Vem gillar förstorade bröst?

21 december 2011, av Pelle Billing

DN rapporterar att 300 000 kvinnor i Europa kan gå runt med farliga bröstimplantat. En svindlade siffra.

När de skriver ordet farliga, så menar de det verkligen:

I implantaten som nu sitter på kvinnor runt om i Europa kan höljet läcka, och silikonet orsaka inflammationer när det går ut i kroppen. Det utreds dessutom för om det kan orsaka cancer.

4 000 av dessa implantat sitter på svenska kvinnor.

En fråga som väcks är vad som driver en person till att genomgå farlig kirurgi, endast för att förbättra sitt utseende? Detta är i sig ett ytterst intressant diskussionsämne.

Men det som intresserar mig i stunden är om män egentligen gillar förstorade bröst? Visst, de kan dra till sig lite blickar på långt håll. Men gillar män halvhårda, konstgjorda bröst i sängen?

Även på långt håll kan de se mer konstgjorda ut än vackra, vilket denna bild (till höger) på Christina Aguilera visar.

Vad tycker du, som man? Ger du en kvinna pluspoäng för förstorade bröst?

Och för sig som är kvinna, skulle du överväga bröstimplantat eller har du rent utav opererat dig?

Ordet är fritt!

 

174 kommentarer på “Vem gillar förstorade bröst?”

 1. Matte Matik skriver:

  Nä fy sjutton för silikontuttar. Ingen jag känner har uttryckt gillande över dom heller, tvärtom!

 2. lillaO skriver:

  Skulle aldrig förstora mina bröst men behöver det heller inte om man säger så…Hade mindre förr och ville heller inte operera då. Jag hade en tveksam period i mitt liv då jag ville operera nämligen när jag var 18 år gammal men ville då också bli en så kallad ”glamourmodell” (borde heta något helt annat) men aja, jag ville ha uppmärksamhet osv men gjorde det som tur är inte.
  Däremot upplever jag att unga killar typ 18-25 tycker det är väldigt spännande med fula sillisar för går man på krogen eller på klubb där det är underklädesvisning eller FHM kväll eller något annat liknande så är där alltid massa brudar med sönderblonderat hår och fejktuttar och killarna verkar ju inte direkt vara missnöjda. Jag hamnade på en sån skitgrej en gång med Moore och då var det seriöst en kille som ställde sig framför en silikontjej som just hade gått på catwalken och satte händerna kring munnen och ”ylade”, alltså verkligen ylade som en varg med huvudet upp i taket. Det var sinnessjukt, det verkade hon också tycka om man tittade på hennes min…Sånt beteende är ju extremt pinsamt, sen om det var på grund av hennes gigantiska tuttar eller inte vet inte jag… 

 3. Joel skriver:

  Till 99 procent ger silikontuttar mig en slaking. På engliska tycker jag att jag kan beskriva fenomenet bättre: Sillycones….

 4. Lorem Ipsum skriver:

  Icke min grej. Det är rent av riktigt fult. Det finns lägen där implantat är befogade, t ex i fall av rekonstruktiv kirurgi, men annars ser jag inte vitsen.

 5. Anders skriver:

  I högsta grad en smaksak. Jag är inte så förtjust i sminkade ”kittade” kvinnolooken öht, jag gillar mer den fräscha friluftslooken. Jag gillar också lite mer sportigt vältränad och det går inte riktigt kombinera med stora bröst. Sen sänder ju en kvinna som förstorat sina bröst ut lite konstiga signaler om vad hon prioriterar.
  Men det är klart, det funkar ju säkert, stora bröst, getingmidja och skyhöga klackar i kombination drar blickarna till sig, även mina i viss mån, men det är ju inte såna kvinnor jag tänker ”henne vill jag ha som sambo” om :-) .

 6. Ola Normann skriver:

  Jeg ser av og til innlegg fra kvinner som lurer på hvor de ekte mennene finnes. Men hvis man tenker på kvinner med:  silikon i brystene, botox i leppene, farget og kunstig forlenget hår, falske øyevipper og påsatte negler, push-up og hold-in, fettsuging, store mengder brunkrem, sminke og deodorant, hårfjerning og voksing både her og der ……….. Hvor er da de ekte kvinnene?

  For meg er ønsket enkelt: mest mulig ekte kvinne.  Heller små og ekte pupper enn store og struttende med silikon i.

 7. Matte skriver:

  Jag gillar stora bröst, så för mig är silikonopererade bröst om det inte är extremt överdrivet snyggt!

 8. Anders skriver:

  lillaO: jo rent fysiologiskt funkar det ju, som ung kille tänder man ju typ på en tecknad seriefigur med överdrivna kvinnliga former, och silikonbröst FHM-look är väl lite strävan av att se ut så.

 9. hamstrn skriver:

  Har alltid tyckt att extremsminkade tjejer är riktigt avtändande. Samma sak med sillycones.
  Har alltid gillat less is more.

 10. rickard skriver:

  det är media som lever på att unga flickor försöker leva upp till dessa ideal de sprutar ut… varför är annars alla modeller pinnsmala när dom flesta män inte äns dras till det? för att folk ska köpa deras smink, tidningar, osv…

 11. David skriver:

  Jag tycker under inga som helst omständigheter att det är attraktivt med tjejer som har extremt mycket silikon, både i bröst och läppar. Jag har dock några kvinnliga vänner som har gjort förstoring, men inte alls tagit det till extrem nivå, på grund av att de mådde väldigt dåligt över att ha så små bröst. Det tycker jag är helt okej. 

  Folk får göra hur de vill för mig, men tjejer kammar inte hem några extrapoäng med silikon i brösten hos mig. Speciellt inte om de tar det till sådan nivå som Aguilera på bilden ovan. 

 12. lillaO skriver:

  @ Anders

  Helt klart, finns väl en anledning att tjejer i serietidningar och annat målas som väldigt smala med stora bröst, klart unga killar går igång på det, sen kanske man mognar och inser att det finns annat vackert än två fotboller som inte ens rör sig när kvinnan rör sig….hoppas jag… 

 13. yomten skriver:

  Jag kan förstå att de som lever på sitt utseende gör dessa operationer.
  Men när en massa ”vanliga” tjejer lägger ner en förmögenhet på detta inte sällan genom de avbetalningar som erbjuds gör det mig illamående.

  Visst är det trevligt att titta på ”vackra” människor som har snygg figur, vackert hår , är vältränade eller har fantastiska ögon, dessvärre är det ofta fejk, implantat, hårfärger och kontaktlinser och förstör intrycket.

  Märkligt att människor frivilligt gör dessa operationer utan medicinska skäl och utsätter sig för de risker som operativa ingrepp innebär, ärrbildningar, svåra infektioner och ibland ett mycket dåliga resultat som inte går att korrigera så att resultatet blir bra. 
  Finns massor av tv-program som visar plastikkirurgiska misslyckanden, borde nästan vara obligatoriskt att se dessa innan.

  Gått om pengar att tjäna i branschen dessvärre är det inte ovanligt att den ”vanliga” vården får ta hand om problemen som kan uppstå.

  Skulle kunna göra operation om jag som nästan alla kvinnor på min mammas sida drabbats av bröstcancer och då av den orsaken att inte snedbelasta kroppen efter mastektomi . 

 14. Johan skriver:

  Det ger klara minuspoäng. Fattar inte varför kvinnor utsätter sig för något så förnedrande (finns ju män med iofs). Värst är väl när de går på ansiktet. Hela mimiken blir så onaturlig att all attraktionskraft försvinner.

 15. Mars skriver:

  Jag vet ingen som öppet erkänner att de tycker om sillisar. Jag gillar dem inte heller. Men jag skulle å andra sidan inte rata en kvinna för sådana.
  Men det intressanta är väl egentligen inte om betraktaren gillar dem eller ej, utan vad som är motiven till att så många ändå skaffar dem. Jag har svårt att tro att det bara handlar om att attrahera män. Snarare verkar det handla om att vilja konkurrera med andra kvinnor. För nog är det så att en kvinna med stor byst drar till sig uppmärksamhet, både mäns och kvinnors, bara för bysten? Dessutom kan man nog jämföra tuttar med en exklusiv handväska, smycken eller andra exklusiva accessoarer. Det signalerar exklusivitet och rikedom, och för många är det viktigt.
  Tuttarna kan väl jämföras med övertränade och uppumpat muskelbyggda män (gärna anabola). Riskerna är väl jämförbara, och även här handlar det om att synas, snarare än bli omtyckt.

 16. [...] Billing har skrivit ett inlägg om bröstförstoringar och undrar vem som gillar förstorade bröst [...]

 17. lillaO skriver:

  Men för att konkurera ut andra kvinnor måste ju männen finna dig själv mer attraktiv? Och anledningen till att konkurrera ut andra kvinnor är ju för att du själv har ett intresse av mannen/männen och vill ha all uppmärksamhet – från mannen. Alltså gör du det ju i slutändan ändå för mannen. Man gör ju sig fin för att man vill få den personen amn är intresserad av intresserad tillbaka. Det bästa ajg vet är brudar som säger att de rakar och sminkar sig ”för sin egen skull”, man gör det för att vara attraktiv vilket ska leda till en partner och uppmärksamhet, så tror jag i alla fall.

 18. Patrik skriver:

  Nä har inte mycket till övers för silikonbröst. men det absolut fulaste måste ju vara läppförstoring? tjejer som har gjort det ser ju ut som fiskar :D

 19. NinniTokan skriver:

  Jag vill börja med att säg att jag tillfullo respekterar andra kvinnors val. Gör bröstimplantatet dig lyckligare så är det helt rätt för dig!

  Vad tycker du, som man? Ger du en kvinna pluspoäng för förstorade bröst?
  Och för sig som är kvinna, skulle du överväga bröstimplantat eller har du rent utav opererat dig?
  Jag tar mig friheten att ignorera denna könsdiskriminering, Pelle ;D och svarar på båda frågorna.

  Jag föredrar absolut naturliga bröst. Jag tycker naturliga bröst är vackra faktiskt oavsett form eller storlek. För mig ligger den sexuella attraktionen brösten har i samstämmigheten mellan bröst och kroppen som helhet. Därför blir förstorade bröst fel ur min sexualitets perspektiv.

  Nej.
  Men: Skulle en skönhetsoperation för mig vara ”lyckohöjande” så skulle jag överväga det. Jag ser mina ”skavanker och fel”, men lider inte av dessa. Lika väl som ser jag saker i mitt yttre som jag själv är nöjd med. Mitt yttre är vad det är, inte mer viktigt än så. Jag är nöjd som det är, den som inte gillar det den ser får titta åt ett annat håll. Enkelt va?;)

   

 20. Camilla skriver:

  när jag såg Christinas förstorade bröst tänkte jag på att blodådrorna där var väldigt framträdande. Det är sådana saker som gör mig tveksam till dessa ingrepp, att det ska se konstigt och onaturligt ut och att man får ärr. Dessutom är jag lite rädd för tanken på att ha något främmande instoppat under huden. Det skulle vara obehagligt. Men jag kanske inte skulle tänkt lika mycket på riskerna om jag var missnöjd med mina bröst. 

 21. Toddan skriver:

  Jag fattar inte grejen med stora bröst, föredrar modell mindre, så stora silikonbröst känns helt onödigt. Om det är total avsaknad av bröst kan jag till viss del förstå behovet, isåfall implantat modell upp till medel acceptabelt, men även där inte nödvändigt enligt min smak. Det verkar ligga mest hos tjejer, silikonbröst impar iallafall inte på mig.

 22. Malin skriver:

  Det fruktansvärda är väl att dagens samhälle ser så lättvindigt på dessa operationer. Att det bara är att fixa om man är missnöjd..
  Den viktiga frågan är VARFÖR är du missnöjd?
  Varför sätter vi oss inte på tvären mot dessa jävla normer som stoppar detta i halsen på oss och våra barn!

 23. NinniTokan skriver:

  Toddan:
  Det verkar ligga mest hos tjejer, silikonbröst impar iallafall inte på mig.
  Jag tror att det framförallt ligger i att kvinnor som grupp inte förstår män som grupp. (vilket går på båda håll)

  Jag upplever att kvinnor tror att bröstimplantat ”ger pluspoäng” hos långt fler män än vad jag upplever att verkligheten är. Jag upplever att män oftare attraheras av ”en kvinna som skiner”, medan det rent yttre(med det menar jag inte att yttre saknar betydelse. Utan att det yttre är något annat än vad man tror) är av underordnad betydelse. När jag pratar med män om attraktiva kvinnor så kommer kommentarer som ”har du sett hennes leende?”, ”har du noterat det där söta hon gör med ögonen?”. Jag önskar att andra kvinnor hade den inblick som jag får….. jag tror det hade minskat kvinnors skönhetskrav.

 24. rickard skriver:

  Väldigt mycket ligger också hos en slags tävlinginstikt som finns mellan tjejer, att tjejer dömer tjejer hårdare än vad killar gör. Sålänge det finns en tjej som sminkar sig kommer det finnas någon annan som försöker överträffa henne.

 25. Per skriver:

  Det är ju extremt svårt att säga, eftersom silikonförstorade bröst kan se ut på oerhört många olika sätt. Vissa kvinnor kan få bröst som ser skapligt naturliga ut (Dita von Teese är ett bra exempel), medan andra får bröst som ser ut som fotbollar. Det beror helt på vilken typ av bröst de opererats till. Lite som ett konstverk, det finns olika utförande ;)

  Träffade faktiskt en kvinna på krogen för ett tag sedan som hade hyggligt stora bröst (75 C är min gissning) och en rejäl urringning. Därtill såg de helt naturliga ut. Senare på kvällen berättade hon att de var förstorade. Hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Förvisso hade jag inte klämt på dem än, men ändå…

 26. Ola Normann skriver:

  @NinniTokan
  ”Jag tror att det framförallt ligger i att kvinnor som grupp inte förstår män som grupp. (vilket går på båda håll)”

  Dette tror jeg du har veldig rett i.  Og mye ville nok blitt både enklere og bedre for både menn og kvinner om vi forbedret oss på dette punktet. Jeg synes å merke at det er en økende bevissthet rundt dette, og  stadig flere internett-sider oppstår.  Se feks http://www.understandmen.com.
  Så det blir forhåpentlig bedre etterhvert. Men det burde blitt innført også i skolen som en viktig kunnskap.

 27. Anders skriver:

  Jag tycker det är lite jobbigt när de hänger uppåt…… :)

 28. Mars skriver:

  LillaO:
   
  ”Men för att konkurera ut andra kvinnor måste ju männen finna dig själv mer attraktiv?”
   
  Bara under förutsättning att det är om män du konkurrerar. Men kvinnor tävlar i första hand med andra kvinnor – inte i första hand om ”sex”, utan om uppmärksamhet, att göra intryck, att få sin stämma hörd eller skaffa inflytande. Precis som män tävlar med andra män, inte i första hand om kvinnor utan om status.

 29. Matte skriver:

  Bara jag hittills som gillar det :)

  Är jag verkligen ensam om det?

 30. Lavazza skriver:

  Bara 4000 svenskor? Det låter lite. Åtminstone hälften av alla svenska artister, aktriser, modeller, modebloggare etc måste ju vara opererade. Jag tycker för det mesta att det lyfter en kvinnas utseende, även när man fattar att det är fejk, ungefär som att de flesta kvinnor över 25 ser bättre ut i färgat hår, bortvaxad mustasch etc. Det är svårt att ”göra avdrag” för fejket. En yogini som jag känner har tidigare varit modell. Hon är otroligt deffad, men har ändå små men välformade tuttar. Det måste vara fejk, för normalt sett går det inte att ha så lite underhudsfett och ändå behålla tuttarna, men totalintrycket är ändå attraktivt.

 31. Emma skriver:

  Har turen att vara fullt nöjd med mina naturliga bröst både till storlek och utseende. Skulle jag av någon anledning förlora dem (pga sjukdom el graviditet tex) skulle jag klart överväga någon form av operation men då till något närmare orginalet som ser naturligt ut. Dock är jag mer medveten om riskerna med operationer idag än vad jag var när jag var yngre och steget känns lite längre.

 32. NinniTokan skriver:

  Matte:
  Jag har mött män som gillar det, men ni är undantag upplever jag.
  Men det är okej att gilla det ändå!

 33. NinniTokan skriver:

  Ola Normann #26

  Jo, det är därför jag är så aktiv här och hos Pär Ström. Vi kvinnor är inte så många, men jag ser hur viktigt detta arbetet är för kvinnor också. Därför, för att vi kvinnor än är så få, så upplever jag det som mitt ansvar att bidra med ett kvinno-perspektiv för jämställdhet 2.0.

  Den dagen kvinnor och män förstår varandra, har vi kommit långt!
  Och alla vinner på det.

 34. FumikoFem skriver:

  Det finns ju dom som anser att dom inte har mycket val heller. Eller ja, val har en. Men tänk er kvinnor som opererat bort bröst pga bröstcancer. Dom kanske vill kunna återställa så gott det går.
  Sen har vi transsexuella tjejer som mig som gärna vill ha större bröst. Inte så mycket val då annat än att genomgå en bröstförstoring. Jag kan liksom inte rå för att jag inte föddes så som jag ville.

 35. Aktivarum skriver:

  Men för sjutton det är ingen mänsklig rättighet att vara filmstjärna eller liknande! De flesta tjejer som opererat brösten gjorde det som en ekonomisk investering – inget annat.

  Det är ingen kvinna som opererat brösten för att få killar. De har opererat brösten antingen för att gynna en karriär (vanligen i nöjesbranschen) eller för att känna sig som en uttittad filmstjärna på krogen utan att behöva göra filmer/skivor/etc först.

