Kommer porren att slå ut sexualiteten?

22 september 2011, av Pelle Billing

Monica Gunne filosoferar i Aftonbladet:

Enligt forskare och terapeuter, så tar allt fler män hand om sin egen njutning på internet. Männen förklarar: det blir enklare så. Det blir en häftigare och mer intensiv upplevelse. Och det blir definitivt mindre tjafs.

En advokat, 31, säger: ”Sex är bara så ansträngande. Jag får allt jag behöver på internet. Och just nu är jag lycklig om jag aldrig mer behöver ha sex med någon annan än mig själv.”

En student: ”Jag är så van vid porr, jag tycker att det är svårt att ­tända på en riktig kvinna. Jag får inte samma kick.”

En bankman: ”Jag har inte tid att sitta och vina och dinera och lyssna till deras bull­shit. Jag vill ­bara ha ’the money shot’.”

Men det digitala sexet har en baksida. De surfande männen berättar om en besatthet, hur de fastnar i ett träsk av missbruk som de inte kan kontrollera. De blir beroende av de sexuella kickarna därute och den ”vanliga” kvinnan uppfattas som bökig och trist.

Vad tror du? Kommer porren att slå ut sexualiteten? Eller är detta en överdriven analys?

Själv läste jag en engelskspråkig artikel om detta för inte så länge sedan (kan inte hitta den nu). Där talade man om män som konsumerat massor av porr sedan tidiga tonåren, och som sedan fick svårt att tända på vanliga kvinnor. Med andra ord var det en relativt välavgränsad grupp och inte ”genomsnittsmannen” som var i riskgruppen.

Men tänk om Monica Gunnes hotbild stämmer. Vad skulle det betyda för samhället om fler och fler män drog sig undan från dating-marknaden?

Uppdatering: Bloggläsaren JP har hittat artikeln jag tänkte på! Du finner den här. Väl värd att läsa. Den visar också att Gunne borde gjort en mer seriös analys och inte bara haft Elle som källa.

 

89 kommentarer på “Kommer porren att slå ut sexualiteten?”

 1. Pentti skriver:

  Jaha? Så porren uppfanns samtidigt som internet? Är själv 51 år och nog har det funnits porr i olika former under hela min uppväxt, se bara exemplet i Lukas Moodyssons film ”TIllsammans” där mannen går mer i källaren och ”snickrar” samtidigt som han tar fram sin tidningsgömma med Piff, Paff och Puff och vad de nu kunde heta på sin tid. Och lika förbannat har mänskligheten fortplantat sig även under dessa 51 åren.

 2. Jax skriver:

  I takt med att kvinnor fjärmar sig allt mer från det som är kvinnligt och försöker uppträda på arenor där de konkurrerar med män så är mäns vikande intresse av kvinnor nog oundvikligt.

  Se er omkring. Se på alla unga, bichiga, arga, känslostörda feministtjejer. Vilken frisk man skulle vilja hamna i en sexuell situation med någon av dem? Är det enda valet är internet defenitivt att föredra.

 3. Jocke skriver:

  Jag tror tyvärr att det ligger en hel del i detta. Och det härleder jag till att den manliga sexualiteten aldrig diskuteras och värderas på samma sätt som den kvinnliga. Nästan alltid när vi pratar om manlig sexualitet så är det med en negativ utgångspunkt som något destruktivt, obehagligt, mekaniskt, farligt, och så vidare.

  Förmodligen beror det på feminismens sjuka ide om att könet är en social konstruktion. Det har förhindrat att vi kan prata om de skillnader som trots allt finns mellan män och kvinnor och som är avgörande och mycket viktiga att känna till och förstå men som förtigs i Sverige på grund av feminismen.

  Framförallt är det så att män bekräftas genom den sexuella handlingen, medan kvinnor inte gör det på samma sätt. Det handlar mycket om mannens inneboende känsla av att vara ”kompetent”. När kvinnan vill ha sex med mannen betyder det att hon älskar honom, att han är attraktiv, behövd, att han kan uppfylla sina ”plikter” som man.

  Detta pratas det aldrig om. Däremot får pojkar och män ständigt höra hur viktigt det är att bekräfta kvinnor på olika sätt. Sex ska till exempel alltid innebära att en man ställer upp på sin kvinna på olika sätt och inte minst då långa förspel. Men att män känner bekräftelse genom sexualiteten får aldrig kvinnor höra och lära sig. Det tals aldrig om att gå halva vägen var. Det vill säga att kvinnor ibland också måste inse att mannen behöver sitt.

  Istället pratas det om tjatsex, om män som bara är fixerade vid en sak, och så vidare. Det manliga bekräftelsebehovet har alltså gjorts till något fult och äckligt. Den känslomässiga aspekten i sexualakten vill feministerna inte vet av. Det är ren och skär kvinnochauvinism

  Sverige är ett handikappat land. Tack vare feminismen lever vi stympade liv. Och ett av uttrycken för detta är att fler och fler män överger relationer för sex på internet.Då slipper de ställa upp 100 procent på kvinnans villkor utan att få något tillbaka. Ja, det är min uppfattning.

 4. Pether skriver:

  Detta är då männens fel, inget fel på kvinnan som kravmaskin. Att ens tro att man kan ha sex med en kvinna är ju sexism.

 5. Magnus skriver:

  haha men tjejer då, kollar inte dom på porr?

  Yaoi någon? Shonen ai? Eller bara hederlig gammal vampyrporr á la twilight?

  Tror problemen är att både tjejer och killar riskerar skaffa sig en orealistisk bild av vad det motsatta könet är för ngnting…jfr inlägget om feministtjejer ovan.

  Vi lever i ett oerhört jävla könssegregerat samhälle och vi måste börja umgås mer helt enkelt :)

 6. dolf skriver:

  Jag tror den gör det. Inte för att porren skulle vara bättre, men så som jag ser det har mystiken och ”upptäckarglädjen” alltiid varit en drivande kraft i sexualiteten. Den utarmas med lättillgängliga porren på nätet. Porr i sig är ju inget nytt, men tillgängligheten är det. För gömdes piff, paff och puff (som Penntti nämnde) undan i en kartong på rummet och filmer var något man såg i skymundan på särskilt skumma platser eller någon gång på bio. Nu hittar man hur mycket som helst på nätet. Så spänningen mättas, och samtidigt är samhällsklimatet uppskruvat mansfientligt. Trenden blir nog att kvinnorna tappar värde och att det manliga intresset för dem tynar bort.

 7. Access skriver:

  Äsch, det där är ju det gamla vanliga moralistiska anti-porrtramset!

  Hon börjar med att ställa sig några retoriska frågor som hon sen själv svarar på, för att i slutet dra några slutsatser baserade på sina egna svar.

  Utomordentlig fånigt! Klassiskt teknik när underbyggda argument saknas.

  Hur många gånger har vi inte sett moraltanter av varierande kön bygga halmdockor för att bevisa att porr är farligt? Kristna eller feminister, det brukar låta ungefär likadant.

  ”Porr avtrubbar känslorna!”
  ”Porr uppmuntrar till våldtäkt!”

  Trams.

  En följdfråga som däremot tål att ställas är hur länge heterosexuella män står ut med att bli förtalade, avkrävda prestation och utnyttjade innan porr, prostitution eller thailändskor känns som en enklare utväg till sexuell och emotionell tillfredsställelse.

 8. Info skriver:

  VEM ÄR DEN FANTASTISKA MONICA GUNNE?

  Monica Gunne (f. 1945) skrev 2010 tillsammans med bl.a. Amelia Adamo vad som tycks vara något av en självbekännelseroman, ”Sex, systerskap och några män senare”. I Sin recension av boken i DN samma år skrev Ann Heberlein bl.a.:

  ”Särskilt svårt är det att åldras när man är kvinna. En kvinna identifieras alltid, alltid, alltid i högre utsträckning än en man med sin kropp, och när kroppen sviker, förfaller och förvandlas är det som om hon, kvinnan, försvinner tillsammans med sin fertilitet. Svårast är det att åldras för den kvinna som en gång varit vacker, van att bli åtrådd av männen och avundad av kvinnorna.

