I går kväll hittade jag ett knippe intressanta siffror efter ett Twitter-utbyte med Hannah Lemoine, som letade efter liknande siffror.

Det handlar alltså om hur många kvinnor och män det finns i varje årskull. Det borde väl vara mer eller mindre jämt fördelat, eller?

Knappast. En snabb huvudräkning ger mig att det finns mer än 50 000 män extra i åldersintervallet 17-36 år. Anledningen är framför allt att det föds fler pojkar, men till viss del även att det invandrar fler män i detta åldersintervall.

Åldersspannet 17-36 år är godtyckligt valt, men det är en tid i livet där många parar ihop sig till en tvåsamhet och eventuellt bildar familj. Det är även en demografisk grupp där många är ute på dejtingmarknaden som singlar. Om det finns 50 000 extra män gör det marknaden något ofördelaktig för männen.

Rent matematiskt kommer 50 000 män att antingen bli utan fast partner, eller om de vill förbli singel kommer de att ha en viss uppförsbacke på dejtingmarknaden.

Betyder detta att vi borde rekommendera män att hitta en fru utomlands, om de inte hittar någon i Sverige? Och hur lätt är det egentligen att fördöma sexköp om det är enda chansen för en del män att hitta sex?

Frågorna som väcks är många. Vad tycker du?

Etiketter:  

112 kommentarer på “Är importerade fruar oundvikligt av rent demografiska skäl?”

 1. Sara skriver:

  Vi är ett resande folk idag och allt fler hittar sin partner utomlands. Vi bosätter oss också i andra länder, för kortare eller längre tid, eller halvårsvis. Jag tror inte att man behöver föreslå män att finna sig en fru utomlands, det gör de säkert ändå:) alla behöver vi känna oss älskade, älska tillbaka eller bara närhet, och sex.
  Och då är vi inne på den andra delen. Sexköp när det sker i samspel mellan två parter som vet vad som gäller är inte fel. Man köper njutning för en timme och vad kan det vara för fel på det? Den som får betalt får sin tillfredsställelse i att få en bra summa pengar för något de annars ger bort gratis:)
  Att massera de yttre kroppsdelarna eller att massera de inre, varför görs det så stor skillnad? För många människor kan det vara enda sättet att få sexuell tillfredsställelse/närhet. De som är ensamma, handikappade, svårt att få en partner av olika orsaker, de som helt enkelt inte vill ha en nära relation av olika orsaker och så vidare.
  Det finns ingen anledning att fördöma de som köper sex och ännu mindre att se ner på dem som säljer sex! Det finns en anledning till att det är så utbrett. För att det verkligen behövs.
  Ett så grundläggande behov hos människor ska inte, och får inte skambeläggas och undertryckas av några få som lägger sina personliga skamkänslor på sexuella relationer och skapar lagar för att förbjuda sex i utbyte mot pengar. Sex utan kärlek och bara den fysiska njutningen finns och vem är det som ska bestämma över vad som ska kännas eller inte kännas?

 2. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Tja, ska man erbjuda ensamstående svenska kvinnor fri inseminering och sedan dessutom låta männen kollektivt betala för barnbidrag, dagis, skolgång, sjukvård, föräldraledighet till den ensamstående mamman, etc. via skattsedeln så borde kanske staten också erbjuda fri utlänsk kontaktförmedling och fria resor till utlandet för alla män som söker en partner.

  Om män ska tvingas betala för ensamstående kvinnors barnönskan så borde ju kvinnor få betala för mäns partnerönskan.

 3. OldWolf skriver:

  Kan anledningen till att det föds fler män ha med evolutionen att göra? Att det beror på att män tvingats ta större risker och därför var dödligheten större bland män än bland kvinnor? Detta kompenserades av att det föddes fler pojkar än flickor. Vi vet ju att naturen inte är ”dum i huvet” om den får vara i fred:-)

 4. David Holman skriver:

  Jag ser inget fel i prositution över huvudtaget. Så länge ingen blir tvingad vad är problemet?

  Jag undrar också om inte västvärldens import av fruar kan visa sig vara ett problem utomlands i fattigare länder där exporten finns. Vad kommer ske med männen där? (Se på mig, introducerar broderlig solidaritet med mina fattigare och mindre lyckosamma bröder till den svenska rörelsne :P )

  Mitt tips, importera från Ryssland, de har ett överskott på kvinnor just nu.

 5. per hagman skriver:

  Jupp ..finner , man ingen kvinna , i svergie så ær det inte bara tillåtet utan full hederligt , att søka ett gott fruntimmer utanfør nationsgrænsen.

  Per Hagman

 6. Bashflak skriver:

  Man får ofta känslan att feminister/moralister bland lagstiftare, opinionsbildare och beslutsfattare gör allt för att förtrycka den manliga sexualiteten. Alla kvarvarande kryphål där den kan finna nya vägar ska täppas till.

  * Herrtidningarna har sedan länge försvinnit från butikshyllorna och skuffats undan till ett fåtal mindre nogaräknade kvartersbutiker och tobakshandlare. Kvar finns 3-4 killtidningar som visar lite nakna tuttar. Även dessa får hård kritik. Samtidigt svämmar matbutikernas hyllor över av tidningar som talar till den kvinnliga sexualiteten: Metropolitan, Solo, Veckorevyn, Amelia och allt vad de heter.

  * Apoteket säljer ogenerat sexleksaker för kvinnor, medan män hänvisas till skumma sexbutiker och näthandel. De sexbutiker som finns i våra städer, utsätts för skadegörelse och protestdemonstrationer från feministgrupper.

  * Sexköpslagen förbjuder i praktiken bara män som köper sex av kvinnor, inte några andra kombinationer. När utökning av lagen till att gälla sexköp utomlands var på förslag (som lagen ser ut i Norge), talades det bara om mäns köp av kvinnors tjänster, inte om Svenska kvinnor som köper sex av män i t.ex Afrika och Asien.

  * Hotell som tillhanda håller porr bojkottas av politiker och kritiseras av opinionsbildare.

  * En man som vill kolla striptease får smyga in på en suspekt svartklubb och hoppas att ingen såg honom. En kvinna som vill se striptease klär upp sig i glamourkläderna och går på Chippendales eller Ladies Night.

  * En mängd omoraliska handlingar som tidigare var ringa brott eller helt lagliga, klumpas numera ihop under den grova och oerhört stigmatiserande rubriceringen våldtäkt.

  * Vid frivillig sex mellan ungdomar, där den ena parten är minderårig, bedöms brottet ofta hårdare om pojken är den äldre parten.

  * En kvinna som har ogenomtänkt fyllesex och ångrar sig när hon nyktrat till, kan med förhållandevis låg risk anmäla mannen för våldtäkt. Mannen, även om han blir frikänd, kan sitta häktad i månader och förlora både jobb och vänner. Kvinnor som bevisats ljuga om våldtäkt åtalas sällan.

  * Det talas sällan om de unga män från ‘hederskulturer’ som förvägras välja livspartner själv, medan kvinnor i samma situation får spaltkilometer.

  Listan kan säkert göras mycket längre. Ge mig gärna fler exempel.

 7. S skriver:

  Som David Holman sade, det finns länder där det är det omvända. Det finns fler män än kvinnor som lämnar landet, fler män som super ihjäl sig. Det är ju rent demografiskt perfekt att matchas mot ett land som Sverige där det omvända läget gäller.

  Frågan om sen ”kvalitetet” på ”importfruar” är bättre är intressant. Ofta får man väl ändå anse att många har en liten mindre ”modern” syn på jämställdhet, är det attraktivt för svenska män? Om vi pratar Ryssland är det väl iaf uppenbart att man inte har samma syn på saker som vi, att man är generellt mer konservativa.

 8. per hagman skriver:

  Ex-mininster bötfälls för försök till sexköp

  En före detta minister har erkänt att han försökt köpa sex, och ska enligt ett strafföreläggande betala 19 200 kronor i böter.

  Ex-ministern försökte, enligt strafföreläggandet, nyligen köpa en sexuell tjänst på en gata i en svensk stad.

  Åklagaren skriver att det har funnits fara för brottets fullbordan, och ex-ministern ska nu betala 40 dagsböter på sammanlagt 19 200 kronor.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ex-mininster-botfalls-for-forsok-till-sexkop_6924503.svd

  —- Oj oj oj ” funnits fara før brottets fullbordan” Stackarn fick slanta upp med 20 000:- pix før førsøk till lite sex mys på ålderns høst.

  Per Hagman

 9. Men@Work skriver:

  Sexköp/prostitution är helt okey så länge det sker mellan samtyckande vuxna. Det behöver inte bara ske för att en man har svårt att hitta en sexpartner. Det kan även vara ett sätt att finna variation i mannens erotiska liv också, då både datingmarknad och krograggande är till kvinnornas favör.

