Läs smakprov från min bok online!

26 september 2012, av Pelle Billing

Som många av er redan har full koll på, så släppte jag min bok Jämställdhetsbluffen i förrgår.

Du beställer enklast boken direkt på bloggen, genom att fylla i ett formulär.

För dig som föredrar att beställa från en nätbokhandlare, så finns det också flera alternativ.

I dag kan jag även presentera ett litet smakprov från boken. Det är de första sidorna från bokens inledning som nu ligger online.

Inledningen ger en bakgrund till hur jag blev intresserad av könsfrågor. Således finns där olika exempel och händelser från mitt eget liv. Resten av boken är sedan mindre personlig och mer inriktad på att förklara vad själva jämställdhetsbluffen är för något.

Smakprovet från boken har lagts ut av Höstens Böcker. För att läsa utdraget är det bäst att använda sig av PDF-filen. För att se det vackra omslaget och få en känsla för formatet, är det bäst att använda förhandsvisningen. Så testa båda varianterna.

Tipsa gärna släkt, vänner och bekanta om detta smakprov – så att boken kan spridas till fler! Budskapet är ytterst viktigt för dagens Sverige, och om just du sprider budskapet så gör du en ovärderlig insats.

 

27 kommentarer på “Läs smakprov från min bok online!”

 1. [...] Pelle Billing: Läs ett utdrag ur boken Jämställdhetsbluffen [...]

 2. Patrik skriver:

  fortfarande ingen mediauppmärksamhet?

  Efter att ha läst inledningen väntar jag med spänning på att få hem mitt ex! :)

 3. Kristian skriver:

  Det är en jättebra inledning, man sugs med och vill definitivt fortsätta läsa!

 4. Taste in men skriver:

  Spännande och bra inledning!

  Kanske är denna bok för bra, vilket då betyder att den blir för farlig för rådande feminism i Sverige. Kan finnas en risk att den tystas ner då, medan man förlöjligar ströms bok.
  Hoppas på någon recension snart.

 5. Sanjo skriver:

  Hoppas verkligen att alla köper denna bok!

  Den är så viktig att den kommer att förändra svensk politik – var med från början!

 6. Fender skriver:

  Håller med om att det är en jättebra inledning och man blir sugen på att läsa mer, sen känner jag igen mig i resan från skolan till att vara feminist och till att vakna upp och reflektera över vad det är som händer, vad är det jag säger i min feministiska iver till att börja utforska och erövra min manlighet, den som står lägst i rang i dagens samhälle.

 7. Anders skriver:

  Efter att ha läst inledningen så måste jag bara köpa boken! Nu måste man tänka taktiskt. Vart beställer jag den för att det ska synas i statistiken? Adlibris får det bli :)

 8. Såklart skriver:

  Känner en läskig förnimmelse redan… att den här boken i sin enkla, snygga och tydliga utgåva, helt enkelt är för mycket för de svenska mediala redaktionerna.

  Boken kommer att tystas ner – inte nämnas, inte refereras till. Den är för farlig, för sann, för väl skriven. Den kan inte förlöjligas – som är enklare med Pär Ström, av någon anledning.

  Det finns alltså ingen möjlighet att ”vinna” en debatt med Pelle om de här frågorna. Därför finns det inte heller en enda redaktion i Sverige som tar upp honom och resonerar kring boken…

  Ja, vi får väl se. Med tiden så kommer detta tillbaka. Pelles bok är ett tidsdokument och när tiden är mogen kommer den att bli en av Sveriges mest lästa böcker, det är jag övertygad om.

  Då blir det intressant att ställa dem till svars, som förnekade böcker och som lät galen ideologi gå före sunt förnuft.

  Vi kommer ju att minnas er:-)

 9. Men@Work skriver:

  Pärs och Pelles böcker kompletterar varandra bra. Pärs är en mer formell genomgång och Pelles en mer personlig betraktelse.

 10. Matte skriver:

  Jag ska beställa din bok :)

 11. leifer skriver:

  OT tips

  http://www.svtplay.se/video/314608/del-4

  Tyvärr, eller som väntat kanske, så polariserar Gudrun Schyman helt debatten. Kort och gått, är man kritisk till feminismen idag på nåt sätt, så hatar man kvinnor. Men framför allt, man är emot jämställdhet.