  Det är, i korta drag, kontentan av innehållet i Monica Gunnes roman ”Sex, systerskap och några män senare”. Hon har, med väninnorna Amelia Adamo och Susanne Hobohm (featurechef på DN) som sidekicks, skrivit Sveriges första ”gilflit”, eller kanske snarare ”clitlit for grannies”. I ”Sex, systerskap och några män senare” är kvinnorna bortom både ”Sex and the city” och ”Cougar town”. De är singlar, de är framgångsrika och har gott om pengar och de är runt sextio och liksom sina något yngre systrar i New York på ständig jakt efter bekräftelse.

  Agatha, Louise och Madeleine beskrivs som ”den första generationen kvinnor som både vill och kan göra sina egna val och som också gör det”. Agatha är publicist med ett eget tidningsimperium och en egen pratshow i Fyran, Louise är född i den stenrika medieadeln och sitter i familjeföretagets styrelse, Madeleine har precis fått ett fett avgångsvederlag från den stora dagstidningen där hon arbetat i tjugofem år och skriver på en roman. De har alla några äktenskap bakom sig och sitter nu ensamma i arkitekt­ritade villor eller lyxrenoverade vindsvåningar och längtar – efter män, sex, att bli sedda, älskade. – - -

  Gunnes roman lämnar mig med kluvna känslor. Å ena sidan kan jag sympatisera med budskapet att det ”finns ett liv efter femtio” (såklart!) men å andra sidan känner jag mig frågande inför att det där livet efter femtio måste handla om att sträva efter att leva som en tjugofemåring. Det är kläder, skor, smink och träning, drinkar och nattsudd, tillfälliga förbindelser och mycket arbete, ena dagen i Rom, nästa i Madagaskar, styrelserum, tidningsredaktioner och tv-studior. Ja, ni fattar. Det är liksom det glamorösa livet som gäller, ytan, glasyren, eller vad man nu vill kalla det.”

 9. feminismkritik skriver:

  Det är ingen tvekan om att män håller på att isolera kvinnor då det gäller kärlek och sex. Bland kvinnor klagas det ofta över att män inte längre är så sexuellt attraherat av dem. Jag tror också att män håller sig på avstånd av kvinnor för att de upplever relationer för krävande och att det inte ger så mycket igen. Det finns en hel rörelse som kallas Men-Going-Their-Own-Way.
  Porren kan spela en roll i detta eftersom den gör det enklare för män att tillfredsställe det sexuella behovet. Kanske den som det antyds också ger bättre tillfredsställelse för många män?
  Det finns ju också andra faktorer som spelar in: hormonstörande kemikalier som hanar i hela djurriket är särskild känsliga för.
  Sedan är det klart att feminismen har betytt mycket och att det inte längre är lika attraktivt för en man att bilda par med en kvinna. Kraven till män att vi skall göra det är inte heller lika starka.
  Vi får se var vi hamnar i den fortsatta utvecklingen, men jag tror att framtiden blir mycket svårare för kvinnor än för män

 10. Kenneth skriver:

  Många män köper sex av samma skäl som de konsumerar porr på internet. Det är enkelt, smidigt och kravlöst. Radikalfeministerna har ju försökt täppa igen den möjligheten genom att driva igenom den sanslösa sexköpslagen.

  Om de bara hade kunnat så hade de satt stopp för internetporren också. Alla uttryck för manlig heterosexualitet som inte ligger exakt inom de snäva ramar som feministerna själva definierar ska helst förbjudas.

 11. Ola Normann skriver:

  Jeg synes ikke det er så lett å si hvor omfattende dette er. Men jeg tror at det stemmer for noen. Jeg ser at noen unge menn ser ut til å ha gitt opp å forsøke seg på dating markedet. En del sitter mye foran PCen, og har liten kontakt med kvinner. Når de endelig våkner opp, sliter de på dating markedet pga. liten erfaring og lav selvtillit. Og det blir jo ikke noe lettere når mange unge kvinner er både arrogante og (urealistisk?) kravstore. Så da er det vel enkelt å gå til internett porno. Jeg lurer også på om ikke det stillesittende livet en del unge gutter lever, gjør at de får lavere nivå av testosteron i kroppen. Dette gjør dem sannsynligvis både mindre attraktive som partnere, og mindre interesserte i kvinner.

  En annen sak er at en del kvinner har blitt ganske egoistiske, arrogante og maskuline, og oppleves som lite feminine av menn. Dermed blir de mindre attraktive. Å oppleve en kvinne som virkelig utstråler feminin energi kjennes ut som balsam for kroppen. Men å oppleve en aggressiv, maskulin kvinne har den motsatte virkningen.

  Jeg tror også at mange kvinner ikke forstår seg på menn, og at deres egen oppførsel også bidrar til å at menn trekker seg unna. Dette gjelder også deres innstilling til menn: kvinner som mener at menn flest er noen drittsekker, vil sannsynligvis utstråle det slik at de frastøter seg mange menn som de kunne vært interessert i.
  Det er i ferd med å vokse opp et marked på internett for å hjelpe kvinner til å tiltrekke seg menn. Feks her : http://www.understandmen.com/
  Det er bra at også kvinner begynner å innse at det ikke er bare mannen som er problemet.

  Uansett er det trist hvis menn mister lysten på å ha sex med kvinner,- for begge parter. Kanskje et tema som manns- og kvinnebevegelsen kunne samarbeide om?

 12. Anders skriver:

  Jag har tröttnat på förhållanden och tar hellre saken i egna händer.
  Nu är det lugnt och fridfullt hemma, inga bråk. Kvinnor älskar att bråka om allt och det ska vara övervägande på deras villkor den som påstår annat kanske har ett bra sexliv som överväger allt lidande.

  -Nä, jag väljer porren i fortsättningen.

 13. leifer skriver:

  Här kan man skriva mycket men man får ju inte problematisera kvinnor och kvinnors kultur, i Sverige. Och detta gäller i ännu högre grad invandrade kvinnor., för dom väljer ofta en man från sin egen kultur/hemland, medan ”svenska” tjejer väljer hej vilt från alla kulturer. Kvar står då inte sällan vanliga svenska män med svarte petter. Män som då dessutom ofta ses som ”losers” eller ”mesar” av kvinnor och därmed inte är nåt ”att ha”. Här kan då kvinnor som själva inte skulle fixa att bli ratade, utan att blinka behandla män som nåt som katten släpat in.

 14. Torstensson skriver:

  Porr är skit.

  Jag har läst om en kille i USA som drabbats av denna sortens avtrubbningar. Han tittade på mycket porr under lång tid och drabbades av impotens och slutade att tända sexuellt på sin tjej under sexakten. Det finns också en svensk kille på flashback som berättar om detta och de problem det medförde. Har glömt namnet men det finns alltså ett namn på detta.

  Det är nog inte så konstigt att män slutar tända på sina egna flickvänner eller kvinnor i allmänhet när de dels får sina kickar på internet och alla vi som nån gång tittat på på porr (alla har tittat, även brudar) inser ju ganska omedelbart att de tjejerna på bilderna är mycket snyggare än ”normala” tjejer. Den amerikanske killen som berättar om sitt problem beskriver hur han återfick sin sexuella attraktion och fick bort impotensen och det var genom att under lång tid undvika porr helt och hållet och då hade inte längre problem med de dofter som normalt kan uppkomma vid sex, dessa dofter ansåg han vara äckliga innan eftersom porren på bilderna inte luktade konstigt. Han undvek att onanera också under sin tillfriskning. Han blev helt enkelt skiträdd. Sen hur vanligt det är det vill jag gärna veta. Jag tror det är vanligt. Har en polare som har två yngre brossor som båda är helt ointresserade av kvinnor samtidigt som de är homofober. Jag vet att dom porrsurfar mycket. Vilken ung kille med tillgång till internet gör inte det?

