Glad påsk!

07 april 2012, av Pelle Billing

Jag vill passa på att önska hela blogg-communityn en riktigt glad påsk!

Själv firar jag i Malmö med släkt, vänner och lite tango. Hur firar du påsken? Stillsamt eller aktivt? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Bloggen tar paus ett par dagar nu. Vi glömmer alla könsfrågor ett tag och fokuserar på att ha en trevlig helg :)

Etiketter:  

56 kommentarer på “Glad påsk!”

 1. Lerum skriver:

  Tack detsamma! Glad påsk. Känns bra att din blogg finns för alla behövande att läsa. Den stärker. Ungefär som en jourhavande man. Jag firar påsken på vanligt sätt.

 2. michael skriver:

  Glad Påsk till Pelle och alla som kämpar för riktig jämställdhet men även till feminister som känner sig bittra och hatiska ni kanske behöver det extra mycket så Glad Påsk även till er

 3. Mariel Asklund skriver:

  Glad påsk Pelle och alla andra här :D Jag firar med familjen stillsamt hemma. Lite påskpyssel och bus. Ute håller vi på att bygga en snöigloo typ. Det har ju snöat typ minst 1 dm varje dag nu senaste dagarna… wii

 4. Sara1 skriver:

  Vi firar med släkten. Min pappa (just det – en Han:) är helt fenomenal på att skapa fantastiska middagar som han gör helt från grunden med allt av sillinläggningar, lammstek osv.
  Glad Påsk och mycket ägg!

 5. AV skriver:

  Glad påsk. Är ute på en påskpaddling mellan Fjällbacka och Grebbestad. Stillheten i skärgården och sill m nubbe på kvällen.
  AV

 6. AV skriver:

  JJ@Sara1: Ja, hade han varit hon hade hon naturligtvis varit fast i en kvinnofälla. Pressad av omgivningen att göra den perfekta påsken. Nu är han istället en modern man. Eftersom ingen undgår kritik är han givetvis för duktig när han på sitt manliga vis går till perfektion (jmf surdegsbakning). Därmed bidrar han till det patriarkala förtryck som får stackars dubbelarbetande kvinnor att stressa ihjäl sig vid våra storhelger. Damn you if you do and damn you if you don’t.
  Patriarkatet finns över allt oavsett utfall och person.

 7. Gonzo skriver:

  Det här är bland det mest förvirrade jag har läst på länge.
  Håll till godo i påsk

  Gisslan på slottet
  Prinsessan Victoria – ett kvinnooffer i männens
  monarkihttp://www.aftonbladet.se/kultur/article14633046.ab

  ”Bilden av den födande kvinnokroppen omringad av nationens väktare. Jag kommer att minnas den ungefär som jag minns Marilyn Monroes döda kropp bland hennes exklusiva sänglakan, eller Britney med rakad skalle i baksätet på någon limousine.

  Berättelsen om Victoria är nämligen bara en av många berättelser om tusentals medialt bevakade prinsessor i patriarkatets guldbur, dessa egendomliga, uppsminkade djur. Jag kan inte läsa Victorias drama som något annat än ett gisslandrama, och hennes kropp som själva platsen för den större maktordningens iscensättning. Hon förblir så att säga kronan på verket.”

  Jag undrar vad hon tänker och tycker när hon ser en av världens manliga ledare, makthavare, stjärnor etc skyddas av sina livvakter?
  Är det också patriakatet, med den enda skillnaden att ”offret” denna gång är med skyldig till ”DET” (riktigt vad som patriakatet är och är skyldig till har inte framkommit) eftersom han har en snopp.

 8. Pu skriver:

  Glad påsk Pelle!

 9. Mats Lind skriver:

  Glad Påsk Pelle!
  Påsken får gå i lugnets tecken för egen del, hoppas du får en välbehövlig ledighet!

 10. Men@Work skriver:

  Glad påsk Pelle! Kommer själv att tillbringa påsken på sedvanligt sätt, och äta middag med min fru, mina barn, och andra närstående. Sedan blir det en avkopplande kväll vid TVn med lite öl och tilltugg.

 11. Maverick skriver:

  Glad Påsk Pelle!
  Just idag har jag firat påsken med en lång och stärkande 2- timmarspromenad vid havet i strålande solsken tillsammans med våra två hundar.
  Jag önskar dig några riktigt avkopplande dagar och ser fram emot din återkomst på detta forum med nya spännande texter!

 12. Marie-Louise skriver:

  Glad Påsk Pelle och alla andra som skriver här och gör den här bloggen läsvärd och intressant!

  Här på västkusten blåser en iskall vind så jag sitter inne med min man och frossar i sill och lite snaps. Senare kommer barn och barnbarn och hälsar på.

  Ha det bra alla och fortsätt diskutera hur vi vill ha det i framtiden!

 13. Roger skriver:

  Glad Påsk Pelle och alla andra!

