Naturskyddsföreningen: Rädda mannen!

21 september 2011, av Pelle Billing

Apropå det förra inlägget om manliga könshormoner.

Naturskyddsföreningen anordnar en konferens om de hormonstörande gifter och kemikalier som hotar manlig hälsa:

Vad vi vet är att mannen är hotad. Män producerar färre och färre spermier och drabbas allt oftare av testikelcancer och allt fler pojkar föds med missbildningar på könsorganen. En del ämnen påverkar till exempel fiskar att byta kön och de stör flickors pubertetsutveckling samt misstänks orsaka fetma. Hotet mot mannen är alltså också ett hot mot miljön, våra barn och folkhälsan!

Tack för tipset, Daniel!

 

3 kommentarer på “Naturskyddsföreningen: Rädda mannen!”

 1. per hagman skriver:

  Kemikalie utvecklingen är definitivt en fara för männ och int bara männ utan även för kvinnor och vår hälsa i övrigt.
  Senast hörde jag att inom utvecklar industrin ca 30 000 olika ämnen per år …sant eller osant så går utvecklingen i den riktningen att vi behöver ta kontroll över just …utvecklingen .

  Per Hagman

  samma sak med feministerna.

 2. Rolf skriver:

  sålänge vi lever i dessa patetiska kapitalistiska samhällen och dessutom har idioter som röstar på alliansen så kommer inget hända.

 3. Lina Svensson skriver:

  Vi VET idag att vissa kemikalier rubbar hormoner i kroppen. Det finns bra forskning på det från bla Karlstads universistet. Det kräv inga studier för att introducera en ny kemikalie på marknaden men 600 sidor forskning för att få bort den, därtill åratal innan lagar hinner träda i kraft. Handla giftfritt till barnen! Alvehamn.se har bra textilier, EkoLeko.se har bra leksaker, Smaksatt.nu har bra mat.

Google