Nytt tema på bloggen!

21 februari 2012, av Pelle Billing

Som synes har bloggens tema uppdaterats. Om det ser snarlikt ut är det för att det är samma tema, fast i en senare och mer avancerad version.

Om du upptäcker några buggar så låt mig gärna veta i kommentarsfältet! Klicka gärna på bloggöversikten för att se de viktigaste nyheterna.

Så nu vet ni vad jag sysselsatt mig med de senaste dagarna :)

Etiketter:  

33 kommentarer på “Nytt tema på bloggen!”

 1. Jonathan skriver:

  Snyggt tema.

  Tyvärr så måste man trycka på varje inlägg för att kunna läsa hela.
  Jag kommer sannolikt att sluta läsa bloggen, eller strunta i att läsa majoriteten av inläggen pga detta. synd!

 2. Joel Johansson skriver:

  Fint, PB! Det ser ganska proffsigt ut. Jag har själv inget emot att inläggen står i ingressform. Det blir mer överskådligt och mindre som en dagbok.

  Jag tycker fortfarande att http://www.pellebilling.se borde redirecta till http://www.pellebilling.se/blogg förresten..

 3. Mia. skriver:

  Även om det känns ovant så verkar det mer överskådligt och lättare att hitta artilar när det bara är kortare ingresser sas. Ett bra mellanting till att scrolla hela artiklar eller bara få rubriker i bloggarkiv. Alternativt att den senaste artikeln visas i sin helhet (men är okunnig i om det är möjligt) Däremot kommer det nog till slut bli tjatigt att läsa vem du är hela tiden (missförstå mig rätt) :) påväg ner till kommentarerna. Tycker det kan stå uppe vid Välkommen till jämställdhet 2.0..som förut?

 4. Lavazza skriver:

  Jag gillar stor text och detta upplägg gör texten mindre med en massa vitt till höger istället. Layout-mässigt liknar det Paul Elams A Voice for Men.

 5. Johan skriver:

  Att kommentarsnumren har försvunnit kan göra det svårare att kommentera. Går det att ordna så att man kan kommentera kommentarer i stället för inlägget?

 6. Men@Work skriver:

  Temat är helt okey. På sikt vore det trevligt med layout som en nyhetstidning…

 7. Anders Senior skriver:

  Helt ok tycker jag!
  Tydligare, mer överskådligt, bättre!

 8. BLoggläsare skriver:

  Det är snyggare och överskådligare att bara se ingresserna, lättare att hitta bland de senare inläggen. Däremot stör det mig att det öppnas en ny sida när man vill läsa mer. Det hade varit enklare om vart och ett av inläggen gick att öppna och stänga individuellt direkt på startsidan.

  Jag håller också med om att kommentarsnumreringen borde vara kvar.

 9. Erik Jämställdhet skriver:

  Även jag vill ha tillbacka komentarsnunreringen

 10. Mariel skriver:

  Jag använder bloglovin så jag kan som tur se hela inäggen med en gång. Gillar inte riktigt de där ”avkortade” inläggen, för jag vill läsa varenda inlägg du skrivit! helst utan att behöva klicka fram och tillbaka så mkt :-) Eller öppna i nytt fönster kan man förstås göra.. men enklare att scrolla. Gillar också kommentarsnumrering. Eller vet du om man kan quote-a kommentarerna här? gillade tyvärr den andra designen mkt mkt mer…

 11. Nils Jungenäs skriver:

  Bra. Lättare att hitta.

  Förslag:
  Nu behöver du titta på hur det ser ut när man (som jag) öppnar sidan med en iPhone eller iPad samt andra mobila verktyg och browsers.

 12. Pelle Billing skriver:

  Jag håller med om att kommentarsnumrering är bra. Hade inte lagt märke till att det var borttaget i denna version. Ska titta på det och se om det går att fixa.

 13. Pelle Billing skriver:

  Nils,

  Har du några specifika önskemål till mobila browsers?

 14. Pelle Billing skriver:

  Vad gäller att man måste klicka för att läsa hela inlägg så förstår jag att det blir ett klick mer. Samtidigt är ett sådant upplägg närmast standard för större och mer seriösa sajter. Om det på sikt blir (diskret och smakfull) reklam för att försörja sajten är det även bättre med den principen.

  En fördel med det här upplägget är att det blir mer överskådligt. Antingen om man missat ett par dagar eller att man kommenterar i flera olika trådar.

 15. Pelle Billing skriver:

  Men@Work,

  ”Temat är helt okey. På sikt vore det trevligt med layout som en nyhetstidning…”

  Det rör sig i den riktningen… Ett steg i taget :)

 16. Pelle Billing skriver:

  Joel J,

  ”Jag tycker fortfarande att http://www.pellebilling.se borde redirecta till http://www.pellebilling.se/blogg förresten..”

  Jag ska fundera på det. Ju större bloggen blir desto rimligare är ett sådant förfarande.

 17. Pelle Billing skriver:

  Mia.

  ”Däremot kommer det nog till slut bli tjatigt att läsa vem du är hela tiden (missförstå mig rätt) påväg ner till kommentarerna. Tycker det kan stå uppe vid Välkommen till jämställdhet 2.0..som förut?”

