Jonas Sjöstedt har idag valts till ny partiledare för Vänsterpartiet.

I ett vanligt parti i ett vanligt land skulle detta varit ett av de mer okomplicerade och självklara valen man kan tänka sig. En kandidat är erfaren, välkänd och populär, medan de andra kandidaterna är relativt okända och obeprövade.

Vänsterpartiet är dock inte ett vanligt parti i ett vanligt land. De är ett radikalfeministiskt parti i Sverige. Och då ändras spelreglerna.

Kan en man ensamt leda detta parti? Eller går man då emot sina ideal? Är Vänsterpartiet nu dåliga radikalfeminister?

Dessa frågor leder till att företrädare för partiet halvt slår knut på sig själva. Särskilt männen. Var de än vänder sig har de snoppen fram, så att säga.

En sådan företrädare är Kalle Larsson, som sitter i Vänsterpartiets partistyrelse. Han säger:

– Men som feministiskt parti kan vi förstås inte ledas av en enda man hur länge som helst. Jag är missnöjd med partiets feministiska profil, där har vi ett problem som vi måste lösa, sade Kalle Larsson.

Ja, i den kontext som Vänsterpartiet lever i är detta ett problem. Vad göra?

Jag föreslår att Kalle Larsson tänker igenom det han säger en gång till. Vill han vara del av ett parti där hans eget kön är problematiskt? Vill han vara med om att avskaffa sig själv, så att säga?

För märk väl att den lösning som Larsson implicerar är att männen behöver bli färre, för att kompensera för valet av manlig partiledare. Och om Larsson tänker den tanken till sitt slut, vad innebär det då för hans egen position?

Talk is cheap. Om Larsson menar allvar med sina resonemang, har han inget annat val än att avgå. Allt annat innebär att han är med och för vidare en patriarkal tradition i partiet – och det är just det han inte vill.

Andra män i Vänsterpartiet som är oroliga över den radikalfeministiska profilen borde göra likadant. Mindre snack och mer verkstad, helt enkelt.

Alternativet är att dessa män börjar fundera på om det trots allt kan vara OK att arbeta för vänsterpolitiska idéer, även om snoppen hänger där den hänger. Det är nämligen möjligt att lägga masochismen åt sidan, och stå upp för både sig själv och sina ideal.

Valet kan de bara göra själva, men de kan inte ha kakan och samtidigt äta upp den.

Etiketter:  

36 kommentarer på “Valet av Sjöstedt till partiledare gör att Vänsterpartiet brottas med sina egna ideal”

 1. Aktivarum skriver:

  Ditt resonemang är logiskt och rationellt
  Problemet är att personer som Kalle Larsson inte är det.

  För övrigt är ju enligt många feminismen idag höger, hur kan vänsterpartiet då ha en feministisk profil?

 2. vmm skriver:

  Eller så har Vänsterpartiet nu fått ytterligare ett bevis på att alla organisationer och hela samhället är patriarkala och att kvinnor har svårt att nå toppositioner. Alltså måste deras feministiska kamp stärkas och man måste jobba ännu hårdare. Valet av Sjöstedt visar helt enkelt att Vänsterpartiet har rätt. Så tror jag det kommer tolkas av feministerna inom V.

 3. Aktivarum skriver:

  wmm:

  ”Eller så har Vänsterpartiet nu fått ytterligare ett bevis på att alla organisationer och hela samhället är patriarkala och att kvinnor har svårt att nå toppositioner. Alltså måste deras feministiska kamp stärkas och man måste jobba ännu hårdare.”

  Enligt samma logik så kan inte den kampen föras av vänsterpartiet. Om de inte ens har kompetensen att stärka kvinnorna i egna organisationen är det tydligt tecken på sinnessjukdom de vill agera instruktörer på ämnet för andra. Då är de vansinniga på allvar och borde spärras in på dårhus.

  Det är som om kriminalvården skickar ut alla bankrånare till skolorna för att instruera ungar hur man skall leva för att undvika hamna i fängelset. Eller som att få rådgivning i Risk-manegement av AIG, som sänkte hela sitt eget företag och tvingades be amerikanska staten om pengar.