  Trist att den som intervjuar inte kan vara lite mer granskande och ifrågasättande men det kanske förvisso inte är programidén.

  Gudrun ger heller inget utrymmen för männens syn på saken, dvs män som vill ha jämställdhet men inte själv känner igen sig i Gudruns beskrivning av verkligheten. Alla kritiker av hennes feminism är alltså helt enkelt talibaner. Jag tycker det är lite som ett barn resonerar, hon verkar faktiskt riktig omogen med den retoriken.

  Otroligt att Gudrun Schyman fått styra så mycket av jämställdhetsdebatten i Sverige.

 12. [...] PS: Självklart så följer jag Pelle Billings uppmaning om att läsa smakprovet från hans bok Jäställdhetsbluffen och sprida informationen om boken, länkar till smakprovet, som lovar gott, finns här. [...]

 13. Pelle Billing skriver:

  @Men@Work:

  ”Pärs och Pelles böcker kompletterar varandra bra. Pärs är en mer formell genomgång och Pelles en mer personlig betraktelse.”

  Det är bara inledningen som är personlig i min bok.

  Sedan är det en bok om könsfrågor.

 14. Pelle Billing skriver:

  @Anders:

  ”Nu måste man tänka taktiskt. Vart beställer jag den för att det ska synas i statistiken? Adlibris får det bli :)

  Jag gissar att typ 90 procent beställer direkt från bloggen, så tror inte att det är så lönt att satsa på topplistor. Beställ var du vill!

 15. Jocke skriver:

  Tyvärr måste jag instämma i farhågorna om att boken kan vara för bra för sitt eget bästa. Journalister följer nämligen den så kallade medielogiken stenhårt. Det innebär att de älskar svartvita förklaringsmodeller och tydliga motsatser. Ett ämne måste helt enkelt gå att polarisera för att de ska kunna skriva catchiga rubriker och hårdvinklade ingresser.

  Om något är för intelligent, genomtänkt och resonerade riskerar det helt enkelt att passera obemärkt.

 16. Men@Work skriver:

  @Pelle Billing:

  Okey. Saknar visserligen betydelse så länge den är faktamässigt korrekt, och inte en öppen måltavla för motståndarlaget.

 17. MarcusE skriver:

  @Pelle Billing

  Pelle, har du skickat ut exemplar till media? Med tanke på det stora antal böcker som recenseras, författade av feminister, borde ju media ha ett stort intresse att recensera en bok författad av sveriges ledande debattör för jämställdhet.

 18. Torbjörn skriver:

  Det börjar se ut som din bok kommer tigas ihjäl av media och alla de feminister som annars är snabba att kommentera allt som har med jämställdhet att göra. Trist. Klarar de inte av en saklig debatt?

 19. Taste in men skriver:

  Googlar man på boken får man ju bara upp denna blogg, aktivarum samt genusnytt!

 20. michael skriver:

  Det viktiga är att många läser boken inte media.
  Och Pelle är en man som söker dialog och vilken journalist är intresserad av det.

 21. Pelle Billing skriver:

  @MarcusE:

  ”Pelle, har du skickat ut exemplar till media?”

  Självfallet.

 22. michael skriver:

  Det är lite synd att du som söker dialog med feminister förtigs av dom men det kanske säger något om feminismen att resonemang vill man inte ha.
  Om detta förtsätter kan det kanske vara bra med en insänd artikel i sydsvenskan newsmill osv.mvh

 23. Taste in men skriver:

  En diskussion om ström och billings böcker har börjat på flashbacks:

  https://www.flashback.org/t1972544

 24. Joel Johansson skriver:

  Jag har läst första kapitlet och får en bra känsla. Det känns som en lisa för själen när någon beskriver sammanhanget på det sätt som PB gör :)

 25. JK skriver:

  Kommer du eller din bok finnas representerade på Bokmässan i Göteborg nu i helgen? I så fall glider jag självfallet förbi och tjackar ett exemplar.

 26. [...] Misandri frodas i rädda barnens styrelse by admin on 28 september, 2012 at 09:45 Posted In: Okategoriserade Läs smakprov från min bok online! [...]

 27. [...] Pelle Billing: Jämställdhetsbluffen är släppt, läs smakprov [...]

Google