Så här känner jag i dag

23 februari 2012, av Pelle Billing

Etiketter:  

45 kommentarer på “Så här känner jag i dag”

 1. Patrik B skriver:

  Jo, detta är det nuvarande svenska debattklimatet. Men det kan ändras. Din artiga och sakliga debatteknik gör att du vinner respekt. Debatten om vänster och feminism på DN-kultur som började med Bengt Ohlssons och Maria Svelands artiklar har slutat med nederlag för vänsterfolket.

 2. Sofia skriver:

  Det är väl bara så att du ingår i den halvan av Sveriges befolkning som är fascister, dvs den halvan som har en mer borgeligt inriktad föreställningsvärld ;-)

 3. mullis skriver:

  om man någonsin tvivlat på att vi har en statskontrollerad press så får vi väl kvitto idag när det gäller den skjutna terroristen i Strömsund, inte ett ord i någon tidning,
  samma gäller dig, det har gått ut ett dekret att du ska förtalas, så är det.

 4. pkp skriver:

  Tyvärr så tror jag att ”attackerna” mot dig kan kopplas samman med att det finns en del, låt oss säga, inte lika artiga och konstruktivt lagda ”debattörer” i både i dina kommentatorsfält samt Ströms. Allt enligt Feministikt Perspektivs kartläggning :/

 5. Mariel skriver:

  det säger väl inte så mkt om Sverige… ? Det säger väl en del om dem som skriver dessa saker, och om dem som publicerar det…

 6. Nils Jungenäs skriver:

  pkp

  Vem då?

  Jag har läst nån galen åsikt då och då på Pärs blogg men inte här.
  …förutom de rabiata fjortisfeminister som då och då dyker upp som gubben i lådan då och då och spyr ur sig floskler, halmgubbar och osakliga personangrepp.

 7. Åke skriver:

  Och då har jag ändå varit inne på deras sida och försökt förklara för dem. Kanske just därför… sorry i så fall. Om ni vill veta vad jag skrev och i vilket sammanhang så kan du läsa diskussionstråden på Feministiskt Perspektivs Facebook-sida https://www.facebook.com/groups/120251288030407/ under titeln ” På webben nu: Maria Svelands viktiga tidsdokument om hatet och hoten!”
  Tråden innehåller 75 kommentarer och mina är rätt kortfattade.

  Hälsningar Delbert Åke Jonsson

 8. Magnus skriver:

  Osakligt och inksonsekvent från deras sida….

  Ska man jämföra dig med Breivik får vi i konsekvensens namn jämföra DNs och Aftonbladets skribenter med Stalin och Mao Zedong.

  Eller?

  Stå på dig Pelle, we believe in you!

  /Magnus

 9. pkp skriver:

  @Nils Jungenäs

  Det är just det! Att man tillåter sig att brusa upp över troll. Då kommer ju dessa nedvärderande epitet som ”radikal fjortisfeminist”. Tonen är inte konstruktiv.

 10. pkp skriver:

  @Nils Jungenäs

  Men jag håller med, det är mer vettigt här på Pelles sidor.

 11. Ola Normann skriver:

  Hvis det kan være til noen trøst, så husk hva Dale Carnegie skrev for lang, lang tid siden: ”ingen sparker en død hund”.
  Jeg setter stor pris på dine saklige og velbegrunnede innlegg, og den debatt-tonen du har. Men det er nok noen som begynner å oppfatte det du formidler som truende for sin posisjon og sin makt og sitt verdensbilde. Det er synd at de tyr til slike usaklige angrep, men en trøst kan kanskje være at deres syn er for nedadgående. Jeg synes du er modig og sterk som har stått fram slik du har gjort. Det står det stor respekt av, og det er mange som har grunn til å takke deg for at du tar så mye av støyten for å rydde veg for likestilling 2.0.
  Hvem vet,- om noen år blir du kanskje spurt om å være likestillingsminister. Det hadde vært flott.

 12. an@n.ym skriver:

  De där rabiata fjortisfeministerna verkar annars höra hemma hos Lady Dahmer och liknande feministbloggar. Där spyr de ur sig floskler, halmgubbar och osakliga personangrepp dagarna i ända. Deras idol Lady Dahmer står högst upp på prispallen när medaljerna för de grövsta floskler och de grövsta halmgubbar ska delas ut.