  Eller som Terje Hellesö som håller kurser i behovet att vara ett med naturen medan hans EGNA BILDER är photoshoppade. Vilket FLASHBACK krävdes för att avslöja för alla andra fotografer var så kändiskåta och ivriga att försvara deras kollega/kompis Hellesö att de inte ens övervägde möjigheten att det fanns belägg för anklagelserna mot hans Lo-bilder.

  Vänsterpartiets beteende är bara ett tydligt symptom på en sjuk samhällskultur där de största klantskallarna och blindbockarna skall föreställa lärare åt personer som redan från början är betydligt bättre än ”lärarna” på ämnet.

  Skandal!

 4. Ivar J skriver:

  Såhär motiverar vaöberedningen sitt förslag:

  ”Valberedningen har tittat på tidigare erfarenheter, ledaregenskaper och förtroende.
  – Jonas Sjöstedt uppfyller alla de kriterier som vi har ställt upp. Han har en karismatisk utstrålning. Vi har alla sett in i de blå ögonen. Vi föreslår kongressen att välja en vinnare.”
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/jonas-sjostedt-ny-v-ledare

  Något att minnas när V i andra sammanhang kräver inkvotering av kvinnor istället för de mest lämpade !

 5. vmm skriver:

  Aktivarum: …eller så kunde ju Vänsterpartiet införa ett kvinnoavdrag på lönen för sina kvinnliga anställda på sisådär 20% för att visa att dom har rätt i påståendet att kvinnor får lägre lön för att dom är kvinnor…

 6. Anders skriver:

  Ju mer dessa radikalfeminister gapar och skriker desto mer tröttnar folk på dessa rabiata gaphalsar. Det är nog nu låt folk man som kvinna komma fram på egna meriter och fördigheter.

 7. Aktivarum skriver:

  wmm:

  Lönefrågan är den dummaste fråga som någonsin varit på tapeten. Även om VISSA män fått fördel av att vara man när de sökte jobb så har garanterat inte ALLA män fått det. Varje gång en man fick fördel var det alltså andra män som diskriminerades i förhållande till den mannen. Om det sedan var ett väldigt mansdominerat jobb så är det ju mångdubbelt fler diskriminerade män än det är diskriminerade kvinnor.

  Det är alltså kvinnoförtryck enligt dessa galningar att diskriminera 2 kvinnor och 45 män?

  Starkt jobbat PG

 8. leifer skriver:

  Jaha, så har vänsterpartiet lyckats välja en vit heterosexuell vit man igen, nåt som ju är det värsta dom vet. Leva som man lär verkar omöjligt för detta parti. Förljuget är bara förnamnet.

 9. Matte skriver:

  Det måste vara svårt för männen i partiet att innerst inne känna sig som överflödiga nyttiga idioter. Kan de leva med att inte kunna nå toppen eller sin fulla potential, pga att de har penis och inte kan bli partiledare om några år…

  Nej kliv åt sidan, lev som ni lär.

 10. Urk skriver:

  Fattar inte på längre vänstern. RÄTTVISA, se till de mest ut satta och sen vara feministiskt. hur går detta ihop??? mest självmord är män. visa lag texter och regler ut går ifrån kön som kvinnor har bättre. osv. Vänstern har ju sått för en rättvisare samhälle att man ska vara lika mycket värd oavsett vem man är. klass/ kön/hudfärg ska inte spela någon roll sen går de ut att de ska enbart gynna kvinnor. och bli ännu mera feministisk???

 11. Aktivarum skriver:

  Urk:

  Vänstern har alltid haft problemet att skilja mellan grupper och individer. De hade alltid valet att förespråka normal rättvisa för individer men frestelsen efter politisk korrekt glamour blev uppenbarligen för stor och nu drömmer man tillbaka om en romantiserad förskönad version av Sovjetunionen.

 12. Magnus skriver:

  Jag rekommenderar varmt intervjun med Jonas Sjöstedt i SVT för några veckor sedan, tyckte verkligen han gav programledaren (en uttalat feministisk sådan) svar på tal…

 13. John Berg skriver:

  Rosanna Dinamarca:

  ”– Ja, det är upp till kongressen att göra det valet. Jag har ställt upp som partiledarkandidat därför att jag vill att nästa partiledare ska vara en kvinna.”

