Mycket lyckad pubträff i går kväll

06 mars 2012, av Pelle Billing

Oj, vilken pubträff det blev i går kväll! Jag tror inte någon kunde annat att det skulle bli som det faktiskt blev.

Till att börja med kom det fler anhängare av denna blogg och Pär Ströms blogg än vi räknat med. Säkert 40 personer sammanlagt under kvällens lopp. Det i sig skulle inneburit en mer dynamisk träff än planerat.

Men lägg till detta att det kom cirka 80 stycken anhängare till Förbundet Allt åt alla, som kom dit för att manifestera att de inte instämmer i denna bloggs åsikter, eller i Genusnytts åsikter. Personligen visste jag att de nog skulle dyka upp, då jag blivit tipsad om ett Facebook-evenemang från deras sida där över 100 personer skrivit upp att de skulle komma.

Dessa Facebook-evenemang var en liten historia i sig, då de två första innehöll så pass mycket personangrepp och sakfel om mig och Pär Ström, att jag såg mig tvungen att anmäla dem till Facebook (som omedelbart raderade evenemangen). Det tredje evenemanget höll en bättre ton och fick stå kvar.

På puben visade sig även att tre journalister dykt upp. Från tidningen ETC, Världen idag och en frilansjournalist som arbetar på ett reportage där jag tidigare intervjuats. Således full fart på alla sätt och vis.

Initialt var det så trångt på puben att man knappt kunde cirkulera, ens med ståplats. Detta trots att vi fick byta lokal från Charles Dickens till intilliggande Jameson. Över 100 personer som plötsligt flödar in gör att de flesta lokaler blir lite trånga.

Saker och ting lugnade dock ned sig snabbt. Allt åt alla undrade om vi skulle ha någon form av formellt diskussionprotokoll (se foto nedan). Vi avböjde detta men uppmanade alla att cirkulera och inte bara prata med dem de redan kände. Självfallet hälsade jag och Pär Ström alla välkomna, eftersom vi var arrangörer.

Vad jag såg så var det många som cirkulerade och många bloggläsare som var där satt och diskuterade med de som kommit från Allt åt alla. Allt gick snyggt till. Inga våldsamheter eller något sådant. En ung man försökte provocera mig genom att smeka mig på kinden, kalla mig lilla gubben och säga att jag var söt. Troligen utgick han från att jag var homofob. Han såg mindre road ut när jag sedan svarade med samma mynt, och avbröt hans resonemang genom att stegvis göra samma saker som han gjort – så han kom av sig och gick sedan därifrån.

De flesta från Allt och alla uppträdde dock med värdighet och respekt. Vi skakade hand, diskuterade och cirkulerade sedan vidare. Särskilt två personer som jag upplevde som deras mer officiella representanter uppträdde artigt och värdigt.

Jag gick fram till Maria Sveland, som också kom dit, och diskuterade min syn på jämställdhet. Bland annat pratade vi om forskningen kring våld i nära relationer och vilka lagförändringar vi ansåg viktigast kring föräldraskapet. Sveland var trevlig och hon ska ha cred som dök upp. Uppenbarligen är jag inte så farlig om man kan vara i samma lokal som mig ;)

Det bästa med kvällen var trots allt det jag kommit dit för. Att få skaka hand och byta några ord med ett flertal olika bloggläsare. Självfallet blir det alltid kortare tid per person än man skulle önska, men bara att få ett ansikte på varandra i den fysiska verkligheten samt att småprata en stund är mycket värt. Det bygger band och nätverk inför framtiden.

Den välkända jämställdhetsbloggerskan Tanja Bergkvist var också där och det var kul att träffa henne i verkligheten. Tidigare har vi bara pratat i telefon med varandra. Även den vetenskapligt inriktade jämställdhetsbloggaren Aktivarum kom på träffen – och det var kul att få ett ansikte på honom då han annars skriver anonymt.

Kort sagt var det en lyckad kväll på alla sätt och vis. Intresset för dessa frågor växer uppenbarligen snabbt och såväl journalister som meningsmotståndare söker upp våra möten för att få kontakt. Det hela gav mersmak och det var nöjd och glad som jag vandrade därifrån strax innan elva. Det var svårt att somna på en gång – men enkom av positiva anledningar.

Tips: Läs även Pär Ströms sammanfattning av kvällen.

 

80 kommentarer på “Mycket lyckad pubträff i går kväll”

 1. Matte Matik skriver:

  Noterar bara att din och Pärs beskrivning av kvällen skiljer sig åt en del. Det här lät bra mycket positivare.

 2. Johan skriver:

  Starkt av er att hantera dem så respektfullt. Själv hade jag känt mig hotad om mer än dubbelt så många, erkänt aggressiva debattörer, kom till min möteslokal.

 3. Matte: Jag tror att Pelle inte ses med lika elaka ögon som Pär. Pär är mer provokativ medans Pelle är lite lugnare av sig, därav tror jag Pelle får ett bättre mottagande.
  Sen ser alla saker på olika sätt, Pelle brukar ha ett mer positivt seende på saker än Pär. Sen tror jag inte heller Pelle fick en så ”fin teckning” som Pär fick.

 4. h:o skriver:

  Men Johan, enligt Pelles beskrivning var de ju inte aggresiva!

  Å Pelle, ditt tålamod, lugn och förmåga till att hålla huvudet kallt i alla väder är beundransvärt! Det är sånt som gör att jämställdhet 2.0 vinner terräng!

 5. Sofia skriver:

  Oj vilket drama! Kul att du får en sådan uppmärksamhet Pelle! Allt eftersom du får större utrymme att framföra dina idéer kommer många missförstånd kring dig att försvinna tror jag.

 6. pkp skriver:

  Jag fnissade en del åt den dystert felplacerade provokationen som ”den unga mannen” försökte med :)

 7. Hugo skriver:

  Beundransvärt att du tar allt med fattning, Pelle. Det är väl inte en autentisk bild från evenemanget som Allt åt Alla har på sin hemsida, hoppas jag.

 8. Wagner skriver:

  Blir till att hyra globen nästa gång..

  Sen tror jag Pär får mer stryk på grund av sitt utseende helt enkelt. Googla Pär Ström så ser ni vilka bilder som dyker upp och det blir mer ”normala” bilder om man söker på Pelle.

 9. Nils Jungenäs skriver:

  Jag var på pubträffen igår. När jag kom var det så javla fullt med folk- de stod som packade sillar i hela lokalen. Jag sitter ju i rullstol så det var praktiskt taget omöjligt för mig att ta mig in de första två timmarna. Jag kan därför inte vittna om stämningarna och attityden när spektaklet drog igång. Däremot hur det såg ut efter ett par timmar när de mest natala idioterna gått hem för att borsta tänderna och sova. Jag antar att stämningen var hetskare i början innan de insåg att det inte var något politiskt möte de crashat, utan bara en grupp vanliga människor som ville träffas och prata över en öl.