  Om vi räknar bort alla glamourmodeller, porrstjärnor, kaffeflickor, kändisgroupies och golddiggers först (som tagit en kalkylerad risk för att få en massa pengar) hur många av de 4000 blir kvar?

 36. Emma skriver:

  @ Lavazza: Bortvaxad mustach? Vilka behöver det? Lastgamla brunetter? Transvestiter?

 37. NinniTokan skriver:

  FumikoFem # 34
  Just därför började jag mitt första inlägg med ”Jag vill börja med att säg att jag tillfullo respekterar andra kvinnors val. Gör bröstimplantatet dig lyckligare så är det helt rätt för dig!”

  Vad som är en individs argument är inte någon annans ensak. Mår du bättre av det, så är det helt i sin ordning oavsett varför du mår bättre.

  Folk har allt för mycket åsikter om saker de inte har med att göra, som är individers egna val.
  Problemet med skönhetsideal och den press som finns på kvinnor i vårt samhälle är ju inte när man gör ett val för sin egen skull, utan när det valet görs för att man upplever att det behövs/förväntas. Alltså val som egentligen är ”val”.

 38. Aktivarum skriver:

  lillaO:

  Vad skall glamourmodeller egentligen heta tycker du?

  Personligen anser jag glamourmodeller är påklädda porrstjärnor. Om man studerar porrbranschen ser man snart att det finns ingen gräns mellan porrstjärna och glamourmodell. Massor av tjejer är bäggedera – och många av dem har ett tredje jobb ”callgirl” av den dyrare sorten.

  PS: Eftersom det i 9 fall av 10 handlar om att tjäna pengar utan att behöva göra vanligt jobb så spelar det ingen roll om killar säger de gillar tjejer med silikon eller inte. Det enda som spelar någon roll är om de SÄLJER de tidningar, filmer, bilar etc de tjejerna köps in för att sälja!

 39. NinniTokan skriver:

  Aktivarum
  Jag vet på rak arm en vanlig kvinna som gjort skönhetsoperationer av den orsaken. Operationer som hon eg inte alls har råd till.
  Det var inte bröst eller implantat dock.

 40. Aktivarum skriver:

  NinniTokan:

  Uhh? Om hon inte har gjort bröstoperation så förstår jag inte riktigt vad hon hade med mitt svar att göra. Min poäng gällde inte skönhetsoperationer, den gällde enbart bröstförstoringar. Faktum är att ansiktet är en viktigare del än brösten, de flesta modeller för ”high fashion” har vackra ansikten och är ovanligt långa och smala men stora bröst har de definitivt inte.

 41. Johan skriver:

  För mig är det formen, inte storleken som gäller…

 42. rickard skriver:

   

  @aktivarium

  Varför säger du att det är mest modeller m.m som opererar sina bröst? Har du några källor? 

   

 43. Lavazza skriver:

  Emma: Jag är utlandssvensk och bor i brunett-trakter.

 44. Mr galahad skriver:

  Nu är jag inget tutt kille men jag föredrar naturlig kvinna kontra icke naturlig kvinna oavsett.
   
  //Mr G

 45. Lavazza skriver:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4547460

  600 miljoner. 25 000 ingrepp varje år. I Sverige.

 46. Lavazza skriver:

  Haute couture designas av bögar och säljs främst till äldre kvinnor.

 47. Aktivarum skriver:

  Rickard:

  ”Varför säger du att det är mest modeller m.m som opererar sina bröst? Har du några källor?”

  Märklig fråga, det var inte alls vad jag sade.
  Tvärtom sade jag att modeller INTE har stora opererade bröst. Däremot allehanda b och c-skådisar, avklädda och icke avklädda porrstjärnor (de sistnämnda ofta kallade ”glamourmodeller”), kaffeflickor, exotiska danserskor (strippor alltså) groupietjejer, dokusåpatjejer och callgirls har det.
  Observera att dessa yrkeskategorier ofta går in i varandra. Det finns exempelvis flera mer eller mindre hemliga sajter på nätet där du kan läsa vilka glamourmodeller/porrstjärnor som även extraknäckt som callgirls (dvs för andra personer än Charlie Sheen då hela världen redan vet han betalat sådana tjejer tusentals dollar för sex)

 48. dolf skriver:

  Daisy Mae, http://bit.ly/sOQM2U, som är urbilden för en våt pojkdröm har väl relativt normala bröst i förhållande till hennes övriga kvinnliga former som är starkt överdrivna? Eller kanske inte, vid närmare eftertanke är de ganska rejäla tuttar, men de passar ihop med hennes fysionomi i övrigt. 
  Annars tycker jag nog att de där maxade tuttarna kan se bra ut i speciella sammanhang, typ i festblåsor och liknande, eftersom de ger ett bra ”cleavage” (vad säger man på svenska?), men i övrigt tycker jag det bara känns onaturligt och avtändande. Men jag undrar, vad är det som får brudar att göra saker som läppförstoringar, boob jobs, svälta sig till undervikt? Gillar de själva det? Jag har aldrig hört någon kille som trånar efter något av det, och ska man döma efter tråden här så gillar killar mer det naturliga. I tillägg till det redan uppräknade tycker jag också att stringtrosor och rakad mutta är i allra högsta grad avtändande, är jag något slags unikt avvikande exemplar, eller finns det fler som tycker att alla dessa modegrejer bara är elände, jag förstår inte varför brudar ojar sig över kraven de skall leva upp till, det verkar ju inte finnas någon som önskar att de ska göra det.
  Sen kan jag förstå de som skaffar implantat därför att de fått brösten vanställda genom operationer eller olyckor, och jag kan också förstå att extremt plattbröstade tjejer gör det för att de känner sig okvinnliga (det motsvarar väl killarnas ”liten pitt”-rädsla).
  Men … bland kända skådespelerskor så tycker jag Kate Hudson hör till de allra vackraste, och hon är väl ganska platt, det hade absolut inte gjort något om hon begåvats med lite mer volym, men tio gånger hellre en plattbröstad men solig Kate Hudson än en överdimensionerad konstlad dito. 
   

 49. NinniTokan skriver:

  Aktivarium:

  Det var följande jag reagerade på ur din kommentar # 35.:

  Det är ingen kvinna som opererat brösten för att få killar.

  Jag är helt övertygad(skilj från vet) om att majoriteten gör skönhets-operationer(män så väl som kvinnor, inkl. bröst-implantat) för att individen tror att det är vad ”andra könet” vill ha. Inte som ”för männens skull”, utan för att dom mår bättre om de upplever att de är ”vackra och attraktiva”. Och det ”vackra och attraktiva” är vad de betalar för.

  Det jag vet är att det var så för just den kvinnan.

  Hade dom lagt ut pengarna om de vetat att betraktaren kanske tycker dom är vackrare om de låter bli?

 50. NinniTokan skriver:

  Dolf

  Annars tycker jag nog att de där maxade tuttarna kan se bra ut i speciella sammanhang, typ i festblåsor och liknande, eftersom de ger ett bra “cleavage” (vad säger man på svenska?), men i övrigt tycker jag det bara känns onaturligt och avtändande. 
   
  Precis så!
  ”Det där” kan göra sig på en bild, men i verkliga livet föredrar jag naturligt kvinnliga kvinnor.

 51. rickard skriver:

  @aktivarum

  Jag ursäktar för att jag använde modeller för ett samlingsnamn för alla ”yrgesgrypper” du rabladde upp, menade alltså, vad har du för källor på att dessa du nämner utgör majoriteten av bröstopererarna? Som lavazza länkar källa på i #45 så är det tydligt att mycket fler än 4000 har opererat sina bröst, och av dom du nämner finns det nog knappt mer än 1000 utav.

 52. leifer skriver:

  Lite kul att man problematiserar och kritiserar kvinnors beteende för en gång skull!
  Feminismen kan inte hantera denna fråga med annat än att man ser även dessa kvinnor som 100% offer. Offer för ”patriarkatet” och ”könsmaktsordningen” förstås.
  Alla som varit på ett uteställe vet förstås vem som har den verkliga könsmakten, och inte fasen är det männen.

 53. Fredrick skriver:

  Naturliga bröst är  i 9 fall av 10 mest attraktiva.
  Silikonbröst på en mager kvinna som tex. Victoria Beckham är tragi-
  komiskt att se…
  Som sagts tidigare; idealen för unga kvinnor är skeva och direkt skadliga i vissa fall.
   

 54. leifer skriver:

  Fredrick
  Nu gick du i samma fälla som feminister som tror att kvinnor bara gör detta för ”ideal”. Gör dom alltså inte till offer enbart.

 55. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:
  ”Jag är helt övertygad(skilj från vet) om att majoriteten gör skönhets-operationer(män så väl som kvinnor, inkl. bröst-implantat) för att individen tror att det är vad “andra könet” vill ha.”

  Ja det är vad de flesta tror – de flesta tror även att det är män som vill könsstympa kvinnor i vissa afrikanska kulturer. Det finns inga som helst data som stödjer endera påstående så folks eventuella övertygelse kan jag bara som vetenskapsinriktad bloggare förklara med åratals feminiserade TV och tidningar påstod det och av nån anledning fattar folk inte personer på redaktioner INTE är övermännniskor eller ovanligt sanningsenliga.

  Men faktum är att med data i hand är det en riktigt löjlig mediefantasi. Evolutionärt funkar könen enormt olika och utmärkande för det kvinnliga könet är just att oavsett hur en kvinna ser ut så finns det gott om män som vill ligga med henne och oavsett hur snygg en kvinna är så finns det gott om män som tröttnat på att ligga med henne (dumpat henne)

  Dvs rent tekniskt spelar det ingen större roll för relationer hur en kvinna ser ut. Detta är såklart inte sant i vår hyperfeministiska och kvinnofixerade massmedia men….. det är likväl pinsamt uppenbart i det enda rent kommersiella mediet som finns för manliga fantasier. 

  Porrbranschen! - Det spelar ingen roll vilket utseende en kvinna har så finns det betalande kunder för just det utseendet där. Och detta i sig motbevisar ju allt som kvinnomedia säger om vad killar faktiskt gillar. Trots alla lögner som folk serverats sedan de var små så är det så enkelt Killar gillar OLIKA.

  Sålunda blir det bara en typ av tjejer för vilka det blir viktigt att operera brösten: De som inte är ute efter att tilldra sig en viss typ av kille, utan så många som möjligt av alla killar.

  ”Inte som “för männens skull”, utan för att dom mår bättre om de upplever att de är “vackra och attraktiva”.Och det “vackra och attraktiva” är vad de betalar för.”

  Nej det handlar inte om huruvida de vill känna sig vackra och attraktiva. Det handlar om för HUR MÅNGA. Det handlar om huruvida de skall vara vackra för de killar som de är intresserade av eller om de av ekonomiska orsaker skall tilldra sig DRÖSER AV KILLAR som de själva är HELT ointresserade av.

  Men det här med att de aktivt försöker intressera killar de är helt ointresserade av DET är nåt inte många talar hög om.

  ”Det jag vet är att det var så för just den kvinnan.”

  Alltså om hon hade nån ovanlig hudsjukdom eller tredje gradens brännskador eller liknande där det sker av hälsoskäl då är det förståeligt men om det är för att hon inte ser ut som Kate Moss eller Jenna Jameson då bedrar hon sig. 

  ”Hade dom lagt ut pengarna om de vetat att betraktaren kanske tycker dom är vackrare om de låter bli?”

  Vad betraktaren tycker är vackert varierar. Sålunda är frågan inte vad betraktaren tycker.. Frågan (som de slår knut på sig själva för att slippa besvara men som i och med internet inte längre kan tystas ner)

  …. är HUR MÅNGA betraktare behövs det? 

  Avslutningvis vore det bra med en diskussion om varför en kvinna skulle må bättre av att hundratals män HON är ointresserad av vill ha henne. Det är lätt att se hur man kan tjäna pengar på det men utöver pengar är det väl tvärtom en orsak för henne att må dåligt och skaffa vaktpersonal att så många män vill ha sex med henne? 

 56. Lavazza skriver:

  ”Naturliga bröst är  i 9 fall av 10 mest attraktiva.”

  Vadå? Vid jämförelse mellan före och efter-bilder?

  http://www.m-magasin.se/mappienyheter/halsa1/stora-sma-toppiga-brostide/

 57. Joel skriver:

  Jo, just det: Renrakad mus och ankläppar är också grymt läbbigt. Det är manligt att spotta hår.

 58. Fredrick skriver:

  Leifer:
  Nej, de är inga offer för ”patriarkatet”, snarare under inflytande av en amoralisk mode- och skönhetsindustri och andra kvinnor.
  Eller vad säger du?
   

 59. leifer skriver:

  Fredrick
  Man kan kalla kvinnor som köper dessa inlägg för antingen offer eller korkade, men här handlar det också om egen vinning och fördelar! Det finns alltså stora fördelar (!) för kvinnor att stoppa in silikontuttar. Mer än då psykologiska aspekter alltså.
  På sätt å vis kan man jämföra det med smink och annat som kvinnor använder för göra sig snyggare än vad man är. Givet ger även det stora fördelar för kvinnor. Silikon är alltså bara en i raden av tekniker som ger stora vinster för individen. Och kvinnor kan då använda såna tekniker för att få MAKT, positiv särbehandling m.m.

  Det kan alltså vara så att detta till och med är en intelligent handling för individen och en kalkylerad sådan. Dvs att en mycket kompent kvinna kan komma fram till att detta är det rätta och sen vara mycket nöjd med resultatet.

  Att prata om enbart ideal är också rätt fånigt då väl män i alla tider reagerat när det putar ut ordentligt. Lillhjärna aktiveras. Det är biologiskt. Med det inte sagt att det inte även finns skönhetsideal. Man kan dock inte givet kalla stora bröst för sjukt ideal.

 60. Aktivarum skriver:

  rickard:

  ”Jag ursäktar för att jag använde modeller för ett samlingsnamn för alla “yrgesgrypper” du rabladde upp,”

  Ingen fara, Martin Kellerman (Rocky-serien) skämtade om det där en gång. Hur en massa svenska tjejer kallades modeller bara de gjort ett gig. Han sade att alla tjejer fotats nån gång men om de inte delat lägenhet med 9 anorektiska tjejer i Italien så är de inte riktiga modeller.

  ”och av dom du nämner finns det nog knappt mer än 1000 utav.”

  Ärligt talat ser du snarare fler än 1000 av den sortens tjejer bara i Stureplans krogköer en normal festkväll. 
  Och det är inte ens det värsta med artikeln. Det värsta och dummaste är att de/ni inte fattar en stor mängd av de svenska silikon-tjejerna (Puma Swede, Victoria Silvstedt etc) inte ens befinner sig i Sverige för om man opererar brösten för att tjäna pengar är det inte direkt Svenska agenturers storlek på lönekuvertet man letar efter.
  Det är mer att bli stjärna i Sydeuropa eller USA som hägrar…

 61. leifer skriver:

  Som tillägg så kan man tro att kvinnor sminkar sig, fixar större bröst etc enbart för män. Så är definitivt inte fallet. Det påverkar även behandlingen positivt många gånger från andra kvinnor, och det kan faktiskt vara än viktigare!

 62. Man & Woman United skriver:

  Naturliga bröst. Känner ingen dude som sagt att de gillar sillikonbröst, men ingen som heller sagt att de ratar det. Så,bra diskussion. Men ingen av de manlig bekanta skulle föredra det. Det hela kanske bygger på att det är svårt att veta och ingen frågar.  Det tragiska är att det är tjejernas egna val baserat på deras egna platoniska ideal. De blir fångna och slavar under ett ideal som killar ändå inte föredrar. Så för vem förstorar de brösten på? Jämför dock killar som kan bygga muskler på naturlig väg. Nästa diskussion borde handla om hur killar beter sig för att duga för tjejer. Och föredrar tjejer en muskulös och händig best framför en helylle,smyg borgerlig pk feminist snubbe på p3; vars dåligt självförtroende och rädsla för att säga halvsju när ga:media hyller utrotning av män.  Det hela är ändå tragiskt när feminist brudarna i sin jätte bubbla missförstår;  Danne och Bleckan för att vara vänster sosse killar som vill göra rätt för sig och betala skatt som reinfeldt, för verklighets ironi.

  Tror dessa rabiata feminister omedvetet är maktgalna med enormt självhat och tänker, vad fan killarna som jag vill ha gillar ändå inte mig så då kan jag göra politisk karriär och köra på för jag kommer aldrig i alla fall få dom. Med andra ord bli grå pk tant i förtid och missa kärleken. Hur bittert och fyllt av fruktan, rädsla är inte det. Psykologiskt tickande bomb aka Den emotionella terroristen
  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/09/den-emotionella-terroristen-en-osynlig-vldsutvare.html

  Varför kan inte tjejer förstå att de duger som de är, att smink är onödigt, eller typ allt för många handväskor,ekologiska nyheter. Det är försäljningen som vill ha och styr smala modeller. Jämför med 50-talets mulliga modeller.

  Det är tragiskt. Men å andra sidan blir de militanta feministerna totalt anti så deras ideologi och mentalitet blir inte ens ful och osmaklig. Den blir dum. Så dum att de inte ins reflekterar över den och här är vi nu borgerligt modeideal med mannekänger som intar gammel media och nationalteatrarna och kraftiga motsättningar mellan minoriteten radikalfeminism som nästan lyckats hjärntvätta både mainstream kvinnor och hela borgerligheten. (Läs ulven reinfeldt och arkelsten). Mycket bra inlägg Pelle som öppnar upp för nyanser och bryter tabut att tillhöra en mitten fåra fri från fascism,scum-utrotning av män och radikalfeminism som alla har gemensamt att de bygger på rädsla istället för kärlek och sann jämställdhet.

 63. leifer skriver:

  Man & Woman United
  Tänk på att kvinnor inte fixar brösten enbart för män.
  Lika lite som män bygger muskler enbart för kvinnor.
  Det egna könets behandling är minst lika viktigt, kanske viktigare till och med.