  Har Dinamarca valt att ställa upp som partiledarkandidat enbart på grund av hennes könstillhörighet? Gudrun Schyman och Ulla Hoffman innehade partiledarskapet innan Lars Ohly tog över rodret. Varför måste nästa partiledare vara en kvinna?

  Artikel 19, Rosanna Dinamarcas genuskandidatur:
  http://artikel19.blogspot.com/2012/01/rosanna-dinamarcas-genuskandidatur.html

 14. John Berg skriver:

  Aktivarum:

  ”För övrigt är ju enligt många feminismen idag höger, hur kan vänsterpartiet då ha en feministisk profil?”

  Feminismen har alltid varit, är och kommer alltid att vara en avart till kommunismen. Aningslösa Allians-politiker tycks dock i brist på förstånd omfamna feminismens kollektivistiska människosyn. Läs mer om feminismens koppling till kommunismen på min blogg, se länk nedan.

  Artikel 19, Kommunistiska Partiet Marxist-Feministerna:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/07/kommunistiska-partiet-marxist.html

 15. lars skriver:

  frågan är varför så många partier kämpar för att bli dom nya fi .ska det vara efterstävsamt att kämpa för att inte komma in i rikstan. när mangör sig omöljig som kandidat för folket att rösta på vad har man vunnit då . en klubb för inbördes beundran som säger faan vad vi är bra .som vänsterns nya partiledare som det första han gör säger i tv att vi är ett radikalfeministiskt parti .jo tjena fi flytta lite på er här kommer vänstern och vill sitta i skamvrån också

 16. [...] 179 röster mot 39 med den politiska programförklaringen? Såväl på Ett Städat Yttre som hos Pelle Billing påpekas dock att vänsterpartiet har någonting som liknar personlighetsklyvning [...]

 17. FumikoFem skriver:

  Eller så kan en börja funderar på två faktum: Bara män har varit statsministrar. Framför allt män är partiledare.

  Hade det varit tvärtom skulle det setts som förtryck av män flera gånger om, men nu ses det vara som naturligt för män på något magiskt sätt bara råkar ha mer kompetens än kvinnor? Struntprat. Den finns en informell kvotering av män samt att det finns en sexistiskt attityd där folk anser att en man är bättre lämpad som ledare. Även bland feminister finns denna sexistiska attityd.

  Att välja en man, igen, sänder budskapet att Vänsterpartiet inte är trovärdigt när dom bitchar om att andra partier har män som partiledare. Dom valde en man själva, för andra gången. Själv ser jag dom som inkonsekventa och tänker inte ta deras feminism på något större allvar i fortsättningen. Men så är dom ett socialistparti, feminism är inte så viktigt som ni försöker få den till att den är. Den som känner till internfeminism inom V vet att den fungerar inte. Klassfrågor får ALLTID gå före i partiet.

 18. En Annan Anonym skriver:

  FumikoFem

  Gudryn Schyman fick chansen, hon misslyckades. Mona Sahlin fick chansen, hon misslyckades.
  Maud Olofsson fick chansen, hon misslyckades.
  Annie Lööf har fått chansen.

 19. JonasR skriver:

  Kanske bör tilläggas att Maria Wetterstrand lätt framstod som den riktiga ledaren av miljöpartiets två språkrör då hon var intelligent, påläst, lugn och kompetent. I alla fall såg jag det så: hon var den största anledningen till att jag röstade på dem inser jag nu när hon inte är kvar. Så då förstår ni kanske varför jag inte köper idén att kvinnor inte ses som kompetenta ledare i vår kultur. Den kulturen har inte smittat av sig på mig i alla fall.

  Vill man sen kalla de egenskaper som hon har och som gjorde henne till en god politisk ledare i mina ögon för ”manliga egenskaper” och tycker att det är ett problem så har man ju skapat sig ett olösligt problem helt på egen hand (dvs man har definierar egenskaper som är goda hos en ledare som ”manliga” och sedan så beklagar man sig över att dessa egenskaper är definierade som just ”manliga”).