  Som jag ser det är det även en del av sann jämställdhet att tillerkänna sexarbetande kvinnor rättigheter, och att respektera deras val. Detta samtidigt de som inte passar i branschen eller är utsatta på något sätt ska få hjälp av sluta. Med deras medgivande förstås. Om kvinnor kan besluta om abort, kan de även besluta om att sälja sexuella tjänster. Det är deras kropp.

  Vad gäller fruar från andra länder så är detta en möjlighet för män att hitta en traditionell kvinna som prioriterar hem och barn. Vad kan väl vara viktigare? Med detta inte sagt att alla kvinnor bör vara hemma med barn, men folk bör få välja själva i större utsträckning än idag.

  Själv attraheras jag inte alls av kvinnor med radikalfeministiska preferenser. Nu är jag i och för sig gift, men ändå, stay away, säger jag!

  PS. Nu är du ensam på jämställdistarenan Pelle! Ge inte upp, vi stöder dig!

 10. Mars skriver:

  Den reflektion jag har handlar om det uttryckliga hat som män som söker kvinnor utomlands bemöts av, framförallt från kvinnorörelsen. Här är ett ganska typiskt exempel.

  http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/february/ibland-maste-kvinnor-halla-sig-lugna-och-gora.html

  Jag uppmanar till googling. Det finns gott om påstått legitima och mindre legitima skäl att minimera svenska mäns möjlighet att finna sin livskamrat utanför en svensk sinande marknad. Jag blir inte ens arg när jag läser detta. Jag blir bara ledsen över hur elaka dessa kvinnor tillåter sig vara. Det handlar inte bara om männen – det handlar faktiskt i än högre grad om de kvinnor som männen gifter sig med. Det ovan nämnda exemplet är ju ren, oförblommerad rasism.

  Och nej – det är inte personligt. Jag har ingen utländsk fru, inga planer på att söka heller.

 11. Men@Work skriver:

  Jag menar av de just nu största jämställdistbloggarna förstås… Ensam blir du aldrig!

 12. Bashflak skriver:

  Men@work, Pelle är inte särskilt ensam. Det finns massor av vassa jämställdistbloggare kvar: Rutger, Erik W, Tanja, MedborgareX, Ninni, Bittergubben m.fl. Problemet är väl att de flesta har familj och civila jobb och inte hinner uppdatera sina bloggar dagligen.

 13. Men@Work skriver:

  @bashflak:

  Läs min rättelse ovan…

 14. sven skriver:

  En anledning som ytterligare ökar svårigheten för singelmannen är att många singelkvinnor har förhållanden med gifta män.Troligen är det betydligt sällsyntare att singelmän har det med gifta kvinnor.

 15. an@n.ym skriver:

  Med tanke på hur Lady Dahmer själv är som person så har jag full förståelse för att allt fler svenska män hellre söker sig utomlands för att hitta en fru. Vilka män vill leva tillsammans med en gapig, egoistisk, manshatande kvinna som Lady Dahmer? Hon är ju en levande reklamtavla för att söka sig utomlands efter en kärleksfull och trevlig kvinna.

 16. Jack skriver:

  Pelle,

  ”importerade”

  ”oundvikligt”

  Detta är fiendens språk!

 17. Mars skriver:

  M@W

  Förutom de som Bashflak nämner, finns ett antal skribenter som skriver regelbundet. Axess, Korren, Timbro och SvDs ledarsida arbetar professionellt med opinionsbildning, och för vidare feministkritiska argumenten från bloggvärlden.

  Det som är ledsamt med att Pär Ström tar en lång paus är att han har varit entreprenören i rörelsen. Den som hittar frågorna som ingen velat ta i, och fört upp dem på den politiska dagordningen. Det kanske inte alltid blir rätt, men uppfinningsrikedomen och avslöjandena som han stått för är svårt att hitta ersättare för.

 18. Olof skriver:

  Ytterligare orsaker till att det är svårt för män få en partner:

  - Kvinnor är mer nöjda med att vara singlar enligt en undersökning jag läst.

  - Fler kvinnor än män är starkt upprörda över motsatt kön.

  - Fler kvinnor är homosexuella och bisexuella ung. 30 % mot ung. 6 % för män.

  - Många kvinnor kan av religösa skäl ej vara med svenska män.

  - Kvinnor har inte så starka skäl p.g.a att de kan anlita inseminering.

  - En mängd kvinnor är av politiska skäl ointresserade av män.

  Trots detta har ca 65 % av männen lyckas hitta en partner.

  Fast jag tror att feministerna med genuspedagogik och annan propaganda syftar till att få ner dessa siffror och som det ser ut nu kommer de lyckas.

  För att motverka ovanstående:

  - Tillåt även män anlita surrogatmödrar

  - Se till att det föds något mer flickor, för att balansera siffrorna

 19. Hej Pelle, först ber jag om ursäkt för att jag klampar in i en diskussion med något helt irrelevant. Du får gärna radera kommentaren efter att du läst den. Jag vill bara tipsa dig om Hanna Fridéns fantastiska initiativ facebookgruppen: ”vardagshjältar mot nätmobbning” http://www.facebook.com/groups/337573816293216/ eftersom att jag vet att du är engagerad. Det vore kul om du vill gå med samt tipsa dina läsare om gruppen? Ingen kan göra allt, men alla kan ju göra nånting!

  I gruppens beskrivning står det: ”Men det finns något vi kan göra åt det – Vi kan idka civilkurage och gå in och anmäla och säga ifrån när den sker. Vi kan ge offret en makt och röst de tidigare inte haft och på så vis stötta dem och få bort mobbningen från nätet. Mobbare gör det de gör för att de får mycket positiv feedback och popularitet på köpet, om de får mer kritik istället för positiv feedback så kommer det sluta vara roligt och det kommer inte längre vara en lätt väg till bekräftelse.

  HUR HITTAR VI MOBBNINGEN?

  När du ser mobbning förekomma eller trakasserier så vill vi att du skickar en länk till det i gruppen, beskriver vad det är som sker på adressen du skickat så kan våra medlemmar hitta det och hjälpas åt att arbeta mot det.”

 20. an@n.ym, jag är gift med en svensk man. Du vet, väldigt många män i det här landet har inga problem alls att hantera starka kvinnor som inte är rädd att öppna käften. Alla män vill inte ha behagliga kvinnor som vet sin plats.

  Huruvida jag är kärleksfull eller inte är väl ingenting som du kan avgöra utifrån min blogg, eller?

 21. Mars skriver:

  Lady Dahmer:

  Det du skrev på din blogg är lågt. Kan det inte ligga något i vissa mäns upplevelse av att beskriva svenska kvinnor som känslokalla? Svenska män har fått stå ut med motsvarande attribut i årtionden utan att klaga.

  ”Visst är jag fördomsfull, men det är något märkligt med män som har svårt för just svenska (självständiga) kvinnor. Och vad är det egentligen de inte tycker om hos oss? Att vi inte är undergivna? Står vid spisen? Eller för att vi kräver jämlikhet? Att vi inte bara suger av med ett leende och tackar för att de inte drällde på mattan, istället för att kräva en tjänst tillbaka?”

  Är det så som du ser på utländska kvinnor? Det där är inte lite fördomsfullhet – det är ren rasism! Tror du det blir bättre bara för att det är männens påstådda äktenskaps-preferenser som du kritiserar?

 22. Rickard skriver:

  Kvinnor kan väldigt lätt skaffa barn och leva gott enbart med deras sällskap, medan de flesta äldre singelmän (inklusive de med avkommor) förblir ensamma.

  Kvinnor har mycket större krav på män än tvärt om.

  Invandringen är en stor bov som nämnd, den kostar även mer för skattebetalarna i form av bidrag än vad man får ut utav den, lönedumpning at its finest för de rika med politiskt inflytande.

 23. Torstensson skriver:

  ”Tja, ska man erbjuda ensamstående svenska kvinnor fri inseminering och sedan dessutom låta männen kollektivt betala för barnbidrag, dagis, skolgång, sjukvård, föräldraledighet till den ensamstående mamman, etc. via skattsedeln så borde kanske staten också erbjuda fri utlänsk kontaktförmedling och fria resor till utlandet för alla män som söker en partner.”

  Jag skrev detta för ett år sedan. Ungefär var mitt förslag att staten måste göra det lättare för män som vill gifta sig med en utländsk fru. Idag måste den man som skaffar en partner själv försörja henne under den tid som hon får svenskt medborgarskap. Däremot har hon vissa rättigheter under tiden, dock inget bidrag. Detta gör att singelmän i en viss yrkeskateogri där lönerna är lite sämre inte kommer kunna nå det som de flesta människor vill. Att ha ett fungerande sexliv och kärlek och partner. Dessa män har då dessutom större konkurrens om kvinnorna pga av den nämnda icke-balansen mellan könen. Det rimliga är att ta detta på allvar. Det finns män som inte kan försörja en utländsk fru pga av dessa regler.

