Reinfeldt satsar på kvinnliga väljare

19 december 2011, av Pelle Billing

Från GP idag:

Det är lite historiskt att statsministern i morgon väljer att hålla sitt årliga jultal på temat mäns våld mot kvinnor.

Även förra året valde Fredrik Reinfeldt att lyfta en kvinnofråga i sitt jultal. Då handlade det om faran med deltidsarbete.

Under Moderaternas kommundagar i maj höll Fredrik Reinfeldt ett brandtal för mer makt åt offentliganställda kvinnor.

Fredrik Reinfeldt har alltså gjort det till en vana att satsa på kvinnor när han håller sina tal. Tre gånger inom loppet på ett år är ingen slump.

Även när Reinfeldt talade inför FN:s generalförsamling valde han att tala om kvinnornas situation. Då sa han bland annat följande:

- Women perform 66 percent of the world’s work and produce 50 percent of the food. But they earn only 10 per cent of the income and own 1 percent of the property.

Att kvinnor bara äger 1 procent av världens tillgångar är en myt som startade i feministiska organisationer och nu spridit sig till regeringar och FN:s organ. De tunga namn som använder siffran har varken gjort någon faktakoll eller funderat i 30 sekunder på om det låter rimligt.

Professor Arne Jernelöv har dock visat att en uppskattning utifrån de siffror vi har visar att över 30 procent av världens tillgångar ägs av kvinnor. I västvärlden är siffran över 40 procent, och i USA över 50 procent.

Jag vet inte vad som är mest skrämmande. Att Reinfeldt enögt bara bryr sig om halva befolkningen, eller att han och andra tunga instanser bygger sina jämställdhetssatsningar på myter.

 

35 kommentarer på “Reinfeldt satsar på kvinnliga väljare”

 1. leifer skriver:

  Den dolda agendan är att värva kvinnliga väljare till en valseger 2014. I och med att det är så jämt mellan blocken så är de kvinnliga rösterna direkt avgörande, då ju annars högerblocket dominerats av manliga väljare. Man räknar iskallt med att männen ändå fortsätter rösta på högerblocket.

 2. David skriver:

  Här är en som inte röstar på moderaterna igen 2014 om inte deras syn på män hinner ändras kraftigt innan valet. Finns inget parti som tar avstånd från radikalfeminismen idag och därför finns det inget annat val än att rösta blankt.

 3. Håkan skriver:

  Leifer där bet han sig i tummen med denna väljaren. Det blir blankröst 2014.

 4. Backlash skriver:

  I en debatt inför förrförra valet fick han frågan vad han tänkte göra mot ‘Mäns våld mot kvinnor [TM] och svarade att han tänkte ge mer resurser till polisen. Helt självklart svar egentligen, för det är ju den myndighet som ska hantera brottslingarna. Men feministerna var inte nöjda och jag tror inte han skulle ge samma svar idag.

 5. Anders senior skriver:

  Blankröst är ju tyvärr heller ingen bra ide, lite som ”den som tiger han samtycker”….. Kan någon engagerad kolla upp om det finns något könsneutralt att rösta på? Kanske läge att göra detta till en valfråga?

 6. Anders senior skriver:

  Pelle Billing: Du skulle få min röst på direkten! ;)

 7. Pelle Billing skriver:

  Tack Anders ;)

  Har inga planer på att bli politiker dock. Gillar att vara en fri röst som svarar till mina läsare och inte till en partipiska.

 8. Anders skriver:

  Pelle for president….. :)
  Svammenissen Reinfeldt litar jag inte på för fem öre.

 9. Pelle Billing skriver:

  Svårt att veta vad man ska rösta på utifrån jämställdhetsfrågor. I vänsterblocket bör V undvikas och i högerblocket bör M undvikas. Dessa två profilerar sig mest radikalfeministiskt och det bör inte gynnas.

 10. Anders senior skriver:

  Vilket parti är könsneutralt/minst feministiskt? Hur ser det ut i KD tex.? Vad skulle hända om de fick mer inflytande i högerblocket?
  Vilket är lämligast för vänsterblocket?

 11. Anders senior skriver:

  Ser fram mot att få läsa en sådan analys på din blogg Pelle! ;)

 12. Backlash skriver:

  Det enda partiet som är fritt från uttalade feminister är SD men det finns ju andra skäl att inte rösta på dom.

 13. Lavazza skriver:

  Alla partier har uttryckt sig misandriskt massor av gånger. Vilket som är minst dåligt är svårt att säga. Jag röstar på Moderaterna för att det trots allt fortfarande är det parti som är den starkaste kraften mot höga skatter och en klåfingrig stat. Moderaterna har alltså en slags inbyggd spärr för hur illa det kan gå.

 14. David skriver:

  @ 5 Anders senior

  ”Blankröst är ju tyvärr heller ingen bra ide, lite som “den som tiger han samtycker”…..”