  Det som ”bankmannen” säger är för mig rätt tråkigt att höra. Att han bara är ute efter ett sprut och inte behöver en kvinna. Hur kan man INTE gilla kvinnligt sällskap om man är hetero? Detta gör att jag ännu mer än tidigare tar avstånd från porr. Jag har ännu inte sett några fördelar med porrindustrin. Krydda i tillvaron säger vissa. Det är väl typ det ena positiva jag kan finna med det. Det här var dock ett mycket intressant inlägg från Pelle och jag känner väl att jag inte har något gemensamt med de som uttallade sig även om jag förstår var deras inställning kommer ifrån.

  Porr är skit som sagt. Feminismen är dessutom medskyldig till dess existens.

 15. Torstensson skriver:

  Anders

  Du säger att kvinnor älskar att bråka om allt. Jag ska erkänna, jag känner igen mig det ibland även om min empiri bara kommer från en kvinna . Ja och dels de jag haft innan. Men du missuppfattar kanske hennes grälsjuka. När min tjej är grälsjuk så tar jag det som en kärleksbedyrelse. Den dagen hon inte vill gräla med dig är den dagen du bör vara orolig. Men visst, människor har blivit bekväma idag och allt kan fås på internet. Ett förhållande ska inte vara problemfritt. Det kan vara så att hon vill testa dina gränser också. Min tjej gör det ofta och jag är fullt medveten om när det sker. Men utan henne är jag tom. Hon ger mig självförtroende i mitt vardagsliv.

 16. leifer skriver:

  Torstensson

  Kan inte låta bli att notera att ditt inlägg andas en viss typ av manlighet. Kvinnor som tappat sexlusten av olika skäl, blir det inte samma problematiserande kring eller hur? Det är då mannens sexualitet som är det traumatiska. Jag har börjat titta på en tv-serier som heter true blood. Vampyrer. Men mer än nåt annat så handlar den om sånt här faktiskt, potens. Manligt och kvinnligt, könsroller idag. Tänker man på det när man ser serien så får man många tankeställare.

 17. leifer skriver:

  Pelle

  Skrev ett inlägg 20:13. Efter att jag ändrat texten lite så dök ”Din kommentar väntar på att bli godkänd” upp. Varför blir det så? Är det nåt nyckelord som triggar, typ att man problematiserar kvinnor….

 18. Anders skriver:

  Torstensson

  Roligt att höra att din tjej ger dig självförtroende i ditt vardagsliv, det kunde jag också känna när jag var i 20 årsåldern men sen blev det värre och svårare. Jag känner att jag har bättre självförtroende nu utan förhållande och jag har haft tre samboförhållanden. Flera tjejer har pickat på min uppmärksamhet men jag avböjer. Däremot inte sagt att jag lever helt utan sex nog blir det ett nyp ibland men inte så ofta och då är det helt på mina villkor. Jag är självständig och klarar mig bättre själv, dammsuger, dammar och diskar när jag känner för det.

 19. leifer skriver:

  Anders

  Dammsuga, damma och diska måste männen idag göra ändå. Det är ju ”jämställt”! Sen förstås alla andra traditionellt manliga sysslor också. Liksom att dra in pengarna. Vad är då kvar? Betala för sex genom äktenskap? Feminismen har problematiserat detta som att kvinnor säljer sig i ett äktenskap, men tänk om det är tvärtom numera?

 20. per hagman skriver:

  Pelle B nu måst du skilja på sexualitet och sensualism.

  Männen i de aktuella exemplen från skribentens sida ägnar sig åt masturbation.
  Ett förhållande som int är ovanligt för oss männ.
  Även skribenten för den artikel du hänvisar till , uppfattar jag kan ej eller skilja på sens o sex

  Per Hagman

  Bakläxa Pelle.

 21. leifer skriver:

  Kanske värt att notera att även ”masturbation” är skuldbelagt när det gäller män. För kvinnor finns det istället s.k. sexleksaker att köpa på Apoteket och ingen skugga faller på en kvinna som betalar för en massagestav istället för att träffa en man helt gratis.

 22. Men@Work skriver:

  Alla typer av kommersiell sex (inklusive porr och prostitution) kan vara av godo, och ha en frigörande verkan för både man och kvinna, om det regleras och används på ett välavvägt sätt. Bort med nypuritansk statsfeminism, fram för sexuell mångfald och sexuell liberalism!

 23. feminismkritik skriver:

  Vad betyder det för samhället att män drar sig tillbaka ifrån att bilda parrelation. För män betyder det ju utan tvivel ett enklare liv där man inte behöver engagera sig, där man inte behöver ta allt det besvär som följer med sociala relationer. Möjligen blir livet något mer tomt, men det får man själv ta ställning till.

  Det betyder också att män inte behöver arbeta så mycket för om de inte har familj, behöver de inte försörja den och de kan därför klara sig med en låg lön eller kanske rent av socialbidrag. Det betyder att mäns produktion minskar och att kvinnor därmed blir fattigare.

  För kvinnor kan det få såväl positiva som negativa konsekvenser. Kanske minskar antalet sexuella övergrepp och det är positivt. På den andra sidan kan det bli svårare för kvinnor att hitta en man som vill bilda familj med dem. För en del kvinnor är detta inget problem eftersom de ändå ser den heterosexuella kärnfamiljen som roten till allt ont. Andra kommer givetvis att sörja det. Kanske kommer de att försöka bilda en familj genom att ge mannen bättre villkor och då kommer jämställdheten inom relationen att försämras.

  Om män förlorar intresset för kvinnor och familj (och det tror jag faktiskt sker just här och nu) kommer det att betyda att kvinnor själv får bära bördan av att föda och uppfostra och försörja barnen. Allt i allt kommer det att innebära en ökad arbetsbörda för kvinnor.

 24. leifer skriver:

  feminismkritik
  ”Allt i allt kommer det att innebära en ökad arbetsbörda för kvinnor.”

  Ja det stämmer. Hört flera män säga att det också blir ett vapen mot ego-feminismen. Låt kvinnorna ta över då, och dom kommer kanske inse till slut att med makt kommer mycket ansvar och arbete.

  Man undrar också hur kvinnor ska kunna vara hemma flera år med barnen utan att det belastar skattebetalarna, om dessa mammor inte har en man som drar in kulorna. Och vilka män i framtiden vill då ta den rollen?

 25. Anders skriver:

  feminismkritik

  Moderna feministiska kvinnor vill nog ha fler män samtidigt att umgås med.
  En inofficiell man, en riktig maccoman att ha sex med. Där hon kan leva ut hela registret av sex som absolut inte får visas upp för den man hon lever med (för då sjunker hennes feministiska pondus).
  Den man hon lever med förekommer endast missionärsställningen. Den nedtryckta missionärsställningsmannen vill hon umgås med och bilda familj med.
  Det kan vid behov även förekomma lite lesbisk kärlek mellan varven för det är ju modernt i feministiska kretsar då givetvis inofficiellt.

  Dessa kvinnor är inget för mig därför har jag valt porren men kan jag hitta en annorlunda kvinna så kanske jag kan ändra mig, vem vet.

 26. per hagman skriver:

  Acess.din pkt nr 7

  kallas för cirkelresonemang.

  per hagman

 27. per hagman skriver:

  Ola Norrbagge,

  Gäsp.

  Tre rader tack.

  Per Hagman

 28. per hagman skriver:

  Men at work..

  Du måste ha problem med din logik.

  Per Hagman

 29. per hagman skriver:

  feministkritik.

  vi männ kommer aldrig förlora vår hänförelse för våra kvinnor eller barn.

  per hagman

 30. Pelle Billing skriver:

  JP,

  Helt rätt, tack! Har uppdaterat blogginlägget med länken.

 31. Pelle Billing skriver:

  leifer:

  ”Skrev ett inlägg 20:13. Efter att jag ändrat texten lite så dök “Din kommentar väntar på att bli godkänd” upp. Varför blir det så? Är det nåt nyckelord som triggar, typ att man problematiserar kvinnor….”

  Har godkänt det nu. Du skrev ordet katten, vilket räckte för att hamna i spamfiltret ;)

 32. Pelle Billing skriver:

  Per Hagman,

  Håll god ton! Dessa fraser är inte OK:

  ”Gäsp.

  Tre rader tack.”

  ”Du måste ha problem med din logik.”

