Ingen paneldebatt på söndag

26 oktober 2011, av Pelle Billing

Jag har tidigare utannonserat att jag kommer att delta i en paneldebatt på söndag. Tyvärr har jag nu fått lämna återbud till detta.

Jag vet att några av er hade sett fram emot att komma, så jag är ledsen att det blivit så här. Kanske kan jag komma upp till Stockholm till våren och ordna en pubträff tillsammans med Pär Ström, så att jag får träffa er på det viset istället.

 

6 kommentarer på “Ingen paneldebatt på söndag”

 1. Pär Ström skriver:

  Vad tråkigt. Men en gemensam pubträff i Sth är en bra idé!

 2. Gustav skriver:

  Hej Pelle,

  tips till dig om P1 Tendens serie just nu om den svenska hustruimporten. Som vanligt råder våldsam slagsida i problemskildringen, där männen och deras desperata situation (som ni behandlar på ett utvecklande sätt här på bloggen) lämnas åt sitt eget öde – istället för att ställa sig frågan >varför< det finns ett stort antal män som vänder utomlands för att få sina olika närhets- och relationsbehov tillgodosedda, med konsekvensen att de bygger destruktiva relationer med misshandel mm. P1 Tendens lyfter ensidigt fram starkt feministiskt färgade ”experter” som verkar oemottagliga för idén att om man hjälpte upp de marginaliserade männens ställning här hemma i Sverige så skulle också de utsatta kvinnornas situation se annorlunda ut.
  För att beskriva det i något krassa termer råder det väl en form av utbud- och efterfråganförhållande mellan desperata män och kvinnor som strävar efter något bättre, och om man kan hjälpa männen att hantera kontrollbehov och tillgodose deras behov av att leva ut en sund och respektfull manlighet skulle de utländska kvinnorna antingen få möjligheten att inleda och behålla kärleksrelationen med män i Sverige, eller så skulle de finna bättre alternativ i sina egna hemländer. Hjälp till männen skulle väl främst bestå i att i någon mån återupprätta deras självkänsla genom arbete och meningsfull gemenskap med andra människor, både kvinnor och män.

 3. Pelle Billing skriver:

  Gustav,

  Ja, det ser riktigt vinklat ut.

 4. Matias skriver:

  :(

  Synd, paneldiskussionen blir nog betydligt mera konventionell dvs. feministisk pga. att ditt perspektiv uteblir.

 5. Fredrick skriver:

  Vad är bakgrunden?
  Hoppas på en trevlig Pub-kväll till våren iaf.

 6. Man United skriver:

  Lika bra det, tillställningen framstod vid närmare eftertanke som infantil med brist på empati för sina medmänniskor. Misandri är allt annat än ett kärleksfullt buskap om samförstånd om humana mänskliga värdegrunder och jämställdhet.

  Det är människoförakt och hur förhåller människor sig till sånt? Kanske svaren finns hos Ghandi, Nelson Mandela, tiden för ”Make love not war”, Marcus Birro och inspiration från den svarta medborgarrättsrörelsen.

  Simone Weil citeras i alla fall så här

  ” Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå.”

Google