Meborgarförslag: Dagens andra positiva nyhet

04 juni 2012, av Pelle Billing

Jag skrev nyss om dagens första positiva nyhet vad gäller medborgarförslagen. Och tydligen flög fingrarna fram lite väl snabbt på tangentbordet, för det visar sig att dagens andra goda nyhet gäller precis samma kommun (vad är egentligen oddset på det?).

Även Albin har kontaktat Gislaveds kommun och påpekat det bristfälliga i verksamheten:

Hej Curt och Anders!

Vad jag förstod på Estelle så är ni ansvariga över denna sida. Finns det någon anledning till att den inte är könsneutral? Jag tror att män och barn som utsätts för våld i hemmet inte känner sig särskilt välkomna till er när de möts av detta på internet. Fler och fler kommuner förstår vikten av att vända sig till hela befolkningen på dessa sidor, bland annat Strängnäs och Norrköping.
Skulle en liknande utforming vara aktuell i Gislaveds kommun?

Svaret blev följande:

Hej Albin!
Jag fick samma fråga från en annan person och svaret var att hemsidan just nu inte speglar den verksamhet vi bedriver. Alla insatser riktar sig även till män, men hemsidan har inte hängt med. Men vi kommer att så snart som möjligt förbättra informationen där!

Nu har de verkligen ögonen på sig i Gislaved, och vi ser fram emot en snar förbättring av hemsidans utformning. Ett stort tack till Albin för hans insats!

Om även du vill skicka ett medborgarförslag till din kommun, eller helt sonika mejla kommunen för att pejla läget på detta område, så är du varmt välkommen att delta i bloggkampanjen. Kontakta mig när du fått svar så följer vi upp det på bloggen!

 

Etiketter:  

9 kommentarer på “Meborgarförslag: Dagens andra positiva nyhet”

 1. H skriver:

  Ja, så fort män faktiskt aktivt började lobbya i frågan och efter att ROKS gick ut i tv och öppet välkomnade mansjourer för våldsutsatta män, har det fort börjat hända saker på det här området i Sverige (jämfört med hur kvinnojourerna togs emot i början, och jämfört med många andra länder).

 2. Pelle Billing skriver:

  @H: Ja, det är fascinerande vad som händer så fort någon vågar säga ifrån.

 3. Thomas nr 3 skriver:

  Underbart.

  Men var är alla feminister som hyllar detta? Varför lyser dom med sin frånvaro?

 4. Tove skriver:

  Sjukt bra!

 5. Matte skriver:

  Många tuvor små stjälper ofta stora lass. Kämpa på!

 6. Joakim skriver:

  Jag funderar på att skicka in samma förslag till min kommun, men de kräver att jag skickar brev. Jag hade annars velat framföra både mitt förslag och deras svar här. Nu verkar det bli svårt eftersom jag inte orkar skriva av.

 7. John Nilsson skriver:

  @Matte:
  …och man ska inte gå över ån, om man hittar vatten i många bäckar små…

  Ähum.

  ;-)

 8. Pelle Billing skriver:

  @Joakim: Det finns en färdig mall för medborgarförslag här: http://www.pellebilling.se/2012/01/utmaning-klarar-vi-det-som-norrkoping-lyckats-med/

  Så om du redigerar den texten lite snabbt och sedan hittar något ställe att skriva ut så är det löst. Men ditt problem kanske var tillgången till skrivare? I så fall kan du ju bara mejla en inofficiell fråga via mejl som de gjort i Gislaved. Då kan du citera det du vill och fråga det du vill. Kommunen är mer eller mindre skyldig att svara, och när du får svar skickar du det till mig :)

 9. Joakim skriver:

  @Pelle Billing: I brev då eller?

Google