Hittar följande citat i DN:

Män borde inte få handskas med samhällets pengar. Enligt min åsikt ska de inte heller bli betrodda med ansvaret för jordklotets framtid i tekniskt avseende. Det hela går så lätt överstyr.

Om man kan skriva så i Sveriges största morgontidning så är mansföraktet väletablerat.

I ett värdigt samhälle angrips ingen på basen av sitt kön – vare sig män, kvinnor eller tredje könet. Låt oss bygga ett sådant samhälle.

Tipstack: Går till Magnus och S!

 

37 kommentarer på “Sluta svartmåla människor på basen av deras kön”

 1. Harald Korneliussen skriver:

  En ufrivillig komisk bokanmeldelse. Det minner meg på noe bloggeren Daniel Davies skrev nylig:

  I will now review that book in the “London Review of Books style” – ie, by writing an essay on a tangential subject of interest to myself, and then tacking on a paragraph or so about the book at the end.

  Åpenbart at forfatteren er mer interessert i snakke om hvor fær Pär Ström er, og vise frem sine radikalfeministiske kredentialer, enn å snakke om selve boken. Ja ja, forfatteren var jo en mann, så det lot seg jo gjøre, Aase.

 2. Men@Work skriver:

  Det här borde du ta upp under din middag med Sveland. Varje dag så pågår en psykologisk krigföring i våra dagstidningar. Strategin är fullt medveten och påminner om Sovjetpropagandan. Bland alla nyheter lägger man in ett par misandriska artiklar. Dag ut och dag in. Man varvar det sedan med några vinklade kvinnopositiva artiklar. Propagandan maskeras som forskning och nyheter. Detta har pågått ända sedan jag i slutet av 90-talet skickade upprörda mail till Aftonbladet när Linda Skugge spydde galla över alla män.

  Vi har två valmöjligheter som jag ser det. Nummer ett är att via dialog försöka lösa frågan. Nummer två är att själva starta ett lika smutsigt krig mot feminismen. Jag hoppas vi slipper det. Men om det är nödvändigt så kommer de av oss som representerar en lite tuffare attityd i mansfrågan att göra detta.

  Att det här pågår är absolut inte okey, och det är dags för oss män att sätta ner foten ordentligt nu! Se det för vad det är: propaganda och psykologisk krigföring mot pojkar och män. Man vill förvandla oss till samhällets paria, och det är på allvar!

 3. Patrik N skriver:

  Det är lustigt att man som feminist talar om ett lågintensivt krig mot kvinnor när det är vad feminism utsätter män för. Uppochnedvända världen. Tröttsamma idioter med för mycket fritid.
  Jag tycker att det verkar väldigt svårt att bygga någonting med feminism. Med feminism kan man krossa, dekonstruera och håna baserat på antaganden men just inte mer.
  ok. Nu blev jag litet deppig.

 4. Matte Matik skriver:

  Hade en diskussion på Twitter med Katerina Janouch som berörde detta. Jag framförde att man kunde läsa såna här saker i tidningarna dagligen, hon menade att det måste ses mot bakgrund att kvinnor är förtryckta och nedvärderade i resten av samhället, något i den stilen. Personligen tycker jag att även om hon skulle ha rätt i detta gör inte två fel ett rätt, dvs även om en grupp skulle vara i kollektivt överläge i vissa aspekter är det inte rätt att uttrycka sig på det här viset om de människorna. Att slå underifrån kan tyckas rättfärdigat i vissa fall, men det kan sluta illa (hutu vs tutsi, Kambodja m.m. – de som systematiskt förföljde och avrättade de andra i dessa fall slog ”underifrån”).

  Dessutom tycker jag inte att det stämmer – det sätt man beskriver män på i media är snarare tecken på vilka attityder samhället har gentemot män – inte som en motreaktion på att kvinnor är förtryckta i västvärlden idag. Vad skulle man komma fram till om man tittar på media i Uganda om man använder Janouchs logik? Att homosexuella förtrycker heterosexuella i Uganda?

 5. NinniTokan skriver:

  Borde man inte bli av med sin ”journalist-licens” för såna sexistiska budskap?

  Jag kan inte… annat än att känna mig skyldig.. som kvinna.
  Jag vet att jag inte borde det.. jag vet att jag inte har någon kollektiv skuld för deras agerande… Men i hjärtat känns det ändå.. på mig iaf… för att så många av gallspy-arna är just kvinnor.. och jag skäms.

