Nytt rekord i mansförakt?

16 oktober 2011, av Pelle Billing

penis_misandri

På Feministiskt Initiativs Facebook-sida har nyligen lagts upp en misandrisk artikel av den högre skolan.

Tydligen är det en viktig nyhet för FI att den 89-åriga konstnären (?) Eva Carbines gjort en skulptur som osar av mansförakt. Under täckmantel av att hon är för fred, har hon tillverkat en skulptur som visar en form av tortyr av det manliga könsorganet.

Ytterligare kommentarer är överflödiga. Lägg dock denna incident på minnet, så att du kan ge ett gott exempel nästa gång någon hävdar att FI inte har mansföraktet som en viktig drivkraft.

fi_penisskulptur

Tipstack: Går till Philip!

 

23 kommentarer på “Nytt rekord i mansförakt?”

 1. Lorem Ipsum skriver:

  Jag måste säga att det där var ”originellt”.

  ”Knotted Gun” som står framför FN-byggnaden i New York är dessutom gjord av en svensk man, nämligen Carl Fredrik Reuterswärd.

  Hans budskap är starkt, hennes är bara plumpt. Men vad kan man vänta av människor som har gjort det till ett karriärsdrag att vara ful i munnen.

 2. Daniel L skriver:

  Måste ändå säga att jag fick tillbaka lite (med betoning på lite) respekt för FN eftersom dom trots allt tackade nej till skulpturen.

 3. Pär Ström skriver:

  Man baxnar.

 4. Det här kommer för mig som en liten chock och samtidigt sorgligt, men med tanke på vad de flesta feministerna kommenterar på den verkar FN vara närmare Jämställdhet som den bör vara än vad feministerna är eftersom att FN tackade nej till Skulpturen. Det betyder i alla fall att de inte tänker ställa sig på sidan som bara stämplar män som skurkar.

 5. Mia skriver:

  Bra att FN tacka nej men till konstnärens försvar kan tilläggas att det i artikeln står:

  ”Budskapet är provocerande därför vill hon också understryka att det ingalunda bara är männens fel att världen ser ut som den gör. – Vi kvinnor är ju med på det som sker, vi har lika mycket skuld.”

 6. AV skriver:

  Mia: Isf borde hon ha kompletterat sin skulptur med en av en igensydd f-a. Vilket ju görs av kvinnor på kvinnor…

  Att ”plagiera” knoted gun var ju föga originellt. Nog finns det bättre sätt att protestera mot krig och elände än detta om hon anser att det inte är en könsfråga.

 7. Pelle Billing skriver:

  Jag läste det Mia, men är det egentligen något försvar? Som jag ser det tyder det bara på att hon intellektuellt sett kan föra rimliga resonemang men på en känslomässig nivå drivs hon av någon form av hat eller missunnsamhet mot män. Just den kombinationen tror jag är vanlig för radikala feminister (och den begynnande grupp radikala maskulister som t ex finns i USA). Istället för att möta sina egna tillkortakommanden och problem, till exempel via terapi, så projiceras gojan ut på samhället.

 8. [...] mer i Aftonbladet här. Även Pelle Billing bloggar om saken. Tack för tipset, Ann-Mari på Ann-Mari’s blogg. Like this:GillaBli först att [...]

 9. Mia skriver:

  AV

  Jo jag tänkte också på en sådan kompletterande skulptur. Men samtidigt skulle den nog bara tolkas i termer av könsmaktsordning med kvinnan som offer, inte förövare.

  PB

  Jo skulle nog ha satt försvar inom citationstecken iaf. Men som sagt bra att FN tackade nej även om de bara skyllde på ‘platsbrist’ vad jag förstår.

 10. HN skriver:

  Anslutar mig till Lorum Ipsum. Kvinnan (Eva Carbines) diskvalifiserar sig själv och kvinnorna i allmänhet i-och-med att hon kopierar en mans ide (Reutersvärd). Är det inte just feministerna som känner det som kränkande att mannen alltid framställs som det bättre originalet….?

 11. [...] Pelle Billings blogg och  Pär Ströms Genus [...]

 12. Daniel skriver:

  Lika kontraproduktivt som smaklöst, vilket på sätt och vis glädjer mig.

 13. Medborgare X skriver:

  Tack Eva Carbines och tack Feministiskt Initiativ för att ni än en gång tydliggör att feminism inte har någonting med jämställdhet att göra, utan att det enbart handlar om manshat! Detta visar med all tydlighet varför det krävs en motkraft mot feminismen och en rörelse som vill att män och kvinnor gemensamt kan arbeta för båda könens bästa.

 14. Pinjata skriver:

  Tycker att statyn representerar feminismen väldigt bra, visa bara hur män blivit kuvade.

 15. Tanja skriver:

  Om man anser att det diskvalificerar en som konstnär att referera till andra konstverk har man diskvalificerat sig från att diskutera konst.

 16. Mark skriver:

  Läser man på FB så blir man helt paff över alla kvinnor och även män som verkligen har en urusel manssyn. Män är enbart dom som krigar, dödar, osv. Trodde vi hade kommit längre än så.

  Borde göra en staty av en knuten tutte med budskapet att alla mödrar ska bekämpas för att dom inte kan uppfostra våra barn. Och med det obligatoriska ”PS men bara dom som är dåliga mödrar” på slutet för att inte uppröra halva befolkningen. Som vi ser allt för ofta när man kastar skit på gruppen män.

