Pressbilder och nya bloggfunktioner

20 mars 2012, av Pelle Billing

Den eminente fotografen Gustaf Pak har tagit pressbilder på mig. Tanken var att hitta avslappnade bilder i en stadsmiljö, istället för retuscherade studiobilder. Bloggen är ju känd för ”keeping it real” och då passar den typen av bilder bättre.

WordPress-experten Andreas Nurbo har fixat så att namnet på skribenten nu syns tydligare i varje inlägg. Dessutom är namnet en länk, och om du klickar på länken så får du en lista på alla inlägg som vederbörande har skrivit.

Ytterligare en funktion som lagts till är att om en kommentar får mer än tio gilla-markeringar, så kommer den med i en liten lista före själva kommentarsfältet. Du kan se exempel på det här och här.

Stort tack till Gustaf och Andreas!

Etiketter:  

16 kommentarer på “Pressbilder och nya bloggfunktioner”

 1. Urban skriver:

  Coolt! Jämställdismen blir den nya folkrörelsen :-)

 2. NinniTokan skriver:

  Ytterligare en funktion som lagts till är att om en kommentar får mer än tio gilla-markeringar, så kommer den med i en liten lista före själva kommentarsfältet. Du kan se exempel på det här och här.

  Fungerar detta som det ska?

  I detta inlägg får jag följande lista:

  11 Gilla Bashflak
  11 Gilla Nisse
  11 Gilla Nils Jungenäs
  12 Gilla AV
  13 Gilla Magnus
  14 Gilla Johan Grå
  14 Gilla Delbert Åke Jonsson
  14 Gilla Prill
  15 Gilla Bashflak
  24 Gilla Medborgare X

  Men där är flera inlägg som har mer än 24 ”gilla” som saknas i listan.

 3. Pelle Billing skriver:

  @NinniTokan: Nu är det fixat! Den gode Nurbo är snabb som en panter ibland ;) Tack för din feedback så han kunde fixa!

 4. barfota skriver:

  @NinniTokan
  Hmmm… länken till ditt exempel funkar inte heller.

  @Pelle Billing & Andreas Nurbo
  Tack, snyggt jobbat!

 5. NinniTokan skriver:

  Barfota: Det var lite strul med sidan. Den fungerar nu.

  OT:
  Har ni sett vi har fått en helt egen sida tillägnat oss? Söta dom är, våra små fans;D

  http://shitjamstalldistersay.tumblr.com/page/4

 6. Jenny Kristiansson skriver:

  @NinniTokan:

  Bra länk NinniTokan. Jag såg aldrig Melodifestivalen och därmed inte den orakade armhålan. När jag såg den så tänkte jag bara: ”Det var ju inte ens så mycket hår.”

  Tänk att lite hår kan skapa så mycket hat. Och så undrar man ibland varför det finns så mycket hat runtom i världen. Inte alls så förvånande med andra ord.

 7. Patrik skriver:

  bara jag som tyckte pressbilderna var tråkiga å kändes opersonliga? bild 3 var okey men resten höll ingen vidare nivå, nä ut och plåta igen. gör om gör rätt! :)

 8. Gunnar (D.U.) skriver:

  Patrik:
  Jag håller med, jag upplever pressfotona både rent fototekniskt som dåliga samt otroligt stela…
  Jag tror Pelle skulle stått och haft ett lättsamt trevligt och engagerat samtal med någon (utanför bild) under fotandet, så han använde kroppsspråket (både armar, kroppshållning och blick) på ett mer levande sätt inför fotografen, för att få till bra foton…
  Samt det krävs någon form av upplättningsljus med det ljuset och de mörka kläderna, vilka nu bara blir som detaljlösa mörka partier i fotona… men även för att framhäva Pelles ansikte mot omgivningen… är min reflektion över fotona, som den mycket fotointresserad person jag är…
  Det är inte heller så bra att välja så starkt ljus i bakgrunden, som blir nästan utfrätt – det dra blicken till sig från huvudmotivet samt skapar en ljusmässig obalans i bilden…

 9. NinniTokan skriver:

  Jag är inte så glad för att ge negativ kritik, men jag hoppas Gustaf Pak kan ta det som den konstruktiva kritik det är tänkt..