  Hela poängen med en diskussion är att man lyssnar på de andra och sedan ger sin egen input. Om du inte vill förklara varför du inte håller med någon, så bidrar du inte med något.

 33. Pelle Billing skriver:

  Annars måste jag säga att diskussionen här varit väldigt bra och mångsidigt. Många olika åsikter som tillsammans ger en bra helhetsbild.

 34. Pelle Billing skriver:

  leifer,

  ”Kvar står då inte sällan vanliga svenska män med svarte petter.”

  Fast de kan ju hitta en fru från Östeuropa, Thailand eller något annat ställe?

 35. feminismkritik skriver:

  @Leifer
  Feminismen är en ideologi som faller på sitt eget grepp. På ytan står den för jämställdhet, men i grunden är dens konsekvenser ingenting annat än ökat ojämställdhet till nackdel för kvinnor. Feminismen konsekvens är att arbetsbelastning överförs från män till kvinnor. Det sker på många plan.

  Feminismen är kritisk till den heterosexuella kärnfamiljen. OK. Men det finns ingen annan organisation som så effektivt avlastar kvinnor från bördan att fostra och försörja sina barn. Den heterosexuella kärnfamiljens undergång kommer därför att öka belastningen på kvinnor.

  Feminismen har organiserat utbildningssystemet på så sätt att kvinnor i högre grad än män kommer att ha höga utbildninger. Det gör att kraven på kvinnor på arbetsmarknaden ökar. Samtidigt ökar kraven på kvinnor i familjen – därför att de ensamma måste ta ansvaret för barnen.

  Feminister vill att kvinnor skall ha MAKT och med MAKT menar de den form för glansiga positioner som män har haft: statsminister, riksdagsledamot VD, styrelseledamot etc.

  I stället för att gå emot detta och förstärka kvinnors föreställning att vi vill förtrycka dem, skall vi träda ett steg åt sidan – låta dem ta över och sedan låta tiden arbeta för oss. Kvinnor kommer att upptäcka att det inte är roligt att inneha mäns positioner och att det kräver för mycket arbete. Därefter tvingas de överväga på vilket sätt de kan få män på banan igen.

  En taktisk tillbakadragning är det som bäst tjänar män just nu.

 36. feminismkritik skriver:

  @ per hagman
  Du är den riddaren som kommer och vill rädda kvinnor och få dem att känna sig väl till mods. Det kanske kan förefalla snällt och det är inget tvivel om att kvinnor älskar det, då du sägar det.

  Problemet är att ”It’s only words – and words is all I’ve got”.

  Genom att få kvinnor att känna sig gott till mods hindrar du dem i att se några problem som de faktisk har i dag och du hindrar dem också i att göra någonting åt de problemen.

  Du försämrar villkoren för kvinnor i framtiden.

 37. Runar skriver:

  Jeg leste dette innlegget med undring, har lest noe lignende på Aktivarum tror jeg, at nettporno dekker menns seksuelle behov. Men kjære dere, er dette ment seriøst? Å sitte og onanere ensom foran min pc og se på at andre mennesker har sex, hva har det med deking av seksuelle behov å gjøre? Det eneste du der får dekket i tillegg til din egenskapte utløsning, er ett visuelt inntrykk via kropper på en pc-skjerm. Og det er altså sex..?

  Tok noen seg bryet å definere ”sex” i denne sammenheng? De som mener at påstanden stemmer setter likhetstegn mellom orgasme og sex, og mere er det altså ikke?
  Hva med alt rundt? Ett møte med en kvinne..berøringene…blikkene…småpraten..kyssingen, som gradvis tiltar…plagg som forsvinner,all nærheten og kosen.. en varm, levende kvinne, ett menneske inntil deg som gir deg kjærtegn, er hengiven…bare det å høre pusten, kjenne den mot huden..hennes nytelse som blandes med din..alt dette og mere til – kosingen etter sex’en..det å ligge der og beundre en vakker kvinne, se på og kjenne på formene… kanskje uten ord bare se inn i hverandres øynene og være nær..alle følelsene dette skaper,det er for meg sex!
  Alt dette, skal altså menn(i stort antall?) være villig til å bytte ut med en egenskapt orgasme/utløsning foran en pc?

  Jeg klarer ikke ta en slik påstand seriøst. Men mulig er sex noe mer for meg enn for endel andre menn. Jeg ser endel porno,lever i lange perioder uten kontakt med kvinner da jeg ikke er en god forfører,men iblant treffer jeg jo noen og jeg vet hva ensomhet+porno+onani er, for meg er det et ikke-tilstrekkelig ”substitutt” for det vakreste i livet, noe jeg benytter meg av i mangel på en kvinne,for å i det hele tatt se naken hud…

 38. Maria skriver:

  Jo jag har hört terapeuter säga att de har haft unga manliga patienter som har problemet att de inte har något mer att upptäcka, eftersom de redan gjort allt och provat allt på grund av porren. De är uttråkade redan när de är 20. Hmm, de kanske skulle satsa på en stadigvarande relation i stället för att söka kickar?

 39. Jax skriver:

  Maria, detta är ett samtal för män. Som kvinna kan du inte tillföra denna diskussion någonting.

 40. Krian skriver:

  Jag är glad att se saker kommer upp till ytan här. Du är en hjälte Pelle!

  På hemsidan som JP skickade klickade jag mig fram till den här intressanta filmen:
  http://yourbrainonporn.com/erectile-dysfunction-and-porn

  Alla borde verkligen läsa David Deida’s böcker. Han förklarar allt så mycket bättre än vad jag kan.

  Men jag kan säga att sexualiteten är för mig något heligt och stort. Så att välja bort kvinnor för porren är för mig cyniskt. En cynisk man är också extremt osexig. Cynism = en skyddsmekanism som kan vara nödvändig för överlevnad i vissa fall. Men knappast slutmålet.

  Att reducera sexualiteten till något så litet som att snoppen måste spruta ibland (vilket den inte måste) och att det därför är ”smidigare” med porrsurfande, bidrar väldigt starkt till den Mekaniska bilden av mannens sexualitet. Det vill många här inne som inte identifierar sig med (speciellt ovanstående norrmän), tvätta bort.

  Jag förstår, och känner igen mig i bitterhet, cynism och dåligt självförtroende. Jag vet hur ni känner. Det är naturligt att man bejakar sin sexualitet med porr i en kultur som denna, med de tabu och moralister man stöter på.
  Men alla kvinnor är inte radikalfeminister. Speciellt inte äldre som ofta är tryggare i sin kvinnlighet och mer toleranta eftersom dom förstår män bättre.

  Så Jax; Det är inte det enda valet!
  Och det är nog som du säger ”friskt” att inte gå in i en sexuell relation med dem.

  Vi kvinnor och män måste tillsammans genom tålamod och ödmjukhet, samarbeta för en djupare förståelse vilket vi alla kommer att tjäna på. Och vi kommer att såra varandra på vägen. Men dom killar som försöker fly från det, kommer aldrig bli sexuellt/känslomässigt tillfredsställda.

 41. Pelle Billing skriver:

  Jax,

  Maria är välkommen att diskutera. Kön är inget hinder.

  Hon kommenterar f ö ofta här på bloggen och står för lika spelregler utifrån det jag sett.

  Om du däremot vill kritisera något av hennes påståenden, t ex att det skulle vara lätt eller ens möjligt för alla 20-åriga män att hitta en relation, så tycker jag absolut du ska göra det! Jag tycker själv detta påstående kan kritiseras, och min gissning och förhoppning är att Maria kan ta till sig en sådan kritik.

 42. Pelle Billing skriver:

  Tack Krian! Tack även för bra länk.

  Håller med dig, Runar och Ola Normann om att det inte är en lösning att dra sig undan kvinnor.
  Visst ska män hålla sig undan från kvinnor som är radikalfeminister. Men det finns så många härliga kvinnor som gillar män, och som inte tror på mansfientliga ideologier, och det är dessa vi ska söka kontakt med och charma.

