I går släppte jag min bok Jämställdhetsbluffen. Så här beskrivs boken på baksidan:

Känner du att det är något som inte stämmer i jämställdhetsdebatten? Har du svårt att få ihop den negativa bilden av män och manlighet med dina egna erfarenheter av vänner och närstående? Pelle Billing är en central röst och en ledande bloggare för de nya tankarna om jämställdhet. I Jämställdhetsbluffenpresenterar han argument och fakta som ger en annorlunda och överraskande bild av jämställdhet.

Några områden som tas upp i boken är:

 • 50/50-fördelning – Måste varje arbetsplats ha en jämn könsfördelning för att få kallas jämställd?
 • Medfödda könsskillnader – Finns de? Och hur stora är de i så fall?
 • Män som förbrukningsvara – Läs om hur framgångsrika kulturer använder manliga uppoffringar som en viktig del i sin framgång.
 • Kvinnors ekonomiska framsteg – Fler kvinnor än män utbildar sig och skaffar sig chefspositioner. Hur förändrar det samhället på sikt?

Det enklaste sättet att beställa boken är att fylla i formuläret här på bloggen. Om du beställer boken via bloggens formulär kostar den 159 kr inklusive moms. Frakt tillkommer.

För dig som föredrar att beställa böcker från en viss nätbokhandel, så har de stora nätboklådorna nu börjat sälja Jämställdhetsbluffen. Här är en översikt:

Om du hittar någon ytterligare nätbokhandel som säljer boken får du gärna tipsa om det i kommentarerna!

 

15 kommentarer på “Jämställdhetsbluffen går nu även att beställa hos olika nätboklådor”

 1. Bashflak skriver:

  Jag köpte Pär Ströms bok på Amazon, till min Kindle. Inga såna planer?

 2. [...] gillar jag den här och den här utvecklingen! Köp Pelle Billings bok Jämställdhetsbluffen som nu finns tillgänglig [...]

 3. [...] Pelle Billing: Jämställdhetsbluffen kan beställas på nätet. [...]

 4. Erik LL skriver:

  Sådärja då var det beställt tillsammans med Pär Ströms bok.

  Pelle hur har reaktionerna varit än så länge? Några feminister som har hört av sig?

 5. Pelle Billing skriver:

  @Bashflak: Inte i nuläget. Får se framöver.

 6. Pelle Billing skriver:

  @Erik LL:

  ”Några feminister som har hört av sig?”

  En professor i genusvetenskap (masulinitetsforskning) har hört av sig. Annars är de tysta.

 7. Ulf T skriver:

  Det droppar in några artiklar här och var, t.ex. denna mestadels positiva och förväntansfulla, men…:

  Jag har sett debatterna med Ström och hans motståndare och håller med Ström om att diskrimineringen idag riktas mot män och inte kvinnor, men en sak håller jag inte med om helt och fullt. Det finns givetvis även diskriminering mot kvinnor i vårt samhälle.

  Några exempel är att kvinnor har betydligt svårare än män att få hjälp och behandling för ett våldsamt beteende.

  Ingen fara då, eftersom varken Pär eller Pelle påstår att det inte finns diskriminering mot kvinnor. Just fallet att kvinnor har svårare att få hjälp för våldsamt beteende är t.o.m. uttryckligen nämnt i Pärs bok som ett av få konkreta exempel på formell kvinnodiskriminering.

 8. Medborgare X skriver:

  Pelle Billing!

  Det låter (tyvärr) som att min spådom är på väg att besannas, att Pär Ström kommer att bemötas med härskartekniken förlöjligande och att du kommer att bemötas med härskartekniken osynliggörande.

 9. Frogfish skriver:

  Är det bara jag som är överdrivet konspiratorisk? Det känns som att det den senaste veckan formligen matats ut feministiska floskler i media utan att diskutera (problematisera) dem närmare.

  Tex ”Kvinnor tjänar mindre”, utan att precisera vad som är lön, inkomst och varför det skiljer.

  Eller ”Kvinnor tar mest ansvar för barn och hem”, utan att ta upp den andra sidan: varför tar inte kvinnor ansvar för försörjning (lite onödigt provocerande, men ni förstår hoppas jag).

