Pär Ström skriver replik till Alakoski

12 december 2011, av Pelle Billing

Idag skriver Pär Ström i Kristianstadbladet. Artikeln är en replik på Susanna Alakoskis utsaga om SCUM-föreställningen, samt hennes infantila förolämpningar av honom.

Mer info finner du på Genusnytt, och Alakoski replik finner du här. Tidigare har även David Knezevic replikerat på Alakoskis ursprungsartikel.

Ett citat från Ströms artikel:

Varje gång jag exempelvis frågar dem om de ställer upp på mitt krav att göra lagstiftningen i Sverige könsneutral får jag ett nej till svar eller inget svar alls. Exempelvis låtsades Gudrun Schyman inte om frågan när vi hade en duell på Svenska Dagbladets Brännpunkt i våras, och Feministiskt Initiativs talesperson Carl Emanuelsson svarade rakt ut nej när vi debatterade i SVT:s morgonprogram.

 

8 kommentarer på “Pär Ström skriver replik till Alakoski”

 1. Man & Woman United skriver:

  För ett tag sedan så skrev en krönikör Susanna Alakoski sina tankar om Scum. Och jag skakade bara på huvudet åt denna människa. Självklart är det bara dessa anonyma flashback skribenter som står för näthat. Susanna står för kulturen om man nu inte fattar detta. Den här kulturen som då kan skriva ”Det är skrivet med svart humor” om SCUM. Undrar i mitt stilla sinne om Andy Warhol någonsin uppskattade denna svarta humorn?

  http://trollan.wordpress.com/2011/12/09/scumt-var-det-har/

 2. leifer skriver:

  Pär Ströms svar var bra men kändes lite tunt på nåt sätt. I och för sig är det rätt taktik att ta det lugnt, men tror det är viktigt att visa upp stor integritet och inte acceptera att ta skit. Man kan också påminna om härskartekniker och detta med att angripa manlighet, nåt som såna här radikala femmor älskar att göra.

 3. Fredrik skriver:

  leifer

  Det är nog inte så inspirerande att möta Alakoski heller, hon har skrivit ett svar till Ström som är lika dåligt som hennes tidigare krönikor. Hon påstår sig vilja värna om den konstnärliga friheten/yttrandefriheten, vidare har hon frågat ”ungdomar” om teatern och ger en bild av att de tycker att det är en enorm kränkning mot gymnasieungdomar att hävda att dom inte har den intellektuella förmågan tolka och analysera en teaterföreställning.

  Det är urvattnat och hon flyr alla intressanta eller relevanta diskussionsämnen.

 4. Trollan skriver:

  Hon är verkligen spännande i sina svar Alakoski:
  ”Jag önskar att Ström med flera för ett ögonblick hade unnat sig en gnutta lyhördhet och nyfikenhet. Kanske hade vi då kunnat mötas på en mer konstruktiv nivå?”

  Lyhördhet och konstruktiv nivå känns väl inte som det varit vad hon varit ute efter i sin debattartik – nej förlåt i sin litterära krönika skulle det ju vara.

 5. Pelle Billing skriver:

  Huvudet på spiken, Trollan.

 6. Jack skriver:

  ”Varje gång jag exempelvis frågar dem om de ställer upp på mitt krav att göra lagstiftningen i Sverige könsneutral får jag ett nej till svar eller inget svar alls. ”

  En grupp människor har fått lika rättigheter och masor av pengar från män men ger inget tillbaka, de har fått mer rättigheter än så och merparten av alla skattepengar tar de och vad gör de? Ger tillbaka, nej använder de fördelar de fått till att ljuga och manipulera för att osynliggöra och stjäla ännu mer resurser. Feminismen är en dominanssökande rörelse i kontrast till en rörelse som samarbetar med sin omgivning. Metaforiskt är det en gökunge. Vaksamhet på dessa.

 7. Man & Woman United skriver:

  KVINNORS VÅLD- feminister har olika syn på kvinnors våld

  Tystnaden kring det kvinnliga våldet skadar en verklig jämlikhet mellan könen, menar socialantropologen och feministen Petra Östergren.