  När jag satt utanför kom många som var där för att träffa och umgås med oss på dessa jämställdhetsbloggar, och vände i dörren då det det var så fullt och stökigt. Mycket tråkigt för de som kom för första gången och inte känner någon, att de valde att gå hem istället. Hoppas att ni kommer nästa gång istället och söker kontakt med oss andra. Tråkigt också för Pelle Billing och alla som kommit för att träffa honom nu när han för en gång skull tagit sig till Stockholm.

  Jag skulle gissa cirka hälften av feministern uppriktigt ville sitta ner och prata jämställdhet. Däribland tex Maria Sveland.
  Jag försökte spela in ett samtal mellan Maria och Pelle Billing om vårdnadstvister och föräldraskap, men ljudnivån är så hög att ljudupptagningen är närmast värdelös. Hade varit kul att kunna skriva ut för efterkommande generationer. Hon är verkligen blåst.

  Jag pratade själv bl.a med en självtitulerad kvinnlig marxist som verkade normalbegåvad men oerhört insnöad på det feministiska perspektivet. Det gick inte att komma någonstans i diskussionerna då hon hela tiden avbröt och kom in på för sakfrågan irrelevanta stickspår. Hon tyckte att alla skulle ha samma lön oavsett vad man jobbade med, tömma papperskorgar på ett kontor i nån mysig businesspark inne i stan, dagtid, eller röja kraftledningsgator mitt natten på vintern ute i ödemarken. Marxist alltså. Inte bara lika lön för lika arbete, utan även lika lön för olika arbete.

  Jag pratade även med en annan feminist som var var väldigt mjuk och len i sin framtoning men med UPPENBARA brister i sin kognitiva förmåga. Korkad som få jag träffat tidigare. Det slutade med att hon reste sig och sa, nu plötsligt med aggressiv ton: “-Ni män är såå förtryckta!” “-Jasså, nej det tycker jag inte att vi är.” sa jag. Lite förbryllad över vändningen i diskussionen. “-Jodå, titta på alla lagar som ni tjatar om. Jag avslutar den här diskussionen nu.” …och så reste hon sig och gick. Vi andra bara tittade på varandra och några kunde inte hålla sig för skratt.

  Strax efteråt marscherade två, till synes knappt myndiga, feministflickor förbi, uppenbart irriterade över något och innan de gick ut genom dörren vände de sig om och pekade finger (fuck you) åt någon jämställdist de nyss suttit och pratat med.

 10. Christine skriver:

  Oj vilket drag! SÅ ledsen att jag missade.
  Jag hade för övrigt gärna träffat Tanja Bergkvist. Jag har en känsla av att vi skulle ha mycket utbyte av att prata med varandra.
  (Jag skulle iaf tycka det vore intressant att samtala med henne)

 11. BekeZeke skriver:

  Go Pelle, go Pelle, go Pelle!!!

 12. Aktivarum skriver:

  Nja, lyckad och lyckad, massor av personer fick inte tillfälle att samtala för att en viss grupp kom alldeles för många i samlad grupp och skapade trängsel (skulle ha fått betala trängselskatt egentligen)

  Sedan så hade man tryckt upp ett papper där man drog till med det enormt överanvända ordet gubbe. Kul att träffa Pelle, Pär, Tanja och de andra som jag fick tillfälle att prata med under kvällen. Avslutningvis var det intressant att se om de argument man skulle bemötas av var likadana som väntat.

  En man som jag inte visste namnet men som själv hade offer för fulspel i en vårdadstvist blev rejält upprörd när en yngre tjej sade att ”pappafrågor var strukturellt oviktiga” En aggressiv ordväxling följde där han fokuserade på ”Oviktiga” och hon menade det viktiga var ”Strukturell” En annan kvinna stod och gapade om ”diskurser” osv.

 13. Lövet skriver:

  Femokratin visar sin sanna natur…

 14. Roger skriver:

  Aktivarum:
  Pappor är ju diskriminerade i lagen, man undrar ju om det kan bli mer strukturellt än så?

 15. [...] Nu har även Pelle Billing bloggat om pubkvällen. Like this:GillaOne blogger likes this [...]

 16. NinniTokan skriver:

  @ Pelle

  En ung man försökte provocera mig genom att smeka mig på kinden, kalla mig lilla gubben och säga att jag var söt. Troligen utgick han från att jag var homofob. Han såg mindre road ut när jag sedan svarade med samma mynt, och avbröt hans resonemang genom att stegvis göra samma saker som han gjort – så han kom av sig och gick sedan därifrån.

  Jag dör av garv!
  Precis så där hanterar jag social bestraffning. Det fungerar varje gång:D

 17. Nils Jungenäs skriver:

  Pelle Billing:

  Du är ju bara för underbar med omutligt positiva inställning till ALLT!

  Som framgår av mitt tidigare inlägg så ser jag själv inte pubträffen som ”mycket lyckad”. Jag ser också gärna att det dyker upp femister på pubträffarna. Jag vill faktiskt även prata med feminister för att ta del av deras perspektiv och erfarenheter, liksom jag kan förklara varför jag, trotts att jag är för jämställdhet, inte är feminist. Däremot var det inte bra som det blev igår. Många bloggläsare som kom för att träffa dig och Pär Ström vände i dörren. Första gången jag själv var med på en av Pärs pubträffar så var det bara att gå in och slå sig ner vid bordet med alla andra. Man kände sig välkommen. Så var det inte igår tyvärr.

  Vi pratade ju om det här redan igår, men jag tänkte skriva det också så fler får ta del av det jag tycker. ;-)

 18. Aktivarum skriver:

  Roger:

  ”Aktivarum: Pappor är ju diskriminerade i lagen, man undrar ju om det kan bli mer strukturellt än så?”

  Hon menade inte att pappor inte var diskriminerade, hon menade att pappor blev det var strukturellt oviktigt att diskutera. Kort sagt, hon sade inte emot att pappor blev diskriminerade, istället så menade hon det var strukturellt oviktigt ATT de blev det, dvs vi skiter i det för det är inte lika ”stort” som våra saker typ.

 19. Aktivarum skriver:

  Ärligt talat fick jag intrycket att många som var där igår inte ens var feminister, enligt någon annan definition än den allra vidaste där de menar alla är feminister. Många som var där igår var snarare den sk ”revolutionära vänstern” dvs grupper som i demokratiska val saknar representation och som är fientliga mot både statsmakten och majoritetensbefolkningen – samtidigt! Oklart vem de stödjer – av allt att döma vill stödja nåt U-land som de inbillar sig skulle tjäna på att vi slutar skapa moderna ekonomier och låter stammarna slåss som de brukade.