 43. Maria skriver:

  Ja ursäkta då om jag bröt mig in i samtalet. Jag har mycket riktigt inte mycket att tillföra i ämnet, eftersom jag varken är intresserad eller är någon konsument av porr. Min inställning är att det är med sex ungefär som idrott, det är bättre att själv utöva än att titta på när andra gör det.

 44. Maria skriver:

  Absolut Pelle, visst är jag öppen för diskussion om påståenden. Det jag menade var att unga grabbar, eller åtminstone den specifika killen som terapeuten hade talat med, tydligen inte hade haft svårt för att få sex med tjejer och att han hade haft det så mycket och i så många olika variationer att han inte fick några kickar längre. Vad gör man om man är 20 och inte har något kvar att upptäcka när det gäller sexualiteten? Min fundering var att han kanske skulle kunna satsa på en långvarig relation där det sexuella inte var det primära målet med relationen. Sedan har jag full förståelse för att det inte är lätt för många killar i 20-årsåldern att hitta en stadigvarande relation och många är kanske inte heller inriktade på det i den åldern.

 45. Anders skriver:

  Känns som ett ganska litet problem detta. Av artikeln att döma så var det enkelt att komma till rätta med också, att ta lite uppehåll så är man good to go. Det krävs social prestation och trygghet för en man att få till ett förhållande, vilket bland unga killar ofta kommer långt senare än stark sexdrift. Att det kan bli en hel del porr i det glappet är förståeligt.

  Kan inte tänka mig att detta är så pass betydande att det skulle finnas nåt märkbart manfall på dejtingmarknaden. Den överväldigande majoriteten dejtar ju faktiskt för att hitta kärleken, inte för ett kn*ll.

 46. Emma skriver:

  Om man(eller kvinna) har inställningen att det motsatta könet bara älskar att bråka om allt eller som bankmannen i inlägget ”Jag har inte tid att sitta och vina och dinera och lyssna till deras bull­shit. Jag vill ­bara ha ’the money shot’.” Då kanske det är bäst för alla parter att man håller sig till bilder och film istället för riktiga människor. Den som bara ser till sig själv och inte finner något nöje i att göra något bra för en annan människa är knappast något kap själv.

 47. dolf skriver:

  apropå Runar 38, som jag i mångt och mycket håller med, skulle jag vilja inflika att sitta framför pcn och runka medan man tittar på porr inte handlar om att tillfredsställa det sexuella behovet utan snarare om att släcka det. Resultatet blir dock det samma, intresset för kvinnor och riktiga relationer avtar. Ungefär som att gå själv till McDonalds och äta hamburgare, man dödar hungern istället för att tillfredställa den med en inspirerande middag och ett glas vin på en riktig restaurang i trevlig samvaro med någon god vän.

 48. Pär skriver:

  Om jag inte får se kvantitativa studier på hur vanligt den här effekten av porrsurfande är så drar jag personligen slutsatsen att det är komplett skitsnack.

  Personligen anser jag att åtminstone advokaten och bankmannen verkar vara personer som inte har tid för dejtande, flirtande och liknande för sin sexuella tillfredsställelse. Då anser jag det positivt att de får utlopp för det genom porren. Sexuell frustration leder sällan till positiva saker.

  Sedan måste jag ändå säga att bankmannen har rätt misogyna tendenser i sitt sätt att beskriva detta.

  Som sagt, kvantitativa studier behövs, inte kvalitativa anekdoter. HUR vanligt är sådant här synsätt och beteende, bland män OCH kvinnor? Innan vi vet detta kan vi endast spekulera.

 49. JockeH skriver:

  När du tar upp detta så kommer jag att tänka på detta.
  http://www.equil.net/?p=429

 50. leifer skriver:

  Maria

  Är väl rätt löjligt här att berätta för oss att du inte tittar på porr. Liksom för nån man här att berätta att han tittar på porr. Det framstår då också som det vore nåt fel att titta på porr eller att kvinnlig sexualitet är bättre eller finare än mäns. Detta är ju också i linje med feminismen där sex ska ske med kärlek, och att bara ha sex utan kärlek är fel. Kvinnlig sexualitet är rätt och vacker.
  Manlig sexulatet är fel och fult.

  Samma gäller om en kvinna skriver att hon inte använder massagestav. Vad ska man med den informationen till? Enda är om det kan generaliseras. Och är det då bra eller dåligt om kvinnor köper massagestavar på Apoteket t.ex. istället för att ha sex med män.

 51. leifer skriver:

  Pelle Billing

  ”Fast de kan ju hitta en fru från Östeuropa, Thailand eller något annat ställe?”

  Ja fast dels handlar det då ofta om att männen då måste ta den traditionella rollen som familjeförsörjare för att det ska funka, dels är det ofta förknippat med resor (om inte annat i början), dvs hemlandet är inte bra nog. Många män som också menar att man måste träffa kvinnor utomlands eftersom svenska kvinnor fått för ”höga krav” (läs felaktiga krav). Alltså typ kravmaskiner utan att för den skull vilja ge samma tillbaka.

 52. Pelle Billing skriver:

  leifer,

  Jag tror de flesta män i första hand tänker sig en livspartner från sitt eget land, men om man ratas av kvinnorna tycker jag det är ett tecken på sundhet och driftighet att hitta alternativa lösningar. Numera dömer jag aldrig män jag ser med Thailändskor.

 53. Krian skriver:

  leifer,
  jag uppfattade inte Marias syfte med porrkommentaren vara att slänga skit på mannens sexualitet. Vad det ”framstår” som är subjektivt.
  Jag hade taggarna utåt när jag var rädd och trodde att det var sant att kvinnans sexualitet är överlägsen mannens. Så lugna ner dig, för det behöver du inte vara rädd för.

  Det är upp till dig, vad som är rätt och fel för dig vad gäller din sexualitet. Men tänk på att många manliga uttryck för sex, är med kärlek! Dock uppfattas det (speciellt av unga) ofta som djuriska begär, fastän det i själva verket är en barnsligt oskyldig, lustig uppskattning av något fint. Så att om feminism i det här sammanhanget står för att sex ska ske med kärlek, är jag överens.

  Men, Maria, jag måste (kanske lite ordpetigt) invända mot att
  20-åriga porrsurfarveteraner inte skulle ha något kvar att upptäcka om sexualiteten. Det är ju bara okunskap.
  Ja, så vad gör man om man vill upptäcka nåt nytt om sexualiteten? Jo, man kan börja flytta fokus till sin kropp och sig själv, istället för porren som kommer utifrån.
  Sen studerar man (taoistisk) Sexuell yoga och upptäcker att oceanen av vad man kan upptäcka med sin sexualitet, är oändlig. Man behöver inte välja bort bra jävla gött lustfyllt sex, för en långvarig relation. Man behöver inte spruta för att nå ett klimax. Och då kan man (ja, Man) lätt nå så många klimax man känner för för stunden. Jag blir iaf inte helt tillfredsställd av att spruta på tangentbordet.
  Man blir så småningom mer självständig från porren. Man kanske får uppleva helkroppsorgasm utan att smeka sig, bara genom ligga å tänka på goa/snygga/sexiga/nice ass tjejer.
  Eller så kanske man runkar till porr, fast istället för att spruta hamnar orgasmen iställlet i magen och tarmarna dansar av lycka. Ja, allt detta storartade är till för män också. Detta är inte något ”new age”-flum jag läst i en bok. Jag vet!

 54. leifer skriver:

  Krian

  Dock har vi ju sett massor av moraliserande från kvinnor (och män), och inte minst från feminismen om vad som är ok och inte ok när det gäller sex. Jag tycker det då är löjligt att nån kvinna ska skriva att den inte tittar på porr, som om det givet vore nåt bra. Därför tolkar jag det som du säger att jag inte givet ska tolka det. Jag menar då att det ger en onödig känga till alla män som tittar på porr, som ju var ämnet för dagen. Finns dessutom många kvinnor som tittar på porr, vad ska vi då tycka om dom? Eller kvinnor som föredrar massagestav framför en riktig man (motsv. resonemanget om män som har sex själva framför en riktig kvinna), att man då också ska se ner på såna kvinnor, som ju var andemeningen om män. Och varför finns ingen kvinna som säger att dom gör det på såna bloggar (även om jag då tycker att vi ska resonera om sånt som har bäring för en grupp). Givet beror det på att det är nåt fult och att det är extra fult om en kvinna tittar på porr. Däremot anses det väl fint om en kvinna har en massagestav köpt från Apoteket och tillfredsställer sig själv.

