Nyskapande genusföretag

03 oktober 2011, av Pelle Billing

Add Gender är ett konsultföretag som arbetar med jämställdhets- och organisationsfrågor. Men de är inte vilket företag som helst i den branschen, utan de är så pass nyskapande att de skapat en fotoutställning med namnet Stötta manligt företagande.

Orden ”manligt” och ”stötta företagande” brukar sällan förekomma i samma fras, så initiativet är uppfriskande.

Så här presenterar de sitt projekt:

Sedan våren 2011 driver Add Gender kampanjen: Stötta manligt företagande.
Den består av en fotoutställning som är gjord av Genusfotografen Tomas Gunnarsson i form av sex porträtt och intervjuer. Den visar på varför insatser för kvinnors entreprenörskap måste kompletteras med insatser även för mäns företagande. NU!

Om du arbetar på en kommun, myndighet eller företag och är intresserad av att hyra in denna fotoutställning, så kontakta Add Gender.

 

5 kommentarer på “Nyskapande genusföretag”

 1. Hamstrn skriver:

  Roligt att män får vara med (nästan). :)

 2. Uffe skriver:

  För en gångs skull är jag tacksam att jag har glasögon. När jag kom till frasen ”Stötta mäns företagande” var det mina glasögons om såg till att mina ögon inte helt lossnade från sin plats i mitt huvud.

 3. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Ännu bättre vore att inte fokusera på kön överhuvudtaget. Att stötta företagande är till nytta för hela samhället oavsett om företagaren är man eller kvinna.

  Men rätt sätt är knappast att göra fotoutställningar om företagande som ska hyras in av kommuner, myndigheter eller företag. Det låter som bortkastade pengar för alla utom fotografen och möjligtvis genusföretaget som skimmar av en del av hyreskostnaden…

 4. Magnus Karlsson skriver:

  Namnet på företaget borde ha varit Remove Gender. Könet skall inte spela någon roll.
  Stötta företagande helt enkelt.

 5. [...] Billing har tidigare skrivit om konsultföretaget Add Gender som arbetar med jämställdhetsanalys, kompetensutveckling och [...]

Google