  Vidare så var det många vänsteraktivister igår som saboterade för de feminister som ville debattera. Avslutningvis talar metoden mils-vida om deras inställning till demokrati.

 20. Johan skriver:

  @h:o Det är en aggressiv handling att komma 80 personer till ett möte med 40 personer som planerat att träffas. Även om de bara stått rakt upp och ner och inte gjort något annat är den en aggression. Läser man Ströms och Billings inlägg är det uppenbart att det gjorde mer än så, både i sin offentliga kommunikation inför mötet och med sitt beteende under mötet.

  Man kan ju alltid fråga dem själva. Hade de upplevt en dubbelt så stor man som kom och försökte störa en kvinnas kommunikation som aggressiv? Jag kan slå vad om att de tycker han borde spärras in. Det ligger i deras analysverktygs natur att de har olika måttstockar. Den ena gruppen är ju förtryckare och den andra offer. Även när offren förtrycker förtryckarna, vänsterns logik.

 21. Andreas skriver:

  Som jag tolkar Alltåtalla så är det ett hopkok av ganska unga människor som drar åt vänster politiskt, som gillar att leka aktivister och kunna snacka om det med polarna, som inte bidrar ekonomiskt till samhället men som ändå kräver att få mycket av samhället.

  Det är alltså ett gäng naiva yngre människor. Ett fåtal av dessa kommer fortsätta på den inslagna vägen, medan den stora majoriteten kommer ta ett jobb, bilda familj och bli helt vanliga strävsamma medborgare (som röstar vänster, men det är det ju många som gör).

  Grejen är ju att om 80 såna människor kommer in på en pubträff, beter sig uppkäftigt, tar kort nära folks ansikten utan att fråga, ger förolämpande tillmälen, avfärdar människors svåra livserfarenheter med feministiskt metasnack etc etc.
  …ja, då blir det ju inte bara trångt i lokalen utan det blir ju också helt ointressant.

  Det är förmodligen en fas som jämställdhetsrörelsen ska gå igenom, och det är säkert smart att bemöta Alltåtalla-aktivister med postiva leenden så att dom tröttnar (vilket dom definitivt kommer göra, även om dom inte själva tror det nu). Men man måste förbehålla sig rätten att anse att det här är människor som agerar alltför respektlöst och som är ointressanta att snacka med.

 22. Johan skriver:

  Alla som drar åt vänster är inte ”jätteaggressiva”. Jag sa två saker:
  1. Om man översvämmar en diskussion med deltagare från ena sidan så är de en aggressiv handling. Det finns teoretiskt belägg för det, men intuition räcker långt. Har man någonsin varit i ett samtal där man är ansatt av folk som är fler vet man att det känns hotande, med andra ord beteendet är en aggression.
  2. Vänstern har en teoretisk ram som gör dem benägna att ha dubbla måttstockar. Det torde väl inte förvåna någon, klasskamp? Man tenderar att dela upp världen i maktstrukturer och engagerar sig mer i de man tycker är förtryckta än de man anser är förtryckare. Sympatiskt i sig men en naturlig följd är att man får dubbla måttstockar som tycks orimliga för de som ifrågasätter deras definitionen av maktstrukturer eller ifrågasätter förekomsten av enkelt formulerade maktstrukturer.

  Vad som är trolligt är väl att kalla folk för troll?

 23. Black Jim skriver:

  Jag hoppas alla här kan sätta sig in i Pärs situation. Betänk. Han kanske är stark men han är bara en människa. Även om det gäller en snopp på ett papper med någon slags beskrivning så är det personligt riktat.

 24. Pelle Billing skriver:

  Nils och Aktivarum,

  Ja, era kommentarer ger en bra kompletterande bild. Därför det är så viktigt med community och kommentarsfältet. Trevligt att träffa er båda, för övrigt.

  En anledning till att jag är så positiv är att Allt åt alla marknadsför de nya idéerna om jämställdhet på ett så bra sätt. Not intentionally, but nevertheless ;)

 25. Pelle Billing skriver:

  Att kalla någon för troll när personen skriver helt normalt är ett personangrepp. Har därför raderat denna kommentar. Du som skrev den är dock välkommen att fortsätta kommentera, och tänk på att hålla god ton, även mot personer du inte håller med.

 26. Louise Aston skriver:

  Bra redovisning, Pelle!

  Kunde själv tyvärr inte närvara – men det dyker ju upp fler tillfällen där jag är säker på att allt fler kommer att komma. Också kvinnor.

  Som Black Jim ovan tycker jag dock att det är värt att tänka efter lite kring hur Pär Ström blir behandlad. Föreställ er denna situation:

  En kvinnosammanslutning i slutet av 20-talet. Tidiga avant garde feminister samlas för att diskutera kvinnofrågor. Efter ett tag dyker en hord (dubbelt så många), mestadels män upp och försöker antingen håna eller skoja bort det som kvinnorna försöker diskutera. Några är mer aggressiva och lämnar en lapp till hon som sammankallt mötet. Där finner man en bild på en slida med en instucken påle.

  Jag tycker faktiskt att det är värt att ställa frågan: Hur detta kan kännas för Pär Ström? Är det verkligen ett acceptabelt sätt att möta sina meningsmotståndare? Och om inte, varför är det inte fler som reagerar?

  Och något prat om ”strukturella maktordningar” duger inte. De här människorna sparkar absolut inte uppåt, som de har fått för sig.

 27. Pelle Billing skriver:

  Black Jim,

  Ja, all den aggression som riktas mot Pär Ström är obehaglig. Att människor inte ser att deras hat är skadligt när de bara spyr ur sig utan att fundera på vad de gör.

 28. Black Jim skriver:

  Pelle:

  Jag tror att det är en jätteviktig diskussion. Feminism och jämställdhet i all ära, men detta hat som Ström får stå ut med är ju något i hästlängder.

  Jag lider med honom och mår inte bra av detta hat eller så kallade skojerier. Jag drabbas inte konkret eftersom jag är anonym, men jag känner att jag är delaktig på flera sätt, eftersom jag följer genusnytt och din blogg. Därför vill jag ha ett stopp på detta hat. Nu!

 29. per hagman skriver:

  ”Allt åt Alla,s” Gubb enkæt ( ovan ) var ju riktigt morsam.

  Går det att ordna ett formellt samtalas / disskusionsmøte med førbundet Allt åt Alla ?

  Per Hagman

  PS: hær i norge ær nu skriften : Fakta og Myter om menn utsatt for vold i nære relasjoner av… Likestillningsdepartementet…och skriver:
  Myte— menn utsetts ikke for vold i nære relasjoner.
  Myte— ekte mannfolk er ikke offre
  Myte— menns fysiske styrke gjør at kvinners voldsbruk aldri blir et problem.

  mfl mfl mfl

  Lægg mærke till att våra Norska brøder tagit intryck av den svenska mannsrørelsens uttryck….MYT.