  Därför uppfattar jag Marias kommentar bara som en av ytterligare små moraliserande kommenterar som förstärker hur kvinnor ska leva ut sin sexualitet och att kvinnors sexualitet är finare än mäns (under förutsättning att dom följer såna regler). Precis samma sak som vi hört från feminister. Ex då att tillfälliga sexköp är fel om att sexköplagen är nåt bra. Och i den lagen så handlar det om att kvinnor som säljer sex inte gör nåt fel, utan bara män som köper sex. Tycker då ex Maria att sexköplagen är dålig? Eller vad är nytt annars?

  Sen, jag vet sen inte riktigt vad du menar med ”djuriska begär”, menar du att det är sex utan kärlek? Och menar du då vidare att kvinnor inte har djuriska begär? Här kommer man dessutom osökt in på retoriken om att ”män är djur”.

 55. leifer skriver:

  Som förtydligande menar jag att alltså man ska ha samma syn på en kvinna som på en man när det kommer till sexualitet. OM man är för jämställdhet.

 56. Gunnar (D.U.) skriver:

  Jag håller med Runar #38 i hans fina beskrivning om vad som är riktig givande sex för hetero män, med närheten och upplevelsen av kvinnan.
  Även Ola Normann #11 och Krian #41 är inne på detta på ett bra sätt, tycker jag.

  Från mina egna upplevelser från 10+ singelår nu som man med några kortare relationer, efter en tidigare lång relation, så är min erfarenhet att väldigt många kvinnor är dåliga på detta samspel med män sexuellt och att förstå hur det sexuella just ska bli ett samspel mellan parterna med ömsesidigt givande och tagande, att många kvinnor bara vill ha utan att samspela tillbaka samt på något mystiskt vis tycker de har rätt till det (kanske för ”Because they’re worth it”-attityden).

  Jag har stött på kvinnor som känner sig objektifierad när jag som man njuter av att smeka deras kroppar mjukt sensuellt med händerna och uppleva deras former och mjuka hy och visar min uppskattning, alltför många kvinnor reagerar negativt när jag som man i den intima situationen njuter av åsynen av deras nakna kroppar och de försöker då dölja den, etc.
  Få kvinnor verkar vilja bjuda på sitt lite uppskattande ompysslande tillbaka utan tycks känna att det är mest mannen som ska behaga och engagera sig under de intima stunderna…
  Kanske har jag haft otur (varit oskicklig) i mina val av partner, men det är definitivt inga tydliga feministkvinnor det handlar om…
  .
  Kvinnor har nu under lång tid peppats att ta för sig sexuellt, att utvecklas sexuellt, att blomstra sexuellt, att ha rätt till bra sex, att lära känna sin sexualitet, att kräva stort sexuellt engagemang av männen, att kräva att stå i centrum sexuellt (och övrigt också), att utforska sin sexualitet på alla sätt, att skaffa sexleksaker för den kvinnliga sexualiteten, att vara lite bitch i sin relation, i stor mängd fått höra ”Because you’re worth it” i alla möjliga sammanhang, erbjudits ”girls only” / ”girls night” / ”girls alt-möjligt-aktiviteter” där de som kvinnor lyfts fram som speciella och extra värdefulla.

  Medan männen under samma tid fått höra hur ful och destruktiv deras sexualitet är, att de bara vill jucka i ett hål, att de är potentiella våldtäktsmän, att de måste hålla tillbaka och behärska sin sexualitet, att de objektifierar kvinnorna med sitt sexuella intresse av dem, att de måste ta allt det sexuella ansvaret, att de måste vara sexuellt lyhörda, att de måste fokusera på kvinnans sexualitet, etc i alla oändlighet kan jag tycka…

  Vad jag upplever är detta något som påverkar de flesta kvinnor mer eller mindre idag, då vi ständigt dränks av budskapen i all olika sammanhang.
  Är det då så konstigt att de verkar bli fler män som tröttnar på denna ”cirkusen” att ställa upp på detta eller känner sig lockade att gå in i sexuella relationer med kvinnor?

  Män sägs ju ofta vara bra på att kalkylera vad som är givande / lönsamt att gå in i, och kanske börjar kalkylen för allt fler män hamna på minus här?

  Jag tror dock aldrig att porren kan bli ett substitut för sådan riktig sex som Runar #38 beskriver, utan mer som ett sätt att akut lätta på det sexuella trycket kanske… eller lite snabbt få lite kroppslig avlastning på sexuella spänningar… (eller i en sexrelation tillsammans få lite sexuell input / stimulans av bra porr)

  Nyckelproblemet är, vad jag kan se, att vi måste få igång en positiv attityd i samhället kring mäns sexualitet, mäns kroppar och mäns förutsättningar / biologi!
  Samt att kvinnor generellt måste börja få upp ögonen för att de har ett lika stort ansvar att samspela med männen ömsesidigt som männen har mot dem!
  Att det måste finnas en balans i givande och tagande från båda parter i en relation och att båda har ansvar för detta!

  Det måste växa fram en medvetenhet, anser jag, att det här systematiska ensidiga peppande av kvinnor som viktigare, mer värdefulla, ”Because you’re worth it”-attityden skapar problem i att uppnå ett sunt välfungerande samspel mellan män och kvinnor!

 57. Pelle Billing skriver:

  Gunnar,

  Håller med om att det är en stor obalans i hur könens sexualitet beskrivs. Det är hög tid att se allt som är positivt och fint med den manliga sexualiteten. I genomsnitt finns det skillnader mellan mäns och kvinnor sexualitet, och samhället borde uppskatta dessa istället för att demonisera den ena varianten.

  ”Jag har stött på kvinnor som känner sig objektifierad när jag som man njuter av att smeka deras kroppar mjukt sensuellt med händerna och uppleva deras former och mjuka hy och visar min uppskattning, alltför många kvinnor reagerar negativt när jag som man i den intima situationen njuter av åsynen av deras nakna kroppar och de försöker då dölja den, etc.”

  Känner de sig objektifierade eller är de kanske obekväma i sina kroppar? Många kvinnor är missnöjda med sina kroppar, vilket jag kan ha viss förståelse för med den perfektionism som syns i media.
  Om du berättar att du uppskattar deras kroppar, så kanske du kan få facit på om de skäms över sin kropp, eller om de känner sig objektifierade?

  ”Få kvinnor verkar vilja bjuda på sitt lite uppskattande ompysslande tillbaka utan tycks känna att det är mest mannen som ska behaga och engagera sig under de intima stunderna…
  Kanske har jag haft otur (varit oskicklig) i mina val av partner, men det är definitivt inga tydliga feministkvinnor det handlar om…”

  Detta skulle man kunna skriva en hel uppsats om. Vad tror respektive kön att det andra könet vill ska hända? Och vad vill respektive kön egentligen ska hända? Tror det finns många missförstånd här.

  Med detta utesluter jag inte på något vis att allt prat om att ”kvinnor ska ta för sig” har påverkat vissa kvinnor.

  Dock tror jag samtidigt att män har stor förmåga att påverka vad som händer i sovrummet. Min egen politiskt inkorrekta syn på sex är att många kvinnor vill att mannen ska styra vad som händer.

 58. Törnrosa skriver:

  Pelle: Har läst den här tråden också med intresse. Precis som Maria så är inte jag heller intresserad av porr. Har bara varit inne på en porrsajt en gång för att se vad det egentligen var folk diskuterade, så därför är mina kunskaper otroligt begränsade.

  Men när jag läste Runar: Wow. Så vackert. Det är ju så man skulle önska att alla tjejer fick ha det. Och män så klart.

 59. Gunnar (D.U.) skriver:

  Pelle #60 skrev:
  ”Känner de sig objektifierade eller är de kanske obekväma i sina kroppar? Många kvinnor är missnöjda med sina kroppar, vilket jag kan ha viss förståelse för med den perfektionism som syns i media.
  Om du berättar att du uppskattar deras kroppar, så kanske du kan få facit på om de skäms över sin kropp, eller om de känner sig objektifierade?”

