Medborgarförslag ska beslutas i Malmö

29 februari 2012, av Pelle Billing

image

Snart dags för mig.

Uppdatering: Har nu framfört förslaget. Gick bra. Togs emot väl av ordförande för stadsdelsfullmäktige. Sågs som en självklarhet. Skickas vidare till sociala resursnämnden, så gäller att hålla koll på vad de faktiskt ändrar.

Uppdatering 2: Nu vid vanligt tangentbord igen istället för mobilbloggande. Här är en länk till kallelsen. Fick för övrigt en intresserad och bra fråga från vad jag tror var en kvinnlig folkpartist (”hur kan vi få männen att söka?”), och en lätt indignerad kommentar från en kvinnlig Vänsterpartist som såg världen genom en könsmaktslins.

Etiketter:  

19 kommentarer på “Medborgarförslag ska beslutas i Malmö”

 1. Pelle Billing skriver:

  Mariel,

  Ja det var kul att det gick bra! Mitt mål var att få upp det i kommunfullmäktige och så är det inte, men förslaget skickas åtminstone vidare till de som ansvarar för verksamheten. Så det gäller att hålla koll på dem och kanske skicka en förfrågan om inget händer.

 2. NinniTokan skriver:

  Bra Pelle!:D

  hur kan vi få männen att söka?
  Den frågan är bra. Det är en av sakerna jag ser med jämställdhet 2,0. Vi bekräftar deras rättigheter blott genom att vara aktiva här.

  Typ: ”Vi vet att ni finns. Ni behöver inte ta det där.”
  Och det rent generellt.. en del av vårt budskap är ju att män ska sluta ta skit, eller hur?

 3. Mariel skriver:

  apråpå att uppmärksammas, och sådär… var finns Pelle Billing reklamen? Alltså.. vad heter de… PR? :-) Jag brukar i alla fall vara flitig med att sprida den här sajten, men det vore kul om man kanske hade en logga eller något att sprida! Och så att fler kunde ha den för att känna igen varandra… *spekulerar högt*

 4. Pelle Billing skriver:

  Ninni,

  Jag svarade att ett sätt var att implementera förslaget. Och att sedan titta på hur man gjort i t ex Hässleholm här i Skåne som arbetar med familjefrid och även har mansgrupper.

 5. Pelle Billing skriver:

  Mariel,

  Jag har funderat på det :)

 6. Rune skriver:

  Ett tips ang. logga är att göra en ”jämställdhet 2.0″ banner som man enkelt kopierar in på sin egen blogg. Jag ser gärna dom 2 figurerna ”man & kvinna” hand i hand (klyschigt, men beskrivande) i den bannern.

 7. Snake skriver:

  Om det var en självklarhet så kan man fråga sig varför kommunpamparna inte gjort det sedan tidigare.

  Nej det är en fega politiker vi har. Männen där är trötta och vill abra hem och sliska i sig entrecoten som jag betalat för. Jag har inte ett smack förtroende för politiker som säger ”det är en självklarhet”.

 8. Mariel skriver:

  Rune: I så fall tycker jag att kvinnan ska symboliseras genom att hon har bröst, inte av en klänning.

 9. Jack skriver:

  Jag gillar inte riktigt detta med att man bara ser 50 kommentarer i rad. Visst det är ingen pissränna som tidningarna kallar sina kommentarsfält där endast 3 kommentarer ses i taget Ändå, det blir svårt att följa precis vad som sagts när man inte kan söka (Knappen F3) över alla kommentarer och snabbt hitta citaten. (Större tidningars val av ordet ”pissränna” förmedlar för övrigt mer värderingar om sina läsare, eller iaf kommentatorer)

  Om en begränsingning ska finnas, sitens trafik har förstås veto om det behövs, så bör man kunna stega flera kommentslänngor i rad, inte bara en 50-lapp i taget. Mycket jobbigt med över 100 kommentarer att hitta det man söker då.

 10. [...] 2.0 gör vad vi kan för att åtgärda detta, tex. Pelle Billing här senast i Malmö, eftersom vi vill leva i ett jämställt [...]

 11. Magnus skriver:

  jättebra Pelle!

 12. NinniTokan skriver:

  @ Mariel
  Har du tänkt på den avataren som signaturen ”Roger”.. med symbolerna.. DEN gillar jag. Den vill jag ha på en sån banner.

 13. Mariel skriver:

  NinniTokan: i så fall i två helt andra färger ^^

 14. Hamstrn skriver:

  Vad sägs som brun och mindre brun.

 15. Grodan Boll skriver:

  Den som håller sig till att stapla geometriska former på varandra kan komma undan både för yppiga bröst och vida klänningar.

  Många allmäna toadörrar märks med symboler man/kvinna som är designade att inte på något sätt väcka anstöt samtidigt som de ska vara så tydliga som möjligt.

 16. Pelle Billing skriver:

  Jack,

  Kommentarerna ska fixas. Har sagt det tidigare och säger det nu igen :)

 17. Pelle Billing skriver:

  Rune mfl,

  Vi pratade om logga idag på ett möte! Skulle kunna vara en idé just för att spridas över nätet. Det hamnar under kommande utvecklingsidéer.

 18. [...] jämställd verksamhet mot våld i nära relationer har behandlats i Malmö och Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd. På båda ställena togs dem på allvar, vilket är [...]

Google