  Ja. Fast idén är att fler än jag ska kunna skriva. Skulle det vara bättre om det bara står typ mitt namn?

 18. Aktivarum skriver:

  Det där med ingressen testade jag också ett tag men jag hade ingen auto-funktion och flera personer föredrog hela inläggen på samma sida. Jag skulle föredra en ingress först och sedan en rull-list, nån som har tips på ett sådant plugin?

 19. Sanjo skriver:

  Jag tycker att du har gjort ett jättebra arbete, Pelle! Det ser bra ut!

 20. Mariel skriver:

  Ja, hellre bara läsa ditt namn (och kanske en länk på namnet ifall man vill läsa mer).

  @Aktivarum: vad är ingress?

 21. Pelle Billing skriver:

  Kul att flera av er gillar temat. Och att ingen rapporterat någon bugg ännu.

 22. Pelle Billing skriver:

  Lavazza,

  Menar du att texten blir mindre eller att raderna blir kortare? Så att jag förstår din feedback.

 23. Kim skriver:

  Nya designen är fräschare och kan nog putsas vidare till något riktigt bra, fast instämmer nog i tidigare kommentarer om ingresser. Det blir tröttsamt att klicka fram och tillbaka hela tiden, både när man vill läsa igenom allt nytt du skrivit sedan förra besöket men också när man letar efter något specifikt men inte minns exakt vilket inlägg det var.

  Ingresserna är dessutom väldigt korta och ger begränsad information om själva inlägget, så framsidan ger varken sammanfattning eller översikt, och det slutar med att jag behöver öppna varje enskilt inlägg en massa gånger i jakt på något. En väldans massa klickande fram och tillbaka blir det, vilket förvisso är bra om du någon gång tänker lägga in små annonser, men varje klick avbryter och rubbar också läsarens tankegång. Ungefär som att läsa en bok där varje kapitel har egen inbindning och du stup i kvarten måste resa dig och hämta nästa kapitel i bokhyllan. :)

  Detta gäller för övrigt även kommentarerna, som nu är indelade i sidor. Dina inlägg får ofta tillräckligt många kommentarer för att dessa ska fylla 2-3 sidor, varpå man måste bläddra och klicka sig fram flera gånger för att hitta fram till pågående diskussioner. Kanske det räcker med att öka på antalet kommentarer per sida så att de i normalfallet får plats på en sida?

  För ingressernas del, om du vill behålla dem kanske de åtminstone kan göras lite längre, och/eller att du för framtida inlägg har en speciellt skriven sammanfattning istället för en automatgenererad ingress? Kanske också försöker använda representativa bilder (som syns på framsidan) för varje inlägg, så har besökarna fler saker att associera med för att lättare hitta tillbaka senare?

  Hoppas det inte låter som att vi klagar för mycket, vi vill bara att det ska vara så lätt som möjligt att sprida och ta del av dina tankealster! :)

 24. Lavazza skriver:

  Japp, texten blir mindre. I alla fall i den upplösning på skärmen som jag kör med.

 25. Mia. skriver:

  PB

  ”Ja. Fast idén är att fler än jag ska kunna skriva. Skulle det vara bättre om det bara står typ mitt namn?”

  Aha. Det är en presentation av den som skrivit varje inlägg/artikel. Trodde bara det var en presentation av dig som blogginnehavare. Det som stog där var det inget fel på mer att det ligger ‘i vägen’ mellan texten och kommentarerna (och då nästan alltid är du). Men då förstår jag om det inte går att undvika sas.

 26. Pelle Billing skriver:

  Kim,

  Jag tänker ungefär som du. Nu har jag lagt in så att blogginläggen syns i sin helhet igen (fanns en sådan funktion inbyggd, som jag hade missat). Om det inte blir hela inlägg framöver ska de åtminstone synas 25-50 procent av inlägget, och det ska se ut exakt som ett vanligt inlägg – inte ett ”excerpt”.

  Vad gäller kommentarerna ska jag titta på vad som går att göra. Håller med om att alla borde laddas på en gång.

 27. Mariel skriver:

  Tummen upp för att det ovanför inlägget är förgående inlägg, och nästkommande. Då slipper man klicka sig fram och tillbaka om man bara vill läsa på. Det är ett tips till den som inte orkar klicka fram och tillbaka: Klicka på det inlägget du läste senast, och sen bara ”framåt” för varje inlägg.

 28. Mariel skriver:

  Hur mycket kan man formatera de här inläggen? Vad har de för koder?

 29. Mariel skriver:

  Kan man lägga in bilder här också? hmm..

  Edit: tydligen inte :-)

 30. Mariel skriver:

  Eller

  om det går att citera…

  Edit: Jo det gick bra :-)

 31. Mariel skriver:

  Funderar lite kring det här med färger också.

  Edit: Nej, inte med de koderna jag använder! :-) [Men i min blogg fungerar både bilder och färger.]

 32. [...] fick ett nytt tema nu i veckan (det vill säga en ny design). Temat är modernare och möjliggör ytterligare [...]

 33. [...] en tid sedan uppdaterades bloggens tema (det vill säga utseendet). De flesta var nöjda med detta förutom på två punkter: alla [...]

Google