  Radikala feminister har tagit patent på ”sanningen” om våld och misshandel i hemmet. Det menar skribenten, debattören och socialantropologen Petra Östergren. Hon säger att det är vanligt att kvinnor blir slagna av sin lesbiska partner och att kvinnor slår sina män.

  - Men radikalfeministerna förnekar den verkligheten. Därmed osynliggörs en stor grupp människor vars erfarenhet skulle kunna leda till att vi får verkligt fungerade redskap för att motverka misshandel och sexuella övergrepp även mot kvinnor, säger Petra Östergren.

  Men för den skull ska man inte förneka att även en kvinna kan slå och kränka sin partner. Det borde inte finnas någon risk att det manliga våldet förnekas bara för att även kvinnor kan vara våldsamma. Men så är det. En del debattörer för ett resonemang som har lite av ”tabloidfeminism” över sig. Syftet verkar bara vara att skapa rubriker och får läsarna att tro att kvinnors våld är minst lika vanligt som mäns våld, säger Eva Lundgren.

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/feminister-har-olika-syn-pa-kvinnors-vald

 8. Man & Woman United skriver:

  Mansmisshandel

  Hösten 2002 presenterade det irländska barn- och hälsoministeriet en större genomgång av den internationella forskningen om våld mot män i hemmet. Forskarna Kieran McKeow och Philipa Kidd gick igenom tretton internationella studier – där män och kvinnor är förövare, offer eller både och. Studierna bygger på ett representativt urval ur totalbefolkningen.

  Enligt dessa studier – som gäller USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland – förekommer våld i hemmet i mellan fem och tjugo procent av alla heterosexuella förhållanden. I fyra av tio fall är våldet allvarligt.

  Genomgången visade att även män utsätts för våld eller psykiska kränkningar av kvinnor. Det handlar bland annat om knuffar, örfilar, sparkar, sexuella trakasserier och attacker med tillhyggen.

  Under senare tid har det bristfälliga skyddet för misshandlade kvinnor uppmärksammats i den svenska debatten. Enligt den irländska studien får män som utsatts för våld av sina kvinnor inget som helst stöd från samhället eller sjukvården.

  Hela den irländska rapporten kan läsas på nätet: http://www.dohc.ie.publications/pdf/mdv2.pdf?direct=1

  Det blir logiskt att människor reagerar mot likgiltigt Samhälle,
  utspårad statsfeminism och korrupt ga:media som aktivt stödjer radikal och militant feminism,scum manifestet våldstankar samtidigt som de fortsätter odlar myten om mäns våld mot kvinnor. http://www.newsmill.se/node/6448

  Rättsstaten Sverige och regeringens Jämställdhetsarbete ska Reformeras:

  # Förstatliga Roks för insyn och öppen revision

  # ge hälften av statliga ekonomiska bidragen till Mansjouren.nu
  # revidera regeringens jämställdhetsarbete och lagstiftning till bekämpning av våld i nära relationer

  # Reformera vårdnadslagstifningen inkl.Soc

  # satsa på att bekämpa och se över lagstiftning för våld,misshandel,rån på stan,i Samhället.

  # Se över Våldtäckts lagstiftningen i Sverige
  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/8/sverige-tva-i-vldtktsstatistiken-efter-lesotho.html

  # gå till botten med rättssäkerhets rapporten ”Felaktigt dömda” av Göran Lambertz och invig Resningskommisioner under 2012.

  Rättsövergrepp,rättshaverier,justitiemord, ga:medias domstols utövning och åsiktskontroll och oviljan till att öppet diskutera jämställdhet visar summativt på 90talets radikalfeminism som visat allt annat än medkänsla för medmänniskor,-samhället,nonchalans av mäns rättssäkerhet och mäns mänskliga rättiheter och bristande respekt för medmänniskor,bristande respekt för att jämställdhet omfattar samma spelregler oavsett kön och likhet inför lagen.

  OP.SCUM -
  Hello World,
  It has come to our attention that there are several groups
  promoting violence

  http://www.youtube.com/watch?v=yFlBNQ-Vxtk

Google