 14. leifer skriver:

  Aftonbladet tar inte ledigt utan slår rätt vilt omkring sig i dagens ledare (första sidan).

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article14644874.ab

  Som vanligt mycket förvirrat i aftonbladets ledare. Intressant här var väl också att man försvarar att det är majoritet kvinnor som arbetar som lärare. Inget snack om att kvotera in män, eller att dessa kvinnor borde lämna plats för en manlig lärare.

  Hur som helst, Glad Påsk alla!

  Visst ja, hur jag firar Påsk? Med nära och kära. Tar det lugnt och har njutit med att följa golf tävlingen i svt. Sänds först i svt24 på kvällen, sen vid 23-snåret tar svt1 vid (två dagar kvar, imorgon är alltså sista dagen). För en gång skull sänder alltså svt nåt intressant sport och kommentatorsparet funkar riktigt bra. Är två svenskar med nu under par, så man vill ju heja lite extra. Kul att notera i sammanhanget är att golfklubben i USA där man spelar denna major, bara tillåter män som medlemmar! Givetvis nåt som kommentatorerna inte riktigt visste hur dom skulle förhålla sig till.

 15. Joakim skriver:

  Glad påsk, Pelle! Du förtjänar verkligen att ta ledigt från den här bloggen.

 16. NinniTokan skriver:

  Jag fick då en cool påsk-upplevelse, som jag vill dela med mig till er andra:

  Haft övernattande vänner här, vänner som vi inte träffar så jätte-ofta. Dom visste således inte om mitt politiska ställningstagande som jämställdist. I ett samtal som inte drogs igång av mig uttrycktes jämställdistiska åsikter av min vän, utan att personen alls var involverad i debatten/diskussionen. Han bara spontant reflekterade över tidens anda med ett ”något är skevt på allvar i vår tid”.

  Så jag sa: ”Det du säger nu är just det jag är politiskt aktiv i. Så jag håller helt med dig, visst är det så.”

  Han: ”Det konstiga är att det behövs bara en dos sunt förnuft för att inse. Förstår inte när sunt förnuft försvann från Sverige.”

  Glad Påsk!

 17. Patrik skriver:

  Glad Påsk Pelle och tack för det enorma jobb du gör! behöver du hjälp inom foto/formgivning eller mediaproduktion skriv bara ett mail så hjälper jag dig mer än gärna!

 18. Taste in men skriver:

  Glad påsk alla!

 19. leifer skriver:

  Ursäkta OT men kul nu att en svensk jämställd vit medelålders man (obs! feministers sätt att se ner på svenska män) leder masters inför sista dagen!

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/golf/usaherrar/article14647179.ab

 20. Taste in women skriver:

  Hämtat från G-Nytt: ”The seventh feminist myth busted – The Cougar Myth

  younger men, aged 20 to 25, either targeted females their own age or marginally younger. As men age, the study found that they express a preference for women increasingly younger than themselves. Males conversely focus more intently on physical attractiveness cues and these are clearly correlated with the years of maximum fertility. In a study of penile tumescence, men were found most aroused by pictures of young adult females. The mean age expressed as ideal for brief sexual encounter was found to be 17.76 years old.

  Cougars are offenders to evolution and male sexuality. I wonder what the feminists thought.” Undrar jag med. Någon som vet?

 21. Louise Aston skriver:

  Glad Påsk också till er alla jämställdister och feminister (med hjärtat på rätt ställe).

  Och som alltid, ett stort TACK till dig Pelle, som är fantastisk och så hjältemodig i ditt engagemang.

  Jag vill bara kort berätta om varför jag insåg att feminismen inte längre var bra. Hoppas Pelle inte misstycker att jag tar upp för mycket plats:-)

  Det var faktiskt så enkelt att en väninna – jag kallar mina kvinnliga vänner för väninnor – en dag sa (lite skojfriskt) att vi ju faktiskt inte behöver män i dagens värld. De var ju alla bara hopplösa.

  Det var något med detta som kändes obehagligt (även om situationen som sådan inte alls var obehaglig). Det fastnade i mig och jag tänkte på det i dagar. Kanske var det delvis att jag först faktiskt höll med väninnan som gjorde mig mest fundersam.

  Hur kunde det komma sig att jag, en person med humanistiska värderingar som avskyr fascism, rasism och allt som har med våld och hat att göra – kunde vara mer eller mindre överens med en person att det finns en människotyp som ju bara vållar skada och elände (och som vi varken behöver eller borde värna om)?

  Vad är det i dagens samhälle – i den kultur där jag funnits – som har påverkat mig så till den grad att jag nästan (bara nästan) lyckats koppla bort den funktionen i min hjärna som kallas för empati? Att jag nästan skulle gå med på tanken att män som grupp här på jorden inte är önskvärda?

  Hur kunde det gå så långt? Bli så fel?