 20. FumikoFem skriver:

  En Annan Anonym:

  Män misslyckas hela tiden men vägrar avgå. Juholt…

 21. FumikoFem skriver:

  JonasR

  Maria Wetterstrand sågs väl av dom flesta som mest kompetent? Nä j ag snackade om MP med andra så var det nästan enbart henne som folk pratade när partiledare kom upp. Så självklart finns det kvinnor som anses ha kompetens, men oftare så anses män ha det. Kvinnor kvoteras ju alltid in brukar det heta…

 22. Gonzo skriver:

  Precis som KD som brottas med sin ”Jesus” och alla kristna i partiet.
  KD måste bli kristet, NÄHÄ vi är ett vanligt parti. NÄHÄ det vi visst inte Halleluja och mer kristna värderingar

 23. Magnus skriver:

  Fumikofem:

  Vi har ingen informell kvotering av män till statsministerposten…

  Däremot har vi en extremt formell och orättvis kvotering av kvinnor till snart sett alla valbara poster (riksdag, landsting, kommnun m.m)

  I själva verket är det (enlige min erfarenhet) många fler killar än tjejer som är politiskt aktiva…men kvinnorna ges ändå konsekvent gräddfilen till topposterna trots att de många gånger är mindre kvalificerade än sina manliga konkurrenter.

  I folkpartiet, där jag var med tills för några månader sedan, var det så illa att till och med tjejerna tyckte det var orättvist.

 24. Aktivarum skriver:

  Fumikofem:

  ”Eller så kan en börja funderar på två faktum: Bara män har varit statsministrar. Framför allt män är partiledare.”

  Varför skulle man hamna i de funderingarna? Vetenskapen bevisar ju bortom allt tvivel att korrelation INTE är kausalitet. Då kan du såklart inte beskriva en korrelation och säga ”då kan man börja fundera” som om detta i sig motiverade sådana ”funderingar” Annars är det ju en implicit lögn.

  ”Hade det varit tvärtom”

  Det har aldrig varit tvärtom, vill du prata om sådana händelser måste du byta ut vetenskapen mot spågummor med kristallkulor.

  ”skulle det setts som förtryck av män flera gånger om”

  Nej, inte om det skedde på naturlig väg. Men om det däremot skedde i organiserad form som i fallet Mona Sahlin eller inom KVINNONÄTVERK som ”höje klackar” som avslöjades i Norge eller Hilda inom juristsverige….

  ”men nu ses det vara som naturligt för män på något magiskt sätt bara råkar ha mer kompetens än kvinnor?”

  MAGISKT? Snarare är det långt hårt arbete det handlar om! Under tiden som unga kvinnor sitter och bloggar mode sponsrade av Veckorevyn så sitter killar på WIKIPEDIA och skriver faktatexter gratis! Du vet sålunda inte vad du pratar om. Det vore tvärtom riktig magi om kvinnor kunde uppväga allt roligt de gjorde som unga och magiskt bli lika bra som de bästa männen på saker som männen ägnade hela sin ungdom på medan kvinnors fritid ofta bestod av att gå på krogen med flera år äldre män (Han 23, hon 21-regeln exempelvis)

  OBS! Det vore å andra sidan precis lika magi om några av mina manliga kompisar som festade en hel del med tjejer som unga blev lika bra på tråkiga saker som de killar som de själva ansåg som yngre var just tråkiga.

  ”Struntprat. Den finns en informell kvotering av män”

  NEJ NU FÅR DET BANNE MIG VARA NOG!

  Om det finns en sådan hur vore det då om du BEVISADE DEN INFORMELLA KVOTERINGEN? Skall jag förtydliga mig?

  Bevisa gärna att Bill Gates kvoterades till sin position. Bevisa gärna Steve Jobs och Steve Woz var kvoterade. Bevisa att om någon kvinna byggde en dator så kom FBI och beslagtog alltihop, Tyvärr fröken LISA DOE, endast män får utveckla datorer Och tyvärr kvinnor små, om nån kvinna försöker bygga NAPSTER så beslagtar vi hennes dator. NAPSTER får endast släppas till världen när en man skapat den.

  Är det så du menar kvoteringen ser ut Fumiko!

  Jag har hört det här skitsnacket till leda nu och försökt resonera men frågan är väl om ni någonsin har varit intresserade av att RESONERA denna teori istället för bara självsäkert upprepa den och hoppas det inte är jag som ni försöker retorisera er förbi.

