeå universitet är det osäkert vad
  sambandet beror på. Det kan bero på
  att männen känner av att de inte
  lever upp till samhällets
  förväntningar på dem, säger hon.

 6. Lavazza skriver:

  leifer: Hur definieras jämställda förhållanden? Vilka faktorer har man laborerat för att få fram jämförbara storheter? Att vara ensamförsörjare med låg lön är förstås mer stressande än att vara det med hög lön, men att ha två låga halvtidslöner är nog inte så muntert det heller.

  Och varför är den framspekulerade förklaringen samhällets förväntningar och inte makans förväntningar?

 7. leifer skriver:

  Lavazza

  Ja exakt, det är ju såna frågor som väcks. Men tydligen är ”jämställdhet” i media ett ord med en viss definition enbart.

Google