  För två år sedan skrev jag om ett annat förslag. Att öppna upp dels en arbetsförmedling som aktivt matchar svenska män mot den utländska marknaden. Den biten är katastrofalt dåligt utvecklat på arbetsförmedlingen och det förstår jag. Man vill ju behålla en viss del arbetslösa för att hålla nere inflationen och man vill ju inte att utbildade män sticker utomlands när de fått ta del av CSN:s bidragsdel.

  Ett annat problem är inte bara att det finns 50 000 fler män än kvinnor i detta intervall. Ett annat problem är att en hel del invandrarkvinnor inte får dejta etniskt svenska män i Sverige. Var är tex brudarna när man går på rinkeby torg? En fråga som en vettig feminist ställde sig för en tid sedan. Jag delar hennes tankar kring detta. Var det inte Hanne Kjöler som skrev det?

  En annan anledning till att jag vill öka möjligheterna för män i Sverige att skaffa flickvän är för att kärlek är viktigt naturligtvis, det är ett sorts behov. Sex om ni så vill. Men vad som oroar mig är att nazister på bla flashback sitter och njuter av att det är ”brist på fitta” (som en tråd heter) . I den tråden sitter det nazister och jublar över att svenska män inte får ”fitta”. Anledningen är att dessa nazister och även sverigedemokrater tror att fler av dessa män kommer rösta på Sverigedemokraterna då de utser invandrare som syndabockar för deras situation i övrigt. Dvs högerextrema krafter vill inte ändra på detta för dom vill ha dessa unga arga män som röstboskap. Det ligger i deras intresse att ha en arg ung brölande mobb som röstar på SD.

  Sen har vi demoniseringen i samhället av de män som hittar kärleken utomlands. Stärk dessa mäns självkänsla genom att visa dom på att valet är deras och att dom faktiskt är worth it. Dessutom sitter det ensamma män runt om i Sverige som inte vet hur man gör och har väldigt blyga tankar ”nej men inte kan väl jag…”

  Såg förresten i Aftonbladets Wendela att Hanna Friden skriver om kampanjen ”ta håret tillbaka”. Hon säger inte det ordragrannt men skulden ges män för att kvinnor objektifieras. Detta stämmer inte. Dels så är det otroligt många kvinnor som hånat kvinnan som hade hår under armarna. Kollar jag min egen facebook och de som skrivit om detta på sina walls så är de värsta kommentarerna från kvinnor, inte män. Faktum är att jag har till och med en feminist som skrev ”fan vad äckligt”. I övrigt håller jag med artikeln, visst är det så att kraven på kvinnors utseende är där, men vem bestämmer över modet? Det är kvinnor som gör det, att män äger företagen är en annan sak. Modevärlden är inte en mansdominerad värld. Vad som är beklagligt i sammanhanget är också att detta framkommer så ofta, medan objektifieringen av män är osynlig i samhället i avseende på kritik mot den. Män objektifieras INTE kring sitt utseende, vilket Hanna hade som jämförelse. Jämförelsen visar på okunskap om dynamiken mellan män och kvinnor. Män objektifieras på andra sätt, bland annat hur pass produktiva dom är och ett problem där är ju att det är ju nästan helt legitimt att objektifiera män ur detta hänseende. Skriv om det nästa gång Hanna. Snälla

 24. sven skriver:

  Ytterligare en anledning till att det är svårt för yngre och yngre medelålders män är att många rika och andra högstatus 50+män gifter sig med betydligt yngre kvinnor.

 25. Sandra skriver:

  An@ny.m : Tror inte det är bara män som föredrar att ha kvinnor med lady dahmers attityd på så stort avstånd som möjligt :) Jag förstår inte hur hon inte kan se sin egen dubbelmoral och hur fördomsfull hon är mot en del typer av människor..

 26. Robban skriver:

  Väldigt bra att du tar upp det här Pelle! Men överskottet på män är i verkligheten betydligt högre om man räknar med alla män som befinner sig olagligt i Sverige osv. Jag anser att detta är ett av våra största samhällsproblem och överskottet av män har bara börjat byggas upp eftersom invandringen av män håller på att eskalera (läs på om fenomenet ”ensamkommande flyktingbarn” etc). Att hitta en tjej att dela livet med är något av det viktigaste i många mäns liv.

  Bristen på kvinnor leder till rasism, kriminalitet, ensamhet, självmord och så vidare mer än kanske någon annan faktor i samhället tror jag.

 27. Roger skriver:

  Min första tanke ang. en kampanj mot mobbning;

  Det är förvisso en fin idé, men varför reagerade de inte mot mobbningen av Björn Ranelid? Mot mobbningen av Juholt? Pär Ström? För att ta exempel i närtid av betydligt större proportion än detta ”hår-hat” som det talas om som jag faktiskt missat helt.

  Kan vit, medelålders, heterosexuell man ha något med denna tystnad att göra?

 28. Jonas skriver:

  @Sandra – Det har nog inget alls med kön att göra. De flesta vill knappast ha med människor som LD att göra! Att vara fördomsfull och att ha dubbelmoral är inte någon specialt attraktiv egenskap varesig för män eller kvinnor.

 29. sven skriver:

  Det är ingen slump att sverigedemokraternas väljare till största delen troligen är ensamstående män i arbetarklassen.

 30. an@n.ym skriver:

  Det räcker att läsa din blogg för att inse det. Såg att du önskade livet av en psykiskt sjuk man nyligen. Till och med dina mest indoktrinerade läsare reagerade på det.

  http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/march/vigilante-positiv.html

 31. Erik LL skriver:

  Lady Dahmer: Haha, ”starka kvinnor”. Jag fascineras alltid av att de människor som påstår sig vara starka och självsäkra ALLTID är svaga och osäkra. Inte ovanligt heller med en dos egocentrism och självupptagenhet.

  Feministers tjat om starkhet är inte en slump. Ni försöker intala världen det lika mycket som ni försöker intala er själva.

 32. Roger, bättre sent än aldrig! Dock så vet jag att Hanna mer än en gång klivit in i diskussioner om Ström samt andra män och sagt ifrån när folk gått till personangrepp.

 33. Mariel skriver:

  Roger: jag vet att det inte gör någon skillnad i den stora bilden, men vill säga att jag reagerade mot mobbningen av Ranelid. Speciellt den ang. hans utseende.

 34. an@n.ym, läser man min blogg som fan läser bibeln så kan man förmodligen tolka in lite allt möjligt. :-)

 35. Erik LL, det går att vara stark även om man ibland är svag och osäker. Styrka innebär inte att man står opåverkad mot allt.

  Jag är ofta både svag, osäker och rädd men det som gör mig stark är att jag trots det vågar stå för det jag tycker och vågar säga ifrån när jag upplever orättvisor, oavsett hur mkt skit jag får. Mod är att våga även när man är livrädd.

 36. Gunnar (D.U.) skriver:

  Lady Dahmer skrev:
  ”Du vet, väldigt många män i det här landet har inga problem alls att hantera starka kvinnor som inte är rädd att öppna käften. Alla män vill inte ha behagliga kvinnor som vet sin plats.”
  ————————
  Jag har inget problem med (svenska) kvinnor som är kraftfulla, intelligenta, framgångsrika samt tar ansvar för sin del i livet (tvärtom gillar jag dessa kvinnor).
  Men finns en sorts svenska kvinnor som ser sig själva som ”starka kvinnor som inte är rädd att öppna käften” som spyr ut ett otrevligt mansförakt omkring sig hela tiden när de ”öppnar käften”, som hela tiden vill uppvaktas med en massa förmåner, som skyller allt som går emot dem på männen och/eller någon diffus partriakal struktur, ofta gör sig lustig på mäns bekostnad, har nästan som en uppmärksamhetssjuk, anser sig självklart ha allt bestämmande över det gemensamma privatlivet och hemmet, kräver att deras män ska vara tankeläsare av deras eget väldigt dynamiskt och skiftande känsloliv, etc…
  Varför i helvete skulle jag som man vilja ställa upp på dessa s.k. ”starka kvinnors” mansföraktande och ojämställda beteende och vilja ha en relation med en sådan kvinna?

  Men det finns härliga sunda svenska kvinnor också, som kan leva jämställt med en man utan att spy ut en massa mansförakt, som klarar att förstå att det gemensamma livet och hemmet är just gemensamt, som fattar att även som kvinna behöver man kommunicera med omgivningen när det är något man vill, som inte har några problem med att ta ansvar för sin del i livet, som tycker att männen får ta lika mycket plats i det gemensamma livet som de själva och som inte hela tiden kräver att få sitt uppblåsta ego uppvaktat, och allt detta utan att vara undfallande eller trycka ned det kraftfulla aktiva inom sig.