 17. Jocke skriver:

  Ibland brukar det så tydligt slå mig hur feminismen har legitimerat en slag allmän kvinnochauvinism i samhället som tyvärr blommar ut på sämsta tänkbara sätt hos en del kvinnor. Som kvinna är det helt enkelt okej att vältra sig i ett hämningslöst hyllande av det egna könet och samtidigt på alla tänkbara sätt brutalisera, avhumanisera och skuldbelägga det manliga könet.

  Detta har blivit så accepterat att en del kvinnor totalt har förlorat den inre kompassen och faktiskt uppvisar en värdegrund som är både stötande och skrämmande. Och det är väl tyvärr så att detta förmodligen är en av de allra största drivkrafterna hos många feminister. Det vill säga att i eget tycke få representerar något bättre och finare. Att som person står över de där lägre stående människorna. Precis som vilken rasist som helst.

 18. Man United skriver:

  @ Mark Jocke S

  Vi kvinnor och män måste själva ta tillbaka makten från ga:media radikal feminism manshat misandri som går hand i hand med korrumption och ekonomiska intressen som utgör den tredje statsmakten.

  Gruppen män inkluderar alla, ethnos och invandrare tro inget annat. Gruppen kvinnor likaså. Det gäller att starta samtal i vardagen, föreläsningar och möten irl. Internet är ett verktyg. Det gäller att avslöja radikalfeminism totala mansförakt som är bortom alla gränser för samförstånd och jämställdhet 2.0 Kvinnorörelsen måste ta sitt ansvar mot misandri och radikalfeminism. Majoriteten av muslimer är justa kvinnor och snubbar. Varför bråka istället för samarbeta och upptäcka att vi har mer gemensamt för samtal om ett jämställt och humanistiskt Samhälle som bygger på mänskliga rättigheter istället för krig,rättsövergrepp,tortyr och könskrig.

  Vad är jämställdhet? Allt annat än det gammel och pk media inte vågar ta upp pga radikalfeminism,makt intressen och göra aktieägarna nöjda? Vad döljer dom, vad är dom rädda för ska hända om kvinnor och män underifrån kommer överrens och avfärdar radikalfeminism,maktmissbruk,rättsövergrepp och fascism?

  Vad händer när samtal och debatt startar med utgångspunkt i riktig jämställdhet,samförstånd och fri debatt aka Anti-könskrigs rörelsen.
  En rörelse som bryr sig om sina medmänniskor i rättsstaten Sverige och världen över där konflikt,förtryck och hat råder.

  ”Julian Assange har hållit ett tal på Trafalgar Square den 8 oktober, som inte har fått någon uppmärksamhet i gammalmedia. Anledningen är lätt att förstå. Assange säger nämligen att det inte bara är ledare och soldater, som är krigsförbrytare, utan också media, som inte förmedlar sanningen till sina läsare, tittare och lyssnare. Hans åsikt är att alla krig bygger på en lögn.
  Assange menar att vi måste förena oss och skapa egna nätverk som motvikt till gammalmedia. ”Om krig kan startas av en lögn, kan fred uppnås genom sanningen”!
  Ursprungligen postat av OldWolf
  Julian Assange på Trafalgar Square:
  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/
  Stort tack för länken, Oldwolf. Ser också att vår avstängde medlem worldzitizen tipsat om detta så han ska ha full cred, är det inte hög tid att mod ger honom amnesti nu..?
  JA bränner av en rejäl bredsida genom att kalla MSM för krigsförbrytare, jag förstår varför MSM höll tvärtyst om hans tal den 8/10 på Trafalgar Square. Om detta nu ev migrerar med de grasserande upproren mot girighet kan det bli höstens stora bokbål på MSM.
  Talet finns även på tuben, den som har konton kanske skulle kunna kopiera ned detta på någon annan site också om och ifall youtube får för sig att släcka videon….
  http://www.youtube.com/watch?v=_PFydEUMwQI 6 min lång
  Och John Pilger bränner av en bredsida till, ser ut som JA kan utelämnas direkt från UK (?):
  http://www.abc.net.au/unleashed/3457802.html
  https://www.flashback.org/t1275257p2972

 19. Daniel skriver:

  @Tanja
  Vilken tur då att detta forum först och främst tar upp frågor som rör jämställdhet.
  Tänkt hur det hade sett ut om det var konstkritikernas riksförbund.

 20. The Perfect Man skriver:

  Jag har väl inte någonting emot konstverket som sådant, förutom att det är en efterapning. Jag har sett betydligt ”värre” konstverk än så. Man kan väl sätta upp den på något torg i valfri svensk stad med en text under i stil med ”Pissa kan du göra hemma”. Att FN ratade den har jag fullständig förståelse för dock. Jag har svårt att se vad en ihopknuten penis har med fred att göra, förövrigt tror jag att det är en kärringknut.

 21. Pelle Billing skriver:

  ”förövrigt tror jag att det är en kärringknut”

  Ha, ha dagens fullträff!

 22. [...] göra anspelningar på oralsex undrar jag varför ingen känd feminist uttryck sin avsky mot konstverk med knutslagna penisar? Men det är klart, det är förstås värre att offentligt visa upp något som en man kan tyckas [...]

Google