  I ett specifikt fall jag tänker på så pratade vi om det och det hon uttryckte var en tydlig känsla av objektifiering – inte obekväm med sin kropp…
  Jag berättade att jag uppskattade hennes kropp och vi pratade en del omkring hur jag upplevde och varför och hur hon upplevde, men hennes känsla var ändå där…

 60. Krian skriver:

  Jag tolkade Maria som att hon ville ge en tankeväckare. Om jag hade Hört hennes tonfall, hade jag kanske tolkat likadant som dig. Men hon Skrev ju aldrig rätt ut att hon var överlägsen människa för att hon inte tittar på porr. Skulle hon tycka det, är det hennes problem och inget vi kan göra något åt, om hon inte delar med sig av den åsikten.
  Men hon har inte sagt något om alla dom här feministklichéerna du tar upp, som jag däremot håller med dig om.
  Så ut med språket Maria!

  Jag håller dock inte med om att ensam onani framför en pc inte skulle räknas som ett sexuellt utövande. Det är förnedrande mot de känslor av glädje och självförverkligande som porrsurfare ibland faktiskt upplevt i den situationen.
  Däremot förstår jag om hon tycker att lata öldrickande fotbollshulliganer är osexiga.

  Naturligtvis har alla människor skavanker i karaktären och begär i känslolivet som vi inte alltid lyckas hantera på mästerliga sätt. Ja, alla har vissa saker gemensamt med djuren.

  Ju sämre en människa mår, desto mer ”djurisk” blir man. Tillslut är smärtan så
  stor att man inte kan kontrollera sig och kanske utför ett brott. Moraliskt eller juridiskt.

  Ja, så jag menar nog sex utan kärlek. Ett problem är att vi inte kärleksfullt kan skratta åt vissa sexuella uttryck. Jag menade att det är ett missförstånd att se dessa uttryck som något lägre och kärlekslöst. Den som inte förstår, t ex vissa manligt ”objektifierande” sexuella uttryck, kommer att se dom som något brottsligt. Något som mänskligheten inte mår bra av. Något som vi måste göra oss av med.
  Eftersom vi inte kan utplåna sexualiteten, blir den okunnige mannen ledsen och finner porr som det enda alternativet där sexualiteten kan, som dolf 49 säger, ”släckas”. Det är tragiskt för varje kvinna (och man) som inte förlåter detta.

  Vad vet jag, men kanske har thailändska kvinnor generellt, en större förståelse för detta?

  Moral borde vara samma sak som hälsa. ”Moraliserande” bör ha i syfte att visa människor vägen till ett mer självförverkligande liv. Därför är det viktigt att påminna människor att man tycker om dom för den dom är, när man inte håller med.

  ang. sexköp kan jag bara ha min personliga uppfattning att varken köpa eller sälja
  är ändamålsenligt för bra sex. Därför behöver både dessa stackars män såväl som kvinnor få ekonomiskt/psykologiskt stöd av samhället.

 61. Törnrosa skriver:

  Krian: Jag vet inte vem du menar med DU när du skriver hur du tolkat Maria. Men även om man som i mitt fall, på grund av ointresse, inte fördjupat sig i nätporren, så kan man ha åsikter.

  Jag valde att inte börja ventilera mina åsikter i övrigt, även om de i och för sig skulle kunna dra iväg tråden på ett intressant sätt, det skulle bli för tidsödande.

  Men jag tolkar Maria som att hon ville väcka tankar eftersom hon hade fått dessa samtalserfarenheter av en terapeut.

  Och så skrev jag om Runar för han imponerade verkligen på mig.

 62. leifer skriver:

  Krian

  ”ang. sexköp kan jag bara ha min personliga uppfattning att varken köpa eller sälja är ändamålsenligt för bra sex. Därför behöver både dessa stackars män såväl som kvinnor få ekonomiskt/psykologiskt stöd av samhället.”

  Ja då blir listan lång! Många kvinnor söker sig till män med pengar. Och dom upplever till och med mer tillfredsställelse med en rik man, än en fattig. Är det då synd om dessa kvinnor och behöver dom psykologiskt stöd av samhället?

  Jag tycker du göra samma misstag här som många svenska femmor. Du moraliserar och kanske vill lagstifta kring vad som är ok och inte ok sex. Det blir då också lätt en klassdimension i detta då det ju t.ex. är den fattiga mannens sexköp som kritiseras och ses som olaglig, medan den rike mannen med sin/sina älskarinnor ses lika laglig (om än omoralisk).

  Jag tror istället att vi får ett bättre samhällsklimat om vi gör reproduktionen med jämställd och prinsessa-attityden som Gunnar beskriver handlar om ojämställdhet. Det ser man inte minst inom dejting. Männen är i underläge alltså och det sker då förstås på kvinnans villkor (och hon blir inte ens lyckligare för det tvärtom). Jämställdhet är alltså målet. Det bästa är förstås att skapa förutsättningar för att män och kvinnor inte ska behöva betala för sex, även om jag då inte menar att Apoteket ska dela ut massagestavar gratis. ;)

 63. Pelle Billing skriver:

  Gunnar,

  ”I ett specifikt fall jag tänker på så pratade vi om det och det hon uttryckte var en tydlig känsla av objektifiering – inte obekväm med sin kropp…
  Jag berättade att jag uppskattade hennes kropp och vi pratade en del omkring hur jag upplevde och varför och hur hon upplevde, men hennes känsla var ändå där…”

  Mycket bra att du tog upp det!

  Om en kvinna inte uppskattar dig och din sexualitet så torde lösningen vara… att vandra vidare.

  Om det inte är OK med en så grundläggande grej som att visa uppskattning för sin partners kropp så får man nog räkna med att bli lämnad.

 64. Krian skriver:

  Törnrosa
  Ursäkta, jag missade skriva att leifer 57 var ”DU” i det här sammanhanget. Hela det inlägget var ett svar till leifer
  Men då har vi iaf tolkat Maria likadant, eftersom Krian 63 skrev: Jag tolkade Maria som att hon ville ge en tankeväckare. :)

  leifer,
  Jag menade att dom stackarna som måste sälja sex för att få mat på bordet skulle få det ekonomiska stödet.
  Och dom sexuellt frustrerade stackarna skulle få det psykologiska stödet.
  Men jag har ingen rätt att döma i varje sexköpsfall.

  Så, ”Är det då synd om dessa kvinnor och behöver dom psykologiskt stöd av samhället?”
  Naturligtvis inte! Om dom tänder på rika män har jag inte att göra med.
  Enligt Deida, funkar psykologin så att om man har mycket pengar, uppfattas man av vissa kvinnor som en framgångsrik man som tar sig själv och livet seriöst, vilket kan vara attraktivt.

  Min misstro på sexköp är, som jag skrev, en ”personlig uppfattning” som jag grundar mer på intuition än vetenskapliga studier. Det handlade snarare om vad jag generellt tror ger emotionell och sexuell tillfredsställelse, än vad för lagar jag tycker vi ska ha i Svea rike. En jättestor skillnad för mig.

  Jag, som dom andra här inne, ger bara del av erfarenheter, tankar och åsikter, och är glad ifall man har inspirerat någon. Det kallar jag inte för ”moraliserande” i dess negativa betydelse.

  Jag tycker det vore trevligare om du (leifer) frågar om ”det var så här jag menade”, istället för att berätta för mig, vad jag tycker om saker som jag inte skrivit om. Det känns som att debatten blir en tävling som jag inte är intresserad av att vara med i. Men om allt missförstånd kommer från min otydlighet i meningen ”ekonomiskt/psykologiskt”, My apologies!

 65. Torstensson skriver:

  Pelle Billing

  Du skriver i inlägg 55

  ”Jag tror de flesta män i första hand tänker sig en livspartner från sitt eget land, men om man ratas av kvinnorna tycker jag det är ett tecken på sundhet och driftighet att hitta alternativa lösningar.”