  Tyvärr är dock dess kvinnor en stor bristvara som singlar, åtminstonde i medelåldern enligt min erfarenhet (troligen är de flesta medelålders i en relation då, just för att det är så trevliga att vara i en relation med).

 37. Jonas skriver:

  @Erik LL – Word!!!!!

 38. Gunnar, det du pratar om nu är otrevliga människor och de kommer i alla färger och former, män som kvinnor. Dessutom beskriver du en typ av kvinna som inte är speciellt feministisk. (Det där med att förvänta sig tankeläsning och makt i hemmet/relationen osv) Det är inte synonymt med kvinnor och det är inte en epidemi som får svenska män att söka sig utomlands.

  Din erfarenhet är ju bara en isolerad företeelse och beror antagligen lika mycket på dina egna förväntningar och fördomar som på kvinnors beteende.

 39. Erik LL skriver:

  Dahmer: Men nu pratar vi inte om ”ibland” eller hur? Vi pratar om ett genomgående karaktärsdrag som leder till djupgående radikala ideologiska idéer. Det är långt förbi den vanligheten som de flesta av oss finner oss i, där man har starka sidor och svaga sidor, den som du nu försöker påstå att du menar.

  Att skrika om hur starka kvinnor är, för att sedan ta sig an en nyanserad inställning, saknar poäng. Vi alla vet redan att MÄNNISKOR är nyanserade, oavsett kön.

  Att peka ut ett specifikt kön och en specifik attribut är mer än ett nyanserat uttalande.

 40. Roger skriver:

  Mariel;
  Vi är många som reagerade mot mobbningen av de personer jag nämnde, och det är fint och riktigt, men det intressanta frågan är väl snarare vad som får genomslag i media.

  Det intressanta är frågan om intellektuell integritet hos de som vill försvara vissa mobboffer och inte andra.

  Det intressanta är normer och värderingar om varför det betraktas som värre när vissa blir utsatta för mobbning än ändra. Normer och värderingar som gör skillnad på folk och folk och som reproduceras och förstärks när det passar.

  Med andra ord handlar om en gigantisk och ogenerad dubbelmoral som ingen ställs till svars för eftersom den kritiken inte ges röst i ett större sammanhang.

  Men grundtanken är fin, ingen människa, oavsett kön, sexualitet, religion eller etnicitet eller någon annan godtycklig egenskap skall tillåtas att mobbas. Mobbning är aldrig OK, vem det än drabbar.

 41. Erik, jag reagerade bara på den ivriga smutskastningskampanj som pågår här. Det är helt ok att ogilla det jag skriver, det jag står för eller helt enkelt mig. Men att komma med personangrepp i en diskussion som jag inte ens har med att göra är så jävla tarvligt. Är det en diskussion man vill ha eller är man bara här för att spy ur sig sitt förakt? Jag stryker inte människor medhårs och jag vågar skriva om mina fula och förbjudna känslor. Det gör inte mig till en empatilös, elak kvinna ”som ingen man vill ha”. (hör du hur löjligt det blir?)

  Sakfrågan borde vara i fokus.

 42. Gunnar (D.U.) skriver:

  Lady Dahmer skrev:
  ”Dessutom beskriver du en typ av kvinna som inte är speciellt feministisk. (Det där med att förvänta sig tankeläsning och makt i hemmet/relationen osv) Det är inte synonymt med kvinnor och det är inte en epidemi som får svenska män att söka sig utomlands.
  Din erfarenhet är ju bara en isolerad företeelse och beror antagligen lika mycket på dina egna förväntningar och fördomar som på kvinnors beteende.”
  ———————
  Så intressant, du anser dig veta en massa om mig, men du blir samtidigt väldigt upprörd över när andra visar det beteendet mot dig!!!

  ”Det där med att förvänta sig tankeläsning och makt i hemmet/relationen osv” är visst ett typiskt kvinnligt beteende, och inte bara enligt min och vänners erfarenhet utan det går att hitta väldigt mycket som visar på det (jo jag har många seriösa källor och undersökningar)! Därmed inte sagt att alla kvinnor uppvisar det beteendet.

  Även intressant att du tydligen anser dig sitta inne med sanning om vad som får en del svenska män att söka sig utomlands efter kvinnor.

  Intressant att du även vill förringa mig och mina kunskaper / insikter med ”Din erfarenhet är ju bara en isolerad företeelse [...]”, ett vad jag tagit del av ganska typiskt överlägset / nedlåtande uttalande från en s.k. ”stark kvinna”!

  Jo det jag beskriver är helt klart betydligt mer vanligt hos dem som kallar sig för ”feministisk kvinna”, enligt min kunskap, min erfarenhet, vad jag läst och tagit del av från många olika håll, är det väldigt vanligt bland de kvinnor i dag som framhåller sig som feministiska att ha betydligt svårare se sin egen roll och sitt mansföraktande beteende, se de fördelar de har som kvinna vs männen, ta sitt eget ansvar fullt ut samt se mannen som en jämlike.

 43. Pelle Billing skriver:

  Många intressanta kommentarer här. Jag uppskattar även de kommentar som vågar tala öppet om sådant som normalt inte är PK (sexköp och att hitta fru utomlands är ju verkligen inte PK i Sverige).

 44. Pelle Billing skriver:

  Tänk på att inte gå över gränsen till personangrepp. Det är en fin linje mellan att kritisera en människas idéer och beteende, och att angripa själva personen. Låt oss alla hålla oss på rätt sida av denna linje. Jag har tagit bort ett par kommentarer, men låtit ett par stå kvar (för kontext, osv).

 45. Erik LL skriver:

  Dahmer: ”Erik, jag reagerade bara på den ivriga smutskastningskampanj…”

  Var det riktat till mig? Det finns flera Erikar.

 46. Gunnar, jag menade inte att jag vet nåt om DIG, men vi människor fungerar ju så att vi ofta tolkar situationer och andra människor utifrån våra egna föreställningar. Du, jag, alla.

  Din erfarenhet är ju bara din och även om den delas av de flesta du känner så säger det egentligen ingenting om hur det verkligen är. (och likså mig och mina erfarenheter)

 47. Erik LL, ja jag svarade på din kommentar.

 48. Jack skriver:

  En annan grej man kan ogilla med svenska kvinnor är att de lever på döda män.

  11 år före den genomsnittlige mannen skulle ha fått tillbaka vad han betalt in i skatter och dylikt under sitt liv är han istället död, beräknar man från statens sida. Pengarna har man då gett till kvinnor.

 49. Jack, nu vet jag inget om sanningshalten i ditt påstående, men på vilket sätt skulle detta vara kvinnors fel?

 50. Erik LL skriver:

  Dahmer: Okej, det var oklart eftersom det du skriver absolut inte har någonting att göra med det vi snackade om.

  Jag håller med om att personliga påhopp inte hör hemma här.

  Samtidigt kan jag inte låta bli att notera vissa saker.

  För det första. Du är radikalfeminist. Det mesta du står för är ett personangrepp mot någon. Hatten av för att du kommer hit och talar i god ton, det uppskattar jag. Samtidigt tror jag inte ett dyft på den nyanserade bild du försöker visa upp. En nyanserad människa är inte radikalfeminist, det är en självmotsägelse. Det du gör är bara nästa naturliga steg i feminismen, den öppna boken och den stängda.

  För det andra så är din sort väldigt måna om att attackera personer om och om igen. Titta bara på hur Pär Ström behandlas. Sopa framför egen dörr innan ni klagar på personangrepp. Eller jag kanske har fel, brukar du gå till dina feministkompisar och läxa upp dem när de går till personangrepp?

 51. Gunnar (D.U.) skriver:

  Lady Dahmer,
  ser du inte att när du skriver som kommentar på mitt inägg:

  ”Din erfarenhet är ju bara din och även om den delas av de flesta du känner så säger det egentligen ingenting om hur det verkligen är. (och likså mig och mina erfarenheter)”,

  så dels ignorerar du helt att jag tydligt refererar till att jag har många seriösa källor och utredningar som jag stödjer mina åsikter på, dels försöker du på ett otrevligt subtilt sätt totalt förringa det jag för fram som något utan betydelse i debatten?!
  Den outtalade kontentan blir att du anser dig vara den som vet och står över oss andra, någon annan slutsats är svår att dra, tycker jag
  Ett lite typiskt ”stark kvinna” syndrom, skulle jag vilja drista mig till att säga…

 52. Erik LL, jag kan inte hållas ansvarig för vad andra feminister gör. Jag försöker i största mån alltid hålla god ton eller iallafall undvika attacker, oavsett hur otrevlig stämningen blir och trots att jag själv blir utsatt för skit.