  Att när en stor majoritet (jämfört med flickor) av pojkar havererar i den svenska skolan så tänker jag inte först – vad är problemet med skolan? Utan den första tanken är att det givetvis finns ett problem med pojkarna (egentligen behövs de ju inte och är inte önskvärda).

  Vad heter denna ondskefulla mask som har nästlat sig in i mitt system och som försöker få mig att bortse från det uppenbara – att vi alla är lika mycket värda och behöver bli sedda?

  Vad är det som först fick mig att känna, när det i förbifarten presenterades en siffra om att 80% av ungdomarna som begår självmord är pojkar (i en artikel som handlade om att unga flickor mår sämst), att detta berodde på pojkarna själva, att det helt enkelt var deras eget fel att de mådde så dåligt (varför skulle jag bry mig, de är ju i grund och botten inte önskvärda).

  Vad kallas detta som fått så många av oss att sluta tänka – att nästan sluta känna?

  Det som feminismen har blivit, uppbackat av genusvetenskapen, håller på att göra oss alla (med skol- och universitetsvärlden som sambandscentral), till människor som inte längre bryr oss. Som faktiskt föredrar en värld befriad från maskulinitet och män (män som inte har blivit feminiserade). Som taktiskt går med på tanken att vissa människor är mindre värda än andra – och som därför inte behöver samhällets omsorg.

  I nuläget är nästan 75% av alla högskolestudenter kvinnor, kurvan visar på att om ingenting görs är snart bara 10% av pojkar välkomna till högre utbildning (ca 2020). Ett enormt antal pojkar i västvärlden drogas med Ritalin (amfetamin) för att ”passa in” i skolvärlden.

  Då läste jag SCUM och tog del av debatten. När en uppburen författare och översättare i Sverige 2011 kan skriva att tanken på att utrota männen från jordens yta värmer i hennes könsorgan – och får praktiskt taget unisont medhåll och hyllande ryggdunkningar från de allra flesta kulturredaktioner i landet…

  Då föll poletten ner.

  Då – och nu – förstår jag vad detta handlar om.

  Och för alla som någonsin har älskat en man eller pojke (en pappa, en bror, en son, en farfar, en kusin, en pojkvän, en make, en vän), så hoppas jag att ni ansluter er till det som måste bli sunda förnuftets seger över galenskapen.

  Den svenska politiska feminismen är destruktiv. Det är en ideologiskt extrem rörelse som måste upphöra.

  Ja, så enkelt är det. Detta måste sluta. Basta.

  Vi är alla lika mycket värda och våra söner förtjänar kärlek och omsorg på samma sätt som våra döttrar.

  Maria Sveland skriver kilometervis i landets största tidning om oss som ”hatare”. Jag blir nästan bedövad av den okunskap om vår kultur som här uppvisas, om praktiskt taget det mesta (skulle ta ännu mer plats i Pelles kommentarsfält att gå igenom detta – se gärna Johan Lundbergs skarpa analyser på Axessbloggen).

  Ingenting kunde vara mer fel. Maria Sveland, jag bjuder dig gärna på middag hos oss. Där kommer du att finna både feminister (sunda sådana) och mansrättsaktivister (sunda sådana), och barn i alla färger och utföranden. Ingen här hatar kvinnor, ingen hatar män, ingen hatar folk med annorlunda hudfärg eller andra åsikter (feminister är välkomna).

  Men vad vi inte gillar är människor (särskilt människor med makt), som berättar historier som vill leda fram till slutsatsen att vissa människotyper är mindre värda än andra. Eller att vissa religiösa påbud försvarar att vi måste låta vissa människor lida.

  Det är nämligen detta du håller på med. Förstår du det själv (den dag du förstår, hör du av dig till oss då?).

  Och det är detta – den makt som du är en del av – som gör att vi är på väg att inte längre bry oss. Som gör oss till mindre människor.

  Sveland försöker göra oss till rännstensfolk som inte längre bryr oss – som antar att hon tar rätt beslut för oss andra.

  Det har gått så långt att när vi vill vara ”goda” så skall vi inte längre vara det mot alla människor. ActionAid reklamerar på TV ständigt i svenska hem att de nu riktar sina insatser gentemot flickor i rännstenen (det är ju bättre, eller hur, pojkarna är ju egentligen inte önskvärda?), låt pojkarna vara där i rännstenen (de är ju själva ansvariga för sitt elände – och om de växer upp blir de ju ändå bara en belastning).

  Detta händer nu – tänker DU på vad det faktiskt handlar om?

  Eller tänker du på den manliga överrepresentation i styrelserummen?

  Tror du att detta handlar om män med makt? Eller vågar du förstå att det handlar om den enorma gruppen män som varken har makt eller inflytande? Eller ens jobb och utbildning?