 6. NinniTokan skriver:

  Patrik N

  ok. Nu blev jag litet deppig.
  Jag också… Tänk om va alla bara bodde på samma plats så vi kunde gå ut en sväng tillsammans när det blir så här…

 7. NinniTokan skriver:

  @ Matte Matik

  hon menade att det måste ses mot bakgrund att kvinnor är förtryckta och nedvärderade i resten av samhället
  Jag har varit kvinna i hela mitt liv.. faktisk.
  Jag har aldrig upplevt en situation där jag upplevt mig förtryckt eller nedvärderad pga mitt kön. Det innebär ju inte att någon annan inte kan ha upplevt annat. Därför har jag efterfrågat var och hur detta ”kvinnohat” finns när någon påstått så… jag har försökt pressa fram svar.. det enda svar jag lyckats vaska fram ser du här på min blogg.

  Förutom att det så klart inte skulle vara okej oavsett.. två fel gör inte ett rätt. Men det är bullshit och inget annat. Saken blir inte sann för man påstår det.

 8. Access skriver:

  Ett riktigt journalistiskt lågvattenmärke.
  Man kan undra varför DN har tagit in det. Beställningsverk från nån polare på kulturredaktionen, för att hjälpa Aase Berg ekonomiskt? Man kan bara spekulera.

  Angående Svelands middagsinbjudan till dig, Pelle, så tycker jag nog att du borde avstå. I den mån jag nu har nån rätt att tycka om det. Alternativt om du filmade hela middagen och la upp på nätet.

  Det är ganska uppenbart att feministerna försöker slå in kilar mellan dig och Pär. Det verkar även som att de vill börja misstänkliggöra dig hos dina anhängare genom att inte föra diskussionen med dig öppet.

  Gå inte på det. Spela inte deras spel. Håll diskussionerna i öppen dager så att de avkrävs argumentation i offentligheten.

 9. masa skriver:

  Men@Work:

  Jag skulle föreslå en tredje väg som mest meningsfull: att i möjligaste mån ignorera detta slags personer – men tydligt markera i sammanhang då det syns – och bygga upp egna sammanhang, lobbygrupper och dylikt. Jag tror inte att ”försök till dialog” med den extrema gruppen fyller någon funktion annat än att ge dem uppmärksamhet.

  Tycker att t. ex. Pelle skulle kunna uppmuntra ännu mer till idésprutande här kring vilka slags aktiviteter och projekt som den här rörelsen skulle kunna engagera sig i!

 10. Patrik N skriver:

  @NinniTokan
  ”Tänk om va alla bara bodde på samma plats så vi kunde gå ut en sväng tillsammans när det blir så här”

  :) Det hade varit trevligt.
  Det kommer åt en det här när man väl har öppnat ögonen för det. Det går inte att hålla det från sig. Nåja lika bra det.

  Men bespara mig att du tar på dig skuld för andra kvinnors agerande. Det behöver du inte ha ovanpå allt annat som tynger ner anden. Inte det minsta!

  Min främsta kritik av feminismen är nog att den gör unga flickor till förbittrade kvinnor. Jag har träffat så många. Det är så totalt skitvärdelöst bortkastat liv.

  Ja och så gör den unga pojkar modlösa vilket är likvärdigt smärtsamt. Och medan allt detta pågår decenium efter annat så ska man dagligen svälja sinnesslö statsfinanserad föraktpropaganda.

 11. MattiasL skriver:

  Kontexten är en recension av en bok inom miljöområdet. http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/mark-lynas-guds-utvalda-art

  Boken är författad av en manlig författare vars åsikter journalisten, som heter Aase Berg och är en av DN Kulturs flitiga husfeminister, uppenbarligen inte delar. Detta leder till den ”tankeväckande” inledningen där alla män idiotförklaras. Min gissning är att Aase Berg är oförmögen att se någon kvalitativ skillnad mellan sin hopplöst misandriska inledning och resten av recensionen, de smälter ihop i samma intellektuella moras.

 12. Leif skriver:

  @NinniTokan:
  Sympati! :)
  ”Jag kan inte… annat än att känna mig skyldig.. som kvinna.”
  Bort det! Det är ju fullständigt absurt, och dessutom att tänka i precis de banor som rabiata feminister gör – kollektiv skuldbeläggning.

 13. Anders Senior skriver:

  Demonisering heter det, och det har sin funktion……

  Så här skriver språknämnden om fenomenet:

  ”Ordet demonisera används framför allt när man vill beskriva hur folk, vars uppfattning man inte delar, försöker göra personer eller företeelser farligare och mäktigare än man själv anser dem vara.