  Och ska vi prata om nyanser så tycker jag att din bild av radikalfeminister är väldigt svart/vit. Det är trist och svårt att bemöta.

 53. Gunnar, jag försöker bara påpeka att personliga erfarenheter inte är bevis för nånting.

 54. Mariel skriver:

  Lady Dahmer: jag undrar om du är för kvotering? och om du är för att lagstadga delad föräldraledighet?

 55. Erik LL skriver:

  Dahmer: Nej det kan du inte, däremot kan du hållas ansvarig för de krav du ställer på andra och huruvida de kraven överensstämmer med kraven på olika grupper.

  Jag tycker att din syn på människor och världen är trist, och väldigt grön/röd (alternativt turkos/chockrosa). Nu när vi har konstaterat det så har vi kommit mycket längre. Tack.

 56. Gunnar (D.U.) skriver:

  Lady Dahmer,

  och vad är din tanke, vad vill du uppnå med:

  ” jag försöker bara påpeka att personliga erfarenheter inte är bevis för nånting.”,

  samtidigt som du helt ignorerar att jag säger mig stödja mig på många olika seriösa källor???

  Subtilt var ordet…

 57. Erik LL, jag drar mig för att läxa upp människor i diskussioner såvida de inte verkligen går över gränsen. Jag har tagit bort kommentarer i mitt eget kommentasfält när de blivit för personliga mot andra människor, men jag vill inte agera morsa för vuxna människor. Men blir jag själv utsatt för personangrepp (som här) så säger jag givetvis ifrån.

  När det gäller anti-mobbningsgruppen på facebook, så är den ett BRA initiativ. Oavsett. Börjar man eftersöka perfektion hos de som vill delta, så kommer inte en jävel våga engagera sig i nånting. Kanske blir man medveten om sina egna tillkortakommanden genom att vara aktiv i en sakfråga?

 58. Jonas skriver:

  @Gunnar – Bra skrivet om den dubbelmoral som så kallade starka kvinnor som LD ger uttryck för. Inte för LD själv skulle ha kallat män som agerar som henne själv för starka män. Tror snarare av hon skulle kalla de för kvinnohatare eller kvinnoförtryckare eller nått liknande. Machomän är också ett uttryck som feminister brukar använda om den typen av män. Så LD är kanske en manshatande machokvinna? Eller som de flesta av oss skulle säga, en otrevlig människa helt enkelt.

 59. Wehrmacht skriver:

  Prostitution är och ska vara vuxna människors egna beslut och staten ska inte lägga sig i sådant, det är min fasta åsikt. Och om man verkligen vill diskutera de ”prostituerades utsatthet” så borde man ha ett tydligare mansperspektiv, till skillnad från att idag då man har ett tydligt kvinnoperspektiv med en stor blöt offerkofta. Däremot borde mer resurser läggas på att stävja trafficking och människohandel.

  Skattefinansierad insemination för kvinnor och statlig dejtinghjälp för män? Båda förslagen är skrattretande och tragiska på samma gång. Men om det nu absolut ska genomföras så ska ju naturligtvis rätt vara rätt och båda könen få likvärdig hjälp till att leva sina liv som de anser sig ha rätt till. Problemet jag ser är att inget av dessa två förslag är rimliga. De faller utanför statens roll i min värld.

 60. sven skriver:

  Håll er till Billings ämne för den här artikeln!

 61. En Annan Anonym skriver:

  Lady Dahmer

  Att ta med penisstorlek som förolämpning känns ju väldigt modernt och normbrytande.

 62. Olof skriver:

  En noggrann statlig utredning borde göras om partnerbalans.

  Som det är nu intresserar sig staten bara för kvinnans problem. Kvinnor ska ha hjälp med inseminering om de inte hittar någon man.

  Vilken hjälp kan män behöva. 50 000 män i överskott kräver åtgärder

  .

  Exempel på lämpliga åtgärder:

  - Balansera invandringen mot de behov som finns.

  - Öka chanserna för de kvinnor som insemineras att få flickor. Det skulle behövas föddas ca 2000 flickor extra per år.

  Personligen tycker jag det är fel att vi rika ska ta kvinnor från fattigare länder utan vi borde kunna lösa problemet internt

 63. Mariel skriver:

  Jag tycker inte att man ska fördöma sexköp , men däremot göra det mer säkert och tryggt.

  Sen funderar jag på om en kvinna får ha flera män? Vad heter det… polygami? Så behöver man väl inte resa utomlands.

 64. Freja skriver:

  Den här kommentaren ”Mitt tips, importera från Ryssland, de har ett överskott på kvinnor just nu. ”

  Och sedan den kommentaren där personen frågade sig om det är ”kvalité” på ”importfruarna” ger mig en inre bild. En inre bild där jag ser män som står och tittar och klämmer på en bit kött för att se om den duger.

  Att prata om dessa kvinnor som om det vore handelsvaror, sjukt minst sagt.
  Och att ha sex och en partner är ingen rättighet.

 65. Björn skriver:

  En annan intressant aspekt är – vad gör överskottet av svenska tjejer med deras personligheter, och i längden, deras attraktivitet på dejtingmarknaden?

  Det är ju många män idag som anser att svenska kvinnor ”vill ha allt men vill inget ge” för att hårddra poängen något. Dvs att de blivit bortskämda, förmodligen delvis pga deras underskott på dejtingmarknaden.

  Detta är förstås en stor generalisering men jag tror det också är en faktor till beslutet för en svensk man att hitta en fru utomlands.

  Man kan t.ex. se motsatta situationen i Ryssland där kvinnorna är i kraftigt överskott. Där anses det att männen tar dem för givet och (bland annat) därför försöker många ryska kvinnor hitta män utomlands.

 66. Access skriver:

  Lady Dahmer skriver:
  ”Jag vill bara tipsa dig om Hanna Fridéns fantastiska initiativ facebookgruppen: “vardagshjältar mot nätmobbning”
  /…/
  I gruppens beskrivning står det: “Men det finns något vi kan göra åt det – Vi kan idka civilkurage och gå in och anmäla och säga ifrån när den sker.”
  ———————————————

  Som t ex när Maria Sveland försökte svärta ned Pär Ströms och Pelles rykte genom att kalla dem tillmälen och likställa dem med massmördare?

  Om gruppen även agerar på den typen av nätmobbing så kan det vara intressant.

 67. Jenny Kristiansson skriver:

  I Sverige fattas det 50 000 kvinnor, i Indien fattas det flera miljoner kvinnor och i Kina fattas det flera miljoner kvinnor. På grund av att de dödar flickor eller aborterar flickfoster och har gjort så under lång tid. I Kina kan man redan se följden av detta. Ökad prostitution och kriminalitet. Samtidigt som de kvinnor som finns har fått en enorm makt.

  Kvinnor i Mellanöstern är kanske inte direkt att tänka på för svenska män. Där tillämpar de på sina håll dessutom fortfarande månggifte vilket gör kvinnounderskottet ännu högre. Där snackar vi många unga arga män som blir utan kärlek som är lätta att rekrytera till diverse organisationer. Dessutom hur många unga män kan försörja en kvinna som det står i Koranen att han bör kunna för att få lov att gifta sig? I ett land som dessutom kanske inte har en fungerande samhällsstruktur längre och hög arbetslöshet.

  Här är jag lite inne på samma tankebanor som David Holman. Låt säga att en genomsnitts- svensk man reser till te.x. Kina för att finna en kvinna. I jämförelse med många kinesiska män kommer han att vara rik och dessutom kan han locka med ett land som är bättre att bo i än Kina är över lag. Då skulle ännu en kvinna försvinna från Kina. Alla dessa indiska och kinesiska män om de har medel till det tänker kanske exakt samma tanke som svenska män gör när de hör och märker att kvinnounderskottet är så stort. ”Jag borde resa till utlandet för att hitta en kvinna”.

  Själv stötte jag på en charmig kinesisk man på tåget mellan Helsingborg och Malmö en gång. 36 år gammal, såg väldigt bra ut, pratade perfekt engelska. Ogift, hårt arbetande för att kunna försörja sina föräldrar. Tydligen finns det ingen fungerande äldreomsorg i Shanghai. Vi pratade under hela resan och han var väldigt angelägen om att jag skulle besöka honom i Shanghai.

  Men som jag såg någon här påpeka så kan Ryssland vara en god idé för svenska män. Ryska män dör väldigt unga. Dessutom vill många ryska kvinnor inte ha ryska män av olika anledningar, och jag kan förstå dem. Så i Ryssland är det tvärtemot jämfört med här.