  Det rør på sig.

 30. NinniTokan skriver:

  Black Jim
  Det är verkligen beklämmande. Men dessvärre tror jag det är en fas vi måste igenom…
  Det enda vi kan göra för Pär är att aldrig svika från hans sida. Senast idag skrev jag ”Jag ställer mig 100% bakom Pär Ström. Ställer du dig bakom dina feminist-systrar som gör sånt här?”
  (http://www.onewaycommunication.co/?p=2438#comment-6209)

  Han behöver veta att vi står bakom honom. Jag hoppas han har folk nära han kan prata med om detta så det inte knäcker honom.

  Mer kan vi tyvärr inte göra för att stoppa detta, hur illa vi än tycker om det.

 31. Black Jim skriver:

  NinniTokan:

  Jag har följt dina kommentarer en längre tid. Gillar dom. Tycker du har väldigt insiktsfulla åsikter.
  Dock har jag inte följt din blogg men jag vet att den finns.
  Ska börja med det!

 32. S skriver:

  Oj så ledsen jag blir när jag ser Allt år allas hemsida. Så låg nivå.

  Vad glad jag blir när Pelle (och Pär) bemöter denna barnslighet med vuxet beteende och diskuterar!

  Hoppas Allt åt alla kommer även på nästa pubträff! Som sagt, Globen nästa??

 33. Lasse skriver:

  @Black Jim

  ”Jag hoppas alla här kan sätta sig in i Pärs situation. Betänk. Han kanske är stark men han är bara en människa. Även om det gäller en snopp på ett papper med någon slags beskrivning så är det personligt riktat.”

  Delar din omtanke till fullo, både Pär och Pelle gör ett fantastiskt arbete men just nu känns det som att Pär drar det tyngsta lasset. Att våga sticka ut hakan och kritisera feminismen innebär tydligen att man både blir hånad, kränkt och aggressivt attackerad.

 34. per hagman skriver:

  Allt Åt Alla,s hemsida verkade som skriven av Gubb-AFA.

  Per Hagman

 35. S skriver:

  Allt åt Alla berömmer Pelle!

  ”Representanter från Moderatmännen stod med ett troll som tidigare talat om systematiska, pedofila blodsriter bland judar i Sverige. Äldre män som var besvikna på femton år gamla vårdnadstvister. Troll, som likt Pär Ström bara kan tala i raljerande och hånfull tonart. Pelle Billing å andra sidan, lyssnade och utvecklade.”

  (Men är fortsatt otrevliga mot Pär.)
  http://alltatalla.com/stockholm/pubtraff-med-antifeminister

 36. Louise Aston skriver:

  Reflektion:

  Just nu intervjuas Suzanne Osten i P1 om bl a Grupp 8 och feminismen.

  Hon är, trots den radikalfeministiska förhållningen, faktiskt en väldigt klok människa och jag hoppas att hon kanske en dag, likt Doris Lessing i UK, blir en av de inom den traditionella kvinnorörelsen i Sverige som sätter ner foten. Förmodligen inte, då hon lever alldeles för tätt på de unga radikalerna, men jag vill ändå tro att möjligheten faktiskt finns där…

  Hon beskriver i programmet att hon blev alldeles bestört av att en man en dag ringde upp anonymt och sa att ”jag skall skära fittan av dig”. Hon blev så rädd att hon inte kunde gå ut på flera dagar – och fick beskydd.

  Jag förstår hennes oro och rädsla. Det är en vidrig och avskyvärd handling.

  Samtidigt. Idag har vi ett sällskap som kallar sig SKAM. Skär Kuken Av Männen. Vars verksamhet aldrig vare sig kritiseras eller problematiseras av P1 eller Sveriges Radio i övrigt. Eller SVT för den delen.

  Igår fanns en mobb, visserligen inte våldsam, men trots allt en mobb på plats där lappar överlämnades till Pär Ström med en bild på en eregerad penis som skulle skäras av (vilken bildanalytiker som helst kan intyga att detta är den enda rimliga tolkningen av en sådan teckning).

  Vet Suzanne Osten om detta? Och isåfall, bryr hon sig? Bryr sig P1′s redaktion om detta?

  Kan Suzanne Osten inte föreställa sig hur detta känns för Pär Ström – eller kan hon det? Borde hon inte kunna det?

  Varför är jämförelsen frånvarande? SKAM är ju känt av alla politiska feminister, liksom SCUM.

  Är Pärs utsatthet värdefull att berätta om – eller ens värd att berätta om?

  Eller är det så att Suzanne Osten i all framtid kommer att kunna berätta sin historia – få tillträdelse till den allmänna scen på vilken hon kan framföra sin historia – medan en man som Pär Ström (som ju ändå av medierna kallas för ”apa”) nekas detta inträde – trots att hotet om könskastrering gentemot Pär faktiskt hände igår. Alltså i nutid.

  När kommer sunda och kärleksfulla människor att se dessa samband – se den helhet, få den översyn som behövs för att se vart den svenska politiska feminismen har hamnat och vad den idag faktiskt innebär?

 37. John Berg skriver:

  Feministernas pubkupp gränsade till brott mot mötesfriheten. Feministerna avsåg givetvis inte att debattera jämställdhet på mötet utan allena att hindra jämställdisterna från att komma samman. Feministerna lyckades hindra er från att nätverka genom att våldgästa mötet. Hur många jämställdister tvingades vända i dörren? Hur många nya anhängare förlorade jämställdismen på feministernas närvaro? Ni borde ha slängt ut feministerna från mötet. Ni blev helt enkelt överkörda av feministerna. Jag hoppas att situationen aldrig upprepas.

  ”Sveland var trevlig och hon ska ha cred som dök upp.”

  Trevlig? Glöm inte att hon liknade dig och Pär Ström vid massmördaren Breivik i en tidning som trycks i hundratusentals exemplar!

 38. Joel Johansson skriver:

  Lättast var det om man hade skägg och rutig skjorta, men de kvinnliga feminister som var på plats beskrev en genomgående sexualiserande attityd från jämställdisterna, för att inte nämna direkta hot. Det verkar som om jämställdisterna inte är särskilt jämställda i sina samtal, att det snarare är helt avhängigt könet på den de diskuterar med.

  Jag lite svårt att tro på detta. Någon får gärna bekräfta.

  Jag kan ju inflika att jag har blivit kallad bög på grund av mina åsikter. Det var antagligen menat att vara förnedrande :)

 39. Medborgare X skriver:

  Joel!