 64. Anders senior skriver:

  Jag gillar en riktig kvinna! Storleken på brösten har inget med kvinnligheten att göra…….

 65. NinniTokan skriver:

  Aktivarium:
  I inlägg #23 skrev jag så här: Jag tror att det framförallt ligger i att kvinnor som grupp inte förstår män som grupp. (vilket går på båda håll)
  Hela din förra kommentar talar till mig så att det bekräftar det här ovan. Du har än inte visat på något som styrker ditt påstående, som talar mot vad jag vet om hur det är att vara kvinna. Därför står jag fast i min övertygelse.

  Du skriver:
  oavsett hur en kvinna ser ut så finns det gott om män som vill ligga med henne och oavsett hur snygg en kvinna är så finns det gott om män som tröttnat på att ligga med henne (dumpat henne)
  En enkel retorisk fråga du kan fundera över med biologiska skillnader i bakhuvudet:
  Gör ”kvinnlig sexualitet”(vilket inte nödvändigtvis är kopplat till det yttre biologiska könet ”kvinna”) att individen är ute efter att ”få ligga”?

  Jag menar att det är tre faktorer som spelar in.

  1. Det Leifer skriver i tex. kommentar # 61, det egna könet.
  2. Vad man tror ”ger pluspoäng” hos det andra könet
  3. Vad man själv tycker är snyggt/vackert.

  Om man kunde komma till rätta med tror i punkt 2 är jag övertygad om att många färre hade valt att lägga sina slantar där och hela utseende-hysterin hade dämpats. Det som behövs är att ”män och manlighet” ges en rättvisare bild i samhället. Inte bara i detta tex. ”prata om känslor” är en sak där en skev bild av manlighet ställer till en massa skit mellan könen och för båda könen i onödan.
  Vi får helt enkelt enas om att vi är oense:)

 66. Jack skriver:

  Tycker det är oroande att många här relativt kategoriskt tar ställning för äkta över silikon. Man väljer hur man tar in ett ämne. Vad man vågar titta på.
  På samma sätt är Pelles fråga mycket ledande
  ”En fråga som väcks är vad som driver en person till att genomgå farlig kirurgi, endast för att förbättra sitt utseende? ”
  Jag tror på en mans och jämställdhetsrörelse förankrad i verkligheten. Det betyder att vi måste våga göra upp med gamla medvetanedstrukturer och politiskt korrekta överenskommelser, vi kan skapa nya, våga se på nya sätt.
  Trots allt tjänar många kvinnor stora pengar på sina bröst, detta är självklart fallet med Aguilera. Min bild är också att många kvinnor som förlorat ett bröst i t ex bröstcancer känner att de förlorat något mycket värdefullt för dem. Att det då finns kvinnor som aldrig haft annat än väldigt små bröst som vill fylla ut är inte konstigt alls. Det handlar naturligtvis inte bara om utseedende, vilket Pelles medvetandestruktur anger.
  Faktum är att män inte enkelt kan veta hur värdefulla brösten är för kvinnor. Inte ens kvinnor kanske, förrän de förlorat dem. 
  Frågan bör alltså omformuleras ”Vad är det som driver en person att genomgå farlig kirurgi bara för att se bättre ut, få bättre karriär, vänligare bemötande, känna sig mer hel som människa, ha det enklare i relationer och allmänt må bättre?”
  Vilka är drivkrafterna bakom? En del av svaren ligger förstås i frågan själv men därutöver är det förstås omvärldens beskaffenheter, människans psykologi osv. 
  Tänkte fortsätta med vad jag ser som konstruktiv kritik:
  ”Vad tycker du, som man? Ger du en kvinna pluspoäng för förstorade bröst?”
  Jag tycker inget som man, utan som mig själv. På samma sätt är handlingen av förstorande av underordnad betydelse i de allra flesta fall i jämförelse med bröstens storlek. Pelles ledande och politiskt korrekta medvetandestruktur av att förminkska betydelsen av bröststorlek har här smugit sig in sin som ledande i frågeställningen samtidigt som den kvinnliga individens omständigheter inte får tillräcklig plats. Frågan är därför inget jag vill svara på, därför att den förespråkar samma sorts kollektiv-tänkande som antijämställdisterna. Tar dock tillfället i akt att medvetandegöra hur fienderetorikens idévärld här smugit sig in. Den kan kanske användas till vår fördel.
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 67. Jack skriver:

  Betonar kanske, vi måste också ha en egen intelligent och verklighetsbaserad diskussion, vilket antijämställdisternas idévärld omöjliggör.

 68. Tr skriver:

  Jag tycker inte synd om kvinnor som har farliga bröstimplantat. Dom vet vad dom gav sig in på och detta har dom gjort av fri vilja för att öka sin sexuella status och därmed skapa sig fördelar i livet som en man inte kan göra. Det är vad jag tycker.

 69. Kristian skriver:

  #dolf, 48: ”decolletage” är väl det klassiskt ”Svenska,” dvs Franskt istället för Engelskt låneord.
  Isländskan vinner som vanligt, i det här fallet med ”Brjóstaskora”.
   

 70. Nasse skriver:

  Jag gillar stora tuttar om tjejen sitter ovanpå. men om hon ligger ner på rygg och jag ovanpå brukar det bli lite besvärligt

 71. leifer skriver:

  NinniTokan
  Ja vad det egna könet tycker är en enorm faktor tror jag.
  Betänker en man som är klen och späd, men börjar köra gymmet stenhårt flera år.
  Sen kommer andra män behandla honom helt annorlunda, ungefär då som en s.k. alfa-man. Han får respekt, dom blir nästan rädda för honom. Bara det är ju ett stort lyft (för vissa män).
  Men kvinnor ser då även hur andra män behandlar honom! Och blir imponerade.
  Sen ser hon förstås även hur andra kvinnor behandlar honom.
   

 72. Torstensson skriver:

  En silikonbrud är varningstecken på 3 mils avstånd. För mig är det ett no no.

  Inte bara no no,,utan ett BIG no no.

  Dvs ett NO NO !

 73. leifer skriver:

  Nasse
  För mig är det mest vikt. Tjocka tjejer har jag svårt med. En tjej med små lökar och ex snygg rumpa kan jag t.ex. tycka vara hur fin som helst. Men som sagt, nu pratar vi ju fysiska företräden. Finns förstås annat också.
  För män är väl dock det fysiska lite mer uttalat då det ju signalerar fertilitet och att kvinnas fertilitetsperiod är kortare än mannens. Därför är det synd att feminismen ser männens sexualitet som sämre, objektifierande etc. Sen har jag hört kvinnor snacka tuttar, och då baxnar man nästan! Män tror dom är objektifierande men vänta bara tills ni hör vissa kvinnor snacka bröst, snopp etc!

 74. NinniTokan skriver:

  Leifer:
  Därför är det synd att feminismen ser männens sexualitet som sämre, objektifierande etc. Sen har jag hört kvinnor snacka tuttar, och då baxnar man nästan! Män tror dom är objektifierande men vänta bara tills ni hör vissa kvinnor snacka bröst, snopp etc!

  Mm… och så läggs skuld och ansvar på mäns axlar!
  Helt sanslöst.

 75. Malin skriver:

  Leifer: du verkar veta exakt vad kvinnor tänker och tycker. Var har du fått denna kunskap?!

  Jag tycker det verkar som om kvinnor försöker efterlikna idoler eller förebilder idag, andra mår fruktansvärt dåligt för att de inte kan leva upp till dem.

  Det jag tror skulle ändra på detta idiotiska idéer om Barbie kroppen är att ändra de normer som vi har idag..
  För fan, visa vanliga människor på tv, på film osv.

  Öppna ögonen och se att det viktigaste inte är utseende, utan insidan. Detta gäller självklart båda könen!

 76. leifer skriver:

  Torstensson
  Grejen är just att du inte kan se det på 3 mils avstånd.
  Annars hade INGEN tjej gjort det.

 77. David H skriver:

  Jag tänker inte läsa igenom alla kommentarer, men här är mina tankar kring silikonbröst.

  Jag gillar stora bröst, men ratar inte en tjej som inte har det. Det samma gäller silikon, silikon ger mig ju den visuella njutningen men den fysiska faller den på stort.

  Vad tycker jag om tjejer som gör implantat? Jag ser inget problem med det. Psykologer ska ha visat att när man målar om ett hus eller inreder så infinner sig en känsla av lycka under maximalt en dag medan om man gör om sig själ (går ner i vikt, tatuerar sig, förstorar brösten etc.) så infinner sig lyckan mycket längre (om man är nöjd med sitt resultat vill säga), kanske för alltid (om man behåller vikten etc.).

  Är ens poäng med operationen att få större bröst för större brösts skull ser jag inget fel med det. Vill man ha större bröst för att man tror att man ska bättre på sig själv som människa så ser jag stora problem med det, då uppstår oftast en hets kring det som gör att man inte slutar vid stora bröst utan ska göra allting större och bättre!

 78. leifer skriver:

  Malin
  Har jag påstått att jag vet det?
  Men vet du det?
  Är väl snarare feminister och kvinnor som säger sig veta allt om kvinnor. Dvs kvinnor är mästare på att tala för sitt kön. Män är ofta mer försiktiga och större individualister. Men inte nog med det, kvinnor brukar ju även veta allt om män. Ex att dom bara vill ‘nulla m.m.

  Brukar män säga t.ex. ”vi män”?
  Och hur ofta hör man inte ”vi kvinnor..”

 79. HH skriver:

  Jag gillar sillisar. De brukar bara vara hårda i början. Om sillisarna är välgjorda tycker att de är snyggare till formen än vanliga bröst. Så för mig är det pluspoäng.

 80. leifer skriver:

  Malin
  Är det jobbigt att prata om att kvinnor sätter in sillisar för egen vinnings skull?
  Vill du ha kvar offerbilden?

 81. cyniker skriver:

  För mig går silikonbröst bort lika så förstorade läppar. Vill ha det naturligt, kan gå med på rakat under armarna och mycket diskret sminkning.
  När det gäller brösten storlek så tycker jag att:
  Det man inte får plats med i handen är bortkastat.
   

 82. JockeH skriver:

  Normal stora bröst för min del. För stora bröst är avtändande och är dom för små så får jag dåligt samvete och är känner mig som en pedofil(vilket jag aldrig är). Storlekskraven är pga att jag vill ligga med nån som är könsmogen. 
  Jag vet självklart att könsmognad och storlek  inte alltid hör ihop men man vill ju vara på den säkra sidan.

 83. sven skriver:

  Alla män gillar inte stora bröst men alla gillar fasta bröst.

 84. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:

  ”I inlägg #23 skrev jag så här: Jag tror att det framförallt ligger i att kvinnor som grupp inte förstår män som grupp. (vilket går på båda håll) Hela din förra kommentar talar till mig så att det bekräftar det här ovan.”

  Kvinnor som grupp bryr sig inte om män som grupp. Så fort en man hamnar under en viss grupp av kvinnor så kan han för allt i världen vara osynlig för de kvinnorna. Hans åsikter, hans önskemål – helt oviktiga. Det är anledningen allt fler högavlönade kvinnor inte har familj. Det har länge varit tabu att säga i fina kretsar (där pk är lag) det slutade med att det var den svarta minoriteten i USA som själva fick påpeka faktum då akademikerna var upptagna med sin rädsla för att kallas rasister.

  ”En enkel retorisk fråga du kan fundera över med biologiska skillnader i bakhuvudet: Gör “kvinnlig sexualitet”(vilket inte nödvändigtvis är kopplat till det yttre biologiska könet “kvinna”) att individen är ute efter att “få ligga”?”
  Kvinnlig sexualitet är generellt ute efter att ligga i stabila långvariga relationer. Alla experiment som någonsin gjorts på ämnet visar samma sak. När män får makten (blir minoritet) blir kvinnor mer sexuella pga hårdare konkurrens. Detta är alltså inte JAG som beskriver kvinnor, det är hur kvinnor under observation själva beskrivit sig själv via handling, val och prioriteringar.
  Mellan de bägge manliga nunorna fanns nämligen en kvinnlig, på vissa tester vänd till vänster, på andra vänd till höger.
  ”Jag menar att det är tre faktorer som spelar in.”

  1. Egna könet.
  Men vad betyder detta konkret? Av vad jag förstår betyder det konkret kvinnor imponeras av kvinnor som har de egenskaper som attraherar stora antal män (utan att vara billiga). Lustigt nog är detta helt emot kvinnors eget intresse där vad som BORDE vara imponerande är kvinnor som kan få den man DE VILL HA att behandla dem respektfullt.

  2. Vad man tror ger pluspoäng hos andra könet?
  Jag måste påpeka det evolutionärpsykologiska faktum att kvinnor som grupp struntar i vad de flesta män gillar! Faktum är att många kvinnliga politiker och kändisar (som alltså har de flesta män UNDER sig) inte bara skiter i vad män generellt gillar utan även aktivt förespråkar männen skall omprogrammmeras att gilla rätt saker så de är mer lika kvinnors åsikter.
   
  Med tanke på det uppenbara förakt för de flesta män som de kvinnor som är på samhällets topp visar så förstår jag inte hur man kan inbilla sig kvinnor som grupp ens KAN lyssna på vad män gillar. Det är ju mer viktigt med punkt 1. att imponera på andra kvinnor och på de få högt uppsatta männen (media, politiker etc…).

  3. Vad man själv tycker är vackert.
  Vad kvinnor generellt tycker är vackert är dock till stor del bestämt vad de tror andra kvinnor tycker är vackert. Vid en mindre känd studie vid Edinburgh University så bad man kvinnor att ranka manliga nunor.  Vad kvinnorna inte fick veta var dock att de gjorde tester som hade små små skilllnader i utseende.
  Mellan de bägge mansansiktena fanns ett leeende kvinnoansikte, ibland vänt åt mannen till höger och ibland vänt åt mannen till vänster. Vad testet undersökte var i hur hög grad detta påverkade kvinnornas preferens av man.

  Lång historia kort – Det hade tydlig påverkan. Så tydlig att raggningsföretaget PUA-traning byggt en del av sina tekniker kring studien.

  ”Om man kunde komma till rätta med tror i punkt 2 är jag övertygad om att många färre hade valt att lägga sina slantar där och hela utseende-hysterin hade dämpats.”

  You are missing the point! Alla män som hamnar under gränsen blir generellt ointressanta (osynliga) men ju färre män som är ÖVER gränsen ju mer har de råd att ha mycket värre krav på kvinnors utseende.

  Kvinnor har aldrig haft så mycket makt som de har idag. Man tycker forskare borde insett kopplingen för länge sedan.

  ”Det som behövs är att “män och manlighet” ges en rättvisare bild i samhället. Inte bara i detta tex. “prata om känslor” är en sak där en skev bild av manlighet ställer till en massa skit mellan könen och för båda könen i onödan.”

   Alltså, ATT män och manlighet inte ges en rättvisare bild i samhället är ju helt logiskt när allt fler kvinnor ingår i samhällets styrande organ och sålunda ligger över de flesta männen.Det borde vara helt uppenbart de kvinnorna varken lyssnar på eller respekterar de flesta män. 

 85. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:

  Jag bloggade om just de här sakerna tidigare. Rekommenderar denna artikel om hur svarta minoriteten i USA insåg det finns för få svarta män av den sort som duger.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/11/29/feminismens-paverkan-pa-kvinnor-och-socialvetenskapens-logner/

 86. Johan skriver:

  Märkligt inlägg. Varför ska män sitta och recensera kvinnors kroppar och ge pluspoäng eller inte ?

 87. Roger skriver:

  Jag känner inte någon som tycker att sillisar är ett bra fenomen eller att de föredrar det framför naturliga bröst, inte heller jag. Men då jämför man antagligen med en idealiserad bild av naturliga bröst; antagligen skulle de flesta trots allt föredra smakfullt gjorda sillisar framför taxöron etc.

  Men jag tror det som är avtändande för de flesta killar är den självsyn som sillisar implicit skvallrar om, att någon som är så självdestruktivt mån om sitt yttre knappast kan vara någon man skulle trivas med i en relation.

  Och precis samma signal lockar också en särskild sorts killar att ragga, en tjej med kroppskomplex är lättare för playern att plocka upp än en trygg, harmonisk tjej. För honom säger sillisar ”lätt ligg” och det går han igång på.

 88. michael skriver:

  Dom 4000 handlar om ett specifikt implantat det finns fler sorter så det är betydligt fler som opererat sig i sverige

 89. Jenny Kristiansson skriver:

  Hur kul som helst att läsa allas kommentarer! Vilket härligt fluffigt ämne så här strax innan jul :-)
   
  Jag säger bara 50- talets pinuppor! Allt på deras kroppar var så lagom rundat armarna, benen, det svallande håret, brösten, läpparna alles. Och allt så perfekt utplacerat och noga avvägt. Deras kroppar ser så mjuka och inbjudande ut och de strålade och log alltid. Så långt ifrån dagens sammanbitna och lidande lollipop & size 0 ideal.
   
  Eller asiatiska tjejer som är så petite och vackra, när de är vackra är de verkligen vackra, dessutom åldras de visuellt i genomsnitt 10 år efter vita kvinnor. Som ni märker skiter jag i brösten, helheten och utstrålningen är så mycket intressantare. Cindy Crawford har enligt mig en kropp som jag själv skulle vilja ha. Hennes kropp ser stark och ”funktionell” ut. Liksom Linda Hamiltons kropp i Terminator 1, jag blev så imponerad som liten av henne när hon gjorde armlyft(?) på den där stången i början och sedan slår ner en av vakterna med insidan av handflatan :-)
   
  Summan av kardemumman är ändå Helena Christensen i Chris Isaaks musikvideo, Wicked Games. Den blicken och bitandet på naglarna, sexigt och lite trashigt samtidigt oh lala. Brösten är bara pricken över i:et.
   