  Dessutom är nog kulturkrocken inte så gigantisk jämfört med att gifta sig med en Thailändsk kvinna. Inte för att jag har något emot att svenska män gifter sig med thailändska kvinnor, utnyttjandet är ömsesidigt som jag ser det. Är man bara medveten om det är det lugnt anser jag. Samma gäller för kvinnor som reser till Afrika för att finna en afrikansk yngling. Kärlek kan växa fram och det är kanske den starkaste kärleken. Eller man kan kanske kalla det pragmatisk kärlek till och med?

 68. Torstensson skriver:

  Jenny

  Du säger:

  ”Dessutom är nog kulturkrocken inte så gigantisk jämfört med att gifta sig med en Thailändsk kvinna. Inte för att jag har något emot att svenska män gifter sig med thailändska kvinnor, utnyttjandet är ömsesidigt som jag ser det. Är man bara medveten om det är det lugnt anser jag. Samma gäller för kvinnor som reser till Afrika för att finna en afrikansk yngling. Kärlek kan växa fram och det är kanske den starkaste kärleken. Eller man kan kanske kalla det pragmatisk kärlek till och med? ”

  Även västerländska förhållanden grundar sig på någon form av ekonomisk attraktion. Att bara thailändskor ser sin chans att få bättre material standard är en myt. Säg den svenska kvinna som är välutbildad som vill ha en lagerkille. Så där skiljer sig inga kvinnor åt. Så det där att försöka baktala thailändska kvinnor och se dom som golddiggers håller inte.

  Vänta bara till alla kinesiska män börjar röra på sig. Välutbildade,, stora plånböcker etc. Jag är jävligt glad jag hunnit skaffa flickvän och henne håller jag hårt- Kvinnor kommer bli ännu mer hårdvaluta i framtiden när IT-kineser och IT-indier börjar röra på sig. Dom vill ju också ha sex och ett förhållande. Ska utvecklingen fortgå så här så kan inte politikerna neka till statliga bordeller vare sig vad vi tycker om den saken. Att ha sex är väldigt viktigt, jag hade blivit tokig utan det.

  Men det är klart, vill man ha arga unga män som tar ut sin sexuella frustration genom att rösta på SD eller andra tveksamma partier… Kvinnor har i alla samhällen skapat konflikter hos den manliga delen av befolkningen. Detta måste erkännas politiskt och lösas politiskt ! Därmed inte sagt att jag är för statliga bordeller och därmed inte sagt att jag ser att problemet är akut just nu.

  En sak man skulle kunna göra är att de kvinnor som väljer att inseminera sig inte får välja barn av manligt kön, endast flickor. Det är en radikal tanke. Jag blir inte förvånad när detta förslags läggs fram om cirka 25 år. För dessa förslag kommer oavsett vad vi tycker om saken.

  Ett samhälle där män inte får knulla kommer inte fungera i längden. Ursäkta ordbruket.

 69. Jenny Kristiansson skriver:

  Torstensson,

  håller med om mångt och mycket i din kommentar. Förutom detta. Jag baktalade inte thailändska kvinnor. Jag ser dem inte som golddiggers det är ditt språkbruk inte mitt. Jag tror de flesta thailändska kvinnor bara vill ha en dräglig tillvaro.

  ”Även västerländska förhållanden grundar sig på någon form av ekonomisk attraktion. Att bara thailändskor ser sin chans att få bättre material standard är en myt. Säg den svenska kvinna som är välutbildad som vill ha en lagerkille. Så där skiljer sig inga kvinnor åt. Så det där att försöka baktala thailändska kvinnor och se dom som golddiggers håller inte.”

  Så din italienska flickvän är också en golddigger i dina ögon? Eller ska jag anta att du inte jobbar på lager? Eller hon är kanske inte välutbildad? För då skulle du ju med andra ord kunna jobba på lager. Hmmm vilket otroligt hållbart argument Torstensson…….

 70. Medborgare X skriver:

  Lady Dahmer!

  Jag ser att du både här och på Twitter har uttalat dig om Pelles inlägg. Så här skriver du på Twitter:

  ”att se kvinnor som ”valuta” är vidrigt men inte unikt pellebilling.se/2012/03/ar-imp…”

  ”Jämställdister som inte förstår skillnaden mellan att bära samt föda fram ett barn och att runka i en burk.”

  Om det är någon som ser andra som ”valuta” så är det väl feministiska kvinnor. Män ses både som en ”plånbok” och som en ”spermadonator”. Män förväntas inte bara betala för ensamstående kvinnors insemineringar, utan även för alla stora kostnader som hennes barn innebär för samhället. Först ska kvinnan få betald föräldraledighet (lika mycket som TVÅ föräldrar tilllsammans annars får), sedan för barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsbidrag, dagis, sjukvård, skola, etc. Allt detta förväntas kollektivet män ställa upp och betala. Dessutom ska männen donera sperma (”runka i en burk” – fin manssyn du har!).

  Så om det är någon som ser andra som ”valuta” så är det sådana som du!

 71. Medborgare X skriver:

  Freja!

  Om det nu är så ”att ha sex och en partner är ingen rättighet”, hur kommer det sig då att det som ofta är resultatet av att ha sex och en partner (nämligen barn) skulle vara en rättighet?

 72. medborgare X: jag uttalar mig inte om pelles inlägg utan om kommentatorerna under det.

  Och är det verkligen MÄN som betalar för allt detta eller är det VI skattebetalare, män OCH kvinnor? Och om du ska gnälla över saker som betalas kan du ju börja fundera över varför viagra ska betalas av skattebetalarna.

 73. Björn 2 skriver:

  Ja det är väl bara män som har glädje av en eregerad penis…. eller?

 74. En Annan Anonym skriver:

  @Lady Dahmer
  Se t.ex. http://www.1177.se/ostergotland/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Viagra/ Vad jag vet var det länge sedan viagra ingick i högkostnadsskyddet.

 75. Pelle Billing skriver:

  Access,

  ”Som t ex när Maria Sveland försökte svärta ned Pär Ströms och Pelles rykte genom att kalla dem tillmälen och likställa dem med massmördare?

  Om gruppen även agerar på den typen av nätmobbing så kan det vara intressant.”

  Jag provade att gå med i gruppen. Den handlar inte om att agera mot kända personers näthat och mobbing. Jag frågade specifikt och gav mig själv som exempel. Tydligen är jag känd nog för att kunna försvara mig själv.

  Möjligen finns det en poäng i detta, för jag är inte ensam när jag blir angripen. Enstaka personer med ryggrad såsom skribenter på Corren och Axess brukar stå upp för mig, och en del bloggare också.

  Dock tycker jag Facebook-gruppen blir ointressant om man inte tar sig an det största problemet, nämligen att de som är förebilder i media sysslar med näthat. Således lämnade jag gruppen. Det blev inte bättre av att en kvinna närmast började mobba mig i själva gruppen (!).

  Så jag kan inte alls rekommendera att gå med i eller att stödja den gruppen. Den verkar ha ett ganska smalt fokus och vill inte ta tjuren vid hornen.

 76. fluor skriver:

  Vilka är det som ska arbeta på de statliga bordellerna eftersom det finns underskott på kvinnor?

  Varför skulle kvinnor hellre vilja arbeta med att sälja sex istället för på ICA?
  Varför skulle de som många män attraheras av välja att sälja sex de har ju fler partners att välja bland eftersom det är underskott på kvinnor?
  Bör ju bli de kvinnor som inte anses som så attraktiva, missbrukare osv som väljer att sälja sex eller kanske kvinnor som de som lurats hit från Rumänien.

  Ska arbetskraft till bordellerna ske genom arbetskraftinvandring liksom alla dessa som städar i hemmen hos privatpersoner, de som lämnat sina barn i hemlandet och bara reser hem någon gång om året?

 77. Kerx skriver:

  Hanna Fridén är inget bra exempel på en person som ska uttala sig om nätmobbning.

 78. Mars skriver:

  Pelle:

  Är du förvånad? Dessa saknar förmågan att se sig själva som mobbare, rasister, sexister, extremister och hatare. Självkritik är ju inte deras starkaste förmåga, men det kompenseras väl av självgodhet?

  Jag vill rekommendera Aktivarums senaste inlägg om mobbning, som är mycket välskrivet, speciellt den gräsligt naiva inställning att mobbning kan bekämpas med att samla ihop många fler och ”mobba tillbaka”, samt att det faktiskt finns betydligt bättre metoder (som dessutom utarbetats av en svensk) :)

 79. Jenny Kristiansson skriver:

  fluor

  Intressanta tankegångar. Jag gillar också att tänka tanken fullt ut. Och jag började själv tänka i samma banor som du när jag läste ett förslag här om statliga bordeller. Som det ser ut nu kommer många sexslavar från Europas fattigaste land, Makedonien. I framtiden kommer de säkerligen att fortsätta komma därifrån. Unga makedoniska män får helt enkelt söka sig till andra länder för att hitta en kvinna. Ryssland kanske? Eller nej vänta, det var ju dit svenska män skulle resa. Hmmm detta börjar bli komplicerat.