  Med tanke på att Pär Ström fick motta en teckning på en penis och att Allt-för-alla annonserat ut sammankomsten som någon form av ”kukmätning” så kan man ju undra vem det är som ”sexualiserar” vem…

 40. Bashflak skriver:

  Avrapporteringen från AÅA är skriven i ‘hen-form’ och är ett lysande exempel på att det ordet förvirrar mer än det tillför.

 41. Mia. skriver:

  Kul att det blev lyckat, Själv tyckte jag också att det var väldigt intessant ur ett (som någon så passande uttryckte det) existentiellt perspektiv.

 42. Joel Johansson skriver:

  Medborgare X,

  Touché!

  Bashflak, Ja, ett utmärkt exempel på hur ”hen” inte bör användas, om det ens ska anammas. Det finns marginella poänger med ordet, men bör inte användas generellt eftersom folks rätt till sin egen könsidentitet bör respekteras.

 43. Init skriver:

  ”En ung man försökte provocera mig genom att smeka mig på kinden, kalla mig lilla gubben och säga att jag var söt. Troligen utgick han från att jag var homofob.”

  Hade det hänt mig hade jag vänligt men bestämt avvisat inviten. Hade jag då blivit kallad för ”homofob” så hade jag frågat om han tyckte att kvinnor som avvisar mäns inviter på krogen är ”androfober”, och om det bara är kvinnor som har rätt att säga nej till oönskade närmanden.

 44. Aktivarum skriver:

  Joel Johansson:

  ”Jag lite svårt att tro på detta. Någon får gärna bekräfta.”

  Jag kallar det där ren bullshit! Tvärtom var det några tjejer som gick runt och pratade med folk medan de flesta killarna snarare hängde och tillförde ingenting. Jag var inte nöjd med texten så jag ändrade den och lade till en bild av lappen istället men tidigare stod frågan till AåA-killarna vad de gjorde där överhuvudtaget. Jag misstänker de hade väldigt traditionella roller, många dröp av efter ungefär halva tiden, gissningsvis för att det inte blev bråk.

 45. Init skriver:

  Nils Jungenäs:

  ”Det slutade med att hon reste sig och sa, nu plötsligt med aggressiv ton: “-Ni män är såå förtryckta!””

  Ah, de ”förtryckande strukturerna”, som vanligt. När jag hör någon dra upp dem får det mig att tänka på exorcism. En grupp människor som påstår att andra människor tagits i besittning av osynliga onda andar (förtryckande strukturer), och som endast kan befrias av de som likt exorcisterna (feministerna) kan se de onda andarna (de förtryckande strukturerna), som med hjälp av exorcism (genusvetenskap) skall befria folket från det osynliga förtrycket.

  Helt ute och cyklar tycker jag ändå inte att jag är. :)

 46. Roger skriver:

  John Berg
  ”Feministernas pubkupp gränsade till brott mot mötesfriheten.”

  Jag håller inte med. Det var lite av en öppen inbjudan, tycker mig minnas att mötet utannonserades i stil med ”Öppet för alla som vill prata genus” etc. Det inkluderar givetvis feminister.

  Jag gissar att de som kom inte hade en enhetlig inställning, en del ville säkert sabotera, andra ville säkert diskutera. (eller i alla fall argumentera för sin sak.)

  Totalt sett är min känsla att av att det var ett steg framåt för jämställdhetsrörelsen, och ett steg tillbaka för den feministiska hegemonin.

  Och även en tusenmila resa börjar med ett steg.

 47. Patrik N skriver:

  Alltså Pelle, Det är rätt coolt att se hur du VÄLJER att hantera det här både i stort och smått. Satans snyggt. Skulle jag inte fixa.

 48. Mariel skriver:

  Jag gråter lite inombords för att jag missade att träffa er! Nästa gång! Men då Måste det vara i juni! Annars fixar jag banne mig min egen träff…. *muttrar lite*

 49. Aktivarum skriver:

  Roger:

  ”Jag håller inte med. Det var lite av en öppen inbjudan, tycker mig minnas att mötet utannonserades i stil med “Öppet för alla som vill prata genus” etc. Det inkluderar givetvis feminister.”

  1. Mängder av personer ville inte alls prata Genus. Särskilt vissa manliga feminister (om de var det) var enbart i vägen vilket vissa sade var meningen.
  2. Feminister får jättegärna komma men skall de representera en grupp får de skicka representanter, inte hela gruppen. Nu var de tom i vägen för varandra!

 50. Roger skriver:

  Jag tyckte att enkäten som pryder artikeln är lustig i sin tunnelsyn; tills jag insåg att de bara satt svarsalternativen på fel ställen.

  1. Hur kommer vi tillrätta med arbetsskador, där män är gravt överrepresenterade?
  A. Genom facklig organisering och förbättring av säkerhet på arbetsplatserna.
  B. Kritisera feminismen
  Rätt Svar: Genom att diskutera de grunder på vilka mäns och kvinnors hälsa värderas. (Från fråga 4)

  2. Hur kommer vi tillrätta med betygsdiskrimineringen av pojkar i skolan?
  A. Stoppa utförsäljningen av skolorna, höj lärarnas löner, verka för mindre klasser.
  B. Kritisera feminismen.
  Rätt Svar: Genom att diskutera det skadliga i kvinnlig normativitet. (Från fråga 3)

  3. Hur kommer vi till rätta med osynliggörandet av ”kvinnors våld mot män”, då det som borde betitlas ”partnervåld” istället går under betäckningen ”mäns våld mot kvinnor”?
  A. Diskutera det skadliga i manlig normativitet.
  B. Kritisera feminismen
  Rätt Svar: Genom att diskutera de grunder på vilka mäns och kvinnors hälsa värderas. (Från fråga 4)

  4. Hur kommer vi tillrätta med den myt som sprids om att män och kvinnor som utför samma jobb inte får samma lön?
  A. Genom att diskutera de grunder på vilka mäns och kvinnors lön värderas?
  B. Kritisera feminismen.
  Rätt Svar: Kritisera feminismen. (Från fråga 1-5)

  5. Hur kommer vi tillrätta med lagar som diskriminerar pappor och hindrar dem från att få vårdnad om sina barn?
  A. Diskutera varför kvinnan oftast tar det största ansvaret för barnen.
  B. Kritisera feminismen
  Rätt svar: Genom att diskutera det skadliga i kvinnlig normativitet. (Från fråga 3)

  Bubblare;
  Hur kommer man tillrätta med det kunskapsförakt och det tunnelseende som original-enkäten uppvisar?
  A. Stoppa utförsäljningen av skolorna, höj lärarnas löner, verka för mindre klasser.
  B. Kritisera feminismen
  Rätt svar; Båda ovan nämnda.

 51. Lasse skriver:

  @S skriver:

  Allt åt Alla berömmer Pelle!