  Mark Zuckerbergs värvning av Sheryl Sandberg var det också informell kvotering av en man? Var för övrigt Googles anställning av Sheryl Sandberg som hög chef kanske nedvärdering av hennes som kvinna Vill du påstå att män kvoteras BEVISA DET DÅ, ANKLAGAR MAN NÅGON SKALL MAN HA BEVIS!

  ”samt att det finns en sexistiskt attityd där folk anser att en man är bättre lämpad som ledare. Även bland feminister finns denna sexistiska attityd.”

  Har du någon aning om hur korkat det där påståendet var?

  Om berörda folk anser det så ÄR han också bättre ledare än henne. Beklagar men om du tror att det finns något objektivt ”ledarskap” där en kvinna som ”berörda folk” tycker är dålig kan bli bättre ledare än mannen enligt DIN teori som Tiina Rosendumbom skall tvinga på studenter genom att gapa

  -. Jag är kvinna, du är man och därför håller du käften! (Professor-Tiina skäller ut studenter på en föreläsning om ledarskap.)

  Ja då visar det att du (precis som Tiina) inte ens vet vad ledarskap är för någonting. BLONDINBELLA hört talas om henne? Hon är en ledare! Hon UTNÄMNDES inte till ledare hon råkade bara vara det en dag.

  ”Att välja en man, igen, sänder budskapet att Vänsterpartiet inte är trovärdigt när dom bitchar om att andra partier har män som partiledare.”

  Där är det enda du sade som jag håller med om. Vänsterpartiets feministiska budskap är inte trovärdigt när de själva behöver en man som partiledare.

  ”Dom valde en man själva, för andra gången. Själv ser jag dom som inkonsekventa och tänker inte ta deras feminism på något större allvar i fortsättningen.”

  Själv har jag aldrig tagit den feminismen på allvar och det har inte feministerna själva heller – Inte med tanke på deras enorma behov att sitta och lyssna på viktiga män som En-sexists-bekännelser-Engström, Kapten-Klänning-Lindström. Claes-allt-är-våldtäkt-Borgström och Christian-ingen-kvinna-ljuger-om-våldtäkt-Diesen!

  Men som sagt – får jag inte BEVIS på att män som Bill Gates, Steve Jobs eller liknande var inkvoterade och att kvinnor som Sheryl Sandberg är förbigångna så tar debatten slut här med denna länk som bara alltför tydligt ger en bild av en värld som feminister har ljugit hejlöst om.

  Säg hej till She-conomy

  Women account for 85% of all consumer purchases including everything from autos to health care:*

  (tyder verkligen på att män är inkvoterade överallt där man tjänar på det eller hur?)

  91% of New Homes
  66% PCs
  92% Vacations
  80% Healthcare
  65% New Cars
  89% Bank Accounts
  93% Food
  93 % OTC Pharmaceuticals

  Quick Facts About Marketing to Women,

  http://she-conomy.com/report/marketing-to-women-quick-facts/

 25. Lavazza skriver:

  Jag gillar inte ordet ”snopp”. Det låter så barnsligt. Skriv ”penis”, ”lem” eller ”kuk”.

 26. leifer skriver:

  Lavazza

  Snopp och snippa tycker jag är bra ord. Kuk är lite för vulgärt och dessutom handlar det då snarare om en erigerad snopp. Penis funkar väl dock lika bra som snopp. Frågan är då vad man ska kalla kvinnans könsorgan. Fitta blir ju liksom ungefär samma som kuk.
  Kanske kan man dock helt utelämna könsorden, känns för övrigt som feminism, feminister älskar ju ofta att använda könsord och alla kopplingar dit. Liksom att då just vara vulgära.

 27. Daniel skriver:

  @Aktivarum
  ”Om det finns en sådan hur vore det då om du BEVISADE DEN INFORMELLA KVOTERINGEN? Skall jag förtydliga mig?”

  Men det vet du väl, man kan säga att det är som i serien Mad Men.
  Patriarkatet sitter på kontor och dricker whiskey,röker dyra cigarrer.
  Samtidig som de klappar sekreterare som gör allt deras jobb på rumpan,för att titt som tätt dra kvinnoförnedrande och rasistiska skämt.