  Tjejer som Victoria Silvstedt och Puma Swede är totalt ointressanta, i mina ögon är de bara plastiga och uttryckslösa. Helt klart kommersiellt gångbara, men för hur länge? Känns som om Kissie tjejer är passé. Alltid när jag ser de här tjejerna framför mig kommer jag att tänka på brittiska fotbollshuliganer på semester på Kanarieöarna. Väldigt avtändande.
   
  Obs. jag är inte homosexuell, men en vacker människa är en vacker människa. Nästa gång kan vi väl snacka om män, då ska jag berätta om min favorit Eric Bana. Over and out.      

 90. Jack skriver:

  Jenny Kristiansson,
  Min uppfattning är att helheten är viktigare hos män än hos kvinnor vad gäller intresse från andra könet. Som med mycket annat kan män fokusera på en sak och vara nöjda med det. En tjej med hylla kan leva på det. Du som kvinna exemplifierar just vad jag talar om här genom att fokusera på helhetsintrycket, vilket mer drabbar män, stora biceps endast tar en inte långt.

 91. Andreas Ahrlund skriver:

  Pelle, vad spelar det för roll? Om killar gillar dem, eller tjejerna gillar att ha dem, så ska de ju få ha det :)

 92. Torstensson skriver:

  Roger

  Lite så tänker jag. Man får ju vara ärlig i detta. Jag ska inte sitta och säga att jag inte har tittat på silikonbröst när man sett såna komma gående på trottoaren. Inte så att jag glor eftersom jag inte vill boosta egobrudar i onödan.

  Trevligt, men som du säger så ger det mig en signal om att bruden tilldrar sig uppmärksamhet från många killar och vilka komplikationer det innebär för mig som man om jag skulle vilja bli ihop med henne vill jag inte gå in på ens. Rent tillfälligt sex fine, men som mamma till dina barn nope.

  Sen signalerar det även annat, som att tjejen drar till sig en typ av man, för även om olika stilar funkar för intresseskapande jadda jadda så tror jag ändå att en viss typ av man närmar sig en sådan tjej och att hon lever ett liv som jag inte passar in i. 

  Brutal ärlighet japp. Sen ska det sägas att bröst i sig inte är jätteviktigt för mig, för stora bröst är inget jag tittar på i första taget. Rumpan, ansiktet och håret. Framförallt håret är fint samt hur dom rör höfterna. Jag är fortfarande i halvt koma sedan jag såg Shakiras video whenever wherever.  Det var rent kriminellt vackert. Hon hade små bröst i den videon.

  Män då?

  En  blödande Bradley Cooper i A-team var grymt snygg. Samma känsla får jag inte när jag ser Måns Zelmerlöv.

 93. Torstensson skriver:

  Erik

  Problemet är att de kan säga att allt du skrev itll Ninni beror på strukturer. Kvinnor tittar hur andra kvinnor klär sig istället för att fråga en man hur de ska klä sig. Alla vet detta men frågan är om förståsigpåare ändå inte hade förklarat med med klassikern ”förvänting”.

  ”Jag måste påpeka det evolutionärpsykologiska faktum att kvinnor som grupp struntar i vad de flesta män gillar! Faktum är att många kvinnliga politiker och kändisar (som alltså har de flesta män UNDER sig) inte bara skiter i vad män generellt gillar utan även aktivt förespråkar männen skall omprogrammmeras att gilla rätt saker så de är mer lika kvinnors åsikter.”

  Låter som Ingemar Gens
   

 94. lars skriver:

  ”Vad tycker du, som man? Ger du en kvinna pluspoäng för förstorade bröst?”
  nej inga pluspoäng från mig hon blir ointressant likadant med ankläppar.jag gillar en kvinna som är så säker i sig själv att hon inte behöver göra detta för att känna att hon duger som hon är .

 95. dolf skriver:

  Håller helt med Jenny #89 om 50-talets pinuppor. Herremije va läckra de var. Suck, vart tog de vägen?
  Men till syvende och sist så väger brudens leende mycket tyngre än tuttarna, hur stora de än är. Hon må vara svarvad som en grekisk gudinna, men ser hon ut som hon har bitit i en citron så förlorar den fysiska skönheten all betydelse. Men ett vackert leende och glittrande ögon kan till och med göra en flicka som rent fysiskt är att betrakta som ful attraktiv. 
   

 96. Patrik skriver:

  Det blir för många varningsklockor som ringa med såna tuttar ur ren intressesynpunkt. .
  Men de kan säkert va kul att ha. Ett tag iallafall.
  Fast många kvinnor jag känt med stora bröst har klagat över hur tunga de är och otympliga.

 97. Patrik skriver:

  Jenny Kristiansson #89
  Linda Hamiltons kropp i Terminator 1, jag blev så imponerad som liten av henne när hon gjorde armlyft(?) på den där stången i början och sedan slår ner en av vakterna med insidan av handflatan ”

  Exakt vad min dotter blev när hon var 12. Hon gjorde hängande armhävningar varenda dag och armhävningar.  Hade inte med bröst att göra direkt men intressant att läsa att det var likadant för dig.

 98. michael skriver:

  Själv tycker jag om stora bröst.
  Men om jag älskar en kvinna spelar det ingen roll om dom är små stora eller hängiga eftersom dom är hennes så älskar jag dom. 

 99. Nils Jungenäs skriver:

  Jag kanske är ovanlig men jag tycker…

  Att operera brösten så de blir större kan ju fylla en funktion om man har väldigt små bröst och vill kunna fylla ut vissa kläder bättre.
  Bröstens storlek har däremot absolut INGENTING med sexighet att göra. Det absolut viktigaste ur sexighetssynpunkt är att brösten är snygga. Väldigt stora bröst är väldigt sällan särskilt snygga eller sexiga.
  Dessutom – vetskapen om att ett par bröst bara till viss del består av bröst och till stor del av plast gör dom genast direkt osexiga.

 100. NinniTokan skriver:

  Aktivarium:

  Inget av det du visar är något som jag inte skulle nicka till. Det står alltså inte alls i konflikt med det jag hävdar är en viktig faktor vad gäller utseendehysterin.

  Låt oss återgå till var diskussionen mellan oss började:
  Du skrev i kommentar # 35.:
  Det är ingen kvinna som opererat brösten för att få killar.
  Jag skriver
  2. Vad man tror “ger pluspoäng” hos det andra könet.
  —-

  Jag hävdar alltså en delförklaring till kvinnors skönhets-hysteri ligger i ”att få killar”, du menar att ingen kvinna opereras för detsamma.
  Jag menar att det beror på att du inte, av helt naturliga skäl, har kvinnoperspektivet.

  Jag ska försöka förklara min syn på saken med en liknelse och sen utifrån mig själv:
  Tänk dig att du ska välja en diamant ur en mängd diamanter på bordet. Ju fler diamanter du har att välja bland, ju större chans att du kan plocka just ”den rätta” diamanten. För annars finns kanske inte ”den rätta” på bordet.
  Därför är punkt 2 viktigt för kvinnor.

  Till mig själv nu. I detta känner jag mig väldigt väl hemma bland kvinnor  och när detta är samtalsämne så känner jag mig inte alls som ”alien”, vilket jag annars ofta gör i kvinnliga grupper.
  Jag träffade ”herr rätt” när jag var blott 14 år, jag är fortfarande gift med honom (och faktiskt även ”förälskad”).
  Likväl var punkt 2 viktig för mig långt efter jag hade ”plockat rätt diamant”. Det räckte inte att han tyckte jag var vacker, han hade ju tack och lov dålig smak.;) Och det spelade ingen roll att jag inte var ute efter någon annan.
  Jag ville vara ”vacker och sexig”. Och vad som var ”vacker och sexig” var vad jag trodde män oftast tycker är ”vacker och sexig”. (Detta trots att jag själv är närmre lesbisk än hetero).
  Jag hade otroligt mycket komplex och ja, jag hade opererat mig om jag haft ekonomiska möjligheter som ung och inte haft en man som honom vars bekräftelse hela tiden utgjorde ett motvikt.

  Idag är jag ”botad” från min hysteri. Tycker jag att jag ”ser bra” ut? Nej, jag är fullt medveten om att jag inte gör det. Men ”se bra ut” är totalt oviktigt för mig idag.(Vilket inte innebär att jag inte ”fixar och donar” med mitt yttre, det gör jag precis så mycket som det roar mig)
  Pojkflickan är orsaken till att jag idag är ”botad” för att det gör att jag umgås mycket med män, och jag vill citera Dolf (#95)
  ”Men ett vackert leende och glittrande ögon kan till och med göra en flicka som rent fysiskt är att betrakta som ful attraktiv. ”
  Att inse det dolf skriver och inte längre tro att ”attraktiv” betyder se ut som en barbie, var min medicin.

  Det lustiga är att jag som ung och brydde mig om att ”vara vacker” oftast inte blev sedd av män. Jag hade inte alls ”mycket diamanter på bordet”. Idag som 40-åring råkar jag ut för att bli ”raggad på” i Lund en tisdag mitt på dagen. ”Diamanterna på bordet” har absolut mångdubblats med åren, vilket av biologiska orsaker borde vara det omvända. Jag tror att just att jag ”är botad” från hysterin gör att jag slappnar av och det leder till att jag får någon ”glimt” som gör mig mer synlig.

  Jag har sett några rapporter om vad hos män som attraherar en kvinna. Tex. ansikte kopplat till var i menscyklen. Dom har aldrig känts ”fel”, men det du påstår, att ingen kvinna opererar sig för att ”få män”, det känns lika fel för mig som det skulle göra för dig om jag skulle påstå att ”manlighet inte har med testosteron att göra, det är bara social konstruktion”.
  Och jag kan hitta bibliotek av forskning att styrka det påståendet med;D

  Därför står jag stenhårt fast.
  Det påståendet är fel, säger forskning annat vill jag läsa den och se hur den är gjord och om slutsatsen håller en granskning om jag ska flytta mig en enda millimeter. ;D

 101. Nils Jungenäs skriver:

  Den här feministiska nymoralismen är löjlig!
  Varför är hudkrämer mot rynkor ok men inte botox?
  Varför är BH-inlägg ok men inte siliconinplantat?
  Osv…

 102. lillaO skriver:

  Inte varit inne på ett litet tag men långt upp bland kommentarerna frågade du mig Aktivarium vad jag tyckte att glamourmodeller borde kallas och jag håller lite med om din beskrivning, påklädda porrskådisar. Glmaourmodell för mig låter lyxigt och får mig att tänka på modeller som visar upp lyxiga klädmärken eller smycken, inte bimbos med silikon som visar tuttarna i herrtidningar och sedan går omkring och visar upp sig på klubbar och krogar för att ja…vad är meningen..?
  Glamourmodell – det har inget med glamour att göra, tvärtom, sunkigt.

  Sen kan väl jag också tycka att tjejer/kvinnor får göra vad de vill och ingen ska egentligen sitta och betygsätta eller ha en massa åsikter om deras kroppar, de finns alltid de som gillar och ogillar silikon men ingen ska egentligen bry sig om andra människors fria val men självklart har man ju ändå en åsikt om det..
  Sen @ Leifer:
  ”Som tillägg så kan man tro att kvinnor sminkar sig, fixar större bröst etc enbart för män. Så är definitivt inte fallet. Det påverkar även behandlingen positivt många gånger från andra kvinnor, och det kan faktiskt vara än viktigare!”
  Kvinnor är ganska elaka mot andra kvinnor vilket gör att kvinnor med silikonbröst, sönderblonderat hår och mycket smink INTE möter positiv behandling från andra kvinnor det kan jag lova, de flesta kvinnor ser ner på ”bimbos” (av avundsjuka eller annat..?) så för att få respekt och positivt bemötande av andra kvinnor bör man inte operera silikon kan jag lova dig. Vackra kvinnor över lag bemöts inte positivt av andra kvinnor eller så pratar många om dem bakom deras rygg. Det finns en scen i ”Coupling”där en jättevacker kvinna är i baren och kvinnorna i ”gänget” i serien sitter och är avundsjuka till tusen och bara letar fel hos denna perfekta kvinna, tillslut ser de att hon glömt att ta bort prislappen under skon och brister genast ut i skratt och hånar henne bakom hennes rygg, allt för att hitta något fel på grund av avundsjuka. Jag känner igen detta framförallt från när man var yngre, nu uppskattar jag snygga kvinnor och letar inte fel på dem men däremot kan jag faktiskt erkänna att jag har extremt mycket fördommar om silikonbrudar särskilt om de i övrigt också uppfyller kraven: bimbo.

 103. NinniTokan skriver:

  Lilla O:
  Vackra kvinnor över lag bemöts inte positivt av andra kvinnor eller så pratar många om dem bakom deras rygg.
  *nickar* Så otroligt tröttsamt och tragiskt är det där, tycker jag.

  så för att få respekt och positivt bemötande av andra kvinnor bör man inte operera silikon kan jag lova dig.
  Det beror lite på vad man gör, upplever du inte det så?
  Det måste vara ”lagom”(oavsett om det är operationer, smink, kläder) så man inte sticker ut för mycket och blir för vacker. Då är man ett hot. Men lite lagom justering kan väcka respket upplever jag.
  Sillisar faller oftast utanför vad som är accepterat.

  Det är så tråkigt att kvinnor ska vara så här mot varandra. Den här konkurrans-mentalitets-beteendet där man verkligen går till attack mot den som sticker ut. Jag skulle önskas vi kunde glädjas med varandra och acceptera varandra oavsett om andra kvinnor gör val som är fel för oss själva.

  Jag har en bekant som justerade magen. När hon berättade för mig så sa jag: ”Är du nöjd med resultatet då?”
  Hon: ”Ja, mycket. Jag känner mig så fräsch”
  Jag: ”Grattis! Blir så glad för din skull.”

  Hon blev helt ställd och sa att ingen hade bemött henne så. Hon var beredd att få försvara sitt val.

 104. FumikoFem skriver:

  Nils Jungenäs:
  ”Den här feministiska nymoralismen är löjlig!
  Varför är hudkrämer mot rynkor ok men inte botox?
  Varför är BH-inlägg ok men inte siliconinplantat?
  Osv… ”
   
  Va? Är det där bara ett uttryck för att du vill lägga skulden på feminister för allt möjligt?


 105. Lilla O skriver:

  @ NinniTokan
  Visst är det tröttsamt? Jag kan inte kommentera så mycket kring ”lagom” operation och att det kan väcka respekt för jag har ärligt talat inte mött någon kvinna som har opererat brösten ”lagom” osv men kanske att det är så som du säger..

  @FumikoFem
  Hahaha klockrent svar! Men det är endast feminister som är emot botox och silikon, det vet du väl? Det ser du väl här bland kommentarerna om inte annat…    

 106. Nils Jungenäs skriver:

  FumikoFem

  Jag frågade…

  Kan du inte svara istället för att gå till motangrepp?

  Varför är det allmännt accepterat att använda antirynkpreparat med tvivelaktigt vetenskapligt belagd effekt utanpå huden och samtidigt lite tabubelagt att använda tex botox under huden?
  Varför fördöms och förlöjligas de kvinnor som får botoxbehandling och anses ha dålig självkännsla osv?

  Varför raljerar du i otrevlig ton över min fråga?

 107. leifer skriver:

  En funderar jag har är detta kring status och ”ragnordning” och om man nu för en gång skulle får problematisera kvinnors beteende. Vilket även skulle kunna förklara många kvinnors behov att försöka öka sin egen status med t.ex. silikontuttar.

  Jag upplever att kvinnor kan vara oerhört noga med det och gärna stämplar folk i sin omgivning med ett sånt inttryck, dvs stämpla både män och kvinnor.
  Ex en snäll kille får tydligt markerad av en kvinna om sin sexuella och attraktiva status så att säga exempelvis. En snygg kvinna kan då vara extremt tydligt med en man, om att han inte ska ”tro att han är nåt”, riktigt nedvärderande kan det alltså vara. Samtidigt kan samma kvinna vara överdrivet positiv till en man hon bedömmer som av högre status.
  Vad tycker ni andra om det? Särskilt kvinnor som skriver här.
  Jag tycker det är ett beteende som inte bara kan ifrågasättas utan nåt man önskade kunde tonas ner.
  Jag har visserligen varit inne på att samhället borde uppgradera vanliga jämställda män status i samhället, bättre behandling från kvinnor skulle ju då automatiskt följa förvisso. Även ur jämställdhetsdebatt verkar det som mäns status minskar när han tar upp mansfrågor och ”gnäller”. Många kvinnor vill då gärna markera det och jag kan tänka mig att både Pelle Billing och Pär Ström fått såna gliringar rätt ofta.

 108. leifer skriver:

  lillaO

  ”Kvinnor är ganska elaka mot andra kvinnor vilket gör att kvinnor med silikonbröst, sönderblonderat hår och mycket smink INTE möter positiv behandling från andra kvinnor det kan jag lova”

  Kan säkert vara så med det beror ju då på om andra kvinnor vet om att det är silikonbröst eller hur?
  Dessutom går det ju emot det allmäna att även kvinnor behandlar en attraktiv kvinna bättre än en ful. Dvs det lönar sig för kvinnor att fixa till sig, för att på så få ett bättre bemötande av andra kvinnor.
  Sen är du inne på när man utan finess fixar till sig ex överdrivna läppar, men det är en annan sak! Gör det istället diskret och med finess så blir det nåt helt annat. Betänk också att det flesta kvinnor idag väl färgar håret.

