Internationella mansdagen nu i Sverige

22 november 2011, av Pelle Billing

Som jag redan bloggat om så uppmärksammades internationella mansdagen i Malmö i år. Tillvägagångssättet var enkelt; vi delade helt enkelt ut flygblad nere på stan med lite basal information om mansfrågor.

Flititgast av alla var Magnus, som jag därför vill ge en särskild eloge!

Här på bloggen firade vi med lite positiva kommentarer och high-fives i den här tråden.

Inför nästa år ser det lovande ut, då vi nu har stöd av den internationella organisationen för mansdagen. De har skrivit så här om vårt firande i år:

In 2011 Pelle Billing and Carl Piaf [were] nominated to act as IMD coordinators for Sweden. To mark the very first International Men’s Day in the country a small group of volunteers assembled in Malmö and handed out information flyers about the occasion. The invitation to celebrate the event was to both men and women, and the message was positive and peaceful.
In 2012 IMD will be marked again in a manner yet to be determined, and press releases will be issued.

På samma sida går även att läsa en intervju på svenska med Jason Thompson från Australien, som är global koordinator för dagen. Han och jag har kontakt via mejl.

Carl Piaf som också blivit koordinator finns i Stockholm, så nu behöver vi bara någon i Göteborg också. Eller ja, egentligen vill vi ha någon i alla svenska städer!

Det viktiga är att vi nu är en del av den internationella organisationen och har deras stöd i ryggen. Det bådar gott inför framtiden.

 

10 kommentarer på “Internationella mansdagen nu i Sverige”

 1. JockeH skriver:

  Glädjande. ;)

 2. Koo skriver:

  Roligt att höra, Pelle!

 3. JonasR skriver:

  Har ni noterat att det finns en sida på FB? http://www.facebook.com/international.mens.day

  Bara att trycka på gilla-knappen.

 4. Lasse skriver:

  BRA initiativ :)

  Litet förslag

  Vad sägs om en talesperson/ samordnare för IMD i varje län ?

 5. Pelle Billing skriver:

  JonasR,

  Bra tips om Facebook! Har gillat nu.

 6. Pelle Billing skriver:

  Lasse,

  Det behövs någon ansvarig i varje stad som ska ha ett evenemang. Men att ha någon i varje län skulle vara en bra början!

 7. Lasse skriver:

  @Pelle

  Var så jag menade eftersom det finns ca 290 kommuner och 21 län i Sverige. På vissa områden får man slå ihop flera kommuner.

  (skrev bara hälften jag tänkte, är lite för snabb ibland)

 8. [...] mansdagen (IMD) firades för första gången i Malmö, vilket har stor symbolisk betydelse för Sverige. Vi fick även kontakt med den officiella [...]

 9. [...] 2011 gjorde vi en mindre grej i Malmö, så dagen finns redan i Sverige. Målet nu är att bygga vidare och på sikt att få dagen [...]

 10. [...] the best solution-oriented approach to one or more of the five areas listed above.Förra året firade vi mansdagen i Malmö, genom att dela ut flyers.I år planerar Pär Ström och bloggen Genusnytt en demonstration [...]

Google