  “Representanter från Moderatmännen stod med ett troll som tidigare talat om systematiska, pedofila blodsriter bland judar i Sverige. Äldre män som var besvikna på femton år gamla vårdnadstvister. Troll, som likt Pär Ström bara kan tala i raljerande och hånfull tonart. Pelle Billing å andra sidan, lyssnade och utvecklade”

  De arbetar hårt för att skapa splittring inom jämställdistleden så jag hoppas både Pelle och Pär är uppmärksamma på denna manöver.

 52. Lasse skriver:

  @Roger skriver

  John Berg
  “Feministernas pubkupp gränsade till brott mot mötesfriheten.”

  Jag håller inte med. Det var lite av en öppen inbjudan, tycker mig minnas att mötet utannonserades i stil med “Öppet för alla som vill prata genus” etc. Det inkluderar givetvis feminister.

  ************************

  Här håller jag inte med dig Roger inbjudan gäller alla som är intresserade av jämställdhet.

  ”Kvällen är öppen för alla jämställdhetsintresserade.”

  När de flesta feminister pratar jämställdhet gör de som bekant en helt annan tolkning av ordet. En tolkning som i mina ögon innebär ”antijämställdhet” således var det en ren kupp för att splittra och skrämma oss som tror på äkta jämställdhet.

  ***********

  ps. gillar din tolkning av enkäten, symptomatisk för hur feminister vinklar sina diskussionsmaterial och enkäter. Fast den här gången var det patetiskt uppenbart vinklat på gränsen till skrattretande.

 53. Roger skriver:

  Aktivarum:
  Jag tror att du har rätt, men ändå tror jag att det också fanns individer som faktiskt ville ha någon form av dialog med de stora namnen på ”andra sidan”.

 54. Roger skriver:

  Lasse:
  Ja, feminister har ofta en kvantiativ syn på jämställdhet, jämställdismen har en kvalitativ, (absolut könsfördelning och kvotering vs könsobunden handlingsfrihet i kort).

  Men för min del anser jag att det betyder att de var inbjudna, och dessutom tror jag att det hade kunnat bli bra samtal om man haft denna åtskillnad i värdegrund som utgångspunkt.

  Men som aktivarum var inne på; det var kanske inte så många som egentligen var intresserade av att diskutera. Jag var inte där så det är svårt för mig att bedöma.

  Ja, jag tyckte att mitt enkät-förtydligande satte fingret på vissa svagheter i deras resonemang :) Tyvärr med hur bloggen är upplagd just nu kommer det inlägget att drunkna omgående.

 55. AF skriver:

  Ett perspektiv som jag tycker saknas i bloggkommentarerna…
  På mötet igår, med några få undantag, var det ett gäng ungdomar alt. unga vuxna som kom ifrån AÅA. Att kalla dem idioter måste påstå är lite under vår värdighet.
  Prioritet nummer 1 i den åldern är grupptillhörighet. De har liksom vi samlats under en gemensam uppfattning, ett igenkännande i varandra av åsikter utifrån sin analys av olika samhällsfenomen.
  Dessa unga aktivister har skaffa sig och etablerat uppfattningar som de håller hårt i och ställer sig själva inte gärna frågor som äventyrar den uppfattningen. För att ifrågasätta en gemensam uppfattning skulle äventyra deltagandet i gruppen, och behovet att känna sig delaktig i en gruppering och delaktig i något som upplevs meningsfullt är mycket starkt – speciellt i den åldern. Detta behov av gemenskap tar sig uttryck genom att definiera en motståndare (i detta fall sk. jämställdister) vilket gör gruppens gränser tydliga och tryggheten i att känna sig delaktig äventyras inte eftersom gruppen är tvungen att hålla ihop. De känner sig modiga och tuffa som vågar gå till detta möte av män och ifrågasätta. De ”känner på” sin kraftfullhet precis som min 3 åriga dotter gör när hon säger nej till vad jag försöker pådyvla henne. Men visst fan är det irriterande – lika irriterande som när min dotter för tolfte gången säger nej till tandborstningen och kniper igen munnen. Om hon bara kunde förstå vad jag förstår – borstar man inte tänderna får man hål… men hon är liten och saknar den erfarenhet som krävs för ett smart beslut.

  Det tragikomiska i det hela är att de uppfattar sig som kontroversiella samhällsomstörtare när de i själva verket bara är andra sidan av det mynt som skapat förutsättningarna för deras någorlunda fria tyckande. De tycker sig vara rebeller men saknar förmågan att nyfiket undersöka sina egna tankar vilket är ett absolut måste för en sann rebell. Att överhuvudtaget slänga sig med åsikter som dessa ”allt åt alla” gör tyder bara på en oförmåga att se djupare än sitt eget snäva perspektiv. Så se istället deras välvilja, om än barnslig och mycket begränsad, och som ett uttryck för hur ”långt” vårt samhälle ändå kommit.
  Att vara en sk. ”jämstäldist” innebär att vara i ytterkanterna av vad vårt samhälle kognitivt klarar av att inkludera och är inte än integrerat i fållan av accepterade åsikter. Men vi kan vara glada att vi kommit så långt att vi inte behöver offra våra liv i för att nå frihet utan att vi idag möjligtvis behöver offra lite tid på att argumentera för en fördjupning av åsiktsfrihet. Men det vi ”slåss” för när det gäller förlorade barn i vårdnadstvister är ju självklart långt mycket mer än uppoffring av tid. Missförstå mig rätt!

  Jag blev också irriterad och provocerad av dessa ungdomar, men också bedrövad av att något kan misstolkas så befängt. Dock inte förvånad!
  Jag kan inte hålla med om att kvällen blev lyckad – inte utifrån perspektivet att jag kom dit för att enkelt träffas och umgås med en grupp som jag gillar och var nyfiken på att se vilka det är. Mötet blev ur det avseendet avbrutet av en grupp uppmärksamhetskåta ungdomar som i alla fall jag inte hade någon som helst lust att ”perspektiv-kriga” med.

  Pelles förmåga att glasklart och sakligt svara an utan att på något sätt låta aggressiv eller bortstötande är beundransvärd och en bra väg att gå! Tack Pelle för den förmågan! Din omutliga positivism är uppfriskande!

  Skulle gärna publicera med mitt namn men frågan fortfarande för het för mitt jobb.

 56. Pelle Billing skriver:

  Jag förstår att en del är besvikna på kvällen. Jag ser kvällen som positiv för Jämställdhet 2.0. Men vad gäller det lugna samtalet så blev det mindre än det annars blivit.

  Dock anser jag att alla bloggläsare som kom kan känna sig nöjda med sin politiska gärning.

 57. Björn 2 skriver:

  +1 AF.