  Att rösta blankt är väl inte att tiga utan ett sätt att visa att det inte finns ett rimligt parti att rösta på? Tyvärr är blankrösten lite diffus dock. Att rösta på ett enfrågeparti med ett motto i stil med ”män är viktiga i samhället och goda medborgare” vore kanske det bästa för att att markera sitt missnöje med misandrin i de etablerade partierna.

 15. Anders senior skriver:

  David: Att rösta blankt säger inte ett dyft om vad du är missnöjd med, det enda som händer i praktiken är att någon kan tacka och bocka för att de inte fick ytterligare en röst emot sig……

 16. John Berg skriver:

  Fredrik Reinfeldt nämnde Eva Lundgrens så kallade forskningsavhandling Slagen dam. Jag lyssnade inte till statsministerns tal men statsministern ska enligt uppgift ha hänvisat till Slagen dam.
  Uppsala universitets granskning av Eva Lundgrens forskningsavhandling visade att Lundgrens avhandling avvek från god vetenskaplig sed.

  Artikel 19, Eva Lundgrens genusvetenskaplig forskning underkänd:
  http://artikel19.blogspot.com/2005/12/lundgrens-genusvetenskapliga-forskning.html

  Artikel 19, Uppsala universitet om Eva Lundgrens genusforskning:
  http://artikel19.blogspot.com/2006/12/uppsala-universitet-om-eva-lundgrens.html

 17. Men@Work skriver:

  Ok Reinfeldt. Du och regeringen vill inte ha manliga väljare. Då vet vi det 2014. Ryggradslöst att inte kunna stå upp för traditionellt borgerliga ideal. Det vill säga sunt förnuft och rationalitet…

 18. Anders senior skriver:

  Hur svårt skall det vara att ta fram en tydlig politisk riktning och stå för den, med de väljarna som stöder den politiken, istället för att svänga som en vindflöjel i tron att man skall skopa in så många väljare som möjligt, och tappa trovärdigheten helt och hållet? Man försöker både ha kakan och äta upp den……

 19. Mörker skriver:

  Fredrik Reinfeldt, när slutade du slå Filppa?

 20. David skriver:

  @ 15 Anders senior

  Om det förblir så illa att alla etablerade partier fortfarande hatar män 2014 och det inte finns något annat alternativt parti så röstar jag blankt och redovisar min blankröst i Pelle Billings blogg. Det säger inte många dyft men lite mer än ett dyft säger det nog. (Förutsatt att man inte är är gasad eller sitter inspärrad i något feministläger 2014 vill säga)

 21. Jack skriver:

  Det är fullkomligt bisarrt. Kvinnor fick rösträtt och nu tävlar alla partier om vilka som kan ta mest pengar från män och ge till kvinnor. Notera att vi pratar mäns pengar. Borde män fortsätta betala skatt? Hur ska män kunna sluta med det? En variant är att arbetsgivarna delar ut skatten först till den anställde mannen, varpå mannen plötsligt har möjlighet att vägra, om tillräckligt många män beter sig så här, låt säga 100 000 män, finns det inte en chans i helvetet att den skatten skulle kunna drivas in. Demokrati är två vargar och ett får som röstar om vad som blir till middag, eller vad man brukar säga. Mannen är fåret i Sverige sedan lång tid tillbaka. Därtill är läxan att demokratiskt kan man rösta fram folkmord, kvinnor röstade fram Hitler t ex. Vi män kan inte respektera demokratier som missköter sig. Alltså, rösta fram mansskatter och män kommer sluta betala. De rikedomar de skattevägrande och frihetsbejakande männen anskaffar sig kommer att dra till sig stort intresse från andra som upptäcker att dett var ganska smart. Med alla dessa pengar skulle män också kunna gå ner på halvtid eller anställa själva. Möjligheten att organisera nya samhällstjänster med dessa insparade pengar, som inte längre går till kvinno-samhället, finns förstås också. Män som fick avslag från polishögskolan kan nu anställas som t ex av insparade skattepengar från de frihetsbejakande männen. Det är en spännande utveckling som är möjlig när femisterna fortsätter sitt könskrig. .

 22. David skriver:

  @ Mörker

  I takt med hans uttalanden så borde väl Filippa se ut som en schnitzel på sin höjd vid det här laget…

 23. David skriver:

  Man är så van vid att feministiska lögner används som sanningar nu att man knappt reagerar längre. Tänker man efter så är det ju, som Pelle skriver, helt vansinnigt att Sveriges statsminister häver ur sig mansfientliga myter till hela folket som propaganda utan några skrupler.

 24. Vill Reinfeldt misstänkliggöra & legitimera trakasserier av halva befolkningen & undergräva papparollen på bekostnad av barnens väl?

 25. Gunnar (D.U.) skriver:

  Det mest skrämmande är att radikalfeminismen lyckat driva igenom och förankra sin extrema tanke med sin ideologi till den graden i samhället, att statsministern i sitt jultal följer upp och ger stöd för radikalfeminismens linje!!!

