”Vi har inget genustänk”

27 september 2011, av Pelle Billing

phpjdfrw2pm

Just nu intervjuas Suzanne Reuter och Allan Svensson i Hübinette i SVT (posta gärna länken i kommentarerna när det läggs ut på SVT Play).

När jämställdhetsfrågan kommer upp säger Suzanne Reuter rakt ut:

”Vi har inget genustänk.”

Sedan fortsätter hon med resonemanget att poängen är ju att det ska vara roligt.

Jag förstår hur Reuter tänker. Hur kul är det med ständig millimeterrättvisa i ett hem? Hur många skämt finns det utrymme för när man ständigt är rädd för att göra fel?

Det mediala genustänket kan inte samexistera med livsbejakande omständigheter.

 

13 kommentarer på “”Vi har inget genustänk””

 1. Anders skriver:

  ”Sedan fortsätter hon med resonemanget att poängen är ju att det ska vara roligt.”
  Nja, hon och programledaren fortsätter med att det hade varit bedrövligt om den här serien hade ett genustänk, med tanke på hur den ser ut. Reuter sätter alltså inte ”roligt” och ”genustänk” i motsatsförhållande. Dock är Svensson, Svensson en serie av karikatyrer som alla ska känna igen sig i. En jämställdist borde därmed bli mycket upprörd över att mannen i serien beskrivs som en ”ärketönt” som sätter fotboll framför allt annat. Är inte det manshat enligt er? Att män framställs som töntiga och småkorkade i media brukar annars vara ett problem för jämställdister. Här hyllas det istället pga av det lilla lilla ordet ”genustänk” som om ni tror att Reuter är på er sida. Märkligt.

  Jag tror minsann vi har en ny trend bland Sveriges antifeministbloggar: Allt ni TROR kritiserar feminism tar ni som en fjäder i hatten, utan att reflektera över innehållet. Om inte Suzanne Reuter sagt ordet ”genustänk” hade programmet troligtvis beskrivits som en orgie i misandri. Den här dubbelmoralen hjälper knappast ert syfte.

 2. Roger skriver:

  Anders:
  Svensson svensson är misandrisk skit, inte mycket bättre än Jims värld. Men det är inte det PB pratar om; han tar upp en tanketråd ifrån en intervju och spinner vidare.

  Hela ditt inlägg har en ton av falsett, vad är det som är så upprörande?

 3. Pelle Billing skriver:

  Anders,

  Som Roger säger. Jag tar en (1) tanketråd och utifrån denna gör jag mitt eget resonemang. Jag har inte uttalat mig om Svensson Svensson eller om Reuters jämställdhetsideologi.

 4. Gunnar (D.U.) skriver:

  Ett litet tips:

  Imorgon är det tjejkväll i hela Karlstad centrum!!!
  Är män ”portförbjuda” då i centrum, i affärer och på restauranger?
  Varför har man speciella tjejkvällar så och inget motsvarande för män?
  Eller egentligen, varför har man kvällar fokuserat på kön?
  Betyder tjejkväll – lika med att kvinnor är de som har tillgång till mest köpkraft / spenderar mest pengar… att det helt enkelt är kommersiellt lönsamt…
  (Och kanske att kvinnor under dessa uppmärksammade former också spenderar mer pengar?)

  http://www.centrumkarlstad.se/?p=evenemang&EvenemangID=57

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=248409928534114&set=a.145704362138005.26459.143081942400247&type=1&theater

  Lägg märke till den diskreta bilen… blir lite löjligt med den rosa tjejkvällsbilen så, kan jag tycka…

 5. DrKejs skriver:

  Anders,

  Fina halmgubbar du bygger. Du verkar vara en klippa när det gäller byggande av halmgubbar – har du lust att vara med vid uppbyggnaden av julbocken i Gävle, vi behöver din expertis!

 6. Man United skriver:

  ot Sweden Vs Assange-Justice will prevail…

  Updates of the July Appeal

  The date of the delivery of the judgement has yet to be announced. The judgement will likely be delivered in October 2011.

  See July Appeal for a new summary of the proceedings and other updates.