 13. an@n.ym skriver:

  Men Lady Dahmer kanske bara har gått i skola hos de feminister som kopplat Pelle till Breivik vid två tillfällen i DN och ett tillfälle i AB?

 14. Christina Nauckhoff skriver:

  Är det här en egotripp för somliga där konflikten med olika ”fiender” utgör näringen?Och den egna imagen är i fokus. Eller en berättigad kamp för att höja dagens mäns livskvalite´? Jag börjar bli alltmer undrande.
  Var är verkstaden?

 15. Men@Work skriver:

  För mig som har en mer kontinentalt präglad uppväxt så kan jag intyga att Sverige är ett mycket märkligt och avvikande land. Framförallt för att man vägrar släppa den misslyckade vänstersocialismen, och därmed låta extrema särintressen sätta agendan.

  Samtidigt spelar landet under täcket med USA, vilket gör saken ännu märkligare. Den politiska makten, rättsväsendet och media är dessutom tätt sammanflätade, och det privata görs till politik.

 16. Åke skriver:

  Jag tycker någon borde upplysa det norska folket om att man i Sverige jämför män som arbetar för jämställdhet med en massmördare. Det är så absurt.

 17. Per skriver:

  Det är så typiskt, vi mansaktivister drabbas alltid värst :-(

 18. Mariel skriver:

  an@n.ym: Det där stämmer inte. Inte ens generellt sett… Det är helt vanliga människor som läser hennes blogg, varav vissa säkert är fjortisar, vissa är rabiata, vissa är feminister och vissa bloggar, och vissa kastar ur sig osakliga personangrepp, men det finns många som är motsatserna till dessa saker också som läser hennes blogg och stöttar henne. Jag läser hennes blogg och kommenterar mycket och tycker hon är fantastisk. Även om jag inte instämmer i allt.

 19. Ulf skriver:

  @Åke,

  Det var ju intressanta kommentarer du fick där på FP’s FB-sida:

  vari ligger ditt f e m i n i s t i s k a intresse? Om du nu brinner så starkt för att synliggöra män – blir det då inte en aning kontraproduktivt att agera ”Troll” i den här gruppen? Eller känns det spännande att skapa litet friktion?

  att få även ett sådan här forum obstruerat glädjer nog inte så många.

  Jag kunde inte se att du sagt några hemska saker. Du var saklig, konstruktiv och betonade att jämställdhet är viktigt. Det värsta övertrampet var väl att påstå att Ström och Billing inte tycks vara rasister, vilket tycks vara helt korrekt.

  Om ett sådant ödmjukt försök till dialog framkallar kräkreflexer, är det onekligen mycket långt kvar innan en konstruktiv diskussion kan föras.

 20. Jenny Kristiansson skriver:

  Men@Work

  Så vilket/vilka land/länder i Europa anser du vara mindre dubbelmoraliskt/dubbelmoraliska än Sverige?

 21. Jenny Kristiansson skriver:

  Pelle Billing

  Vilket annat land har du vuxit upp i? Och hur var debattklimatet där? Vi skulle kanske kunna lära oss av andra länder med mer utvecklade debattklimat. För jag håller med dig, ibland blir nivån låg.

  När jag bodde i Tyskland slogs jag av den överlag sakliga och respektfulla debatten om nazismen. Något som för tyskarna är djupt personligt och där debatten verkligen skulle kunnat flippa ut.

 22. Men@Work skriver:

  @jenny k

  Exempelvis Tyskland står för rättsäkerhet och evidensbaserad politik på många områden. Där har man även en författningsdomstol som kan bromsa märkliga lagar som strider mot grundlagen. Det finns en media som kritiskt granskar politiken, och landet och debatten befinner sig inte i den politiska korrekthetens strypgrepp.

  Man respekterar individens rätt till privatliv, och hela landet bygger på autonomiprincipen och liberalismens grundprinciper. Individen bestämmer med andra ord över sitt eget liv, och man är sunt misstänksam mot statsapparaten. Man tror inte att kvinnors rättigheter blir bättre för att man gör dem beroende av staten istället för män, som man tycks tro i Sverige.