  Jag skulle så enkelt kunna säga – för ja, jag är ju man, namnet till ära – att detta vore formidabelt. För mig som ganska högavlönad man, med ljuvligt vacker och kompetent kvinna (med större karriär än min), och underbara barn, så är feminismen det bästa som hänt. Det gör min alfahanneposition än säkrare. Det finns otroligt många vackra och kompetenta kvinnor även i vår bekantsskapskrets (utan män – singlar som ständigt söker en livspartner), som bara ser sådana män som jag.

  Kanske kan man säga så här. Vi har en grupp på 10. I toppen finns en man. En man. Under honom finns fem kvinnor. Under kvinnorna finns fyra män. Det är ganska behagligt att vara mannen där uppe, det verkar som att kvinnorna gillar honom?

  Men nej!

  Detta handlar om empati – och sunt förnuft!

  Det handlar om systerskap – OCH – broderskap. Det handlar om oss som människor. Så viktigt är det. Ja, faktiskt, det är nog det viktigaste vi har mött under alla år, vid sidan om hotet om en pandemi.

  Kanske har naturen en inbyggd självförstörande komponent i hur våra vänner bakterierna jobbar på att göra slut på oss (och vi kämpar såklart ständigt mot detta), men kanske finns det också en slutförande ”selfdestructive” komponent i det mänskliga, att om ingenting görs så tar vi helt enkelt livet av varandra? Ett slut på män och pojkar leder givetvis till ett samhälle i kaos (det finns feminister som ifrågasätter detta), och en slutlig undergång? I Sverige genomfördes nyss lagändringen att kvinnor kan ensimineras, inte sällan genom argumentet att pappor (och män), faktiskt inte behövs.

  Vi lever i ett samhälle och i en kultur där det VARJE DAG görs tydligt att män och pojkar inte behövs.

  (Jag slår upp tidningen framför mig, det tar 2 min att se att män är skyldiga till klimatkatastrofen – hade män ätit som kvinnor, står det, så hade världen varit en bättre plats).

  Pojkar och män är inget bra. De beteende som pojkar och män har är inget bra.

  Jag tror inte det.

  Jag tror att både pojkar och flickor behövs. Att det finns något gott i allt detta. Men jag tillhör alltså en minoritet idag – och jag kallas för hatade och extremist.

  (!!?)

  Nej, nu slutar jag. Har redan tagit för mycket plats i Pelles Påskblogg. (skulle kunna ”go on” här hur länge som helst….)

  Kram till er alla med hjärtat på rätt plats!

  /Louise A.

 22. Mars skriver:

  @Louise Aston:

  Wow, vilken text.

  Vi är många med historier, som skulle behöva skrivas tror jag. Jag har i dagarna funderat över min egen historia, som har vissa gemensamma drag med din historia, framförallt avsky emot diskriminering, rasism och nazism. Kanske skulle det vara ett bra sätt att visa att våra ställnings-tagande grundar sig i medvetna val byggd på sunda principer om alla människors lika rått.

  För radikalfeministernas logik är som hämtad från Djurfarmen: Alla är jämställda, men somliga är (födda) mer jämställda än andra.

  Glad påsk önskar jag dig och alla andra.

 23. leifer skriver:

  Louise Aston, intressant text där!

  En fråga dock, kan du förklara varför svenska feminister kritiserar svenska män mest/enbart? Som ju dessutom är världens mest jämställda. Jag får aldrig ihop den logiken.

  Om nu kön är en social konstruktion, så måste det ju vara kultur som gör att män ställer till elände. Och då måste man ju förr eller senare koka ner det till att det finns olika kulturer där män är bättre/sämre enl feminismen, eller hur? Och hur passar det in i ett mångkulturellt perspektiv.

  F.ö. har jag noterat att på många kommentatorsfält, som ex på Aftonbladet, så är dom aggressivaste och ivrigaste påhejarna för (alltså för, inte emot) den radikala feminismen ofta de med svenska mansnamn (alltså vanliga svenska män). Nånting jag finner mycket märkligt. Vad beror det på?

 24. Men@Work skriver:

  @Louise Aston:

  Jag är djupt imponerad av ditt inlägg. Du skriver med både hjärta och hjärna och jag hoppas att den blir en ögonöppnare för många. Som far till två små söner känner jag att jag måste kämpa för deras rätt att bli behandlade som likvärdiga medborgare. Ondskan (den politiska feminismen) kan inte vinna över det sunda förnuftet och rationaliteten.

 25. Gunnar D.U. skriver:

  Nu har Berglins utlovade ”Kvinnor som hatar…”-seriestrip publicerats, och inte blev det precis en ”påskpresent” till Pelle Billing!
  http://www.svd.se/kultur/serier/berglins_5017.svd?date=20120408

  Jag kan inte alls uppleva att den blev en motvikt som på något sätt balanserar upp den förra grova ”Män som hatar precis allt”-seriestripen, som många uttryckte en tro / förväntan på att denna nya skulle bli!
  http://www.pellebilling.se/2012/04/jan-berglin-vill-markera-tillhorighet/

 26. leifer skriver:

  OT

  Snygga kvinnor väljs bort – av kvinnor

  http://www.e24.se/karriar/snygga-kvinnor-valjs-bort-av-kvinnor_3362537.e24

  ”Det visade sig att 93 procent av dem som gjorde urvalet av vilka som skulle få komma på intervju var kvinnor.”

