Nu på söndag hålls en demonstration i Stockholm för barns rätt till båda sina föräldrar. Här är lite info:

SÖNDAG 13 MAJ 2012

Demonstrationen hålls på Sergels torg i Stockholm.

Barn behöver både sin mamma och sin pappa. Familjerätt och myndigheter i Sverige ser inte till barnens bästa när de dömer till reglerad vårdnad. Om tillräckligt många får upp ögonen kanske en förändring kan ske.

Samtidigt måste en lagändring ske så att det blir jämställt föräldrar emellan.

Under demonstrationen kommer vi tala om de orättvisor som drabbar våra barn och om de brister som finns.

13 Maj 2012- samling 12:00
Demonstration 13:00 -16:00

13:00 – 13:10 ”Öppningstal”
13:10 – 13:30 ”Tal om Barnfattigdom”
13:30 – 14:00 ”KD Emma”
14:00 – 14:30 ”Musik”
14:30 – 14:50 ”Öppet för korta berättelser från publiken”
14:50 – 15:10 ”Ferat talar om sitt fall”
15:10 – 15:30 ”Joakim berättar om sitt fall”
15.30 – 15:50 ”Huvudtal med Niklas + ev. överlämning av material till representant från regeringen”
15:50 – 16:00 ”Sista låten med Joakim Ramstedt”

Etiketter:  

22 kommentarer på “Nu på söndag: Demonstration för barns rätt till båda sina föräldrar”

 1. Mia. skriver:

  Hoppas verkligen att alla som stödjer ett jämställt föräldraskap pallrar sig dit så att vi blir så många som möjligt på ‘torget’ på söndag :)

 2. Men@Work skriver:

  Bra initiativ. Det är dags att i konkret handling visa radikala feminister och politiker att vi män har fått nog när det gäller den allvarligaste formen av mansdiskriminering: rätten till relationen med sina barn. Barn far illa av detta! Politikerna gör inte ett dugg, och uppenbarligen måste vi tvinga upp den här frågan på agendan. Det pågår allvarliga brott mot grundläggande mänskliga rättigheter i Sverige! Det trampas på rättssäkerheten. En dag ska alla förfördelade fäder och barn få upprättelse!

 3. Mia. skriver:

  @Men@Work:

  Finns flera politiker som försökt och försöker men de måste mycket riktigt ha folk (opinionen) med sig för att få upp frågan högre på den politiska dagordningen. Och min känsla är att frågan ‘klättrar’ och att medvetenheten ökar. Så alltså, även ni som bor en bit bort – Put your money where your mouth is sas

 4. leifer skriver:

  feminismen vill att kvinnan ska ha (huvud)makten över barnen

  patriarkatet håller med

  och även de flesta medborgare

  Då är det kört.

 5. Access skriver:

  @Mia.:
  Mia. skriver:
  ”Finns flera politiker som försökt och försöker men de måste mycket riktigt ha folk (opinionen) med sig för att få upp frågan högre på den politiska dagordningen. ”

  … och nyckeln till att lyckas med det är att få media på sin sida. Det är de som skapar opinionen och därmed sätter dagordningen för den styrande klassen.

 6. Ulf Andersson skriver:

  Lite mer info:
  http://www.dads-r-us.se/2012/05/11/demonstration-i-stockholm-for-barnens-ratt-till-bada-sina-foraldrar/

  @ leifer:
  ”patriarkatet håller med”

  Var ser du patriarkatet och vilka är i så fall medlemmar i detta
  mäktiga patriarkat?

 7. leifer skriver:

  Ulf Andersson

  ”Var ser du patriarkatet och vilka är i så fall medlemmar i detta
  mäktiga patriarkat?”

  Personligen ser jag patriarkatet mycket i värderingar ex att män ska vara prestationsmaskiner, annars inget värde. Att det är kvinnans uppgift och domän att ta hand om barn. Och tycker man att barn är främst kvinnans uppgift så följer ju också det rimliga i att stödja hennes arbete i detta med olika lagar och praxis i beslut. Det gör förstås samtidigt att kvinnor hindras att kliva ur sin könsroll att först och främst vara en mamma till sina barn, allt annat är sekundärt för henne och hennes identitet, ev karriär måste då komma i andra hand för henne. Dessa idéer finns då förstås både hon män och kvinnor.

  Man kan säga att det är kulturella värderingar hos befolkningen, ledare och media. Förvisso kan man om man så vill kalla kvinnans domäner för ett matriarkat, då det ju är kvinnor som bestämmer där. Och även inom vård och omsorg så är makten kvinnodominerat och man beslutar då också enl dessa värderingar att kvinnan är vårdnadshavare no1.

 8. leifer skriver:

  Ulf Andersson och andra

  Jag menar inte att säga att Sverige idag är i huvudsak patriarkaliskt. Däremot finns en hel del av såna idéer. Det finns även ”matriarkaliska” idéer, på många områden starkare och totalbilden av Sverige idag kan mycket väl vara att det är mer av ett matriarkat.

  Feminismen och genusvetenskapen har ”identifierat” en del av problemen i samhället och ibland kan deras beskrivningar säkert vara användbara för en mansrörelse, även om man då antagligen behöver byta ut angreppssätt och vinkling.

  Problem är väl också att terminologin i viss mån är för laddat med feminism för att enkelt kunna användas, så kanske behövs nya ord för en ny rörelse.

  Men ex i patriarkatet är ju män överlag lite av en förbrukningsvara och prestationsmaskin och mycket av detta finns ju idag i vårt samhälle (ex synen på vad en riktig man är). Medan ”kvinnor och barn” ska skyddas och försvaras.