  Sverige lider av så kallade mjuka totalitära strukturer, och kan i det närmaste betraktas som en demokratur, inte en demokrati.

  DEMOKRATUR:

  ”Begreppet tillskrivs ofta den franske sociologen Gerard Mermet [1], men har använts tidigare av andra personer; bland annat använde Vilhelm Moberg det i en artikel i Dagens Nyheter 1965[2]. Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs. nominellt, en demokrati men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident/dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv). Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

  ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de
  förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

  Källa: Wikipedia.

 23. Fredrik skriver:

  Christina Nauckhoff

  ”Är det här en egotripp för somliga där konflikten med olika “fiender” utgör näringen? Och den egna imagen är i fokus. Eller en berättigad kamp för att höja dagens mäns livskvalite´? Jag börjar bli alltmer undrande.
  Var är verkstaden?”

  Det du kallar egotripp kan ju för andra vara integritetsstärkande verksamhet. Att veta vart man står i förhållande till radikala element i samhället (eller gentemot allmän dumhet) är förmodligen hälsosamt så länge dessa element kvarstår. Det du kallar image kan istället vara karaktärsbyggande. Att höja mäns livskvalité innehåller nog med nödvändighet både det att män stärker sig själva och att män försöker åstadkomma förändring på ett mer övergripande plan.

 24. Jenny Kristiansson skriver:

  Men@Work

  Jag tycker också om Tyskland väldigt mycket, jag är också ganska ensam i min vänskapskrets om att älska det tyska språket. Det enda tråkiga med Tyskland är att deras barnomsorg inte är så utbyggd vilket har fått kritik på senare tid eftersom många högutbildade kvinnor pga. det väljer att stanna hemma som hemmafruar.

  Jag vill inte framstå som någon rabiat nationalist eller något. Jag är bara så trött på kritik mot Sverige ofta framförd av oss svenskar själva. Jag har inget emot kritik, men ibland måste man också komma med förslag på hur det skulle kunna bli bättre. Kritik bara för kritikens skull är så tråkig i längden.

 25. Men@Work skriver:

  Ovanstående kommentar kl. 18:16 är skriven av mig, och jag har ingen aning varför namnet blev ”undefined”.

  MVH

  @jenny k

  Ich verstehe… Ich liebe Jämställdhet 2.0…

 26. NinniTokan skriver:

  Pelle:
  Jag har bott i Sverige hela mitt liv, jag förstår inte heller vad som skett med mitt land.

  Något hände runt milleniumskiftet någon gång… jag ser det dock som ett fenomen vidare än ”debattklimat”. Trots att jag är intresserad av att hålla mig informerad så läser jag inte längre svensk media då det idag kvalitetsmässigt ligger på nivå med Hänt i veckan och Damernas värld. Jag läser de sista 2 åren engelsk och norsk media och önskar så att jag kunde tyska då jag hört att där ska vara god kvalite på journalistiken. Den svenska… nej, slöseri med min tid.

  Angående Brevik: Pelle, en sak blir inte sann för den upprepas. Det är svinigt, inte bara mot dig utan även osmakligt med sådan bristande respekt mot de anhöriga som finns i Norge, att missbruka hans namn för att försöka vinna billiga politiska poänger för man inte har torrt under fötterna.

  Vi vet vad du är och inte är. Människor är läskunniga och kan därför själv se vad du är och inte är… Det där fläckar inte dig.. det fläckar dom själva.

  Stå på dig, vi är här!

 27. Hurtbullen skriver:

  Pelle,

  Jag tror att det värsta med dig (Enligt vänstern) är att du blivit `branded`som en låt gå liberal som innerst inne när konservativa borgerliga ideal.