  Det är ganska vanligt just i den politiska debatten. Man talar om att krigsherrar demoniserar fienden, för att få med sig folket i kampen. Det gäller också inom partipolitiken: motståndarna demoniseras.”

 14. Anders Senior skriver:

  Hur lockande är det inte med förenklingar när sanningen blir obehaglig…..

  Den som demoniserar motståndaren avsäger sig människans viktigaste egenskap: förmågan till inlevelse i andras situation.

  Med risk för att bli anklagad för att dra in saker i diskussionen enligt Godwins lag (och för att själv bli anklagad för att demonisera motståndaren) måste jag ändå säga följande:

  Ett visst regeringsparti på 1930-talet var jävligt duktiga på att demonisera judar, så till den grad att ”vanligt folk” inte reagerade när utrotningen började…..

  Hur länge till skall vi sitta tysta och låta feministerna i media demonisera oss män?

 15. P.L. skriver:

  Klart att du ska gå på middgen Pelle!

  Ingen vinner på den här vidriga stämningen som vi har i Sverige förnärvarande där alla ser över sitt eget hus och spyr galla på andra.

  Blev oerhört avundsjuk när jag läste om de norska skidskytte damerna. Det är ingen slump att det sker där och inte här. Norrmännen och norskorna tycks leva i harmoni.

 16. Access skriver:

  @NinniTokan

  Om du känner skuld för vad puckade kvinnor gör så reagerar du precis så som många feminister vill att jag ska reagera i förhållande till vad puckade män gör.

  Gå inte på den bluffen. Du är intelligentare än så.

 17. Ola Normann skriver:

  Litt off-topic, men likevel.

  Det virker som feministene har fått enda mer å bekymre seg for. Hørte noe om at de fryktet at kristen-konservative og muslimer slo seg sammen for å bekjempe bla. abort-loven. Hvis de fortsette å demonisere menn, kan de vel også risikere at noen menn tilslutt får nok og slår seg sammen med muslimene for å innføre Sharia. Huff og huff,- ikke lett å være feminist. Forslag til løsning: gå med i mannsbevegelsen, så blir vi så mektige at vi kan løse disse problemene sammen.

 18. Mariel skriver:

  Asså jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Funderar på vilken del av världen jag har levt i. Jag har tidigare läst om SCUM-teatern, men först idag läste jag Pelles inlägg om det. Det är ju vidrigt. Varför blev jag inte upprörd förrän nu? Och jag läste idag också hos Pär Ström om hur hjärt- och kärlsjukdomarna blev en kvinnosjukdom och det stod ngt om ”tjocka gubbar”.

  Och sen det här citatet från DN överst… allvarligt?! Jag har två söner. Ska de växa upp i det här? Ska de få läsa sånt, se på scum-teatern i skolan? Nej just… vi bor ju i Norge. De sätter inte upp den här va?

  Mår dåligt. Känner inte alls att mina söner växer upp i en privilierad värld.

  Förstår mig inte på någonting längre snart… Det var någon som kommenterade någonstans i bloggen om att hennes dotter hade fått hemska SMS och att killarna skulle ta en slags kollektiv skuld för det ?!! Varför?! Ska jag ta skuld också för allt kvinnor gör? För allt alla Mariel gör? För allt som alla adopterade gör? Då kan ju hon den mamman ta skuld för den gången jag slog min man.

  Eller så ligger skulden på dem som faktiskt utför brotten.

 19. per hagman skriver:

  .
  .
  Per Strøm ær sannolikt i varje feminists huvud och surfar på feministernas kænslosvall…dygnet runt.

  Undrar hur Per Strøm,s ande dycker upp… i feminsternas drømmar.

  Som en våt.. våg ?

  Per Hagman

 20. 50/50 skriver:

  Ingen människa är skyldig till någon annans tokerier. Men vi har nog ett gemensamt ansvar att sätta stopp för dem!

 21. Jonas skriver:

  Undrar om DN hade publicerat detta?

  ”Kvinnor borde inte få handskas med samhällets pengar. Enligt min åsikt ska de inte heller bli betrodda med ansvaret för jordklotets framtid i känslomässigt avseende. Det hela går så lätt överstyr.”

 22. Men@Work skriver:

  @Masa:

  Håller med. Det är omöjligt att föra dialog med extremister, detta visade SCUM-debatten med all tydlighet.