  Jag är även övertygad om att de gärna hade lyckats provocerat någon till att göra något överilat. Då hade det varit julafton igen för dem.

 58. Jenny Kristiansson skriver:

  Jag var inte på pubträffen. Men efter att ha läst många kommentarer här och på Pär Ströms blogg så drar jag slutsatsen att där var många unga kvinnor och män. ”Unga vuxna”.

  Det är kanske bara jag, men jag gillar när folk är engagerade. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite sorgligt att de största bloggarna bland unga tjejer/kvinnor bara handlar om shopping, fashion, make- up, bantning och träning. Jag fördömer inte, jag bara tycker att det är lite ”fattigt”.

  Det är också lite sorgligt med unga killar/män som sitter flera timmar per vecka och spelar dataspel. Jag tror inte dataspelen i sig är skadliga och jag tycker många av spelen är riktigt snygga och välgjorda, som te.x. Battlefield. En bekant till mig satt och spelade jätte mycket dataspel under hela sin tonårstid och nu är han överviktig och totalt ointresserad av sin omgivning. Han kan inte heller hålla igång ett samtal, han uttrycker sig väldigt enstavigt. Detta gäller naturligtvis bara för honom, men jag tror att för många blir dataspelen som en flykt. Och det är sorgligt och ”fattigt”.

  Hellre då att unga människor som de på pubträffen faktiskt tycker något och faktiskt engagerar sig i något. Låt det vara kommunism eller nazism eller what ever, då kan man i alla fall nå fram till dem. Och många av dem kommer att tonas ner med tiden. Jag menar det är väl bara sunt att pröva en massa olika identiteter? Jag bara hatar apati och likgiltighet. Eller att folk inte ifrågasätter, varken sig själva eller sin omgivning.

  Sedan verkar det ju som om det var mer eller mindre känt att de skulle komma redan innan själva träffen. Ändå verkar förvåningen stor att de dök upp.

 59. Jenny Kristiansson skriver:

  För övrigt tyckte jag deras enkät var väldigt bra. En gnutta humor, en gnutta allvar. Jag blir själv ibland trött på det ensidiga fokuset på att (nästan) allt framställs som feminismens fel.

  Men jag får väl själv skylla mig som hänger så mycket här haha.

 60. [...] Roger har tagit denna polariserade och svartvita enkät och gjort en remix på den. Genom att flytta runt lösningarna och begreppen uppstår resonemang som troligen aldrig [...]

 61. Aktivarum skriver:

  Jag tar upp det här ämnet här också.

  Förra gången var det Feministiskt Perspektiv – den här gången var det Allt Åt Alla, vad jag pratar om är försöken att så split mellan Pär Ström och Pelle Billing där Pär blir den “onde” och Pelle Billling den “gode” Det är bara ett problem med detta narrativ. Nämligen att det är ett klassiskt exempel på STYLE over SUBSTANCE! Pelle Billing och Pär Ström förespråkar ungefär samma saker men med olika sätt att kommunicera. Något jag personligen attributerar till olika yrkeskategorier.

 62. Aktivarum skriver:

  Roger:

  ”Aktivarum: Jag tror att du har rätt, men ändå tror jag att det också fanns individer som faktiskt ville ha någon form av dialog med de stora namnen på “andra sidan”

  Det var just det som var min poäng. De individer från den andra sidan som ville ha dialog fick möjligheten saboterade av alla andra som ärligt talat hade ingenting där att göra, vissa av killarna kändes som om de lekte livvakt åt tjejerna (så ogenus!). Jag tror ratio folk jag pratade med var 6:1 i övervikt åt tjejer (feminister alltså) Att sedan tjejerna inte riktigt visste hur man startar en debatt och förväntade sig vi gjorde det var en annan femma, när de insåg vi inte skulle göra det under de där omständigheterna kom de över… de var dock märkbart ovana att vara dem som ”öppnade” samtal. Vi kunde diskuterat kanske 1-2 timmar mer om ”de ej talande” hade haft vett att lämna plats men som det var nu gjorde trängseln att allting man försökte göra tog mycket längre tid. Jag vet inte vad feministjejerna som ville prata tyckte men jag hörde ingen säga åt killarna att lämna plats så särskilt annorlunda könsroller var det inte på pubkvällen. Det var dessutom flera killar med uppenbara machotendenser vilket är lite lustigt i det sammanhanget.

 63. Medborgare X skriver:

  Aktivarum!

  Visst är det intressant att feministerna nu försöker segra genom splittring. Det är inte bara Feministiskt Perspektiv och Allt-åt-alla (som gör övrigt verkar ha starka kopplingar med varandra genom syndikalismen, där både Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt och hennes inhyrda ”researchers” Martin Fredriksson, Mathias Wåg, m.fl. har sin politiska hemvisst) som gör det de kan för att visa en vänlig sida mot Pelle Billing och samtidigt fortsätter att använda härskartekniker mot Pär Ström. Även ”kloka” feminister som Hannah Lemoine gör precis detta på sin blogg.

  Som NinniTokan har skrivit tidigare så behövs det flera olika spelartyper i laget som ska knäcka feminismen och återta jämställdhetspolitiken till de vanliga kvinnorna och männen. Då gäller det också att stå enade mot eventuella värvningsförsök från det feministiska laget (som ju har en betydligt större budget än laget av folket).

 64. Medborgare X skriver:

  Lousie Aston!

  Intressant om Suzanne Osten och det hot hon fick motta. Precis som Maria Sveland och många andra kvinnliga feminister så får de utrymme att breda ut sig i radio och tidningar för att berättta om detta. Allt i syfte att utmåla sig och kvinnor generellt som offer.

  Men det talas ALDRIG i media om de hot som Pär Ström och andra som yppar kritik mot feminismen (eller vänstern) får utstå. Den bild på en kapad penis som Pär Ström fick på pubträffen är ju bara en i raden av hot som han har fått.

  Femnismen har ju visat sig vara en rörelse som inte drar sig för att uppmana till och hylla våld mot män och den grupp som de i sin kollektivistiska syn ser som sina motståndare. Här är bara några exempel:

  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2012/02/det-feministiska-hatet-och-dess.html
  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/11/feministisk-teatergrupp-manar-till.html
  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/10/feminister-uppmanar-till-vald-mot-man.html

 65. Fredrik skriver:

  De viktigaste frågorna står dock obesvarad: Kom det många snygga brudar? Fick du tillfälle att tafsa lite? :) Tråkmånsarna från Allt åt alla kanske sabbade stämningen dock :(

 66. Lasse skriver:

  @Medborgare X

  ”Men det talas ALDRIG i media om de hot som Pär Ström och andra som yppar kritik mot feminismen (eller vänstern) får utstå. Den bild på en kapad penis som Pär Ström fick på pubträffen är ju bara en i raden av hot som han har fått.”