  Hatten av, för att du ändå med några få väl valda ord, lyckades stöka till det i den vänsterfeminina tankesmedjan. I den verkstaden har man snart slut på den industriellt framställda tankeammunition som beväpnar pressens revolver. Den värsta radikala feminismen är så vimsig idag, att den trevar efter förbandslådan redan innan man avfyrar höftskott mot Pelle Billing och Pär Ström. Man vet att ingenting hjälper, därför plåstrar, syr ihop , baddar öppna sår och lägger brustna illusioner på lit de parade och poserar på två hela sidor i DN

  SÅ mycket har DU åstadkommit. Glöm inte det, pelle. :-)

 28. Hurtbullen skriver:

  Förresten :

  Det var oväntat. Att så många här inne har haft, eller har, andra hem i Europa.

  Detsamma här. 20 år sedan jag kom hit från tyskland.

  Häpnadsväckande.

 29. Pelle Billing skriver:

  Jenny,

  ”Vilket annat land har du vuxit upp i?”

  Förenade Arabemiraten. Inte precis ett föredöme vad gäller demokrati eller fri och respektfull debatt.

  Men grejen är att jag präglades av mina anglosaxiska lärare (Storbritannien, Irland, USA). Jag lärde mig skriva (disponera, bygga upp, osv) samt argumentera i en anglosaxisk tradition, och det har suttit djupt i mig i många år. Det är först på senare år jag närmat mig den svenska politiken och skrivna språket igen på allvar.

 30. Andreas skriver:

  Som NinniTokan skriver: Något blir inte sant för att det upprepas. ”Debattörer” som Sveland och Bratt kommer falla hårt senare, eftersom det dom säger inte vilar på någon fast och saklig grund. Kortsiktigt uppnår dom säkert viss effekt; många drar sig nog för att argumentera och resonera under eget namn eftersom man kan bli jämförd med Breivik inför hela folket. Men på lite längre sikt har dom inte en chans. Marginaliseringen av feminismen har börjat. Om några år kommer det vara enkelt att offentligt kritisera DN, Aftonbladet, Sveland, Bratt, Arkelsten, Sabuni, etc etc etc, men dom som gör det nu, som t.ex. Pelle, får ta skiten som kommer med av utgöra ”första vågen”. Stor cred för det!

 31. Jenny Kristiansson skriver:

  Intressant. Vilka kontraster du måste varit med om Pelle.

 32. Sanjo skriver:

  Håller med, Pelle!

  Också jag har studerat och jobbat en stor del av mitt vuxna liv i övriga Europa. Kanske är det därför det blir så uppenbart att något gått oerhört fel här hemma.

  Att man nu inte kan diskutera mansfrågor (och samtidigt tycka att kvinnofrågor är viktiga) och kritisera radikalfeminismen utan att hängas ut i riksmedia som nazist och sympatisör med en massmördare (som mördar barn), säger något väldigt tydligt om hur långt den politiska feminismen har fått råda i detta land.

  Det gör att det arbete du utför Pelle, blir ännu viktigare.

  Och jag vill vara optimist. Jag hoppas och tror att även sunda feminister så småningom förstår att detta är ett paradigmskifte – där den radikala feminismen måste slängas på sophögen och där män och kvinnor tillsammans istället måste jobba tillsammans för ett jämställt och värdigt samhälle.

  Där manshat blir lika lite accepterat som kvinnohat. Där pojkars och flickors väl och ve ses med samma nivå av engagemang. Där kvinnors och mäns liv värderas lika högt.

  För dessa frågor brinner jag – och det är egentligen ofattbart att det i Sverige idag inte går att tro på detta utan att hängas ut som djävlar och psykopater.

  Vad hände? När försvann det sunda förnuftet? När slutade vi tro att vi var människor som tillsammans kunde jobba tillsammans för en bättre framtid?

  Hur kan världens mest jämställda land – samtidigt ha det mest radikalfeministiska och mansfientliga offentliga tonläget? Hur kan etniskt svenska män vara bland de mest hatade männen på jorden – av de etniskt svenska kvinnorna? När all statistik samtidigt visar att de svenska männen är de minst våldsamma, de mest undergivna och de mest samarbetsvilliga männen på jorden?

  Kan någon förklara detta för oss?