  När man har fått slut på whiskey,cigarrer,homofoba rasistiska chauvinistiska skämt, sekreterare att klappa på stjärten,golfbollar att putta i glas mm.
  Så sätter sig patriarkatet ned och börjar planera/konspirerar om hur man bäst kan göra varandra gentjänster genom informell kvotering.

  ”Vetenskapen bevisar ju bortom allt tvivel att korrelation INTE är kausalitet.”
  Detta måste vara ett textbokexempel på att kasta pärlor till svin, jag beundrar verkligen ditt tålamod.

 28. Lavazza skriver:

  leifer: Ärligt? Tänker du på din kuk/penis som ”snoppen”? För mig är ”kuk” en mindre avvikelse åt vulgaritetshållet än ”snopp” är en avvikelse åt barnslighetshållet.

 29. leifer skriver:

  Lavazza

  Vad använder du då för ord för kvinnans könsorgan när du beskriver det så här på t.ex. detta forum?

  Ord laddas lätt och beroende på vem som säger det eller varför det sägs så kan det få olika innebörd. Det kan ex bli då att ord får negativ klang. Tydligen har du hakat upp dig på snopp som negativt. Jag tycker inte ordet är barnsligt. Jag tycker snopp och snippa är bra ord när vi t.ex. talar jämställdhet med det skriva ordet och könet måste diskuteras genom att namnges.

  Jag undrar f.ö. på vilket sätt du menar barnsligt och vilka värden du laddar i ordet kuk eller lem. Varför är det så mycket bättre? Står det för potens, handlingskraft, makt? Vi är väl alla människor först och främst, oavsett kön. I alla fall i jämställdhetsfrågor.

 30. Aktivarum skriver:

  ”Men det vet du väl, man kan säga att det är som i serien Mad Men.”

  Nej, jag vet däremot att folk som får sin utbildning från populärkulturen (efter att ha fått fostran istället för kunskap i skolan) ofta TROR det.

  ”Patriarkatet sitter på kontor och dricker whiskey,röker dyra cigarrer.
  Samtidig som de klappar sekreterare som gör allt deras jobb på rumpan,för att titt som tätt dra kvinnoförnedrande och rasistiska skämt.”

  Det är med sådan handling man får tittar i filmade sagor ja….

  ”När man har fått slut på whiskey,cigarrer,homofoba rasistiska chauvinistiska skämt, sekreterare att klappa på stjärten,golfbollar att putta i glas mm.
  Så sätter sig patriarkatet ned och börjar planera/konspirerar om hur man bäst kan göra varandra gentjänster genom informell kvotering.”

  Javisst, och nån james bond-kopia bekämpar dem, bra beskrivning av populärkulturen…

  ”Detta måste vara ett textbokexempel på att kasta pärlor till svin, jag beundrar verkligen ditt tålamod.”

  Ibland gör jag också det.

 31. Lavazza skriver:

  leifer: Inte negativt bara barnsligt. Helt OK för barn att använda eller när vuxna talar om pojkars penisar. Men att vuxna använder det för vuxna mäns penisar, särskilt i sexuella sammanhang är rent löjligt. ”Snoppen stod rakt upp”, ”en erigerad snopp”, ”han stötte in snoppen”, hon nästan svalde hans snopp”. Nej tack!

  För kvinnor är det slida, sköte eller vagina som gäller, om folk tar illa upp av ordet fitta.

 32. Jenny Kristiansson skriver:

  Aktivarum

  Så om jag har förstått dig rätt så sitter unga kvinnor och bloggar om mode och säkerligen inkluderas många olika produkter inom detta. Alltså inte bara kläder eller bara väskor. Utan kläder, skor, väskor, krämer m.m. m.m. Vidare är det kvinnor som står för de flesta inköpen överlag från allt från bilar till hälsovård. Bygger inte hela vår ekonomi på konsumtion? Eller har jag missat något? Borde vi då inte vara ganska tacksamma att unga kvinnor sitter och bloggar om i stort sätt shopping? Och vad är det som säger att en tjej som Blondinbella inte har makt? En vacker dag har hon kanske mer makt än en genomsnittlig politiker?