  Dessa värderingar bör väl även en ny rörelse jobba för att förändra även om man då får formulera sig mer ur ett mansperspektiv alt mer neutralt perspektiv. Formulerar man sig från ett mansperspektiv är dock risken att det bara blir en slags upprepning i längden av hur fel feminismen blivit. Å andra sidan, försöker man sig vara neutral så kanske inga män heller känner igen sig i beskrivningen och en ny mansrörelse är död innan den kommit igång.

  Här tror jag nånstans man måste bestämma sig vilket ben man ska stå på. Pelle Billing vill balansera tror jag på den gyllene medelvägen, men frågan är då om budskapet går fram och vem som vill engagera sig mycket i det. Risk att det blir rätt tamt och otydligt.

 9. Jenny Kristiansson skriver:

  Oj se där!!

  Vem arrangerar demonstrationen?

 10. Lasse skriver:

  @Leifer skriver

  ”Här tror jag nånstans man måste bestämma sig vilket ben man ska stå på. Pelle Billing vill balansera tror jag på den gyllene medelvägen, men frågan är då om budskapet går fram och vem som vill engagera sig mycket i det. Risk att det blir rätt tamt och otydligt.”

  Här håller jag med dig till 200%.

  Blir varken ”hackat eller malet” och statsfeminismen fortsätter sitt förtryck av män med oförminskad styrka.

 11. leifer skriver:

  Lasse

  Jo det märks nu att Pär Ström slutat blogga men samtidigt ska man komma ihåg att inte hans budskap heller var den av krafttag. Däremot framstod ju hans inlägg som mer radikala än vad dom var, i och med att han lyfta alla feministiska nyheter i media.

  Personligen tror jag feminismen på många områden gått så långt att en medelväg inte kan rätta till det utan att det behövs krafttag åt andra hållet. Jag ser tyvärr heller inte att Pär Ström eller Pelle Billings idéer skulle ge full jämställdhet för män då man ju redan gjort reservationer som ex att kvinnan enkom ska bestämma över abort. För mig leder även detta då till ett samhälle som är ett ”matriarkat light”.

 12. Medborgare X skriver:

  Mycket bra initiativ. Hoppas många sluter upp och att (de feministiska) media i varje fall skriver en liten notis om detta, även om de säkert kommer att vinkla det på ett ohederligt sätt. Ju fler och ju oftare det uppmärksammas hur illa den feministiska politiken slår inte bara mot män, utan även mot barn, desto bättre!

 13. Pelle Billing skriver:

  @Ulf Andersson: Tack för info och länk!

 14. David skriver:

  Hoppas att så många som möjligt kan komma. Kommer att vara på plats själv.

  /David, Moderatmännen

 15. Mia. skriver:

  @Access:

  ”… och nyckeln till att lyckas med det är att få media på sin sida. Det är de som skapar opinionen och därmed sätter dagordningen för den styrande klassen.”

  ….och nyckeln till det är att det är många som sluter upp så att det inte bara blir de ‘närmast sörjande’ som lätt kan viftas bort (ignoreras).

 16. Mia. skriver:

  Varför det behövs manifestationer som sprider kunskap.

  Satt igår med en vänninna och säger i förbigående ”…ja eftersom pappor som inte är gifta med mamman inte får vårdnaden om sina barn.” Varpå hon utbrister ”Va får de inte vårdnaden, det är ju inte klokt!”

  Alltså det räcker gott att informera man behöver inte nödvändigtvis agitera ;)

  Solen skiner på papparörelsen här i Sthlm idag! :)

 17. Björn skriver:

  Rätt är inte rätt utan fel och åter fel, fel fel…
  Här är mitt fall: Jag har UmgängesRätt varannan helg (då jag reser på veckorna i jobbet) men när mamman utför tydligt Umgängessabotage (lockar/kidnappar barnen till Grönalund etc) när det är min tur att hämta barnen – så tilldömer tingsrätten mina tydliga, enkla självklara polisanmälningar mot egenmäktighet med barn följande: ”Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökningen läggs ned”
  Som följd blir det att jag som har Rätt – får stå och se att jag har Fel!! Medans mamman som har Fel – stärks och förevisas att hon är suverän och står ovanför lagen.
  Resultat: Har idag inte fått träffa mina barn idag 16 resp 13 år på nära två år – och känner mig otroligt maktlös där mamman återkommande ges rätt att förevägra mig räten att träffa barnen, manpulerar dem, förtrycker dem och förvägrar dem att ens svara i telefon när jag ringer… !
  Ovan Tingsrätts domar finns avkunnad i Sundsvall 2010 av Extra åklagare Sara Larsson Nyberg resp Kammaråklagare Jens Göransson.

 18. Mia. skriver:

  @Björn:

  Det var en av de saker som togs upp idag i sluttalet. Att man måste skärpa lagen vad gäller umgängessabotage. Att det måste få konsekvenser om man ägnar sig åt umgängessabotage (men även när det handlar om umgängesobstruerande tycker jag). Dvs den förälder som umgängessaboterar/umgängesobstruerar (inte samarbetar kring barnen vilket iofs redan står i lagen) ska riskera att förlora vårdnaden.

 19. Bashflak skriver:

  Det här evenemanget gick såvitt jag kan se obemärkt förbi i både MSM och bloggvärlden. Det är väl så det brukar vara när mäns rätt manifesteras.

 20. NinniTokan skriver:

  Mia.
  Vad betyder ”umgängesobstruerande”?

 21. [...] Nu på lördag hålls en manifestation i Uppsala för barns rätt till båda sina föräldrar. En liknande manifestation hölls i Stockholm förra månaden. Här är lite info om lördagens övningar:Lördagen 30 juni kl [...]

Google