  Och kan du tänka så festligt det skulle kunna bli i framtiden när statliga bordellen ”All In” var en av medsponsorerna till te.x. Gothia Cupen?

 80. Kerx skriver:

  Kul att du är med på noterna Jenny

 81. Roger skriver:

  Kerx:
  ”Hanna Fridén är inget bra exempel på en person som ska uttala sig om nätmobbning. ”

  Varför inte det?

 82. Andreas skriver:

  Jag är en svensk man och min bästa vän sedan 15 år tillbaka är en kinesisk kvinna. Jag måste säga att jag aldrig fått höra så många rasistiska påhopp som när vi är ute tillsammans. Som jämförelse kan jag berätta att min flickvän har ett typiskt icke-europeiskt utseende och att vi har aldrig haft samma problem.

  Angreppen kommer framför allt från män som enligt min bedömning knappast kan betecknas som några nynazister, men även från en hel del kvinnor.

  Jag misstänker att en stor del av rasismen vi ser i samhället har en sexuell grund. Många kvinnor känner sig hotade av asiatiskor vilka många män betraktar som vackrare och mer feminina. På samma sätt känner många män sig hotade av afrikaner och araber som ses som mer maskulina. I båda fallen riktas hatet främst mot män som har förhållanden med kvinnor utanför sin egen ”ras”.

 83. Jenny Kristiansson skriver:

  Andreas

  Jag tror inte att svenska män överlag behöver känna sig hotade av arabiska och afrikanska män. Jag har aldrig sett någon undersökning, debatt eller läst någon artikel som handlat om att svenska kvinnor överlag skulle tycka att män från Afrika och Arabvärlden är mer maskulina. Och jag har ALDRIG hört någon enda av alla tjejkompisar jag någonsin har haft nämna något som helst om att de skulle tycka att män från de nämnda världsdelarna skulle vara mer maskulina.

  Att en del män föredrar asiatiska kvinnor förstår jag, faktiskt.

  Min erfarenhet är dock att kvinnor som har förhållanden med män utanför sin ”ras” döms mycket hårdare. I nästan alla kulturer.

 84. S skriver:

  Freja> Talar inte kvinnor om kvaliteter hos män också? Om de inte gör det så blir jag förvånad.

  Sen undrade jag ju om det anses av svenska män att lite mer konservativa tankar är attraktivt.

 85. Matte Matik skriver:

  @Pelle: Det är tragikomiskt att man blir mobbad när man försöker gå med i en grupp som säger sig ska arbeta mot nätmobbing. Samtidigt gör det mig inte ett dugg förvånad. Det är bara viss typ av mobbing och trakasserier som är intressant att ta upp, mobbingen mot de som tycker ”rätt” saker, de som tycker fel får man säga vad som helst om.

 86. Andreas skriver:

  @Jenny Kristiansson

  Det är bara mina egna spekulationer efter vad jag själv upplevt. Jag antar att den manliga aggressionen baseras främst på den egna sjävbilden snarare än kvinnors verkliga preferenser.

  Det stämmer nog att kvinnor döms hårdare i det tysta, framför allt inom sin egen majortitetskultur. Men den öppna aggressionen riktas framför allt mot män. Det har jag själv fått erfara när jag besökt Kina.

 87. Jenny Kristiansson skriver:

  Andreas

  Jag skulle själv vilja resa till Kina någon gång. Vad jag har kunnat se på TV, i tidningar och i böcker så är det ett väldigt vackert land. Med väldiga kontraster kan jag tänka mig.

  Är det ren rasism som du blivit bemött med? Eller hur yttrar det sig?

 88. B skriver:

  Tycker nog det är lite märkligt att Billing säger sig nästan ha blivit mobbad på facebookgruppen. Jag var där och läste tråden och där förekom absolut inget som ens liknade mobbing. Trist att du försöker framställa det på det viset. Det osar lite katt här.

 89. Pelle: Jag förstår att du känner dig ovänligt bemött i FB-gruppen, men jag skulle vilja be dig om att tänka över följande:

  Är det varje grupps/individs/privatpersons ansvar att alltid på alla vis fokusera på alla delar av ett problem?

  Jag tror inte att en facebookgrupp bestående av privatpersoner skulle ge någon som helst effekt mot mediamobbing. Det tror jag verkligen inte. Men på en lägre nivå, när det handlar om privatpersoner som i grupp mobbar andra privatpersoner på nätet – där kan det hända något om många går in och tar ställning mot det som sker.

  Om mediamobbingen ska sluta så krävs det att några som ”är något” (och då menar jag verkligen verkligen är något) sätter press på de ansvariga för publiceringarna. Sjuhundra helt vanliga människor på facebook kommer inte kunna förändra något som helst där.

 90. LisaFW skriver:

  Hej Pelle! Jag deltog i Facebook-tråden du refererar och tycker att alla höll god ton i det jag läste. Det är möjligt att det tillkom andra kommentarer senare som var otrevliga. I sådana fall var det verkligen olämpligt! Någon systematisk mobbing har jag svårt att se att det var – otrevliga och tanklösa personer dyker upp överallt. och ibland läser man in saker som inte avsetts.

  Alla i tråden (det jag läste) höll med dig om att det var en viktig fråga, flera (där i bland jag) höll med dig om att du blivit illa i fallet Sveland (några skrev att de inte tolkat Svelands artikel så). Däremot fanns det en rörande enighet om att det här var en grupp som skulle stötta mot kränkningar i vardagslivet och stötta personer som hade svårt att komma till tals själva. Alltså en gräsrotsrörelse som inte tror att det viktiga i livet händer enbart på debattsidorna. Absolut inte ett alternativ till att kritisera en otrevlig ton i det offentliga samtalet – utan ett komplement.

  Hej andra! Jag ber om ursäkt för att jag lämnade det intressanta ämnet för blogginlägget. Godnatt!

 91. Björn 2 skriver:

  @LisaFW

  Eftersom du tittar in så tänkte jag passa på att fråga vad du tror att den här facebook-gruppen kommer att uppnå.

  Hannas regler går ut på att det ska vara fair play. Ingen ”tillbakakaka” och inga påhopp. Allvaret ska dock förstärkas av att det är många medlemmar i gruppen. (Får mig att tänka på det engelska ordet ”mob”. Undrar var order mobbing kommer ifrån…)
  Aktionsplanen ser ut såhär:
  ”1. Vi ska anmäla trådar, bilder och klipp där mobbning förekommer.

  2. Vi ska skriva att de gör fel, att det är elakt, att det är mobbning och vi inte tolererar det.

  3. Vi ska maila personerna bakom mobbningen och säga åt dem att det de gör är fel.”

  Målet är alltså att mobbningen ska plockas bort från nätet, och att mobbarna ska få vet att dom är dumma.

  Vad tror du att detta får för effekt?

 92. Björn 2 skriver:

  @Hannah

  ” Men på en lägre nivå, när det handlar om privatpersoner som i grupp mobbar andra privatpersoner på nätet – där kan det hända något om många går in och tar ställning mot det som sker.”

  Jag tror att det har precis samma effekt som att gå och kasta stenar på Sverigedemokrater.

 93. Sammy skriver:

  Män som ej lyckas med damerna får avstå helt enkelt eller välja en man istället. Att leva utan en relation är också ganska skönt, slippa barn, statusjakt fru osv…

 94. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Varför blir jag inte förvånad. Det är precis den här typen av beteende som man ständigt ser från den feministiska media- och kultureliten, till vilken man även kan lägga gruppens initiativtagare Hanna Fridén. Mobbing av utpekade personer eller mot män som grupp är inte bara fullt accepterad, utan är något som uppmuntras när det är rätt mobbingoffer som råkar illa ut. Vi vet ju hur de ständigt har hotat och hånat Pär Ström till exempel. Även du själv tillhör de som det anses fullt legitimt att mobba.

  Själva driver personer från denna feministiska vänsterelit egna mobbinggrupper på Facebook, t.ex. gruppen ”Vita kränkta män” och tidigare även ”Macho i kollektivtrafiken” (även om den nu verkar vara ersatt av en separat blogg istället). Där förekommer minst lika många nedsättande och hånfulla kommentarer som tjejen från melodifestivalen utsattes för.

  Om man dessutom följer dessa feministiska journalister och kulturpersonligheter på Twitter så kan man heller inte undgå att se hur hatiskt och hånfullt de uttrycker sig mot sina legitima mobboffer.

  Det är den gamla vanliga feministiska dubbelmoralen!

 95. Medborgare X skriver:

  Hannah!