 33. Jenny Kristiansson skriver:

  Hur mycket ”makt” har politiken överlag egentligen?

 34. Jag förstår inte slutsatsen. Varför måste männen bli färre? Det räcker väl att se till att det finns gott om kvinnor och män som är redo att ta över partiledarposten när det är dags? Om det finns erfarna kandidater av bägge könen så ökar ju chansen att man varvar av sig själv så att säga. Eller missförstår jag dig?

 35. Aktivarum skriver:

  Jenny Kristiansson:

  ”Så om jag har förstått dig rätt så sitter unga kvinnor och bloggar om mode och säkerligen inkluderas många olika produkter inom detta. Alltså inte bara kläder eller bara väskor. Utan kläder, skor, väskor, krämer m.m. m.m. ”

  Ja precis så är det, plocka bort modebloggar och sociala nätverk och du får en könsfördelning på internet som liknar 80-talets filmer där datanördar är killar med låg status och i stort sett ingen tjej är själv datanörd eller vill vara med en.

  Det var därför porren blev räddningen för INTERNET i början (även om dagens coola människor låtsas de hade nåt med saken att göra) – En produkt vars tänkta konsumenter är den enda grupp som överhuvudtaget FINNS på internet i tillräckligt stora mängder. Som Steve i serien ”COUPLING” uttryckte det.

  ”Vi´ve turned the internet inte an enormous international database of… (pause)…. naked bottoms” 4.45 och framåt
  http://www.youtube.com/watch?v=vKGK2fplV_w

  Samma sak ser vi inom spelbranschen. Utan SIMS och World of Warcraft så hur många tjejer får vi kvar inom spelbranschen? Att tjejer skulle gilla mångfald måste vara det största skämtet och en av de värsta lögnerna som vår skola prackat på eleverna.

  ”Vidare är det kvinnor som står för de flesta inköpen överlag från allt från bilar till hälsovård. Bygger inte hela vår ekonomi på konsumtion? Eller har jag missat något?”

  Ja du har missat något. Du har missat den ekonomiska krisen i USA 2008 som visade skillnaden mellan att först arbeta ihop pengar och SEDAN konsumera jämfört med att först konsumera och sedan hoppas man hinner arbeta ihop pengarna innan ekonomin gör en ”Grekland”

  ”Borde vi då inte vara ganska tacksamma att unga kvinnor sitter och bloggar om i stort sätt shopping?”

  Tror du att de unga kvinnorna har hunnit tjäna ihop pengar att shoppa för ännu eller kan det möjligen vara en av alla trollkonster som döljer det faktum att tjejer har MER pengar än de arbetar ihop på den privata marknaden jämfört med killar?

  ”Och vad är det som säger att en tjej som Blondinbella inte har makt? En vacker dag har hon kanske mer makt än en genomsnittlig politiker?”

  Blondinbella har givetvis redan makt så jag förstår inte frågan. Tvärtom tog jag blondinbella som exempel på att kvinnor antingen är bra ledare eller inte.

  Poängen är att en kvinna som anses vara en DÅLIG ledare också är en dålig ledare medan Fumiko verkar ha en så dålig förståelse av ledarskap hon tror att folks åsikt om en ledares kompetens kan frikopplas från ledarens kompetens och ledarskap sedan kan bedömas TEORETISKT.

  Saken är den att jag redan har koll på forskningen på ledarskap. Det finns inget teoretiskt bedömingsbart ledarskap folk som Tiina kan undervisa i. De kan inte ens få faktorer som korrekt beskriver vilka av USA:s presidenter som var bra ledare och vilka som var dåliga ledare.

  Än mindre få faktorer som stämmer på större grupper av ledare.

 36. Jenny Kristiansson skriver:

  Aktivarum

  Jag håller med Steve i ”Coupling” Sean Connery ÄR den bästa James Bond :-)

  ”Det var därför porren blev räddningen för INTERNET i början (även om dagens coola människor låtsas de hade nåt med saken att göra) – En produkt vars tänkta konsumenter är den enda grupp som överhuvudtaget FINNS på internet i tillräckligt stora mängder.”