  Jag är så ofantligt trött på att lyssna till teorier om ”osynliga” strukturer. Vem som helst kan gå rakt ut i detta samhälle och se hur det ser ut. Att påstå att kvinnor som grupp skulle vara diskriminerade i Sverige är lika befängt som att säga att röda bilar skulle diskrimineras i trafiken. Det är obegripligt, antiintellektuellt och helt igenom falskt.

  Den enda vägen framåt är att jobba tillsammans. Att klara av att se mäns och kvinnors liv som lika mycket värda. Och lägga denna avskyvärda politiska feminism (som har en endaste ambition – att driva fram könskriget till gemensam undergång) på historiens sophög.

 33. Jenny Kristiansson skriver:

  NinniTokan

  Läser du Huffington Post? Jag brukar läsa på Huffington Post, New York Times och Dagbladet.no

  Har du fler tips?

 34. Rune skriver:

  @Jenny: Som norrman vill jag inte påstå att Dagbladet är bland dom mest tillförlitliga tidningar som finns i det landet :)

 35. Andreas skriver:

  @Sanjo: Mycket väl skrivet!

 36. Jenny Kristiansson skriver:

  Rune

  Nej jag anar det :-) Men snälla kom med tips på bättre norska tidningar!

 37. Rune skriver:

  @Jenny: Mina två favoriter är aftenposten.no och bt.no, men jag läser ju vg.no också

 38. Hurtbullen skriver:

  Sanjo :

  Applåd !

 39. Jenny Kristiansson skriver:

  Rune

  Tack!!

 40. michael skriver:

  pkp.
  Själv tycker jag båda behövs pär murbräckan pelle som får pussla ihop bitarna till något nytt

 41. Medborgare X skriver:

  Sanjo!

  Jag instämmer med alla andra som applåderar åt din kommentar. Mycket bra skrivet!

 42. Medborgare X skriver:

  pkp!

  Det finns ingen som helst anledning att vara artig mot den typen av feminister som hyllar ”SCUM manifestet” och dess budskap om massmord på män eller andra typer av feministiska aktioner som går ut på att smutskasta eller nedvärdera män. Varför skulle män lydigt böja på huvudet och acceptera att bli kallade ”djur”, ”potentiella våldtäktsmän”, ”pedofiler” eller andra nedvärderande epitet? Varför ska män acceptera att feminister sprider budskap som ”hata vita straigha män” eller ”mansslakt=kvinnomakt”?

  Det är gott att Pelle Billing är artig, saklig och konstruktiv debattör. Det behövs för att sammanställa och föra ut budskapet i jämställdhet 2.0, men utan att högljutt bemöta feministerna och deras hatbudskap med blanka vapen så kommer alla försök till artiga, sakliga och konstruktiva motargument att köras över av dem.

  Först måste fienden nedslås, sedan kan man förhandla fred.

 43. Kent skriver:

  Sanjo

  Det är just pga av svenska mäns sammarbetsförmåga som gjort att könsmaktsordningen inte blivit granskad och att radikalfeminister fått sätta agendan. Det är just pga av svenska män och kvinnors konformitet och tilltro till staten som gjort att andra analyser än den som givits av radikalfeministiska journalister och politiker uteblir. Det är också pga av att vi inte har en ideologisk debatt i Sverige, vilket också kan härledas till vår konformitet att foga oss så lätt. Om Sveriges politik delats in i vänster och höger så har vänstern dominerat väldigt länge. Detta medför att moderaterna är LIVRÄDDA att förlora makten. Man gör allt för att sitta två mandatperioder denna gången, inte bara en, och då försöker man, i sin iver att behålla makten, vara alla politiska partier samtidigt. Därav har man annammat den radikala feminismen så att väljarna inte har någon anledning att rösta på vare sig vänsterpartiet eller socialdemokraterna. Moderaterna är inget parti idag, dom är ALLA tänkbara partier idag. Ungefär som när Peter Wahlbeck skojar om ett parti som vill dra till sig alla väljare. Man kallade sig moderatkommunisterna.

 44. Men@Work skriver:

  ”Först måste fienden nedslås, sedan kan man förhandla fred.”

  Just precis MX.

 45. Nils Jungenäs skriver:

  Sanjo >>

  Vilken svada. Underbart befriande att ta del av kännslan i ditt inlägg.

Google