  @Matte Matik

  Det är vi som slåss ur underläge. Feministerna har nästan hela media och statsapparaten på sin sida. Det är en totalitär och sektliknande ideologi, därför är det extra otäckt att den nästlat sig in överallt. Samt har all finansiering i världen. Däremot så är de en koloss på lerfötter, och när de minst anar så får vi dem på fall. För gott…

  @Alla:

  Jag hoppas att vi i framtiden har en portal för jämställdist- och mansfrågor, där vi kan samarbeta kring olika aktiviteter som vi planerar. Vi måste växa, koordinera oss, skaffa advokater etc.

 23. Men@Work skriver:

  Och ett diskussionsforum skulle jag tillägga.

  @Mariel:

  Trevligt att du börjar komma till insikt. Du kanske åtminstone delvis kan förstå varför man ibland blir frustrerad. Jag har två härliga söner, jag vill inte att de ska växa upp i detta.

 24. Patrik N skriver:

  @Mariel

  Jag tycker att du processar saker rasande fort. Det är ju inga småsaker.

  Jag tycker att det som är direkt själsmörkt är att man uppmuntrar unga kvinnor till att inte utveckla sin empati som Anders Senior nämnde ovan. Det är asobehagligt. Friska unga människor förvandlas till moraliska krymplingar.
  Jag har regelbundna samtal med min dotter om det problemet.

 25. Ola Normann skriver:

  Studie viser: ”Blaming others can ruin your health”

  http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/17/bitter.resentful.ep/index.html?hpt=hp_c2

  Stakkars feminister,- hvordan skal det gå med dem?

 26. Rick skriver:

  @NinniTokan
  Du pekar faktiskt på en lite besvärlig punkt när du säger att du känner ett stygn av ansvar trots att du rent rationellt vet att du inte borde göra det. Jag skulle så innerligt hoppas att kvinnor som genomskådet feminismen inte skulle behöva känna någon som helst skuld i det hela Men sådan är människan, djupt inne har hon något slags kollektiv identitet. Fast ärligt talat, är det inte lite pinsamt utomlands om någon för dig helt okänd svensk inte alls kan bete sig ? På något konstigt sätt tycker du att du har ett diffust ansvar för din tölpaktige landsman,
  Rent ideologiskt skulle jag vilja kunna hålla på principen att det endast är individen som ska ses, men åtskilliga gånger finner jag mig själv tänkande i kollektivistiska termer, hur jag än avskyr begreppet.
  Jag hoppas, NinniTokan och ni andra kvinnor som konstruktivt deltar i debatten här och annorstädes, att ni förstår att ni röner otroligt stor uppskattning även om det kanske inte alltid blir så tydligt sagt. Skulle någon i ilskan – inklusive mig – dra alla kvinnor över en kam så hoppas jag på överseende. Vi män ska därför också vara noga med självsaneringen av debatten, så att fokus riktas mot feministerna (manliga och kvinnliga) och inte kvinnorna i allmänhet.

 27. NinniTokan skriver:

  @ Alla
  Tack för er söta support!
  Jag brukar kunna hålla hjärtat skyddat och låta hjärnan arbeta. Men denna är så hemsk, tyckte jag.. den gick igenom min ”hjärt-sköld” och jag behövde mest bara ”få säga”.

  Nu har jag gått en promenad(det är ett bra bot!) så nu är känslan av kollektiv skulden/skam kastad av mina axlar.

  @ Mariel
  Mm… Insikten är inte behaglig, nej.

 28. NinniTokan skriver:

  Rick:
  att ni förstår att ni röner otroligt stor uppskattning även om det kanske inte alltid blir så tydligt sagt.

  Jag vet iaf. Jag har inget problem att se uppskattningen:)

 29. Patrik N skriver:

  @Rick

  Du beskriver bra hur en människa har en ”kollektivistisk” dimension som en del av sin identitet. Det är nog därför man tänker i kollektivistiska termer såväl som individuella. Ofrånkomligt tror jag och naturligt.

 30. Mariel skriver:

  @ Patrik N:

  ”Jag tycker att du processar saker rasande fort. Det är ju inga småsaker.

  Jag tycker att det som är direkt själsmörkt är att man uppmuntrar unga kvinnor till att inte utveckla sin empati som Anders Senior nämnde ovan. Det är asobehagligt. Friska unga människor förvandlas till moraliska krymplingar.
  Jag har regelbundna samtal med min dotter om det problemet. ”

  Jo det har du rätt i. Det känns väldigt omtumlande faktiskt. Och det är inte bara inom jämställdhets-området, det är flera andra områden också som jag ”vuxit” inom. Mycket för att jag blev förälder. För Mig var det vändpunkten.