 109. Lilla O skriver:

  @ Leifer

  Men alltså, det är inte jättesvårt att se om det är silikonbröst tro det eller ej, speciellt inte om du själv är kvinna!? De rör sig t ex inte på samma sätt när en tjej går eller rör sig, de sitter väldigt nära ihop osv osv, men det är kalrt jag menar när man ser att en brud har opererat sig, de fattar du väl också? Sen skrev jag om bimbos (sönderblonderat hår, sminkade som….) och då kan jag lova dig att det syns extremt tydligt att det är sillisar och inte äkta vara.

  Det går emot det allmänna? okej, men jag är ju kvinna, känner kvinnor, ser kvinnor – jag vet att majoriteten har någon gång i sitt liv suttit och dömt vackra kvinnor det kan jag lova. Sen som jag skrev växer man ju upp och ut ur det där – jag har inte längre ett behov som jag hade när jag var 18 att vara snyggast i rummet och tala illa om vackra kvinnor och visst ligger det nog någonting i att vackra människor bemöts många gånger på ett annat sätt än fula, det ligger ju dock inte i brösten….
  Sen är inte huvudanledningen att kvinnor(jag) fixar oss för att få bra bemötande från andra kvinnor, det kan ni tro bäst ni vill men det är inte sant. Dessutom upplever jag att framförallt äldre kvinnor (jag är 23) inte behandlar mig så snällt och jag är skitsnygg ;-P    

 110. Andreas Ahrlund skriver:

  Vad hände med min kommentar eg?
   
  Allt jag sa var ”varför kan de inte få göra operation om de vill?” Och det censurerade du.
   
  Illa.

 111. IdagÄrEnAnnanDag skriver:

  @Andreas Ahrlund
  Prova att skriva det istället för att säga det så kanske det går bättre…..

 112. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:
  ”Inget av det det du visar är något som jag inte skulle nicka till. Det står alltså inte alls i konflikt med det jag hävdar är en viktig faktor vad gäller utseendehysterin.”

  Alltså det är inte konflikten med dina texter jag påpekar. Det är kvinnors konflikt med sig själva jag påpekar. Den gör sociologiska förklaringar på varför kvinnor gör saker värdelösa. 

  ”Jag hävdar alltså en delförklaring till kvinnors skönhets-hysteri ligger i “att få killar”, du menar att ingen kvinna opereras för detsamma.”

  Som jag redan förklarat. De flesta tjejer vill inte ha en massa killar. Statistiken på detta område visar ju hur de flesta män är bortvalda från början. ju rikare kvinna ju färre män fanns ens med i matchen. Det är givetvis tvärtom på den kommersiella marknaden, ju fler manliga beundrare ju mer pengar.

  ”Jag menar att det beror på att du inte, av helt naturliga skäl, har kvinnoperspektivet.”

  Kvinnoperspektivet står i total konflikt med kvinnors eget beteende. Det finns inte en massa kvinnor i verkligheten som väljer på det sättet. Det finns ingen kvinnokultur som ens värderar sådana val högt.
   
  ”Tänk dig att du ska välja en diamant ur en mängd diamanter på bordet. Ju fler diamanter du har att välja bland, ju större chans att du kan plocka just “den rätta” diamanten. För annars finns kanske inte “den rätta” på bordet.”

  Jag förstår den sociologiska teorin, problemet är att ingen statistik jag sett någonsin stödjer att riktiga kvinnor i verkligheten beter sig så.

  Därför är punkt 2 viktigt för kvinnor.”

  Den skulle vara det om statistiken stämde. Men låt mig nu berätta lite om det manliga perspektivet. Inom pua (professionell raggningscoaching) kallas kvinnor som försörjer sig på utseende (bartender, servitris, etc) för ”Hired guns”  Coacherna säger åt studenter att börja med att träna raggning på hired gun-tjejer 

  Varför? Jo för att slippa initial selektion (känslan att nåt är fel med killen och hon vill bara han skall gå) Ju sämre du är på nåt ju större är behovet av framgång för att våga fortsätta. De killar som är sämst på att ragga behöver träna men risken är överhängande att de blir utskällda eller liknade av första tjej de ”tränar” på
   
  ”Till mig själv nu. I detta känner jag mig väldigt väl hemma bland kvinnor  och när detta är samtalsämne så känner jag mig inte alls som “alien”, vilket jag annars ofta gör i kvinnliga grupper.”

  ”Det är ok, om jag inte redan påpekat det älskar jag dina bloggtexter. 
   Jag träffade “herr rätt” när jag var blott 14 år, jag är fortfarande gift med honom (och faktiskt även “förälskad”).”

  Ok
   
  ”Likväl var punkt 2 viktig för mig långt efter jag hade “plockat rätt diamant”. Det räckte inte atthan tyckte jag var vacker, han hade ju tack och lov dålig smak.;) Och det spelade ingen roll att jag inte var ute efter någon annan.”

  Ummm…

  ”Jag ville vara “vacker och sexig”. Och vad som var “vacker och sexig” var vad jag trodde män oftast tycker är “vacker och sexig”. (Detta trots att jag själv är närmre lesbisk än hetero).”

  Då vill jag påpeka vad Ariel Levy skriver i sin bok om Sexighet dvs ”hotness” (hon forskade på tjejer i tonåren)

  Det betyder bara man låtsas vilja ligga (vara sexuell). med mannen. Män är alltså programmerade att bli tända på kvinnor som markerar DE vill ha sex.  I genusvetares fantasivärld tolkas alla dessa saker som brist på MAKT. Dvs det är brist på makt att män inte ens rör sig mot en kvinna förrän HON signalerar hon vill det. Det är brist på makt att män rör sig mot kvinnor som signalerar att de vill männen skall röra sig mot de kvinnorna.

  Sexig är alltså i sig ingenting annat än signalerna och responsen en kvinna får av att säga hon vill ligga. Man kan inte vara sexig i sig. Man kan bara ha män som vill ligga genom att markera (chockerande nog) man själv vill det. 

  Genusvetare anser galenskap är normal tolkning medan normal tolkning är fördomar.

  ”Jag hade otroligt mycket komplex och ja, jag hade opererat mig om jag haft ekonomiska möjligheter som ung och inte haft en man som honom vars bekräftelse hela tiden utgjorde ett motvikt.”

  Men en motvikt till vad? Jag har pratat med många kvinnor om detta och vem än jag pratar med landar det efter några motfrågor på den kommersiella marknaden. Dvs mer eller mindre ”om tjejer på veckorevyn säger så måste jag tro på det? Varför? Jag har träffat tjejer som jobbade på veckorevyn och vad med dem är det som skall få mig att lyssna på dem? Vad är det som är så imponerade med dessa 20-30 nåt tjejer som säljer annonser?

  Idag är jag “botad” från min hysteri. Tycker jag att jag “ser bra” ut? Nej, jag är fullt medveten om att jag inte gör det. Men “se bra ut” är totalt oviktigt för mig idag.(Vilket inte innebär att jag inte “fixar och donar” med mitt yttre, det gör jag precis så mycket som det roar mig)”

  Vissa killar tycker nog du ser väldigt bra ut, andra gör det inte – det beror på vad de själva är vana med –  Om du inte jobbar med att sälja annonser varför skulle din förmåga att göra det vara mått på hur bra du ser ut?
  ”Pojkflickan är orsaken till att jag idag är “botad” för att det gör att jag umgås mycket med män, och jag vill citera Dolf (#95) Att inse det dolf skriver och inte längre tro att “attraktiv” betyder se ut som en barbie, var min medicin.”

  Det där är lika felaktigt det. Vad Dolf skriver är inte mer sant än vad Veckorevyn skriver. Attraktiv ser ut som en Barbie OM man skall attrahera annonsörer så om världen bedöms där så har dolf helt fel.

  Men INTERNET har ändrat saker. När man når så många människor har man nämligen mer råd med smala genrer och vad som är vackert i ett litet magasin för tatuerare är inte samma sak vad som är vackert i Veckorevyn.

  Det är i sin tur PORRBRANSCHEN vi har att tacka för utvecklingen. Kvinnors enformiga bild av ”vacker/hot” dominerar massmedia men Porrbranschens stöd av internet var den initiala pushen bort från tidningar och TV. 
  ”Det lustiga är att jag som ung och brydde mig om att “vara vacker” oftast inte blev sedd av män. Jag hade inte alls “mycket diamanter på bordet”. Idag som 40-åring råkar jag ut för att bli “raggad på” i Lund en tisdag mitt på dagen.”

  När du var ung var velourmannen trend i skolorna. Det är sålunda inte bara du som inte blev sedd av män. Det är även män som i mycket mindre grad raggade på kvinnor (och trodde kvinnor skulle ragga dem). För kvinnor som inte själva ville ta initiativ och uppvakta så fanns många färre diamanter att välja mellan på den tiden.

  “Diamanterna på bordet” har absolut mångdubblats med åren, vilket av biologiska orsaker borde vara det omvända. Jag tror att just att jag “är botad” från hysterin gör att jag slappnar av och det leder till att jag får någon “glimt” som gör mig mer synlig.”

  Det är många fler män som raggar idag. En motreaktion mot velourmannen.
  ”Jag har sett några rapporter om vad hos män som attraherar en kvinna.”

  Sådana rapporter är värdelösa. Om vi ser på porrbranschen istället så kan man konstatera att rätt fråga till kvinnan är ”vilken man vill du ha”? Dvs ju mer utbudet diversifierats ju mer tackar män själva nej till breda utbud.

  Eller kort sagt, män brukade ta vad än de får.
  Sedan kom internet. 

  Nu lever hela den kommersiella ”mainstream” till 90% av vad kvinnor köper medan porrbranchen (enda stället där män dominerar kommersiellt) är på väg att diversifierats i tusentals små nicher. Även om en tjej är överviktig eller har liten byst så kan hon sålunda bli betald porrstjärna på internet.

  Faktum är att internet nu gör vad feminismen misslyckades med – den gör slut på den kommersiella porrbranschen. De män som fått smak på nåt annorlunda de gillade bättre vill ha mer :)

  Dvs efterfrågan efter ”superstjärnor” minskar stadigt hos män. Det är i stort sett bara kvinnor som skapar nya yngre superstjärnor genom att lyssna på Lady Ga-Ga och Justin Bieber. Anledningen kvinnor får makten är att motsvarande mängd män på internet tillsammans lyssnar på 25 olika mindre band där inget är lika stort som superstjärnorna.

  Superstjärnornas tid är på väg att ta slut.

  ”Tex. ansikte kopplat till var i menscyklen. Dom har aldrig känts “fel”, men det du påstår, att ingen kvinna opererar sig för att “få män”, det känns lika fel för mig som det skulle göra för dig om jag skulle påstå att “manlighet inte har med testosteron att göra, det är bara social konstruktion”

  Det där är en jämförelse som bygger på iden att könen beter sig likadant. När man tar hänsyn till kvinnors initiala selektion funkar den inte för då inser man att män i mycket högre grad tar vad än de får. Att de idag på internet har råd att välja bort saker är en nyhet ingen tänkte på.

  ”Och jag kan hitta bibliotek av forskning att styrka det påståendet med;D”

  Ja, men forskarna har inte fattat att superhitsens tid är på väg att ta slut. Du får gå till internetforskare för att lära dig vad jag berättat. De flesta vet det inte ännu.

  ”Det påståendet är fel, säger forskning annat vill jag läsa den och se hur den är gjord och om slutsatsen håller en granskning om jag ska flytta mig en enda millimeter. ;D”

  Vad forskningen kommer att svara kvinnor om de frågar vad män gillar är att ingen kvinna gillas av alla män och ju mer män kan välja specifikt vad de gillar ju färre är intresserade av den mittfåra som styrt kvinnors ideer om skönhet. 

  Pengarna blir mindre, det säljs lika mycket MEN… många färre kunder köper en och samma sak. Många fler kunder köper nåt annat. Om du är intresserad av fenomenet sök på ”The long tail”

  Branschen bävar för att kvinnor börjar bete sig likadant. Modebloggarna fick kvinnorna till internet så nu är det bara en tidsfråga….

 113. leifer skriver:

  LillaO
  Vad gör dig till expert på silikonimplantat?
  Dom utvecklas hela tiden, liksom metoder. Man kan välja mindre implantat som inte utmärker sig lika mycket.
  Kanske har kvinnor ett mer tränat öga men har svårt att tänka mig att män givet kan avgöra om det är ”äkta” eller ”falska” bröst som döljer sig bakom en tröja.
  Sen är det klart om en smal kvinna stoppar in megasize i små bröst och har kraftig urringning, så blir det en annan historia.

 114. leifer skriver:

  LillaO
  ”Sen är inte huvudanledningen att kvinnor(jag) fixar oss för att få bra bemötande från andra kvinnor, det kan ni tro bäst ni vill men det är inte sant”
  Talar du för dig själv eller kvinnor allmänt?
  Och visst finns säkert ett omvänt problem, ungfär som en man som klär sig i kostym vid fel tillfälle, men det kan ju faktiskt handla om att snygga till sig lagom. Beroende på situation.

 115. NinniTokan skriver:

  LillaO
  Jag kan inte kommentera så mycket kring “lagom” operation och att det kan väcka respekt för jag har ärligt talat inte mött någon kvinna som har opererat brösten “lagom” osv men kanske att det är så som du säger..
  Med lagom menade jag helt allmänt angående utseende inte specifikt bröstförstoring. Man blir som kvinna bedömd av andra kvinnor efter hur man ser ut (eller gör). Och för att få respekt så ska man vara ”lagom”, sticker man ut oavsett håll(som tex. bimbo som du tog upp) så får man skit för det. Oftast får man det subtilt så det är svårt att försvara sig mot.

  Vad gäller just bröstförstoring, så håller jag med dig. Det är inte accepterat. Det ser vi även här i denna tråden där man pratar om cancer eller transpersoner. För att det ska accepteras så ska man ha ”skälig ursäkt”. Skulle man ha ”hängbröst till knäna” och åtgärda det är jag säker på att man slipper social bestraffning för då är ”ursäkten” okej.
  För mig så struntar jag blankt i varför andra kvinnor gör sina val, så länge valen gör den individen lycklig i sitt liv så är jag glad för dennes skull även om jag inte alls förstår valet.

  Jag gillar inte just det att vi kvinnor ska behöva ha en ”skälig ursäkt” för våra val om vi avviker från vad som är accepterat som kvinna. Och kravet på ”skälig ursäkt” kommer från andra kvinnor, inte män. För mig handlar det framförallt om att könet på mina vänner är fel, för den som inte vill ha barn så är det det som man ska ha en ”skälig ursäkt” för, för den som har för många barn så är det man får skit för, för hemmafrun så föreläser man om ”kvinnofälla” och ”dålig förebild”, för den som lägger pengar på sitt yttre så är det det som ska försvaras eller mobbas för.
  Jag upplever precis som du att äldre kvinnor ofta inte behandlar unga kvinnor bra.

  Det är sånt här som jag menar man behöver ta tag i för jämställdhetsarbetets skull. För det här är verkliga hinder för kvinnor, inte ”könsmaktordningen”.

  Leifer:
  Jag ser att du och jag upplever detta lika. Allt(oavsett vad det gäller) ska vara ”lagom mycket” av det som är ”det rätta”, det är kvinnans ok och det är kvinnor själv som är ”moralens väktare”.
  O ja, jag håller även med om att detta görs mot männen också på det sätt du beskriver även om den behandlingen oftast inte är lika hård som mellan kvinnor.

 116. Lilla O skriver:

  @ Leifer

  Jag har aldrig påstått att jag är expert jag bara skrev att jag tycker det oftast är lätt att se om det är silikon eller inte. Men det var väl inte det intressanta i diskussionen? 

 117. Lilla O skriver:

  @ Leifer
  ”Och visst finns säkert ett omvänt problem, ungfär som en man som klär sig i kostym vid fel tillfälle, men det kan ju faktiskt handla om att snygga till sig lagom. Beroende på situation. ”

  Givetvis kan jag inte tala för alla kvinnor men jag kan tala utifrån mig själv och de kvinnor jag känner då vi diskuterat saken.
  Jag tror att de flesta kvinnor sminakr sig, gör sig fina etc för att attrahera män, känna sig snygga och få uppmärksamhet inte för att få ett bra bemötande från kvinnor – du kan väl ändå inte tro att det är huvudsyftet på allvar?   
  Sen kanske jag är dum men vad menar du med kostymen och snygga till sig lagom,hängde inte med där…? 

 118. FumikoFem skriver:

  Nils Jungenäs:

  Det är inte feminister som i kommentarerna här är emot skönhetsingrepp såsom botox och silikoninlägg.

  Jag är feminist och funderar på att förstora brösten.

  Innan du anklagar mig för att raljera så sluta raljera över feminister.

 119. Lilla O skriver:

  @NinniTokan

  Håller absolut med dig om att man får skit om man inte är ”lagom” (nu förstår jag vad Leifer pratade om) tjejer har så oerhörd tråkig attityd till varandra (vissa) vart kommer det ifrån?
  Jag skulle vilja jämföra folks åsikter om silikonbröst och kukförstoring, om männen som förstorar kuken måste ha ett ”bra skäl” där också eller om det känns självklart? Jag bryr mig inte om vad någon gör med sina tuttar eller kuk men kunde vara en intressant diskussion?

 120. Lilla O skriver:

  Håller för övrigt med FukioFem’s senaste kommentar…

 121. NinniTokan skriver:

  Aktivarium:
  Nu är vi nog snart ense ändå:P

  Vad forskningen kommer att svara kvinnor om de frågar vad män gillar är att ingen kvinna gillas av alla män och ju mer män kan välja specifikt vad de gillar ju färre är intresserade av den mittfåra som styrt kvinnors ideer om skönhet.
  Absolut!