  Jag instämmer med Patrik och Gunnar om bilderna. Jag har ju träffat dig, Pelle. Du har en aura som utstrålar ”naturlig värme och medmänsklig kärlek, lugn och trygghet”. Den auran framkommer inte på bilderna. Och det tycker jag är en nackdel.

 10. Sara skriver:

  Puuh, då var det inte bara jag som tyckte att bilderna var lite stela och opersonliga, inte Pelle som man har uppfattat honom i bloggen:)

 11. BekeZeke skriver:

  Jag tyckte pressbilderna var bra!

 12. Patrik skriver:

  Bild 1 känns som ett turistfoto ”hej här är jag för första gången på den här berömda gatan” typ.

  Bild 2 känns som effektsökeri, ”tilt shift-effekten” tillför ingenting. Om en effekt inte tillför någonting så tycker jag man ska låta bli.

  Bild 3 Tycker jag som sagt om, den är välbalanserad och det är fokus på dig.

  Bild 4 är som bild 1, total obalans i ljuset. blicken dras till det utfräta, ljusa partiet bakom dig.

  både bild 1 och 4 hade nog mått bra av längre slutartider för att få större rörelseoskärpa runtom så fokus verkligen hade hamnat på dig. sen är det som Gunnar säger alldeles för mörkt. Det är ju lite av nackdelen/charmen med att fota ute, man måste hela tiden förhålla sig till vart solen är. man kan ha ett kanonmotiv men om ljuset inte är rätt så spelar det ingen roll.

  Sen är det väl lite överkurs att dra med sig lampkitt å reflexskärmar ut för en sådan här grej. Men som sagt att jobba med solen räcker i de flesta fall väldigt långt.

  Sedan tycker jag Ninni är inne på helt rätt spår, bilderna fångar inte dig och din personlighet.

 13. Pelle Billing skriver:

  Tack för feedback på bilderna. Några reflektioner:

  1. Det är inte nödvändigtvis lätt att ta bilder på mig. Jag gör mig bra på TV och i radio, men jag är inte alltid så bekväm framför kamera som ska ta stillbilder. Fråga mig inte varför. Så med detta som utgångspunkt är jag förhållandevis avslappnad på bilderna.

  2. Gustaf har ställt upp att ta kort på mig. Detta innebär nu att det finns pressbilder, innan fanns ingenting. Something is better than nothing ;)

  3. Detta är v 1.0. Nya bilder kan tas! Kanske när det är vår/sommar och det inte är så förbenat kallt utomhus (vilket kan ge lite stelhet hos den fotograferade).

  Men personligen tycker jag bilderna är bra. Jag kan inte det fototekniska men bilderna är bättre än bilder brukar vara på mig.

 14. NinniTokan skriver:

  @Pelle Billing:
  Absolut är dessa bättre än inget:)

  1. Det är inte nödvändigtvis lätt att ta bilder på mig. Jag gör mig bra på TV och i radio, men jag är inte alltid så bekväm framför kamera som ska ta stillbilder. Fråga mig inte varför. Så med detta som utgångspunkt är jag förhållandevis avslappnad på bilderna.

  Då behöver du kanske något som distraherar dig? Kanske att du pratar med någon medan han tar bilderna?

  Vill du så kan jag ställa upp som ”någon”, bara jag slipper vara med på bild. Såg bara till isf.:)

 15. Patrik skriver:

  tycker du ska ta med dig Ninni som ”distratör” när våren smäller till på allvar :)

 16. Pelle Billing skriver:

  Ninni och Patrik,

  Ja, någon som distraherar kanske funkar ;) I så fall någon som är på plats i Sthlm, för det är där Gustaf bor och där vi tar korten.

Google