  Det kan stämma. Det är därför jag inte håller på med ”kompensatorisk” pedagogik. Jag tycker det blir fel åt andra hållet då. Som med kvotering.

  Jag brukar gå efter följande i allt mitt tänk: Behandla andra som du själv vill bli behandlad, trampa inte på någon annans självkänsla, var öppensinnad, var hellre kärleksfull än hatisk, m.m.

  @Rick:
  Jag Gillade! kram

  @Alla

  Apråpå det här om kollektiv skuld… Kan det ha att göra med att man också tar kollektiv belöning också? Tex. om landslaget vinner något så blir man jätteglad och stolt, och om någon som man själv är i samma kategori som gör något så känner man sig stolt?

  Jag brukar nämligen inte känna mig särskilt glad om Sverige vinner något guld (inte mer än om något annat land gör det) men jag uppmärksammar det förstås mer. Men jag tar inte del i ”äran” om man säger så eftersom att jag själv inte var delaktig =P Men såklart blir jag glad för lagets skull.

  Kan det höra ihop? Skuld och stolthet?

 31. Patrik skriver:

  Jag tycker att det håller på att vända. Feminismen börjar blekna i medier. I går var det den 8 mars och den dagen är alltid speciell. Ett tecken var att DN-kultur publicerade många kritiska repliker på Svelands trista artikel om att alla som inte var vänster och feminister stod på Breiviks sida.

  Även en del feminister som jag känner börjar tröttna rejält på alla ”kvinnor drabbas värst”-reportage. Alla kvinnor vill inte vara offer.

 32. Roger skriver:

  Det finns gott om citat från framträdande feminister som är i den här kalibern eller värre; det enda som förvånar mig mer än att detta får förekomma så ogenerat i det offentliga samtalet, är att så många är blinda för det och vad det säger om det egentliga maktförhållandet i debatten.

 33. Roger skriver:

  Just det:

  Ett stort <3 till alla fina kommentarer i den här tråden.

 34. Anders Senior skriver:

  @Mariel
  Visst är det omtumlande!
  Men ändå befriande, en hel del saker får ju sin förklaring…
  Välkommen i gänget! ;)

 35. Anders Senior skriver:

  En sak som har alldeles för lite fokus på sig enligt mig är hur vi alltid tenderar att dels själva, men även att låta andra, dela upp tillvaron i ”Vi och dem” hela tiden.

  Antar att det har med någon överlevnadsinstinkt att göra i grund och botten, men det är precis denna uppdelning som feministerna och deras propaganda livnär sig på. Man kan alltid dela in människor i olika grupper: VI på denna våning mot DEM på våningen över, VI i norra sverige och DEM i södra, VI svenskar mot DEM andra…. Vi människor har otroligt lätt att låta oss bli indelade i grupper, som därefter kan tilldelas olika egenskaper……

  Det är precis denna uppdelning mellan VI (kvinnor) och DE (männen) som alla de feministiska kolumnister och kulturfolk försöker åstadkomma med sina skriverier, och ge oss olika egenskaper, det gäller för oss att försöka se förbi det, och se till individer istället för grupper.

  Jag vet inte hur det skall bekämpas i stort, men på det personliga planet är det som sagt bara att ha den insikten att de försöker, så lyckas de inte.

  För att få andra att inse detta tror jag inte att det hjälper att vara lika extrem åt andra hållet, (även om det också kan behövas till viss del för att balansera upp det) utan att bemöta detta genom att påvisa att det inte handlar om kön och grupper, utan om individer.

  Varför feministerna försöker splittra oss på detta vis är en annan historia,
  det kanske någon annan är bättre lämpad att svara på.

 36. Patrik skriver:

  Anders Senior: Jag håller med. Vi får inte falla in könskrig-jargongen. Män och kvinnor är framför allt människor. Vi har det mesta gemensamt och vi har inget att vinna på att bråka med varandra. Pelles försonliga ton i denna blogg är därför mycket bra. Vi kan aldrig övertyga de hårda feministerna, men vi kan vinna den stora majoriteten tveksamma.

 37. Patrik N skriver:

  @Patrik
  ”Vi får inte falla in könskrig-jargongen”

  Det är sannerligen viktigt. Men att kritisera feminism har för mig ingenting med att kritisera kvinnor att göra. Ingenting!

Google