 27. leifer skriver:

  Gunnar

  ”Jag kan inte alls uppleva att den blev en motvikt som på något sätt balanserar upp den förra grova “Män som hatar precis allt”-seriestripen, som många uttryckte en tro / förväntan på att denna nya skulle bli!”

  Håller med och snarare lyckas han få det till att kvinnor är offer och dessutom inte kapabla till samma onda hat som män. Man kan också se det som att han förminskar kvinnors förmågor och ansvar. Jämförelsen med tjejer i brännboll är väl också ett slags förlöjligande av kvinnor, dom klarat inte ens kasta iväg en boll några meter.

 28. Louise Aston skriver:

  Tack Mars – och till dig!

  Leifer, jag tror faktiskt att ”intersektionalitet” som det ju så tjusigt kallas på våra universitet (tro mig, jag har länge verkat där), är en diskursiv konstruktion som är anlagd för att göra det svårare för feminismkritik att nå fram. Det gör det i längden möjligt för en bild av Annica Falkengren (VD för SEB, med en månadslön på miljoner) och en svart uteliggande man att bortses från, till förmån för bilden av en svart, kvinnlig undersköterska som tjänar mindre än en man som är chef på ett verkstadsföretag.

  Vi skapar bilder av verkligheten. Storytelling.

  Fråga dig t ex vad som egentigen ligger bakom Sveriges största konstskola ‘s (Konstfack) ändring av masterstudenternas program till ”storytelling”. Vems ”Story” tror du skall berättas?

  Här kommer fortsättningsvis den historia berättas som kommer härifrån – tidningar, kultur, media, tv och annat? Låt mig vara helt klar på den punkten – här är det den radikalfeministiska berättelsen som skall berättas och det är inte helt oväntat gruppen män som är utmålade som dåliga. (Vad betyder dålig då? Dålig betyder det fasansfulla av att vara en kombination av mindre vetande, alltså korkade – och att samtidigt vara överlägsna, förtryckande idioter som styr vårt samhälle till undergång).

  Vi missar ras. Vi missar kultur. Vi missar klass. Vi missar praktiskt taget allting när vi går in i detta samhällets självskärarbeteende som jag kallar det.

  Feminismen är sjukdom som vi måste utradera.

  Om vi inte kan återgå till en strategi där vi alla har samma värde – och behöver samma omsorg – så måste vi alla aktivt ta avstånd från den sjuka människosyn som feminismen står bakom och åtminstone ta avstånd från detta idag?!

  Därifrån, kanske, förhoppningsfullt, kan vi ta oss vidare. Alla oss, korta, långa, med stora och små näsor, vita, svarta, bruna, gula, HBTQ-personer av alla slag – skall vi göra det möjligt att prata om varför en (VD-man) idag tjänar 400 gånger mer än sina anställda? Eller skall vi fortsatt driva hela samhällsdebatten gentemot varför några få kvinnor i chefsposition inte verkar vilja ge sig in i den absoluta finanstoppen?

  Varför är det viktigare idag i Sverige att det finns en kvinna som är brandman – än att det finns en man som är förskolelärare?

  Varför finns det inget som helst intresse att berika skolan och förskolan med män?

  Därför att det manliga perspektivet är oviktigt och rent av destruktivt – (för kvinnor)).

  Och vårt samhälle drivs av feminister och alfahannar, tro inget annat..

  Jämställdhet har aldrig varit på agendan, varken idag eller imorgon.

  För männen här (de 90% av alla män som inte är i toppen) finns ingen räddning. Annat än detta! Vakna upp nu! Låt oss förändra! För våra söner. För oss alla.

  Gör en skillnad!

  Börja med att ge ekonomiskt support till Pelle (knapp däruppe).

 29. NinniTokan skriver:

  Louise Aston skriver:
  ”Hur kunde det komma sig att jag, en person med humanistiska värderingar som avskyr fascism, rasism och allt som har med våld och hat att göra – kunde vara mer eller mindre överens med en person att det finns en människotyp som ju bara vållar skada och elände (och som vi varken behöver eller borde värna om)?”

  Har ni sett filmen ”The Wave”? Den förklarar just hur det kan bli så här galet.
  Nu är läraren i filmen ersatt av statsfinansierad ”vetenskap” och en hop moralentreprenörer.

  Billings var ju en besvikelse. Nåja, han(eller dom) vaknar en dag dom med. Jag kan leva med att vara en nätbrynja:P

  @ Pelle
  Louises fantastiska kommentar gav mig en ide. Vi här som kommer från feminismen eller på annat sätt sett igenom detta.. att vi beskriver vårt ”uppvaknade” så som Louise i var sin insändare.