  1. Om forskning hade frågat kvinnor vilken kvinna som män tycker är attraktiv så kommer man få ett väldigt snävt ideal som svar.
  2.  Om forskningen frågar män vilken kvinna som  är attraktiv så kommer man knappt kunna sammanställa ett svar… eller jo ”olika”. Och det svaret hittar man just där du hänvisar.

  Men kvinnors agerande utgår från punkt 1.
  Det är just det jag menar. Om man kunde få ut punkt 2 så den når kvinnor hade skönhetshysterin minskat(inte försvunnit då det inte är enda faktorn).

 122. NinniTokan skriver:

  @ Femikofem:

  Jag är feminist och funderar på att förstora brösten.

  Lyssna på ditt hjärta, där finns det rätta svaret för just dig!
  Det finns risker, ja. Men att ”må bra” är också medicinskt hälsosamt.
  Bara du kan avgöra vad det betyder för dig.
  Lycka till, vad än du beslutar dig för!

  @ Lilla O:
  ”vart kommer det ifrån?”

  Jag tror faktiskt det grundar sig i biologisk programmering och handlar om ”artens överlevnad”. Jag har en liten hypotetisk tankemodell för just det beteendet., men den är för komplex för att ta i en kommentar så här..
  men saken är att bara för att något är biologiskt innebär det inte att man inte kan jobba för att göra saker bättre, vilket folk ibland tror.

  Just medvetenhet om fenomenet, det här som feminister kallar ”problematisera”, att få ord på det och att vi kan prata om det anser jag skulle kunna förändra jättemycket.
   

 123. Lilla O skriver:

  Det kan mycket väl vara som du säger – biologiskt men samtidigt är jag inte helt säker på det, tror mycket handlar om påverkan och vad vi får för ideal och syn under vår uppväxt. Sen är det väl fler än feminister (som du lägger i en klump, jag är också feminist men tänker kanske inte som alla andra feminister) som använder ordet problematisera?

 124. leifer skriver:

  LillaO
  ”Jag tror att de flesta kvinnor sminakr sig, gör sig fina etc för att attrahera män, känna sig snygga och få uppmärksamhet inte för att få ett bra bemötande från kvinnor – du kan väl ändå inte tro att det är huvudsyftet på allvar? ”
  Jo absolut!
  PÅ samma sätt som en man bygger muskler för att få bra bemötande av män.

 125. Lilla O skriver:

  Otroligt. Jag förstår inte alls din tankegång och att du på allvar menar att det är därför brudar opererar in silikon, de får ju ingen respekt av det. Du får nog tala för dig själv och män så talar jag för mig själv och mina vänninor och vi känner inte igen oss i det du skriver.!!!!!

 126. leifer skriver:

  LillaO
  ”Jag har aldrig påstått att jag är expert jag bara skrev att jag tycker det oftast är lätt att se om det är silikon eller inte. Men det var väl inte det intressanta i diskussionen?  ”
  Jag tycker det är rätt centralt i frågan, huruvida brösten uppfattas som äkta eller inte. Om du läser kommentarerna här så har de flesta en klar uppfattning i frågan.
  Sen lek ex med tanken att kvinnor kunde förstora brösten på ett naturligt sätt, hur många skulle göra det då och hur mycket.

 127. Lilla O skriver:

  Om kvinnor skulle kunna göra det så det ser naturligt ut (det finns nämligen inga silikontuttar som ser naturliga ut) så skulle extremt många göra det om de dessutom inte fanns några risker, helt klart. Tror extremt många män skulle ändra på kuken också om det var enkelt och riskfritt.

 128. leifer skriver:

  LillaO
  Som jag sa, det beror hur man opererar. Du talar om Blodinen med jättelökar där det syns på 100 meters avstånd att hon har silikon. Det gjorde inte jag utan resonerade kring mer diskret operation med moderna bra implantat.
  Har du t.ex. sett extrem makerover på TV?
  Det var kvinnor i USA som fixade till sig. Dom gick igenom hela programmet fixa tänder etc. Ordan C-kupa för brösten var standard.
  Du hävdar att du ser direkt om en okänd kvinna har silikon eller inte, när hon har kläderna på. Jag betvivlar det.

 129. leifer skriver:

  LillaO
  Du hävdar att silkonbröst inte kan se naturliga ut. Vad baserar du på det och talar du då om naket eller inte.
  Jag diskuterade ur perspektivet kläderna på först och främst.

 130. leifer skriver:

  LillaO
  ”Tror extremt många män skulle ändra på kuken också om det var enkelt och riskfritt.”
  Ja och många kvinnor skulle operera om f-ittan också. Många gör det redan idag, ex är det vanligt att man minskar storleken på yttre blygdläpparna.

 131. leifer skriver:

  Till Pelle
  Vekar som censurfiltret stoppar ordet ”f-itta” med inte ”k-uk”.
  Mitt förra inlägg blev stoppat pga att jag pratade om det kvinnliga könsorganet. Tydligen är det mer känsligt.

 132. Lilla O skriver:

  Naket ser man ALLTID om det är opererat, även om det är gjort bra för du ser ärr, brösten står rakt ut, de rör sig inte och om du lägger dig ner så står de fortfarande rakt ut, med kläder på lurigare absolut men som sagt kan man titta på hur brösten ”rör sig” eller snarare inte rör sig.

 133. Lilla O skriver:

  och har man urringat så brukar man ofta se det på klyftan. Jag tycker det för det mesta är relativt lätt att se, det tycker inte du nu vet vi, den här diskussionen tråkar ut mig.

 134. Lilla O skriver:

  Vart försvann din kommentar?

  ””Tror extremt många män skulle ändra på kuken också om det var enkelt och riskfritt.”
  Ja och många kvinnor skulle operera om f-ittan också. Många gör det redan idag, ex är det vanligt att man minskar storleken på yttre blygdläpparna.”
   
   Jag tror absolut fler kvinnor skulle operera brösten är f’ttan helt klart. Dessutom är det de INRE blygdläpparna inte dem yttre man förminskar…

 135. leifer skriver:

  LillaO
  ”och har man urringat så brukar man ofta se det på klyftan. Jag tycker det för det mesta är relativt lätt att se, det tycker inte du nu vet vi, den här diskussionen tråkar ut mig.”

  Håller med om att det blev uttråkigt. Men vad du eller jag tycker är ganska ointressant. Det som är intressant är hur omgivningen uppfattar kvinnor som opererat brösten och om dom vet om det. Jag vidhåller att det ger överlag positiva reaktioner och som bevis framhåller jag att kvinnor opererar sig och fortsätter operera sig. Jag tror inte kvinnor är dumma och jag tror inte dom är några offer överlag i detta. Jag tror inte heller omgivningen normalt vet om huruvida en viss kvinna är opererad eller inte.
  Moderna metoder ger inga synliga ärr f.ö. Även implantaten har blivit bättre och känns mer äkta idag.
   

 136. leifer skriver:

  LillaO
  ” Jag tror absolut fler kvinnor skulle operera brösten är f’ttan helt klart. Dessutom är det de INRE blygdläpparna inte dem yttre man förminskar… ”

  Bra rättning där. Jo kan nog stämma att fokus är på brösten för kvinnor.

 137. NinniTokan skriver:

  Lilla O
  I inlägg #23 skrev jag så här: Jag tror att det framförallt ligger i att kvinnor som grupp inte förstår män som grupp. (vilket går på båda håll)

  Du skrev: “Jag tror att de flesta kvinnor sminakr sig, gör sig fina etc för att attrahera män, känna sig snygga och få uppmärksamhet inte för att få ett bra bemötande från kvinnor – du kan väl ändå inte tro att det är huvudsyftet på allvar? ”

  Och får svaret ”jo, absolut!”

  Det är precis det jag menar med att kvinnor och män inte förstår varandra. Jag har precis samma syn på det som dig i det du skriver. Både av egen och andra kvinnors erfarenhet av hur det är att vara kvinna. Det är så kvinnor ofta fungerar.

  Och det är därför det är så viktigt att vi(som samhälle) försöker reda ut missförstånden som sker för att män och kvinnor inte förstår varandra.

 138. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:

  ”Nu är vi nog snart ense ändå:P”

  Vi är på god väg. När man är oense så har man debatt. När man är ense så har man forfarande grund för en diskussion.
  ”1. Om forskning hade frågat kvinnor vilken kvinna som män tycker är attraktiv så kommer man få ett väldigt snävt ideal som svar.”

  Så här ser jag på det.

  Om forskare frågar kvinnor vilken kvinna som män tycker är attraktiv så är det enda svaret de kan få att kvinnorna inte har en aning om det. Jag har aldrig träffat en kvinna intresserad av ämnet någonsin! Om kvinnorna inte vill ha alla män (vilket som sagt studier visar) så hur skall de veta vilka kvinnor män de INTE vill ha tycker är attraktiva? De har aldrig ens varit intresserade av ämnet.

  ”2.  Om forskningen frågar män vilken kvinna som  är attraktiv så kommer man knappt kunna sammanställa ett svar… eller jo “olika”. Och det svaret hittar man just där du hänvisar.”

  Om forskningen frågar män vilken kvinna som är attraktiv så finns samma problem som hos kvinnorna. De flesta män vet inte vilken kvinna som är attraktiv för alla andra män. Det är som att ringa till en bilmekaniker och be honom förklara kärnfysik. Dvs svara på frågor som berör ett ämne där den tillfrågade har inget att tillföra förutom egna fördomar – Tro skall man göra i kyrkan hur blev sociologiska perspektiv vår nya religion?

  Problemet med  ”forskare” som ställer dumma frågor är att folk som inte vet svaret ogärna säger ”ingen aning” och ser dumma/okunniga ut. Istället får du en salig röra av fördomar, gissningar, ”läste i tidningen” och liknande skräpdata. Varken män eller kvinnor vet svaret och det borde vara forskarnas uppgift att ta reda på svaret åt dem. Inte springa runt och be dem laborera vad de TROR svaret är så forskarna de facto slipper att utföra nån forskning.
  Varför är man forskare om man inte vill forska?

  Min poäng är 3. Vill du veta vad män gillar fråga varken män eller kvinnor. Observera istället vad som säljs till män kommersiellt. 

  ”Men kvinnors agerande utgår från punkt 1.”

  Kvinnors agerande utgår från att de inte VET svaret. Som sagt, tro skall man göra i kyrkan. Om man inte ens är intresserad av ämnet så är det bästa för alla att man svarar ”jag vet inte” och sedan håller sig till att svara på frågor där man har nån som helst information/intresse.

  A: Hej där, vad tror du folk tycker är det bästa programmeringsspråket för hemsidor i basic?

  Jag: Ingen aning.

  A: Ok men om du får välja mellan C+ och C++ vilket tror du flest människor föredrar?

  Jag: Det spelar ingen roll vilka alternativ jag får för jag vet inte. Jag har ingen aning, det finns ingen orsak att fråga vad jag tror för jag kan slå en tärning och ge svar därefter.

   ”Det är just det jag menar. Om man kunde få ut punkt 2 så den når kvinnor hade skönhetshysterin minskat(inte försvunnit då det inte är enda faktorn).”

  Då föreslår jag att man går till nden oerhört talande WIKI-sajten TV-TROPES (för dem som inte vet handlar Tv-tropes om klyschor och liknande i filmer, TV etc…)

  Läs texterna om ”Hollywood pudgy” och ”Informed Attractiveness” kom ihåg detta är en wikipedia. Vem som helst kan skriva texter om de är intresserade.
   http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HollywoodPudgy
  http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/InformedAttractiveness

 139. NinniTokan skriver:

  Aktivarum

  Om forskare frågar kvinnor vilken kvinna som män tycker är attraktiv så är det enda svaret de kan få att kvinnorna inte har en aning om det. Jag har aldrig träffat en kvinna intresserad av ämnet någonsin! Om kvinnorna inte vill ha alla män (vilket som sagt studier visar) så hur skall de veta vilka kvinnor män de INTE vill ha tycker är attraktiva? De har aldrig ens varit intresserade av ämnet.

  Jo, intresserade är kvinnor visst, men man tror man redan vet.
  Jag lovar att jag lyssnat supernoga på männen som passerat i mitt liv i frågan. Och just männens fullständigt varierade smak, som var så långt från det jag trodde mig veta om män, var min biljett ut ur skönhetskraven. Jag betvivlar att jag är minsta unik i detta, för just här känner jag en samhörighet med andra kvinnor. (I andra saker är jag ”alien” i kvinnligt sällskap, men inte i detta. Detta är en del av ”flickan i pojkflickan”)

  ”De flesta män vet inte vilken kvinna som är attraktiv för alla andra män.”

  Jag menade att man skulle fråga männen ”Vilken kvinna tycker DU är mest attraktiv?”, ”Vad får en kvinna att vara attraktiv för DIG?” och liknande. Alltså individens inviduella smak. Inte vad andra män tycker
  Men jag håller med dig, det svaret ser man delvis i porrens bredd. Inte helt, man får inte med det där som inte syns på bild.
  Det tog tid innan jag verkligen insåg att det där jag ”visste män tyckte” var fel. Jag trodde männen försökte skona mig genom att inte berätta sanningen inför mig. Det här var det som fick mig att slutligen koppla att  ”veckorevy-bilden” inte säger vad ”män” attraheras av:

  För många, många år sen var en vän helt betagen i en kvinna. Hon var ”sååå vacker”. Och jag kunde inte för mitt liv se vad det va hon hade och det sa jag. Då sa han: ”Men kolla nästa gång hennes ögon. Det liksom rycker där. Jag tycker det är helt fantastiskt vackert.”
  Då hade hon små små tics vid ögonen och DET gjorde honom helsåld.
  ”Som sagt, tro skall man göra i kyrkan.”
  Amen!
  Problemet är att ”kunskapen” vi kvinnor får i ämnet känns verklig och rätt. Man ifrågasätter inte kunskap som man ”bara vet” om man inte snubblar över det. Då lever man efter den ”kunskap” man har :)

 140. leifer skriver:

  NinniTokan
  Men det är ju just feministiska bilden att kvinnor ”gör sig fina” enbart för män,  och då inte alls för andra kvinnor. Den bilden är ju helt felaktig!
  Lika fel som att män bara bygger muskler för att imponera enbart på kvinnor, det är lika fel!
   

 141. NinniTokan skriver:

  Liefer:
  Har jag någongång påstått att feminismen av idag har något rätt;D

  Ja, dom har fel. Dels för att vi gör oss fina av fler orsaker än ”enbart för män”. Jag donar fortfarande, mycket mindre än kvinnor i snitt, men dock. Idag gör jag det för enbart för min egen skull. Då är det inte längre en belastning, utan bara något man mår bra av.

  Men framförallt är bilden av ”män och manlighet” så fruktat skev tillföljd av könskriget och nutidsfeminismen. Det är fördomar (och även tvingande könsroll som försvinner när man är vänner som man och kvinna eftersom ”moralens väktare” främst finns inom könet).
  En av mina bästa vänner ringde mig igår. I en och en halv timme  pratade han ”om känslor” med mig. Det är inget ovanligt att män pratar så med mig. Kan dom sånt, typ? ;D

  Jag blir bara så frustrerad av dessa fördomar (och tvingande könsroller).

 142. NinniTokan skriver:

  Leifer:
  Samma med könsmaktordningen.
  Jag ser en värld där kvinnan ofta bestämmer ”var skåpet ska stå” och mannen får allt bära dit det.
  Kvinnan är underordnad mannen?

 143. leifer skriver:

  NinniTokan
  Jag gillar din approach med att både män och kvinnor är fast i normer, pga könsroller och annat. Om man stryker resonemanget om patriarkatet och inte ser det ena könet som huvudansvarig, så öppnar det upp ordentligt för debatt. Liksom att se att det egna könet är rätt nedtryckande många gånger från individer av sitt eget kön.

  Sen kanske jag retar en del här med att jag problematiserar kvinnor och kvinnors beteende. Det är nog ovant (och tråkigt som nån sa). Men jag tycker det kunde vara intressant som komplement till allt man sagt om män. Och en sak jag upplever som ett stort problem är kvinnors enorma fokus på status och att placera alla andra män och kvinnor i fack.  Givet är alla människor statusorienterade mer eller mindre. Men om man nu ska problematisera ett kön så tycker jag att man ser ett större problem hos kvinnor där. Givet behöver man inte peka ut kvinnor som skurk för det. Men nåt fel är det och det kanske då just är en rest/del av könsrollssamhället. Visst, det kan ju vara biologiskt förstås. På samma sätt om män ju är rätt fokuserad på fertila vackra kvinnor. Stora bröst är ju en sån signal och många kvinnor vill ju signalerar fertilitet högre upp i ålder idag för att få fördelar. Bröstimplantat gör ju t.ex. lite slappa bröst fastare och kan ju då förlänga den skenbart fertila perioden.

  Här kan man ju också se att vi har en ungdomskult idag i Sverige. Både män och kvinnor ska vara fertila och attraktiva för att riktigt räknas. Men stil och utseende blir också ett sätt att uttrycka ens inställning och inre liv. Med ett ungdomligt yttre även högre upp i ålder signalerar man väl t.ex. också att man är inte är senil och gammaldags så att säga. Att man är modern och intelligent t.ex. Att man hänger med. I det ljuset kan man väl förstå många kvinnor som vill ha implantat.

  p.s. varför försvinner mina tomma rader mellan stycken, när jag postat inlägg? När jag väljer redigera och gör det igen, så finns dom dock sen kvar. d.s.

 144. Aktivarum skriver:

  Ninnitokan:

  ”Jo, intresserade är kvinnor visst, men man tror man redan vet.”

  Det är inte alls vad jag menar med intresse för ämnet. Vad du beskriver är kvinnors åtminstone fyrfaldigt bevisade mycket högre intresse för vad som i retoriken kallas sociala samtal men som i dagligt tal går under benämningen skvaller.  Inom skvaller kan man prata om vad som helst för syftet är att skapa och hålla ihop sociala grupper – inte att lära ut något nytt.

