En i taget trillar de goda nyheterna in, vad gäller bloggens kampanj för jämställd verksamhet mot våld i nära relationer i Sveriges kommuner (du kan läsa alla tidigare inlägg under etiketten för medborgarförslag).

Senaste framgången kommer från Järfälla kommun, där Jens medborgarförslag med all sannolikhet gett verksamheten extra fart framåt. Så här skriver Jens i ett mejl till mig:

Hej Pelle,
jag har precis fått ett samtal från Järfälla kommun där man tackar för mitt förslag och meddelade att man har jobbat med en könsneutral våldsmottagning sedan i höstas och att det sannolikt kommer att sjösättas under April månad.
De tackade för förslaget och uppmuntrade att komma in med fler.

Efter en trög start med att faktiskt lyckas få in ett förslag, beroende på fel i kommunens elektroniska förslagsverksamhet, så har Järfälla varit exemplariska och det ser positivt ut.

Med vänlig hälsning
Jens

Ett stort tack till Jens!

Om du har nyheter att rapportera om ett medborgarförslag är det bara att kontakta mig, och om du vill skicka in ett nytt Medborgarförslag till just din kommun finner du mallen här, och en lista över redan kontaktade kommuner här.

Etiketter:  

3 kommentarer på “Meborgarförslag: Goda nyheter från Järfälla kommun”

  1. Jan Angner skriver:

    I Norrköping, där denna kampanjen började, har verksamheten, som här heter Frideborg, nu börjat ta emot män. Jag känner till tre män som trakasserats i samband med vårdnadskonflikter som fått gott bemötande av Frideborgs personal. De kan bra bemöta även män, men de har inte fått det tidigare. En del praktiska saker har fått ordnats, bl a har man öppnat en egen ingång för män i den byggnad man använder, som också har skyddat boende för kvinnor. Men allt går – om man vill!

  2. Pelle Billing skriver:

    @Jan Angner: Mycket goda nyheter, Jan! Det du drog igång har fått massa olika positiva konsekvenser!

  3. [...] Sveriges kommuner om jämställd verksamhet mot våld i nära relationer gav ytterligare resultat. Järfälla gick helt på den föreslagna linjen och Göteborg tog ett litet steg i rätt [...]

Google