 30. leifer skriver:

  Louise Aston

  Det är du som nämner sunda feminister. Då undrar jag vad du menar med sunda feminister. Igen tyckte jag inte du svarare på frågan om kultur. För det är ju kulturellt beteende som många feminister kritiserar (patriarkaliska kulturer). Jag undrar vidare som sunda feminister just hyllar svenska jämställda män (dvs det beteendet/kulturen), och tar avstånd från män som är mindre jämställda. Annars är det ju bara hyckleri du pratar om från början till slut även hos ”sunda feminister”.

  Sen undrar jag vidare hur du menar att dagens radikala feminism, säkrar din position som alfahanne (menar du t.ex. att du är en medlöpare av den radikala feminismen?). Men jag tror snarare tvärtom, att radikala feminismen på sikt även är ett hot mot män i högre positioner. Men jag håller sen med om att vanliga män är dom största förlorarna.

 31. Taste in men skriver:

  Ja, det verkar som om billing hade rätt i sitt konstaterande om berglins.

 32. Mariel Asklund skriver:

  @Gunnar D.U.: Håller med dig. Vilken besvikelse :(

  @NinniTokan: Insändare till vardå?

  Kanske nätbrynja är något man kan försöka göra till positivt, något att vara stolt över? Eller blir det konstigt då kanske :P

 33. Torstensson skriver:

  Leifer

  Skulle du titta på varför kvinnor väljer män när de ska ingå partnerskap så kan du lätt förstå att kvinnor vill inte ha en jämställd man egentligen. Så jag tycker frågan borde aktualliseras, vad är det för män kvinnor väljer.

  Dels har du längden. Kvinnor vill ha män som är längre än dom. Dock inte säkert att de väljer dom, men det finns ändå där som en preferens.
  Dels så har du lönen. Eller rättare sagt vilken sorts status hans yrke har.
  Dels har du hans övriga status i gruppen och vad tjejkompisarna tycker.
  Dels hur motståndskraftig han är mot tester och hur pass bra han säger de saker som hon egentligen vill höra. Dvs hur bra han ljuger i vissa fall.

  Detta kan inte män ändra på alls. Man kan inte skylla på att männen också gör fel som väljer vackra kvinnor istället för att titta på andra saker. För om män hade börjat välja fula kvinnor så hade de fula kvinnorna börjat välja de bättre männen ändå.

  Feministiska män är föredömmet, dom väljer ju fula kvinnor. (Hörde detta dumma påstående). Jag tror inte det är sant, dels för att dom själva sällan befinner sig på toppositioner (däremot gör alfamän det, men dom är inte feminister, dom bara utnyttjar en position för att besegra andra män), så dom väljer eventuellt det de kan få som alla andra. Mina observationer är att feministska killar eller feminiserade killar också vill ha vackra kvinnor.

  Det kom nämligen en busslast med sk metrosexuellakillar från Uppsala universitet en gång till en stad i Polen som heter Lodz. De var runt 20 stycken och säkert hälften av dom sprang som yra tuppar runt en kvinna som hette Aneta som var utsänd från universitetet i Lodz. Detta är bara en anekdot. Måste också tillstå att Aneta var verkligen otroligt vacker.

  Men min poäng var att de utopiska drömmar som dessa män pratade med mig om rent politiskt om feminism bla bla betydde INGET när de sen träffade Aneta på denna upptaktsträff. Det komiska var att en som kämpade i 2 veckor , fjäskade som en hund, uppvaktade henne som en riddare etc var en mycket vänsterinriktad kille politiskt med hela den radikala feministiska retoriken du kan önska dig. Vad hände? Hon intog en klassisk kvinnlig roll i denna dejting. Dvs han var den som uppvaktade och hon utvärderade.

  Så de feministmän som sen springer och kräver jämställdhet är själva ganska könsstereotypa i sina beteenden när det kommer till kritan.

  Men som sagt, till grabbarnas försvar, hon var sinnessjukt vacker.

 34. leifer skriver:

  Torstensson, aha kanske var det Louise Aston menade att alfahannar tjänar på feminismen. Att dom kan välja och vraka bland kvinnor då och skaffa en ”vacker hustru”.

  Kul exempel du hade där med Aneta!

 35. NinniTokan skriver:

  @Mariel Asklund:

  Insändare, som den här.
  Pelle kallar det ”gästblogg” om det inte är anonymt eller knutet till en visst debattör och ”insändare” om det sker helt anonymt.

  Min tanke var att Pelle skulle kunna skriva en efterlysning på texter liknande Louise Astons kommentar och göra liksom en serie av våra berättelser. Görs det som insändare kan även dom som bara läser och inte vill stå fram mer än så skriva sin berättelse. Jag tror det kan bli intressant för dom som ännu inte sett det vi ser, att se hur det gick till för oss.