  Our Twitter feed

  On 23/9/2011
  12:20 – Julian Assange: 290 days under house arrest without charge. @wikileaks #wljul #assange
  02:04 – Read Julian Assange’s statement re: publishing of ”unauthorised autobiography”: 2 #wljul #assange

  http://www.swedenversusassange.com/

 7. Man United skriver:

  Ursprungligen postat av MoLoK
  Intresssant artikel i dagens Aftonblad.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13681864.ab

  ”Aftonbladet kan i dag avslöja att polismän myglar och anklagar oskyldiga – allt för att få upp statistiken.
  – Drivkraften är att visa bra resultat och göra karriär, säger polisforskaren Stefan Holgersson.
  Torsdag eftermiddag i november 2010. Polisen gör husrannsakan hos en 25-årig man i en förort till Stockholm.
  Han misstänks för ett fall av försäljning av narkotikaklassade svampar, ett överlåtelsebrott som sannolikt innebär fängelse om han fälls.

  Men patrullen konstaterar: ”Det påträffas ingenting som styrker narkotikabrott i överlåtelsesyfte”.
  Sedan händer något märkligt. Veckan därpå går en annan polis in och ändrar i datasystemet – plötsligt är 25-åringen misstänk för sammanlagt sju överlåtelsebrott. Dessa misstankar läggs sedan ner och når aldrig åklagaren.
  Fallet är bara ett i en rad som polisen och forskaren Stefan Holgersson funnit i en studie av hur polisen arbetar mot narkotikabrott.
  Han beskriver det som en lätt chockartad upplevelse då han förstod att han har kollegor som inte drar sig för att medvetet anklaga privatpersoner för påhittade brott och diarieföra misstankarna. Och därmed få upp statistiken.
  Även om 25-åringen inte döms för de påhittade brotten finns uppgifterna sparade i polisens system. I framtiden kan det exempelvis innebära att han lättare utsätts för tvångsmedel som telefonavlyssning.”

  Den typen av manipulativt beteende finns i alla led i rättsväsendet. Från polisanmälningar till dom och däremellan förundersökningar och förhör. Värst ser det ut i våldtäktsstatistiken, man behöver inte rakettekniker för att se det när man ser siffrorna. Ytterst handlar det om att de människor som arbetar i systemet försöker göra karriär på att leverera siffror och att de flesta styrs av sina värderingar och sin ideologi. Irmeli Krans är ett utmärkt exempel på det.

 8. Man United skriver:

  JA har om inte annat öppnat ögonen på oss i tråden samt ett antal läsare av densamme. Samtidigt tycker jag att Leif GW gör ett strålande jobb i att avslöja (vissa) sopor inom rättsväsendet.

  På sätt och vis önskar jag hit Assange, det skulle ge mycket publicitet om rättssäkerheten, ller brist på, i Sverige. Dyrt för JA, men kanske bra för nationen.

  https://www.flashback.org/t1275257p2958

 9. Pelle Billing skriver:

  Man United,

  Jag hoppas också det blir en Assange-rättegång i Sverige. Han må vara en slemmig typ i sovrummet men han har inte gjort något olaglig och det skulle vara mycket bra för Sverige med internationella strålkastare på rättssäkerheten. Även bra för andra länder, precis som DSK-fallet. Varje fall där rättssäkerheten upprätthålls och som får internationell spridning är positivt.

 10. Nils Jungenäs skriver:

  Anders >>

  …och sluta skriv ”ni” hela tiden.

 11. Nils Jungenäs skriver:

  Pelle #9

  Jag håller med.

  Dessutom tror jag det skulle vara bra för Sveriges nu svårt sargade anseende i världen. Utomlands är man ju övertygad om att det är en konspiration mot JA. Det är ju inte så konstigt. Det är ju för en utomstående väldigt långsökt och inte särskilt logiskt att anta att det hela skulle bero på vår sjuka, skruvade statsfeminism.

 12. Daniel skriver:

  @Anders:
  Du har samma ”Modus operandi” som signaturen ”Per” på genusnytt, så varför inte vara konsekvent och använda dig att ett nick på båda bloggarna?

 13. leifer skriver:

  Anders

  Vad är poängen med din retorik och vem exakt riktar du den emot?

  Och vad menar du är problemet med Svensson Svensson?

Google