  ”Jag lovar att jag lyssnat supernoga på männen som passerat i mitt liv i frågan. Och just männensfullständigt varierade smak, som var så långt från det jag trodde mig veta om män, var min biljett ut ur skönhetskraven. Jag betvivlar att jag är minsta unik i detta, för just här känner jag en samhörighet med andra kvinnor. (I andra saker är jag “alien” i kvinnligt sällskap, men inte i detta. Detta är en del av “flickan i pojkflickan”)”

  Det är såklart mycket bättre än alternativet att fråga tjejer vad killar tycker men ändå inte helt bra. Även när du lyssnar på männen som passerar ditt liv så lyssnar du inte på män. Du lyssnar bara på några fåtaliga utvalda män. Och dessutom ofta män som är dig bekanta där du har orsak att förvänta dig de försöker linda in sanningen i bomull.

  ”Jag menade att man skulle fråga männen “Vilken kvinna tycker DU är mest attraktiv?”, “Vad får en kvinna att vara attraktiv för DIG?” och liknande. Alltså individens inviduella smak. Inte vad andra män tycker”

  Även det är i klassen ”bättre men inte bra” vill du veta vad mannen tycker är mest attraktivt så måste du prata om de flickvänner han haft. Om hans förra flickvän var en porrliberal sjuksköterska spelar det ingen roll om han säger till dig han gillar konservativa lärarstudenter. Även om han själv tror det så blir det inte mer sant för det.

   ”Men jag håller med dig, det svaret ser man delvis i porrens bredd. Inte helt, man får inte med det där som inte syns på bild.”

  Porrens bredd? :) klockrent! Där fick du med riktig humor för breda är just vad många superkända porraktriser skulle framstå som bredvid de flesta kända skådespelerskor och modeller. Så här skriver Tvtropes:

  ”A lot of porno actresses run the gamut of this trope. Pick any porn actress and place it near a usual fashion model, she would look huge by comparison. Actually porn actresses have a rather healthy build, aided by thorough exercise, because, surprisingly, most viewers of porn are men, and, even more surprisingly, the porn actresses are not supposed to be clothed when viewed.”
  ”Det tog tid innan jag verkligen insåg att det där jag “visste män tyckte” var fel. Jag trodde männen försökte skona mig genom att inte berätta sanningen inför mig. Det här var det som fick mig att slutligen koppla att  “veckorevy-bilden” inte säger vad “män” attraheras av:”

  Ja det är just det där att tjejer tar för givet killarna är snälla och ljuger som gör det meningslöst för tjejer att hänvisa till killar de känner. Om killarna talar sanning anklagas de för lögn, om de ljuger och säger sig gilla allt andra gillar så har de dåliga kvinnoideal. 
  ”Då hade hon små små tics vid ögonen och DET gjorde honom helsåld.”

  Eller så var det något helt annat som gjorde honom helsåld medan han bara trodde det var ticsen för att de gjorde den kvinna han gillade mer unik och det var då i efterhand mer rationellt att gilla just den delen än nåt annat.

  ”Problemet är att “kunskapen” vi kvinnor får i ämnet känns verklig och rätt. Man ifrågasätter inte kunskap som man “bara vet” om man inte snubblar över det. Då lever man efter den “kunskap” man har ”

  Tjejer har ingen kunskap de bara ”vet”. Tjejer återproducerar dagligen samma kunskap som ett sätt att hålla ihop de sociala band som behövdes för överlevnad ca anno 10.000 f.kr. Gör man detta dagligen med sina kompisar blir det lite svårt att börja säga nåt annat många år senare.

   Jag har dissats av tjejer som sagt att ”ja vad du säger låter rätt men jag KAN helt enkelt inte börja säga emot alla mina kompisar blablabla….”

   Vad svarar man på det?

 145. Lilla O skriver:

  @Leifer
   ”Jag vidhåller att det ger överlag positiva reaktioner och som bevis framhåller jag att kvinnor opererar sig och fortsätter operera sig. Jag tror inte kvinnor är dumma och jag tror inte dom är några offer överlag i detta. Jag tror inte heller omgivningen normalt vet om huruvida en viss kvinna är opererad eller inte.
  Moderna metoder ger inga synliga ärr f.ö. Även implantaten har blivit bättre och känns mer äkta idag.”

  Positiva reaktioner på silikonbröst kommer främst från män och jag tror de flesta (inte alla) kvinnor är ute efter den positiva reaktionen från män och inte från andra kvinnor. När kvinnor ser eller vet att en annan kvinna har silikonbröst blir hon inte bättre bemött än någon annan, snarare sämre. Det finns fortfarande en tabu kring sillisar och en allmän uppfattning bland kvinnor utan silikonbröst att tjejer som har det är ”dumma i huvudet”, ”osäkra”, ”bimbos” och ”luder”. Enda undantaget är om någon haft bröstcancer då kommer den där ”korrekta anledningen” in.
  Kvinnor gör sig inte enbart fina för män nej men i huvudsak skulle jag vilja påstå (om vi ni pratar om heterokvinnor) i andra hand förhoppningsvis för sin egen skull men i första hand vill man ha uppmärksamhet, uppskattande blickar, kanske till och med få en flört och det söker man av det manliga könet (återigen om man är hetero) inte från andra kvinnor. Jag vet att det är så jag känner det och så mina vänninor känner det (och kanske också NinniTokan?) och vi är ju kvinnor som sminkar oss och vi vet varför vi gör det eller hur? Du säger att den största anledningen är för att få bra bemötande från andra kvinnor, vad i hela friden grundar du det på? Jag köper det helt enkelt inte, framförallt köper jag det inte för att jag vet att kvinnor är ganska elaka av sig och inte uppskattar snygga kvinnor, kvinnor med silikon eller kvinnor som syns mer än de själva, så ÄR det, jag lovar. 

 146. Lilla O skriver:

  Angående Lindsey Lohan, på bilderna ser det väldigt oäkta ut men snarare oäkta som i retuscherat i photoshop i efterhand….när hon rör sig är det svårt att se för det är mkt skuggor och man ser inte så nogrannt men jag tycker det ser ganska äkta ut? Visst är det svårt att säga, men om ryktet går att hon opererat kommer alla fördömma henne oavsett, men okej, jag ger dig att det inte alltid är så lätt att se, lättare om man träffar människan dock. 

 147. leifer skriver:

  Lilla O
  Först kanske ett litet missförstånd. När jag pratar sillisar menar jag främst snygga operationer med rimliga proportioner som stämmer med kroppen. Ofta då den klassiska c-kupan. Sagt det förut men känns som vi pratar förbi varandra och du pratar typ nån dokusåpa tjej med orlimligt stora tuttar och som ständigt framhäver dom.

  Sen tyckte jag detta med ”att göra det för sig själv” var ett intressant argument men det tar ju lite bort fokus varför man gör nånting. Sen kan ju säga då att det är bilogiskt att tjejer vill fixa till sig och att dom då inte ens tänker på varför.

  Att kvinnor skulle klä sig snyggt, sminka sig, fixa brösten etc enbart för män ställer jag inte upp så.  Lika lite som män gör liknande mostvarande  enbart för kvinnor.  Dvs man gör det även för det egna könet. Det blir också väldigt ologiskt med ditt resonemang om du tänker dig en gift kvinna som då skulle sluta ”göra sig fin” för att hon redan har en snubbe. Däremed faller också resonemanget om att lebiska kvinnor inte skulle vilja göra sig fina mot män. Dvs igen så handlar det om att fixa till sig för båda könen, dvs alla andra människor. Jag pratar nu om vardagen, inte nåt enstaka festtillfälle. Att operera brösten är ju just för vardagen, lika mycket som nåt annat.

  Intressant som du var inne på också detta med moral, ex kvinna som drabbats av bröstcancer och att man då tycker det är ok med sillisar. Det är väl också ungefär enda tillfället där svenska skattebetalare får betala för att operera in implantat, dvs det är subventionerat av sjukvården.

  Men du säger då
  ”jag vet att kvinnor är ganska elaka av sig och inte uppskattar snygga kvinnor”

  Mitt intryck är snarare tvärtom många gånger, kvinnor älskar andra snygga kvinnor. Och det ger makt och respekt i gruppen. Man ser det tydligt som man när man är på ett uteställe och det sitter en grupp kvinnor där. Alla kvinnorna är väl medveten om vem som är den snyggaste tjejen i gruppen. Detta är också nåt som PUA tydligt arbetare med, dvs gruppdynamiken i den gruppen.

 148. Lilla O skriver:

  Jag tror det här blir mitt sista unlägg för jag ska snart åka iväg över jul och tror inte det finns så mycket mer att säga men jag svarar på det sista du skrev:”
  Men du säger då
  “jag vet att kvinnor är ganska elaka av sig och inte uppskattar snygga kvinnor”
  Mitt intryck är snarare tvärtom många gånger, kvinnor älskar andra snygga kvinnor. Och det ger makt och respekt i gruppen. Man ser det tydligt som man när man är på ett uteställe och det sitter en grupp kvinnor där. Alla kvinnorna är väl medveten om vem som är den snyggaste tjejen i gruppen. Detta är också nåt som PUA tydligt arbetare med, dvs gruppdynamiken i den gruppen.”

  Men ditt intryck är fel! jag är ju kvinna, vän med många kvinnor och vet antagligen bättre om hur kvinnor funkar eller hur?   Det kan se ut smo att kvinnor uppskattar det och visst vet man vem som är snyggast i gruppen men tro mig – det uppskattar man oftast inte om man inte hunnit bli mogen och äldre och inte bryr sig (snarare än att uppskatta). Ett samtal från en väninnna: ”det är fan inte kul att gå ut med dig för du är så snygg så jag får ingen uppmärksamhet *sur*” inte fan uppskattar man när man hänger på krogen om enbart den snygga väninnan får uppmärksamhet eller mer uppmärksamhet!!! Så ÄR det. Ditt intryck väger inte speciellt tungt för det är endast vad du tror dig se, medan jag är kvinna och som sagt haft den här diskussionen många gånger med mina väninnor, så därför köper jag inte dina argument.Men om du vill  tro att vi kvinnor uppskattar andfra snygga kvinnor, tom älskar dem som du skrev så får du gärna göra det, jag vet att det inte är så.

 149. leifer skriver:

  Lilla O

  Jag har också ”vänninor” (kvinnliga vänner) och har pratat med detta med kvinnor. Också läst vad kvinnor säger själva.

  Sen är du inne tycker jag på detta med status och rangordning. Och i det perspektivet ogillar förtås en viss kvinna att ha lägre status än en annan kvinna. Ett sätt att höja statusen är ju just då att göra sig snygg, operera in sillisar m.m. Om det inte funkade skulle ingen kvinna operera in sillisar.

  Men vi kommer väl inte längre.

  God Jul önskar jag dig!

 150. Lilla O skriver:

  Okej, då antar jag att dina väninnor är mognare än mina och även kommit till ro med sig själva, för mycket handlar om ens egen självklänsla och självförtroende!
  God jul och gott nytt år! 

 151. NinniTokan skriver:

   
  Leifer #143
  Sen kanske jag retar en del här med att jag problematiserar kvinnor och kvinnors beteende. Det är nog ovant (och tråkigt som nån sa). Men jag tycker det kunde vara intressant som komplement till allt man sagt om män.

  Att sätta ljuset på kvinnan i annat än offerroll är icke-pk. Det är aldrig bekväma åsikter. Så vi är inte poppis nej;)

  Jag vill att man problematiserar båda kön. För jag menar att det där ”allt man sagts om män” är saker som till största del gör sig bäst som ved på majbål. Det är den där genus”vetenskapen”, du vet, där man utgått från en felaktig grund.

  Män är från Mars, kvinnor från Venus, heter det. Det ligger en del klokt i det, det är att likna med att individer som pratar olika språk. Om man inte lär sig varandras språk kommer man inte förstå varandra.

  När jag tidigare pratade om mitt äktenskap så var det menat för att visa en poäng, men jag tror den gick er förbi. En av de viktigare vinsterna jag ser med att ”lära oss varandras språk” är just i heterosexuella relationer. Jag menar att många relationer går i kras eller att glöden dör ut, just pga att män och kvinnor inte förstår varandras ”språk”. För majoriteten(?) människor är kärleken något vi sätter högt på listan över vad som är viktigt. Så ALLA har så mycket att vinna på jämställdhet 2.0

  Det viktiga är att vi inte gör om nutidsfeminsimens misstag, det handlar inte om att ”peka ut skuld” utan att underlätta människors liv.

  Tänk dig man ska äta en apelsin. Antingen tar man apelsinen och delar i fjärdedels-båtar och håller i skalet och äter eller så skalar man den. Vilken metod är dålig?

  När man säger att män behöver ”lära sig” tala om känslor så fastnar kaffet i halsen på mig. Män behöver tillåtas tala om känslor. Ta bort könsrollsbojan och det bara vräker ur männen. Ni kan det där hur bra som helst. Men, ni gör det på ert sätt.

  Just vad gäller ”prata om känslor” så är det en av de saker som gav mig stora problem när jag så att säga försökte leva i garderoben. Orsaken att jag fick problem är att mitt sätt att ”prata känslor” är manlig. Det gjorde att jag upplevdes känslokall, man trodde jag inte brydde mig om deras problem. Det gjorde mig förtvivlad, i synnerhet när det var kvinnan som jag älskade, som jag med min ”metod/språk” sårade så.

  Det tog tid för mig att förstå orsaken. Manligt(inre kön då) sätt att prata känslor är ”kort-koncis-lösning”, kvinnligt(igen, inre kön) sätt är ”prata av sig”.
  Igen tillbaka till apelsinen, vilken metod är dålig?

  Din diskussion med LillaO:
  Bland män är statusen mellan män helt annorlunda än den är mellan kvinnor. Jag håller med dig, män tränar på gym minst lika mycket för att vinna respekt bland männen som för att synas för kvinnor. Det här fungerar helt annorlunda bland kvinnor. Bland kvinnor är det viktiga att ”vara lagom”. Dessutom strävar man efter att ”ha många diamanter på bordet”(se kommentar #100). Dessa två saker står i konflikt med varandra.
  Lyssna på lilla O, det hon säger är rätt. Du kan inte tolka kvinnors situation ur din erfarenhet som man.

  Du har säkert hört det här med ”dold könsdiskriminering”? Det här samma sorts feltolkning. Då är det kvinnor som tolkar mäns agerande utifrån en erfarenhet om hur kvinnligt socialt spel fungerar. Därför tror man det finns en ”mansklubb”, där män dunkar rygg med varandra. Män tävlar mot varandra. Det manliga sociala spelet är mer hierarkiskt i sin karaktär, medan kvinnors är ”lagom-klubben”.
  Därför kan vi inte tolka varandras agerande utan att lyssna på varandra.

 152. Andreas Ahrlund skriver:

  ”Detta är också nåt som PUA tydligt arbetare med, dvs gruppdynamiken i den gruppen.” Yes, att man snackar med den mindre snygga tjejen. Men det betyder inte att hon även gillar ens snygga target.
  Ofta måste ju ens vän ”jump-the-grenade” och dra hem den lite mindre attraktiva, men det skadar ju faktiskt ingen, om ens polare inte känner sig ”slampig” eller ”äcklad”.

 153. leifer skriver:

  NinniTokan

  ”Lyssna på Lilla O, det hon säger är rätt.”

  Jag lyssnar, och lyssnar på argument. Men köper inte att en kvinna vet vad som är ”rätt” i dessa frågor för en grupp bara pga samma kön. Däremot vet givetvis LillaO bäst vad hon själv upplever som individ, det ifrågasätter jag definitivt inte.

  Jag pratade också om att vara lagom snygg (analogi C-kupan). Gäller även för män många gånger att vara lagom snygg. Jag tror överhuvudtaget män och kvinnor har mycket mer gemensamt än vad Du och LillaO vill mena. Jag säger faktiskt ofta ungefär samma saker om män, även om just drivkrafterna kan skilja sig en del beronde på män och kvinnor har olika livssituationer som grupp. Men det är ju också nåt som jämställdhet kan addressera. Givet finns också den bilogiska dimensionen men den överdrivs ofta eller blands ihop med andra faktorer.

  Sen ser jag att du uttalar dig svepande och kategoriskt om män. Du säger att män tävlar mot varandra, som om det alltid vore så. Det är att göra det väldigt enkelt för sig. Lika enkelt som att påstå att kvinnor avskyr andra kvinnor som är mycket vackra eller vackrare än dom själva. Det beror ju på sammanhang och omständigheter.

  För att knyta an till tråden så finns det fördelar för kvinnor att skaffa ett implantat, och det är för att båda kvinnor och män kommer behandla dom bättre/annorlunda efteråt. Beroende på hur man gör det och vilket sammanhang vi pratar om. Men överlag positivt är det, annars skulle ingen göra det.

  Sen vad gäller kommunikation så skiljer sig det en del mellan kvinnor och män. Helt klar, även om säkert mycket beror även där på könsroller och uppfostran. Men jag hoppas att vi kan fortsätta kommunicera, även om vi ibland missförstår varanda, även fast vi ibland inte riktigt talar samma språk. Sen är text på internet inte alltid det bästa för kommunikation och förstå varandra. Likså innan man lärt känna nån lite bättre.

  Det känns framförallt som vi delar samma mål (Jämställdhet 2.0), och det känns väldigt kul och befriande!

  God Jul & Gott Nytt År

 154. Andreas Ahrlund skriver:

  ”För att knyta an till tråden så finns det fördelar för kvinnor att skaffa ett implantat, och det är för att båda kvinnor och män kommer behandla dom bättre/annorlunda efteråt. Beroende på hur man gör det och vilket sammanhang vi pratar om. Men överlag positivt är det, annars skulle ingen göra det.” Träffade spiken på huvudet.
   