  @Jo:
  Det kan vara värt för oss seriösa att få grepp på om det är frågan om ett nöjestroll eller första steget i en målinriktad smutskastningskampanj.

  “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” Mahatma Gandhi

  Jag upplever att vi är någonstans mellan laugh och fight. Laugh kommer mer och mer övergå till smutskastningskampanjer och invektiv, det är jag helt övertygad om. Låt dom hålla på med sitt trams, vi kommer vinna ändå så länge vi så långt som möjligt försöker hålla ton och argumentera istället för att sjunka till deras nivå.

 36. Olofsson skriver:

  Taste in women: Feminism är en reproduktiv strategi för mammor och åldrande kvinnor. Målet är fortsatt makt. För att detta ska vara möjligt så måste allt som mannen kan tänkas eftertrakta tabubeläggas och förbjudas.

  yngre kvinnor = gubbsjuka
  kvinnor under 18 = pedofili
  fruimport=kvinnomisshandlare
  sexköp=trafficing och exploatering
  porrkonsumtion=presumtiva våldtäktsmän
  hederskultur ses inofficiellt som något positivt osv

 37. Olofsson skriver:

  Vidade så måste allt som mannen naturligt kan misstänkas vilja rata framställas som normalt och eftertraktansvärt. Tex; gravida kvinnor, förlossning, småbarn, medelålders och äldre kvinnor, äktenskap, romantik, kraftiga kvinnor, svenska kvinnor osv. Ur detta maktbegär uppstod begreppen Cougar och Milf.

 38. ConZor skriver:

  OT:

  ”I åtta år har Leonard ­Cohen levt i skräck för en före ­detta flickvän.

  Han anklagar Kelly Lynch för att ha hotat honom upp till 30 gånger om dagen ända sedan de bröt med varandra 2004.”

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14647385.ab

 39. Pelle Billing skriver:

  Tack för att alla trevliga hälsningar och tillrop! Jag har en skön påsk och var tango-dj igår kväll till tre på morgonen. Hoppas ni alla har det bra.

 40. Pelle Billing skriver:

  @Louise Aston: Vilken text! Väl talat, och jag instämmer till fullo i budskapet.

 41. Pelle Billing skriver:

  @NinniTokan:
  ”Louises fantastiska kommentar gav mig en ide. Vi här som kommer från feminismen eller på annat sätt sett igenom detta.. att vi beskriver vårt “uppvaknade” så som Louise i var sin insändare.”

  Ingen dum idé alls!

 42. Louise Aston skriver:

  Tack för det, Pelle! Det är såklart du som förtjänar vår allas respekt och stöd!

  Det här är viktigt för mig – jag bryr mig om det. Nu ser jag att texterna jag skrev inte blev redigerade till fullo (av mig själv – helt fel slutsatser kunde dras av t ex en felaktig brygga). Så går det, man skriver snabbt och sätter ihop det för häftigt…

  Men budskapet, hoppas jag, går fram.

  Det finns så många här som följer din blogg, smarta, kloka och känslofulla människor (Ninnitokan, Nils, MX, Mia, och alla andra), som har samma känsla i kroppen. Som känner att det är något fel med denna utveckling.

  Kvinnohatare? Jag känner inte en enda. Som god och nära vän till inte bara min syster och mor, men också mina fantastiska döttrar som jag stöttar till varje pris – frågar jag mig ändå varför det är så enormt provokativt att lyfta mansfrågorna och ifrågasätta feminismen?

  Inatt tänker jag på pojkarna och männen under 2:a världskriget. Alla dessa som dog – ja, de dog faktiskt – för att vi kan sitta här och tjafsa om oenigheter.

  Tänk en man. Tänk sen 10 män. Ställ upp dem på rad. Tänk hundra sådana rader. Multiplicera det med med tusen och mer… Tänk över siffran 30 miljoner män.

  Tänk en man. Tänk detta gånger 30 miljoner. Tänk på smärta och ångest i väntan på döden.

  Och tänk på hur feministerna idag hånar och förlöjligar allt som har med manlighet att göra.

  Tänk.

  /Louise A.

  (jag gråter nu)

 43. leifer skriver:

  Louise Aston

  ”Inatt tänker jag på pojkarna och männen under 2:a världskriget. Alla dessa som dog – ja, de dog faktiskt – för att vi kan sitta här och tjafsa om oenigheter.”

  Tanken här är väl just att slippa att män ensidigt ska offra sig i krig liksom den uppdelningen bland män att de som har sämst betalt ska ta störst risker (nåt som ju fortfarande råder i stort). Vi önskar ett jämställt samhälle, alltså inte en återgång till ett sånt könsrollssamhälle! Jämställdhet 2.0 som Pelle kämpar för, handlar just om ett nytt jämställt samhälle där män bl.a. ska slippa ta rollen som förbrukningsartikel men ändå ha samma rättigheter och värde som kvinnor. Dvs ett värde som inte kräver att män ska prestera massor för att vara ok (som t.ex. att offra livet i krig).