  Eller som idag ”Majoriteten av idrottsledare är män” läggs fram som ett problem, utan att precisera varför det skulle vara ett problem. Och att anledningen är att ”miljön inte välkomnar kvinnor” (vilket aldrig skulle användas som ett argument om varför män känner sig motarbetade i familjelivet).

  Jag får känslan av att media vill ”kratta manegen” med floskler (som ju är sanningar eftersom de tas upp) istället för att diskutera Pelles och Pärs böcker.

  Oavsett om det är så eller inte är senaste tidens ”floskelrapande” utan diskussion ganska läskig. Eller är jag bara alltför konspiratorisk….?

 10. Bashflak skriver:

  Frogfish – Och i morse handlade ett långt reportage i P1:s morgonprogram om ansträngningarna att öka kvinnoandelen i börsbolagens ledningsgrupper och styrelser. Inte en bokstav sades om att utfallet nära nog motsvarar könsfördelningen i det befintliga rekryteringsunderlaget. Däremot sa man att det är större andel kvinnor i styrelser än i ledningsgrupper, vilket är paradoxalt och kan tolkas som att det finns en gräddfil upp till styrelserna för den minioritet kvinnor som är intresserade av en toppkarriär. Men detta reflekterade de inte alls över.

 11. Kim skriver:

  @Pelle: Sällar mig till gruppen som hemskt gärna vill se din bok som e-bok! Som bosatt utomlands är det svårt eller åtminstone väldigt dyrt att få tag på den tryckta versionen; Bokus skickar utomlands men vill ha 630 kr (!) för det. Jag har verkligen sett fram emot att läsa din bok, men till tredubbla priset..? Med de pengarna kunde jag köpa tre exemplar och ge bort två. :)

  Den dag din bok släpps som e-bok kommer du ha ett garanterat köp från mig.

 12. Ulf T skriver:

  Ett förslag till Pelle: öppna en egen webshop, t.ex. med ett aningen högre pris än Bokus m.fl.l så behöver de inte bli sura. De som vill att du skall få mer i fickan själv kan köpa direkt från källan, och frakt till utlandet behöver verkligen inte kosta 600:-! (Posten tar 284:- för paket upp till 1kg, hela världen utanför Europa). Det blir fortfarande en del pengar, men känns kanske bättre när det är från Pelle direkt?

  Det behöver inte vara svårt att skapa en webshop. Jag tycker själv att t.ex. ecwid är smidigt.

 13. Pelle Billing skriver:

  @Kim: E-bok är en möjlighet längre fram. Dessutom tror jag att frakten kan bli betydligt billigare om du beställer en fysisk bok via formuläret här på sajten. Du kan mejla Vulkan på info@vulkan.se och fråga vad det tar för att skicka en bok till där du bor. Om du får ett svar du gillar så beställer du sedan boken här på sajten.

 14. Pelle Billing skriver:

  @Ulf T: Se mitt svar till Kim ovan. Boken beställs enklast direkt från Vulkan via mitt webb-formulär. Om man bor utanför Norden och undrar över frakt så mejlar man Vulkan på info@vulkan.se.

 15. Kim skriver:

  För att förtydliga: Bokus ville alltså ha 630 kr totalt, för bok och frakt. Inte så blodigt långt över Postens 284 kr, men ändå ett ganska saftigt överpris.

  Hörde med Vulkan, fick inget exakt pris utan bara att de kör med Postens paket och tar en liten slant i hanteringskostnad, så gissningsvis skulle totalpriset hamna någonstans i närheten av 500 kr. En klar förbättring och jag överväger nu seriöst beställa boken den vägen, fast det tar såklart fortfarande emot en aning att lägga så mycket pengar när merparten tyvärr hamnar i Postens fickor istället för Pelles… skulle som sagt för samma slant hellre köpa extra exemplar och ge bort.

  Ska grunna på det ett litet tag till; om inget bättre alternativ dyker upp kommer jag nog beställa så att Pelle åtminstone får sin välförtjänta slant. Men e-bok skulle som sagt suttit fint. :)

Google