  Filippa Reinfeldt driver ju igenom en extrem politik där hon är politiskt verksam (med bl.a olagligt genomförda privatiseringar, enl Regeringsrätten), så är kanske inte så konstigt om paret Reinfeldt är ganska extrema av sig…

  Konstigt dock att inte fler män reagerar starkt på Fredrik Reinfeldts misandri, kan jag tycka…  Blir väldigt extremt när statsministern i ett land är så missandrisk vid ett så offentliga tillfällen som vid sitt jultal – jul förknippas ju annars med omtanke om alla, men det missar Reinfeldt gravt i sitt jultal! Ingen omtanke om männen där inte! Kvinnans situation är allt!
  Speciellt konstigt i ljuset av att statmininsterns egen son blev grovt misshandlad och nedslagen nyligen! Ingen större tanke om det våld unga män så ofta drabbas av?
  Andra lästips i ämnet:
  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/12/reinfeldt-om-slagna-damer.html

  http://maukonen.wordpress.com/2011/12/19/lasvart-om-statsministern-och-relationsvald/

  Tydligen har Reinfeldt även uppgivit i sitt jultal att regeringen har avsikten att skärpa straffen för kvinnofridskränkning.
  Så att olikheten inför lagen kan bli än större…

 26. JD skriver:

  Jag röstade på M i förra valet men det kommer jag definitivt inte att göra om av två olika orsaker.
  Det första är att Reinfeldt medvetet ljuger i sina nationella tal eftersom det inte finns några som helst tveksamheter om att han är fullt medveten om att de siffror han för fram inte stämmer.
  Andra orsaken heter Tobias Billström. Han borde söka sig till SD istället! Det är där han hör hemma!

 27. Mr galahad skriver:

  Varför inte skapa ett parti typ ”Jämställdhetspartiet” med en enkel och tydlig partilinje bara för att visa att den pågående feministtrojkan bland våra folkvalda inte accepteras av oss alla.
  Som ett alternativ till en blank röst.
  //Mr Galahad

 28. David Eliason skriver:

  Det nya ”Liberala partiet” kanske kan vara ett bra alternativ att rösta på till nästa val?
  http://www.liberalapartiet.se/content/jamstalldhet-och-diskriminering

 29. robjoh skriver:

  @Alla som inte vet vad ni ska rösta på
  Jag kommer rösta på liberala partiet (www.liberalapartiet.se). Chansen att de kommer in är inte stor, men på något sätt måste jag flagga för att jag inte kan stödja alliansen.

 30. Mörker skriver:

  Liberala Partiet ska inte föväxlas med Alexander Bards ”elitparti” Liberaldemokraterna. 

 31. Mörker skriver:

  Dessutom vill jag tillägga att det kan komma något gott ur Moderaternas satsning på kvinnojourer. Jag vill inte utveckla det vidare. Men betänk att han använder termen ”relationsvåld” och att han påpekar att det är problematiskt att Slagen Dam är den enda undersökning som finns på ämnet.

 32. mieitte skriver:

  Fredrik Reinfeldt har talat i stora sammanhangen om kvinnors elände i världen. Och det stämmer väl med vad vi vet om dessa länders fattigdom. Kan bara påminna om att man gör inte världen bättre med att enbart  sattsa på kvinnor utan att se helheten för att bekämpa fattigdomen..

  I Sverige har radikalfeminster tagit nästan alltid upp dessa förhållanden och genast omvandlad  som om det gällde Sveriges kvinnor. Jag har märkt deras ensidiga påhopp på kulturer som avviker ifrån våran och har lett till att vissa av dessa  grupper nu gått samman med SD. SD har varit  alltid frisk på att se invandrarna som belastning i samhället och nervärdera deras kultur i allmänt medans radikalfeministerna hakad på för att försöka få det se ut som om det gällde Svenska kvinnor .
  Jag är inte alls förvånad om att invandrarfienlighet har fått så stor fäste i sverige.
  Konsekvensrna av mentaliteten har gjor att radikalfeminister har utestängd mitt alias ifrån debatter. Det  får vara ett exempel till hur det har hårdnat till i samhället, men att SD får bara mer och mer utrymme hos deras sajter där dom berömmer varandras åsikter. 

  Jag hyser dock hopp att om vi får ha en Allianregering några mandat till så har det Marxistisk-feministisk politiska  ideologi (ej vetenskap som dom försöker hävda) gått till graven. 

 33. Erik E skriver:

  Det är fel som flera påstår att det inte skulle finnas något parti som tar avstånd från radikalfeminismen. SD tar klart avstånd från dessa strömningar.

  Reinfeldts fiskande i rödgröna vatten med grumliga argument är ganska genomskinligt; ingen statsminister att vara stolt över.

 34. [...] män som drabbas av våld i sin relation, vilket tyvärr är ytterligare ett tecken på Reinfeldts statsfeministiska inriktning och hans okunskap om [...]

Google