 44. NinniTokan skriver:

  @Louise Aston:

  Det finns så många här som följer din blogg, smarta, kloka och känslofulla människor (Ninnitokan, Nils, MX, Mia, och alla andra), som har samma känsla i kroppen. Som känner att det är något fel med denna utveckling.

  Mm.. Det är en känsla som inte är behaglig.
  Kram!

 45. Mariel Asklund skriver:

  Massa kramar! Gillar verkligen er i kommentarsfälten här :D Det e så bra stämning överlag, trots åsiktsskillnaderna och heta debatter… det är liksom… en varm blogg. Med hopp.

 46. leifer skriver:

  Mariel

  Typ ”en varm blogg med heta debatter”, den gillar jag! :)

 47. Anders Senior skriver:

  @Louise Aston:

  Är det ok att citera från ditt inlägg, eller sprida det som det är?

 48. [...] Pelle Billing bloggade nyligen Glad Påsk. Själva inlägget i sig är inte så avancerat men sedan kommer man ner till Louise Astons [...]

 49. Jimmy skriver:

  Stoort hjärta och kram till Louise!
  ”ActionAid reklamerar på TV ständigt i svenska hem att de nu riktar sina insatser gentemot flickor i rännstenen (det är ju bättre, eller hur, pojkarna är ju egentligen inte önskvärda?), låt pojkarna vara där i rännstenen (de är ju själva ansvariga för sitt elände – och om de växer upp blir de ju ändå bara en belastning).”

  Varje gång denna reklam dyker upp eller den med jens eller vad han nu heter så kommer en inbränd minnesbild fram, När jag de gånger jag varit i Indien(Delhi) vilket är ett flertal så har jag möts av barn…Pojkar med stumpar på armarna endel blåslagna som kommit fram och tiggt pengar andra på träkäppar med ”Bara en hand avhuggen” Detta va så de gjorde med de fattiga när dom stal mat för att överleva och det va så vitt jag vet mestadels pojkarna som stal, jag kan lungt säga att de jag sett ”På stan” och längst med vägarna bara är en promille av av stympade barn och ungdomar kanske ett hundratal(det va rader med tältläger utanför delhi och landsvägarna till Agra och Innan man kommer in i dåvarande småstaden Sonnipat)
  och jag blir så fruktansvärt förbannad ren ut sagt när det pratas om att flickorna drabbas värst av fattigdomen,Inte för att flickor inte drabbas,det gör dom och hårt de me, men att de blundar för dessa pojkar är för mig HELT ofattbart. Notera att det nu var ca 10 år sedan jag va nere där senast, men ute på ”vischan” ser det likadant ut fortfarande trots mycket framsteg och modernisering av storstäderna.

 50. leifer skriver:

  Jimmy, tänk på att Louise är en snubbe (namnet till trots, men uttalet är säkert utan s).

  Jag skriver det för jag har märkt att ”mansrörelsen” blir gladare när en kvinna står upp för männen, än om en man gör det. Jag tycker på sätt å vis det är trist och hoppas en ny jämställdhetsrörelse kan värdera kvinnor och mäns röst lika i dessa frågor.

  Här kan man ju också se en skillnad då ju feministrörelsen bryr sig mest om vad kvinnor tycker. Vore ju själva f-n om det ska vara så att män inte kan stå upp för andra män, särskilt som det ju är flest män som engagerar sig här.

 51. jimmy skriver:

  @lefer: spottloska i handen och ett redigt handslag till louise, bättre ? :-P Jag får ursäkta mig om det uppfattades fel, Kärlek och empati går hand i hand och ibland är allt man behöver en kram :-D
  Sen gör det mig dessamma om det är en man eller kvinna som står upp för jämställdheten, Huvudsaken är att vi strävar mot den vi kallar 2.0!
  Fast lite trist är det att det va just de 2 Meningarna som som fick dig att reagera med tanke på vad jag skrev, men som sagt Jag ber Louise om ursäkt om han fann ordavalet stötande och givetvis för att jag va ignorant nog att inte uppfatta namnet som unisex, är van vid att det stavas Louis.

 52. leifer skriver:

  Stor kram till dig Jimmy!

 53. K-J.W skriver:

  Nej men har helylle pelle raderat mina kommentarer!? Ni inser väl att utanför er ryggdunkarklubb ses ni bara som ett par falska kriminella dårar! Ni snackar om rättvisa för män och sysslar med smutskastning, hot, förtal och lögner mot dem som inte smeker blogginnehavaren därbak!

 54. K-J.W skriver:

  Det ser bara ut som en tillgjord fasad med ett gäng skådesplerare utanför.
  Ni är en ytterst obehaglig samling.

 55. Daniel skriver:

  @K-J.W
  Hjälp finns att få för den som lider av vanföreställningar.

  Och glad påsk!

Google