  Även om jag personligen gillar att botanisera bland porren på nätet så är jag ändå glad att internet har utvecklats till något mer än bara en plattform för att sprida porr. Det hade varit ett sådant slöseri annars.

  ”Samma sak ser vi inom spelbranschen. Utan SIMS och World of Warcraft så hur många tjejer får vi kvar inom spelbranschen?”

  Personligen uppskattar jag spel som ”Counter strike” och ”Battlefield” för att de är så välgjorda och genomtänkta. Men att sitta och spela timme efter timme utan någon annan kontakt än den man får från de man spelar med det klarar jag inte. Jag är väl en typisk tjej då som behöver mer real life kommunikation. Men visst all cred i världen till de killar som gör det till toppen och lever rockstjärneliv i Sydkorea. Och också till de killar som utvecklar spelen och till Bill Gates och Steve Jobs som byggde upp hela alltet. Så liten världen skulle kännas om internet plötsligt togs ifrån en. Usch!

  ”Att tjejer skulle gilla mångfald måste vara det största skämtet och en av de värsta lögnerna som vår skola prackat på eleverna.”

  Hmm lär svenska skolan ut att tjejer gillar mångfald? Det var något nytt för mig. Det den svenska skolan borde göra är att skala bort all ideologi och istället lära ut vad som funkar på arbetsmarknaden och överhuvudtaget hur arbetsmarknaden fungerar, för förr eller senare är det där alla hamnar. Och framförallt borde svenska skolan sluta lura i barnen att de kan bli vad de vill. Vidare är min personliga uppfattning att varken män eller kvinnor uppskattar mångfald när det väl kommer till kritan. Och vad är mångfald egentligen? Ett så vagt begrepp, så vagt att det gör mig osäker. Usch!

  ”Ja du har missat något. Du har missat den ekonomiska krisen i USA 2008 som visade skillnaden mellan att först arbeta ihop pengar och SEDAN konsumera jämfört med att först konsumera och sedan hoppas man hinner arbeta ihop pengarna innan ekonomin gör en “Grekland””

  Absolut och så beter sig ju folk fortfarande. Men bankerna gjorde också bort sig rejält. Jag menar det borde ju stå i ”Banking for dummies” att man inte ger bolån till någon som är te.x. arbetslös. Och för att riktigt bevisa hur genomkorrumperade och giriga banker är så gjorde svenska storbanker om samma grej i Estland, Lettland, Litauen. Grekland är ju fan bara en divina Commedia :-)

  ”Tror du att de unga kvinnorna har hunnit tjäna ihop pengar att shoppa för ännu eller kan det möjligen vara en av alla trollkonster som döljer det faktum att tjejer har MER pengar än de arbetar ihop på den privata marknaden jämfört med killar?”

  Jag menade att unga tjejer som sitter och bloggar lär andra unga tjejer som sitter och läser bloggarna ett beteende. Ett beteende som de tar med sig upp i vuxen ålder då de har mer pengar att konsumera för. För tro det eller ej, men det finns faktiskt kvinnor med egna pengar som de själv har arbetat ihop, alltså de lever inte på sina pojkvänners/mäns löner.

  ”Saken är den att jag redan har koll på forskningen på ledarskap. Det finns inget teoretiskt bedömingsbart ledarskap folk som Tiina kan undervisa i. De kan inte ens få faktorer som korrekt beskriver vilka av USA:s presidenter som var bra ledare och vilka som var dåliga ledare.”

  Ja det här är intressant. Ser man på USA så verkar en stor mängd människor rösta på den kandidat som har den bäst säljande karisman och utstrålningen. Alltså inte nödvändigtvis den som är mer kompetent. Som ledare ska man utstråla styrka, trygghet, självsäkerhet. Man behöver inte vara kompetent, men å andra sidan måste man vara bra på att fake it until you make it…. typ. Ingen röstar på en grå liten duktig mus, fan folk vill ha en Hitler eller en Steve Jobs som är duktiga på att snacka och som säger det man vill höra eller som säger det som man inte visste att man ville höra, men sen när man väl hör det bara: Ahhhh shit JA.
  Så ja, du har nog rätt hur mäter man det teoretiskt? Det är en känsla folk går på alltså är det jäkligt lurigt att mäta.

Google