  Det var ett ytterst underligt synsätt. Varför tror du inte att en tidning skulle reagera om de fick 700 mail och telefonsamtal som protesterade mot att deras krönikörer ägnar sig åt mobbing i deras tidning? Varför tror du inte att krönikören själv skulle reagera på precis samma sätt som en vanlig privatperson om 700 säger ifrån?

  Det är dessutom så att offentliga personer sätter ribban för vad som anses som acceptabelt i samhället. Så länge feministiska journalister och kulturpersonligheter på vänsterkanten ägnar sig åt mobbing mot enskilda individer eller mot utpekade grupper i samhället så kommer vanligt folk att agera på precis samma sätt.

 96. Medborgare X skriver:

  Lisa FW!

  Tack, då vet vi att du tillhör dem som vill ge frikort åt Maria Sveland och andra ur den feministiska media- och kultureliten att bedriva mobbing på tidningarnas debattsidor och krönikor. Den feministiska dubbelmoralen lever och frodas….

 97. LisaFW skriver:

  Nu har jag lite svårt att förstå hur ni resonerar. Med ert sätt ger t. ex. en aktionsgrupp mot mobbing i skolorna frikort till mobbing på arbetsplatser, aktivister för att rädda valarna ger frikort till spridningen av kärnvapen och så vidare. Gruppen är till för att ge svaga människor en röst och på ett vänligt men bestämt sätt agera mot mobbing, inte att mobba mobbare.

  Vad jag tror att det får för effekt? Massor! Jag har själv mycket vänligt men bestämt konfronterat en mobbare som skrev de mest horribla saker om mig på sin blogg. rent förtal. Kommentarerna var ännu värre. Det visade sig att hon var oerhört olycklig för saker som hänt i hennes familj och avundsjuk på mig (eller den hon trodde att jag var). Vi gick och fikade och hon slutade med elakheterna. Jag kan och vågar själv konfrontera mina mobbare, det kan Per Ström också tror jag. (Se det som en komplimang.) Alla kan inte det.

  Det är väl alldeles förträffligt om ni startar en grupp som arbetar för att stötta kända människor som smutskastas och det ska hållas god ton på t. ex. landets ledarsidor och i det offentliga samtalet. Jag tillhör för övrigt dem som tycker att Sveland klart gick över gränsen vilket jag påpekat i flera sammanhang. Så sätt igång att starta gruppen – det är fullt möjligt att jag går med i den också. Vi ses där!

 98. Medborgare X skriver:

  Lisa FW!

  Om nu gruppen verkligen är till för att ”ge svaga människor en röst och på ett vänligt men bestämt sätt agera mot mobbing” så har jag svårt att se varför den inte skulle engagera sig mot Maria Svelands och andra feministiska företrädares påhopp på och mobbing av t.ex. Pär Ström och Pelle Billing. De har båda en långt svagare ställning än Maria Sveland och alla övriga feministiska journalister, kulturskribenter och krönikörer som har fri access till tidningarnas ledar-, debatt- och kultursidor.

  De som tillhör den politiska, den mediala och den kulturella eliten i samhället är de som tillhör de 99,9 procent starkaste i samhället. Alla övriga är svagare än dem. Men tydligen vill ni alltså inte stå upp mot denna elits mobbing av enskilda personer eller utpekade grupper. Det låter verkligen inte att står på de svagas sida i mina öron. Tvärtom så verkar ni stå på de starkas sida och acceptera mobbing när den sker mot vissa utvalda personer eller grupper i samhället!

  Vilket bland annat mobbingsidor som denna visar:

  http://shitjamstalldistersay.tumblr.com/

  Den visar ju också att det inte stämmer att ni inte vill mobba mobbare!

 99. Medborgare X skriver:

  Lady Dahmer!

  Eftersom män inte har samma rättigheter som kvinnor så blir det i praktiken män som får betala. Män betalar redan i medeltal 2 miljoner kronor mer i skatt under sitt liv än vad de får tillbaka av samhället i form av välfärd. En stor del av dessa skattepengar går redan via transfereringar till kvinnor. Så män betalar redan enorma belopp för kvinnors välfärd, istället för att kvinnor själva arbetar och bidrar med så mycket skatt som behövs för att täcka sina egna kostnader. Med inseminering av ensamstående kvinnor kommer dessa transfereringar öka ännu mer och kvinnor som grupp kommer i än högre utsträckning att leva på mäns skattepengar.

  Jag förstår att det känns bra för dig, du lever ju också på din man och på föräldrapenning (skattebetalarnas pengar, som återigen mest män har bidragit med) som bara du har tagit ut. Så jag förstår att det känns bra för dig att parasitera på andra människor istället för att ta ansvar för din egen försörjning.

 100. Trixie skriver:

  Jag brukar läsa hos Lady Dahmer, men det kommer jag aldrig göra igen. Nu har hon hängt ut en man med både namn, bild, arbetsplats och mejladress. Helt sjukt vilken mobbare hon är. Jag blir helt spyfärdig av hennes hyckleri.

 101. Pelle Billing skriver:

  @Hannah – OnewayCommunication: Nej, den gruppen har verkligen inget ansvar att verka på ett visst område. Den är fri är verka där den vill och på det sätt den tror funkar bäst.

  Själv håller jag inte med om att deras inriktning är det som ger bäst resultat. Om gruppen konsekvent länkade till, och tog avstånd från, de mest groteska påhoppen i media skulle den vinna i trovärdighet. Kanske kunde den t o m växa till en grupp som kunde citeras i medier när ett visst påhopp togs upp.

  Nu kommer man säkert göra viss nytta genom att ”städa upp och blockera” när drevet går mot privatpersoner. Men som jag ser det kommer man att vara betydligt mindre effektiv än man annars skulle varit.

  Jag ser också att gruppen har en viss ideologisk agenda. Det var överväldigande kvinnor som var med, och mobbingen som diskuterades var mot kvinnor. Igen, detta är helt OK. Men om jag ska stödja en grupp vill jag att den dels ska vara bred, dels vara modig nog att stå upp även mot makthavare.

 102. Grodan Boll skriver:

  @Trixie

  Som tur är vet du nu vart du kan vända dig för att få hjälp med nätmobbare =)

 103. guapo skriver:

  Tycker det är olyckligt att prata om importerade fruar etc. Det är kränkande mot både den som har en utländsk partner och den utländska partnern. En lösning är att tillåta fri invandring för det underrepresenterade könet i varje åldersgrupp (till ungefärlig jämnvikt).

 104. Björn skriver:

  guapo: Jag tror problemet är relativt självreglerande. Som sagt, hittar inte män kvinnor i Sverige kommer de försöka annorstädes.

 105. Erkki skriver:

  ”Jag tror problemet är relativt självreglerande.” Jag hoppas innerligt att det kan förblir så men oroar mig. Det visas redan fula ”dokumentärer” och tv-program i syfte att mjuka upp opinionen inför nya feministiska målsättningar. För det första är äktenskapet inte alls mansbejakande i Sverige utan bör snarare ses som handfängsel eller en bur för patriarken. För det andra oroar jag mig som sagt för att mannens möjlighet till kärlek över gränserna ska snörpas åt ytterligare med olika slags sexlagar och inte minst genom tabun.

  Jag tänker nu ansvända mig av en osmaklig men dock fungernade liknelse.
  Kommer ni ihåg hur det var med barnpornografi för ett antal år sedan..
  Debatten stod då mellan grundlagsskyddad yttrandefrihet vs ett eventuellt förbud. Experterna var oense. Det säger en hel del om hur snabbt en politisk ideologi kan gå från tanke till total allmängiltighet. Inga garatier finns vilken snilleblixt feminismen kan komma att få om ”kvinnoimporten”. Namnen klingar förbud.

 106. test skriver:

  @Medborgare X:
  Varför går det inte att kommentera på din blogg?

 107. Medborgare X skriver:

  @test:

  Har ändrat i inställningarna. Pröva igen.

  Om det inte fungerar, pröva att använda en annan webläsare.

  Skicka gärna feedback per mail: medborgare.x@live.se

 108. Torstensson skriver:

  Björn

  Ja det är nog relativt självreglerande, men det ska finnas bra möjligheter för män att kunna få hit en kvinna eller man de är kär i. Just nu är regelverket tveksamt eftersom du måste försörja henne fram tills hon har medborgarskap. Samtidigt disktueras det att män ska vara med och finansiera kvinnors inseminationer. Det finns enligt mig ingen rättvisa om staten ska vara med och finansiera kvinnors drömmar om att få barn men totalt struntar i att underlätta för män som vill få hit en partner från ett annat land.

 109. [...] feminister anser jag. Jag frågade tex. Lady Dahmer en gång om hon var för eller emot, och då sa hon att hon var för. Det och lagstadgad föräldraledighet. Som är en helt annan [...]

 110. [...] [Är importerade fruar oundvikligt av rent demografiska skäl?] [...]

Google