  Så om vi nu vet VARFÖR dom vill ha dem. Kan vi inte bara konstatera att de ska få ha dem and leave it?
   

 155. Kim skriver:

  Jag föredrar förstorade bröst så länge de inte se groteska ut. Naturliga bröst är så klart schyssta, men med ålder och ett par barn så blir de oftast hängiga och platta, och då föredrar jag inte naturliga bröst.

 156. NinniTokan skriver:

  Sen ser jag att du uttalar dig svepande och kategoriskt om män. Du säger att män tävlar mot varandra, som om det alltid vore så. Det är att göra det väldigt enkelt för sig. Lika enkelt som att påstå att kvinnor avskyr andra kvinnor som är mycket vackra eller vackrare än dom själva. Det beror ju på sammanhang och omständigheter.

  Jo, det är ju ett problem när dessa saker diskuteras. Det blir generaliseringar. Men jag kan inte se att det går att diskutera det på annat sätt.

  Jag tycker det är bra för förståelsen att dra tanke-paralleller till längd. Skillnaderna finns, men de är inte större/eller mindre än längd. En kvinna som är 1,82 m lång avviker i längd från genomsnittet för kvinnor lika mycket som jag avviker från kvinnor vad gäller egenskaper som behövs för att känna mig bekväm i det sociala samspelet och könsrollen.
  Men en kvinna som är 1,82 är ju kvinna trots sin avvikelse i längd, eller hur? På samma sätt är jag kvinna och kvinnlig ändå.
  Men min ”sociala längd” gör att jag fixar det sociala spelet bland män bättre än det sociala spelet bland kvinnor, precis som en kvinna som är 1,82  längdmässigt är ”en i gänget” bland männen.

  Det är det jag menar när jag säger att jag känner mig som ”alien”. Det gör också att jag tvingats fundera kring varför jag är ”fel”, men det fungerar bra ”bland grabbarna”. Därför tror jag jag har lite lättare att peka ut skillnaderna och se bådas könsroll. Men det innebär aldrig att jag menar att det alltid är så och att där är vattentäta skott mellan det ena och det andra.

  Men köper inte att en kvinna vet vad som är “rätt” i dessa frågor för en grupp bara pga samma kön.
  * Kalle är ballerina för att imponera på grabbarna.
  * Lukas ”älter känslor” för att vinna respekt hos polarna.
  * Män är alla kapabla att misshandla sin kvinna för att demonstrera sin makt. Anders som misshandlar sin fru skryter om det bland grabbarna för att vinna status (och det medför att han vinner status av skrytet.

  Hur vet du att jag har fel i dessa påståenden? Du vet det utan argument, utan statistik utan något annan merit än att du är man. Just vad gäller könsroller så är könet en merit.
  Jag skrev i förra kommentaren:
  För jag menar att det där ”allt man sagts om män” är saker som till största del gör sig bäst som ved på majbål.
  Orsaken till att det gör sig bäst att bränna på bål är att ”problematisering av manlighet” gjorts av kvinnor. Det är ni som måste göra det, för ni kan den bäst. Och vi måste lyssna och försöka förstå vad ni förmedlar. Sen får vi försöka hjälpas åt att förbättra.

  Jag håller med dig i allt utan att du säger att kvinnor opererar brösten vinna respekt hos kvinnor. Det är lika fel som att kalle dansar som ballerina för att vinna status hos polarna och det är fel av samma orsak.
  Varför är det viktigt?

  Andreas Arhlund skriver här ovan: Så om vi nu vet VARFÖR dom vill ha dem. Kan vi inte bara konstatera att de ska få ha dem and leave it?

  Vi måste peka på rätt problematik för att kunna nå det som han säger. DET är mitt mål!
  Kvinnor ska kunna göra detta val utan att få på fan av väninnorna. De ska kunna göra så av vilken orsak som helst. Det är den individens val och det ska respekteras.

 157. NinniTokan skriver:

  @ leifer igen (ovan var också till dig.)

  Det känns framförallt som vi delar samma mål (Jämställdhet 2.0), och det känns väldigt kul och befriande!

  Klart vi har samma mål! Och vi är ju också ense i det mesta, eller hur?:)
  God Jul & Gott Nytt År

  Detsamma

 158. leifer skriver:

  NinniTokan
    Min kommentar om att ha rätt gällde din kommentar om Lilla O. Du kan ju inte komma med alla påståenden du har också, å säga att jag tycker dom är fel, förstår inte ditt sätt att tänka.

    Vad gäller din jämförelse med att fixa brösten och att en man blir ballerina, så är det en felaktig jämförelse. En mer rimlig är en man som går till gymmet för att fixa synliga muskler.

    Sen att problematisera manlighet, du menar att en individ eller en grupp män kan det bäst? Där skulle jag säga att det kan bli lika fel, då ju en individ eller grupp män inte kan tala för alla män. Inte ens givet på ett bra sätt identifiera hur det är att vara man. Jag ser heller inget problem att kvinnor problematisera mansrollen om män SAMTIDIGT får problematisera kvinnorollen. Eller att någon problematiserar båda. Detta för att det finns en dynamik här och män uppträder ofta på ett sätt också pga kvinnorollen. Och att kvinnor är kanske den viktigaste i att förmedla könsroller till en ny generation män. Detta då kvinnor ofta är närmare barnet och att män påverkar mycket av vad kvinnor tycker när det kommer till attraktion. Sen må vara att män också påverkas mycket av vad andra män tycker, ex vilket som påverkar mest är svårt att säga i en kultur. Liksom hur mycket som är biologiskt i detta.

  Som avslutning lite kritik igen mot kvinnors beteende. Jag upplever (även här) att kvinnor är snabba med att ha synpunkter om män, och tror sig veta allt (!) om män. Samtidigt som dom också vet allt om kvinnor. En man som försöker med liknande retorik, åker snabbt på pumpen av kvinnor. Hur kan detta komma sig? Kanske är det beroende på att mansrollen trots allt är mer individualistiskt orienterad. Det hindrar förvisso inte feministiska män att komma med enormt svepande (negativa) generaliseringar och resonemang om kollektivt könsansvar. Jag kan ta sånt också men då ska även kvinnor utsättas för (negativa) generaliseringar och resonemang om kollektivt könsansvar! Bästa är då om man kan se orsak och verkan, och se att även män styrs in i en roll av KVINNOR (liksom det omvända förstås). Samtidigt, vilket är viktigt, menar jag att kvinnor är friare i sin roll i Sverige. Dom har den reproduktiva makten. Det gör att dom mer kan vara som dom vill, männen måste mer leva upp till gamla könsroller, om han vill t.ex. skaffa barn.

 159. NinniTokan skriver:

  @ leifer igen (ovan var också till dig.)

  Vill ändra ett stycke i kommentar 157.

  * Kalle Män dansar ballerina för att imponera på grabbarna.
  *Lukas Män  “älter känslor” för att vinna respekt hos polarna.
  * Män är alla kapabla att misshandla sin kvinna för att demonstrera sin makt. Anders Män som misshandlar sin fru skryter om det bland grabbarna för att vinna status och det medför att man vinner status av skrytet. 
   
  Enstaka personer kan ju ha missförstått sin könsroll. Därav ändringen.

 160. leifer skriver:

  NinniTokan
  Okay, skriver inte mer nu, nånstans måste man sluta. :D

  God Jul & Gott Nytt År

 161. dolf skriver:

  Härligt, över 150 kommentarer på ett inlägg om kvinnors bröst. Det kanske finns hopp för mänskligheten trots allt :)

 162. Magnus skriver:

  Är egentligen ingen bröstmänniska ö.h.t utan tänker mest på håret, utstrålningen, ansiktet och så….Och ögonen, förlåt, glömde ögonen =)
  Ofta är tjejerna betydligt mer bröstfixerade än vad jag är, jag känner mig bara förvirrad när dom visar hur dom vill jag ska ta/klämma på dom för att de ska känna sig uppskattade ^^
  Med det inte sagt att de inte kan vara vackra att se på (känner lite ”mammavibbar” på ngt sätt), men det är absolut inte något jag skulle be någon annan att t.ex förstora för min skull ^^
   

 163. Torstensson skriver:

  Aktivarum

  Intressant. Mycket intressant.

  Därmed kan vi ta död på myten ”män tingar kvinnor att se ut på ett speciellt sätt”.

 164. Pelle Billing skriver:

  Nu har jag klämt hela tråden, på tåget hem till Malmö. En imponerande mängd argument, och en förvånansvärd samstämmighet i åsikt.

  Vill bara tillägga att inget censurerats. Om du får problem med att en kommentar försvinner så använd kontaktformuläret så tittar jag på det.

 165. leifer skriver:

  Pelle

  God fortsättning på julen.

  Kul att du läste igenom tråden! För mig väckte det indirekt en fråga så här i efterhand. Den om en man, män, eller mansgrupp ”får” problematisera och kritisera kvinnors beteende. Särskilt om man vill hålla en liberal linje.

  Men jag har funderat på det lite mer och tycker verkligen att det behövs ändå. Och jag tror faktiskt att det kan ge insikter även för kvinnor, vad t.ex. en man tycker om kvinnors beteende. För det är ju så att vi alla är rätt självcentrerade och har lite svårt att se vårt eget beteende. Vi har också en förmåga att urskulda det mesta vi gör (nej, jag tror inte kvinnor är mer självkritiska som grupp idag i att ifrågasätta sitt eget beteende). Därför tror jag det är nyttigt att män får har åsikter om kvinnor, på samma sätt som män ju fått det mesta dissekerat av kvinnor/feminismen tidigare (i decennier dessutom), inte minst av kvinnorörelser. Det verkar dessutom ha gått så långt att kvinnor automatiskt tror sig veta allt om män. Hur kan det vara så? ”Vi” män har alltså hamnat i ett fack och hur vi än agerar så möter vi motstånd. Mansrollen har blivit smal, och den som avviker riskerar dessutom att drabbas hårt i samhället, ex inga barn (eller få leva med dom).

  Det här ska förstås också sättas i relation till en jämställdhetsrörelse som ska innefatta båda könen, frigöra båda könen, och nå en bättre jämställdhet. Vilka avvägningar ska man då ta och kan man hela tiden få alla medlemmar i en ny rörelse, oavsett kön, att känna sig lika välkomna?

  Det jag hittills sett av ex genusvetenskap, eller när jag frågat feminister om den, är att man på nåt sätt alltid vinklar till det så att män är skurken, eller manskultur. Man ifrågasätter inte kvinnor eller kvinnokultur, och gör man på nåt sätt det så är det inte samma kritik mot individer av ”rätt” kön (kvinnor). Inte heller talas det om kollektivt ansvar för kvinnor för de som är ”dåligt” i samhället eller mäns dåliga beteende. För det är ju också nåt man borde kunna utkräva idag av kvinnor också i såna fall. Dvs ”patriarkatet” är båda (!) könens lika ansvar i en demokrati som Sverige (våra diskussioner gäller ju Sverige enbart). Och vill man ha kulturella förändringar där, så har båda könen lika stor ansvar för förändringar som leder till mer jämställdhet för båda könen. Antingen det eller att vi alla är individer och ingen har nåt ansvar för nån annan. Men på nåt sätt är vi ju en del av ett samhälle och vi vill ha förändringar. Och såna förändringar kommer kräva både kulturella förändringar, men även förändringar i lagar.

  Så att problematisera båda könen ser jag som viktigt för att få en mer övergripande förståelse. Och se orsak och verkan. Se hur båda könen interagerar och påverkar varandra. Då kan man förhoppningsvis komma fram till djupare förståelse, mer riktiga beskrivningar av förhållanden (än simpla utsagor som män startar krig) och dessutom vad som viktigast, hitta lösningar som verkligen leder till mer jämställdhet för båda könen. Det är också nåt som jag tycker är i full samklang med jämställdhet 2.0.

 166. Pelle Billing skriver:

  leifer,

  God fortsättning!

  För mig är det du skriver en naturlig konsekvens av lika spelregler. Man ska kunna kritisera båda könen på samma villkor. Sedan får man ju alltid räkna med mothugg när man kritiserar, och helst ska man ha lite på fötterna när man gör det – men igen, även det ska gälla åt båda hållen.

  Sedan är jag själv helt ointresserad av svartmålning och skuldbeläggande à la radikalfeminismen. Det är inte samma grej som kritik.

  Personligen tycker jag att kritik ska vara genomtänk och syfta till en förbättring.

 167. leifer skriver:

  Pelle

  ”Personligen tycker jag att kritik ska vara genomtänk och syfta till en förbättring.”

  Håller med men håller ändå inte med. I slutändan ska det vara så som du säger, men vägen dit kan ju vara att man provar olika tankar i en debatt, och att man i vissa fall gemensamt kommer fram till ex mer konstruktiv kritik. Jag tror mycket bra tankar och idéer uppstår i debatten, att 1+1=3.
  Men även att när man själv vädrar tankar så startar en process, som kanske senare leder fram till mer ibland mer mogna och genomtänkta idéer när man har bearbetat sina tankar mer.

  Sen finns ju ett inneboende problem med generaliseringar och är det för höga krav på exakthet och precision så rinner ju det mesta ut i sanden.
  Därför menar jag att man borde kunna ha ungefär samma krav på noggrannhet i utsagor som feminismen/genusvetenskap haft mot män och ”patriarkatet”. Inte för att vara lika jävlig på nåt sätt, utan att för just möta upp och i vissa fall kanske även disarmera vissa påstående om män och manskultur. Eller i alla se det hela med vad ska vi säga, med mer av en helikoptersyn.

  Jag ser också att detta är svårare att genomföra då ju ex män och manskultur innehåller ett mått av att inte kritisera kvinnor (dom ska skyddas). Eller att överhuvudtaget slå sig samman och ”gnälla”, då det ju är lite omanligt i sig. Och att vi djupt faktiskt är mer hjärntvättade av senaste åren feminism än man först kan förstå, det kan då ta tid att vakna upp så att säga. Just detta ”gnällande” tror jag behövs (kanske förvisso nåt som sker mer på Pär Ströms blogg)! Dels kanske i viss mån som en ventil. Men också som för att sätta igång en jämställdhetsprocess där man ser att män ofta är lika mycket offer som kvinnor, och kvinnor ofta är lika mycket förövare som män. Vare sig positiv eller negativ särbehandling pga kön alltså.

  Det sämsta tror jag är att män tar den gamla rollen av att tiga, det är den största faran mot en förändring. Hellre då några felsteg på vägen.

 168. Pelle Billing skriver:

  leifer,

  Jag förstår vad du pratar om. Och jag tror också att det kanske är din roll att vara en av dem som verbaliserar detta.

  Låt mig förklara. Jag ser ofta att du ställer frågor om huruvida vi får problematisera kvinnors beteende, och om vi får generalisera om kvinnor. Mitt svar är att självklart får man det! Varför inte?

  Men det jag skulle vilja se mer av är att du helt enkelt gör det som du tror på. Visa vägen. Precis som att Erik kommenterar utifrån evolutionspsykologin och Mia skriver om de senaste rönen om partnervåld så kan du ju vända på det (radikal)feministiska myntet och generalisera/kritisera kvinnor.

  Vänta inte på att du ska få med dig en samling personer som gör det, utan kör så det ryker utifrån vad du tror på :) Stå för vad du tycker är viktigt, så skapas det en diskussion kring dina perspektiv. Det är en utsatt situation att sticka ut hakan på det viset, men det är enda sättet att få feedback på sina tankar, och (konstruktiv) kritik.

 169. dolf skriver:

  Håller på och fixar käk men får tillfälle att kasta ett öga på Victoria’s Secret Fashion Show och bortsett från att modellerna, även om de är vackra, är i spinkigaste laget för min smak så noterar jag ändå att de fan så mycker mer tilldragande än modeller brukar vara på modevisningar, trots de rätt löljiga utstyrslarna. Att de faktiskt är tilldragande och det ger ett visst nöje att titta på dem tillskriver jag att de faktiskt slänger iväg ett leende då och då (till skillnad från vid vanliga modevisningar där modellerna brukar se ut som de kom direkt från tentemen på hur man bäst skall implementera SCUM-manifestet) och några av dem är till och med så envetna att de ser riktigt glada ut, eller till och med lyckliga.

 170. Pelle Billing skriver:

  Dolf,

  Ja, kvinnor som är lyckliga och inte undernärda är ju långt mycket mer attraktiva än de toppmodeller som ser ut som de är anorektiska och kroniskt på dåligt humör.

 171. [...] frågade jag vem som gillar förstorade bröst, och svaret var ganska entydigt. De flesta män och kvinnor svarade att de fördrog bröst utan [...]

 172. NICLAS skriver:

  jag tycker det e attraktivt med naturliga bröst stora som små spelar ingen roll :) , och sen en tjej som e natruligt söt utan massa smink det e grejer :) det finns de som vill ha rediga kyss läppar och betalar för att få det , själv så har man kyssläppar och hatar dem;P alla e olika , vissa tycker si och vissa tycker så:p och som föregående så e skönhetsidealet fruktansvärt vredet i dagens samhälle, så var det iaf inte på 90-talet inte lika stört iaf:P

 173. Maria skriver:

  Ja uppenbarligen är det kvinnorna själva som gillar förstorade bröst, annars skulle de ju inte lägga ut tiotusentals kronor på en operation som det inte finns minsta medicinska skäl för att göra. De gör det för att ”må bättre” psykiskt. Jag har svårt att förstå varför det inte räcker med de fuskmedel som redan finns i form av push-up m.m. Mycket billigare och inga medicinska risker. Själv skulle jag aldrig i livet göra en sådan operation. Oskuret är bäst, som läkarna brukar säga.

Google