Tack för bra pubträff!

05 september 2011, av Pelle Billing

leffe

I kväll var det pubträff i Malmö för alla som vill tänka nytt kring jämställdhet. Det här gången var vi lite färre än vi brukar – sju stycken – men det var mer intensivt och levande än någonsin.

I nästan fyra och en halv timme höll vi på, och till slut var vi tre personer kvar. Samtalet handlade om ett brett spann av frågor: vårdnadstvister, elitfeminister, sexualitet, vad händer om män börjar tala, PUA, mm.

Varje gång det är en sådan här träff slås jag av att det är helt vanliga människor som kommer. Människor som fått nog av dagens syn på jämställdhet, och som vill ha något nytt.

De elitfeminister som gjort karriär på en tveksam ideologi gör allt att för att utmåla denna nya rörelse som kvinnofientlig eller likvärdig med Breivik, men allt sådant faller platt när man träffar människorna. Det är kvinnor och män i olika åldrar och som i övrigt har olika åsikter.

Till skillnad från elitfeminismen har denna nya jämställdhetsrörelse inte någon snårig retorik. Utan man stödjer helt enkelt lika rättigheter och skyldigheter mellan könen, och att mansföraktet ska bort. Not exactly rocket science.

Jag kan varmt rekommendera att komma på nästa pubträff, eller att starta en i din egen stad. För många är det en stor befrielse att träffa likasinnade, och få tala fritt om hur män tänker och känner. Det är även väldigt lärorikt.

 

9 kommentarer på “Tack för bra pubträff!”

 1. Urban skriver:

  Kul!

  Träffen i Stockholm var mer välbesökt än någon av de gånger jag varit med och det blev en livlig kväll med mycket debatt – allt från vårdnadstvister och genusvetenskapens ”hela bibliotek av forskning” till könsstympning av pojkar.

  Mansrörelsen är helt klart på G och kul om det här maskulina initiativet sprids till fler städer!

  Nu kör vi gubbar :-)

 2. Matte skriver:

  Grymt! Nästa gång kanske jag går på en träff i Sthlm. Kör ni träffarna en gång om året?

 3. Patrik skriver:

  Roligt att det blev en lyckad träff. Jag tycker att bloggen är intressant och kommer att stödja den med en liten slant.

 4. barfota skriver:

  Själv så klantade jag till det och gick till The Bishop Arms på Vallgatan som var stängt p.g.a. ombyggnad med en skylt som hänvisade till The Bishop Arms på Gustav Adolfs torg, jag stod där och väntade till klockan 19:00 sen åkte jag tillbaka hem, kollade på nätet och ser att jag helt enkelt stått och väntat på fel plats. Men det kommer fler träffar och nya möjligheter, nästa gång missar jag inte!
  Kul att ni hade en givande träff och även om det inte kom så många så hoppas jag att ni fick ut någonting vettigt ur träffen.

 5. Pelle Billing skriver:

  @Urban: Kul att det intensivt i Stockholm också!

  @Matte: Lite oftare än en gång per år borde vi klara. Tidigare har det kanske varit en gång per termin men kanske dags att köra två gånger per termin.

 6. Pelle Billing skriver:

  Patrik,

  Tack för ditt stöd! Det är välkommet.

 7. Pelle Billing skriver:

  barfota,

  Jag funderade på var du var! Men det förklarar saken. Du får komma nästa gång istället. Kanske kan det bli en gång till i höst.

 8. Robban skriver:

  Hur ser det ut i Linköping? Finns det bloggläsare från Linköping?

 9. Pelle Billing skriver:

  Finns definitivt bloggläsare från Linköping. Nästa gång jag och Pär Ström samordnar träff ska vi se om vi inte kan få med fler städer. Allt som behövs är en tid och plats samt en person som garanterat är där och välkomnar folk.

Google