  Hade utan ”att passera gå” gjort en polisanmälan gällande teckningen som hotar med att skära av kuken på mottagaren.

 67. Maja skriver:

  Skulle gärna varit på studiebesök för att se/höra. Helst ”utklädd”, jag är faktiskt lite rädd för arga kvinniskor..

 68. [...] Namnet i sig säger vilken nivå diskussionen på deras planhalva ligger på. Pär Ström och Pelle Billing har bloggat om [...]

 69. Shastra skriver:

  Folk som inte har vett att uppföra sig bemöter man lämpligtvis med att låta dem smaka på en reflektion av deras egna metoder. De av dem som har potential att känna empati får då en insikt om att deras handlingar är skadliga. Resultatet är en form av uppfostran helt enkelt.

  De värsta politiska extremisterna saknar dock tyvärr förmåga till empati, och när det gäller dem så är den bästa taktiken att engagera dem på sätt som får dem att avslöja sin psykopati så tydligt och öppet som möjligt, och därmed göra det lättare att isolera dem socialt.

 70. Matte Matik skriver:

  Ja, det Pär får emot sig oroar mig. Jag skulle nästan vilja gå så långt som att säga att det handlar om avhumanisering. Det är idag i princip helt okej att slänga ur sig vilken skit som helst mot honom. Kommer någon svag individ att bli så pass trissad av detta att den ser det som okej att gå från ord till handling?

  Det man gjorde på det här mötet är ju att gå från ord till handling, skillnad mot att sitta och slänga ur sig otrevligheter på nätet. Oavsett ideologi ska ingen behöva stå ut med det han står ut med, men det finns ju folk i Sverige som råkar rätt illa ut pga sina politiska åsikter. Hittills har inte jämställdhetsdebattörer (vare sig feminister eller jämställdister eller vad man är) råkat ut för fysiskt våld, vad jag vet. Måtte det inte bli så heller.

 71. [...] Maria Sveland. Jag var en av dem som träffade dig på Pubkvällen i Stockholm. Jag var där som privatperson  för att träffa jämställdist-intresserade människor istället [...]

 72. Joe Black skriver:

  Intressant att de (syftar på t ex/bl a killen som tog för givet att du var homofob) själva sitter och använder sig av härskartekniker (som de gärna anklagar meningsmotståndare för att använda när de får slut på argument) genom att försöka förlöjliga motdebattörerna. Men folk som beter sig så i debatter gör det ofta för att de inte har argument för sin sak. Däremot kan de skratta i syfte att försöka ge sken av att meningsmotståndarna är efterblivna och under deras värdighet vilket de tror sig komma undan med via fördelen att ha tolkningsföreträdet. Jag har sett det beteendet hos många idioter genom åren (både på höger- och vänster-kanterna). De hånskrattar, raljerar och är oförskämda mot alla som inte tycker som den och skulle någon komma med ett sakligt motargument (eller till och med en besvärlig fråga) reagar de ofta upprört över-oförskämt, har till och med sett en del ibland sett folk som börjat gråta överdrivet.

 73. Sandro skriver:

  Jag har faktiskt full förståelse för hatet många, inklusive jag själv, känner mot Per Ströms argumentation. Han debatterar i en extremt provokativ form, förlöjligar forskning som faktiskt kan tjäna våra syften och skadar därför i mitt tycke mer än hjälper kampen för mäns rättigheter.
  Det är därför också olyckligt att Per fått så mycket mer mediautrymme än du Pelle. Jag hör till dem som faktiskt läser ganska mycket genusforskning och där hittar mycket empiri som belägger och belyser såväl formell som informell diskriminering av män och på så sätt kan ge stöd vår kamp för verklig jämställdhet. Att klumpa ihop och döma ut all genusforskning som Per och flera av hans anhängare gör främjar på intet sätt den kamp som du Pelle och andra av oss mer nyanserade jämställdister vill föra. Tvärtom bör vi i ökad grad använda oss av vetenskapliga belägg för det vi säger!

 74. Patrik N skriver:

  @Sandro

  Jag tycker att man ska använda ett begrepp som hat lite mer försiktigt.
  Det är för mig sånt man känner mot barnamördare och liknande?

  Sen tycker jag oxå att tokfeminismen tål att kritiseras på det sätt som Per gör.
  Det har den sannerligen förtjänat.

  Just inget har gjorts av feminister för att rota ut könsmaktsordnings-hypoteser och annat oansvarigt inom feminismen.
  Hur i fridens dar ska man kunna ta feminism på allvar då.

 75. [...] Mycket lyckad pubträff i går kväll  (Pelle Billing) [...]

 76. [...] mest omtumlande händelse var en pubträff i Stockholm som jag och Pär Ström ordnade. Förutom cirka 40 personer som intresserar sig för [...]

 77. [...] Mycket lyckad pubträff i går kväll  (Pelle Billing) [...]

 78. Mikael skriver:

  Var inte på pubkvällen men läste M Svelands rapport i DN.
  Förutom att DN har feminism som en handelsvara är det några punkter i Svelands text jag reagerar på. Den tydligaste är den Mao-kinesiska självkritiken författaren tydligen ägnar sig åt, och därmed tycker att även alla andra ska ägna sig åt- ” i mitt grumligaste jag finns en rasist som är kvar att göra upp med…” Inte ordagrant citerat men korrekt i innebörden. Med andra ord: Alla som inte är feminister är förljuget tysta antifeminister… Knappast tjejen, jag menar hen, man behöver inte kalla sig feminist för att tycka att lika villkor och lika bemötande är det enda som gäller. Sveland kör dock Bush- retorik, antingen är du med eller mot.

  Nästa punkt är att hon påpekar fegheten i att vara anonym i sin kritik av allt som har med feminism att göra. Hur kan hon tycka det är konstigt?
  Om jag skulle underteckna detta med mitt riktiga namn skulle jag få söka nytt jobb. Mina uppdrag är inom kultursektorn och ingenstans är genusrädslan så stark som där. Numer finns en rad om hur många kvinnor som medverkat vid varje fonogram det söks bidrag från kulturrådet för. Det finns ingen rad om hur många utlandsfödda, funktionshindrade eller vänsterhänta som medverkat.

  Till sist men inte minst känner jag för att skriva något om historieförfalskningen som vissa feminister driver i media, som går ut på att kvinnor hölls ungefär som slavar för 50-60 år sedan i Sverige och det är denna befrielsekamp dagens DN-skribenter tappert tar vid. Att vara feminist är en daglig kamp mot bitterhet skrev DN häromdagen. Isåfall verkar det vara en bättre väg att ställa sig utanför hela systemet. Eller är det för lockande att ha ett matrix att skylla på?

Google