  Håller med dig. Vet dock inte om jag gillar ordet ”ratad”. Det finns väldigt många svenska män som hittar en kärleksfull partner utomlands utan att vara ratad på hemmaplan. Jag har i hela mitt liv gillat mörkhåriga tjejer och anser att det är mer elegant än det blonda håret. Det är en smaksak. Dessutom finner jag att många utländska kvinnor är betydligt mer kärleksfulla än många som finns i Sverige.

  Man kan väl säga att jag ratade den svenska dejtingmarknaden och valde en kvinna som var lite mer spännande. Jag blev abslolut inte ratad. Ett stort problem för tex män som blir förälskade i en thailändska är ju att folk ser dom som ”ratade”.

  När jag var liten så frågade jag min mamma vilket land som hade de vackraste kvinnorna i världen (hon är etnisk svensk) och hon sade att grekiskor och persiskor är de vackraste. När jag växte upp fanns det alltid en bild från andra av att svenska etniska tjejer är vackrast. Har man dåv arit utomlands över huvud taget frågar jag mig =) ?

  Jag kommer dessutom även ihåg att jag som väldigt liten knatte stod och tittade på ett LP-fodral av Julio Iglesias där det var en bild på hans dotter i min ålder när bilden togs. Jag kan ha varit 9 år och flickan på bilden med mörkt hår var väl runt 10. Jag blev helt facinerad av denna tjej och blev kär i henne direkt. Hon var spanjorska alltså. Så jag ville bara säga att det finns svenska män som inte ser sig som ratade, snarare att de alltid burit på en dröm och helt enkelt finner utländska kvinnor väldigt attraktiva.

 66. Pelle Billing skriver:

  Torstensson,

  Bara för att det finns ratade män som väljer utländska kvinnor betyder det inte att alla som väljer utländska kvinnor är ratade.

  Jag växte själv delvis upp utomlands med mörka kvinnor, och har som vuxen haft flera utländska flickvänner. Och jag är verkligen inte ratad av kvinnor.

  Ofta kan jag inte skriva ut alla resonemang som finns. Det blir för omständigt.

  Med tanke på att många svenska kvinnor skaffar pojkvän utomlands ser jag det som helt naturligt att även svenska män tar för sig av den internationella värld vi lever i.

 67. Torstensson skriver:

  @Gunnar

  Jag tror ändå det handlade om att hon var osäker i sin kropp. Issue-tjejer är ett big no no för mig. Jag hade sett om det gått över men om det inte gått över så hade jag lämnat henne. Hur kul är sex utan beröring liksom?

  I ditt fall hade jag lämnat henne. Jag hade nån tjej som sa ” Du får inte titta på mej när jag suger, det är skämmigt” . I början tänkte jag ”nänä då står jag här och tittar på väggar och tak för att inte göra dig osäker”. Till sist blev det ohållbart när jag kom på mig själv att titta i en reflektion till ett vitrinskåp bara för att se vad hon egentligen gjorde där nere. Det kändes så fel så jag dumpade henne.

  Jag tror att många män har dessa problemen och lever med dom eftersom media och samhället länge pumpat ut att manlig sexualitet är fel och fult och att kvinnan är den som har rätt att kräva sex. Det är en mycket skev beskrivning av sexualitet i medierna som du vet.

 68. Torstensson skriver:

  Pelle

  Absolut. Jag hade tänkt skriva att det hela var ett förtydligande från min sida egentligen. Vi är på samma level i detta.

  Du säger:

  ”Med tanke på att många svenska kvinnor skaffar pojkvän utomlands ser jag det som helt naturligt att även svenska män tar för sig av den internationella värld vi lever i.”

  Det är ett måste. Dels så har vi problematiken att det inte är helt OK än för många kvinnor med invandrarbakgrund att dejta etniskt svenska män.Deras brödrar får dock ofta utan problem från familjen träffa etniskt svenska tjejer. Detta leder ju till att många etniskt svenska män förblir utan partner. Dels att det föds fler pojkar än flickor. Det är helt klart kvinnornas marknad.

  Det finns också då som sagt fördomar om män som väljer kvinnor från annan kultur, med annat utseende. Svenska män kan ha en smygrasistisk hållning och tycka att man ”övergett” det svenska. Sen finns det etniskt svenska kvinnor som naturligtvis känner av konkurrensen och blir medvetna om den mycket tydligt när de ser det framför sig. Dels har vi synen som representeras av Leifer att en man som väljer en utlädnska är sugar-daddyn och inte vill ja jämställdhet vilket ständigt förstärks av media då män som inte väljer etniskt svenska kvinnor misstänkliggörs.

  När en svensk man som konverterat till Islam och hade en utländsk fru och hade en kvinnlig reporter hos sig så var en av hennes första frågor på neutral plats ( ett café) om han gjorde detta för att han kanske var mansgris. Sen ett misstänksamt leende mot mannen. Dvs bilden av att män ”smiter” undan sitt ansvar för någon sorts inbillad statiskt bild av vad jämställdhet är, är mycket vanlig i Sverige. Sen huruvida Islam är jämställd eller ej är inte min poäng, det var själva tanken, att en svensk man kunde smita undan något som jag tror på något sett störde den kvinnliga reportern. Hennes misstänksamma leende tillsammans med en kroppsrörelse som närmade sig mannens ansikte visade ju med tydlighet att hon själv misstänkte detta. Hade hon ställt samma fråga till en man som inte var etniskt svensk?

 69. Pelle Billing skriver:

  ”Dels så har vi problematiken att det inte är helt OK än för många kvinnor med invandrarbakgrund att dejta etniskt svenska män.Deras brödrar får dock ofta utan problem från familjen träffa etniskt svenska tjejer. Detta leder ju till att många etniskt svenska män förblir utan partner. Dels att det föds fler pojkar än flickor. Det är helt klart kvinnornas marknad.”

  Detta är väldigt tydligt i Malmö där 40 procent av befolkningen har invandrarbakgrund.

  Dock finns det en trend att jag numera även ser svenska män med invandrade kvinnor. Det hände typ aldrig för 8 år sedan när jag flyttade hit.
  Fortfarande fler svenska kvinnor med invandrare, men en ny trend har börjat, som jag stödjer.

 70. Torstensson skriver:

  Jag är nog inte den första som kan återberätta följande. Min mors väninna hade gått på avenyn i Göteborg. Hon är i 60 års åldern. Hon hade sett 12 par på stan där mannen såg etniskt svensk ut och kvinnan var fillipinska eller thailändska eller hade detta utseende.

  12 par alltså. Dvs, hon hade räknat dem ! Varför räknar man dom om man inte stör sig på det? Helt klart känner många svenska kvinnor att det är fel att män har valmöjligheter. Själva har dom ju haft det i hela sitt liv och själva ser dom inte några ”fel” när de omhuldas av britter, amerikanerare,spanjorer, italienare etc. Den svenska mannen får dock inte göra detta alltså. Då blir dom arga.

  Det är helt underbart att så många svenska män insett att det inte behöver vara så. Det är för mig version 2.0 av jämställdhet. Åtminstone en väldigt stor del av den. Att ha samma valmöjligheter som kvinnor.

 71. Maria skriver:

  I det här fallet är det Krian och Törnrosa som har tolkat mig rätt och leifer som drar för stora växlar på det jag skrev.

  Alltså, jag citerade bara en terapeut som sa att en viss ung kille hade konsumerat så mycket porr att han var uttråkad. Det är alltså en möjlig effekt av porren och av att porren blivit tillgänglig för ungdomar på ett helt annat sätt än tidigare. Kanske är det inte något vanligt fenomen, det var bara en tankeväckare. Sedan hade jag en personlig fundering på vad killen skulle göra, men det är inte alls säkert att det var ett bra eller rimligt förslag.

  Sedan konstaterade jag att jag inte är den mest lämpade att diskutera porr eftersom jag inte är särskilt intresserad av det. Därmed inte sagt att jag fördömer de som har behov av det eller som är intresserade av det. Troligtvis råder det rätt stora skillnader mellan kvinnor och män på det här området. För övrigt anser jag att det på sexualitetens område råder ett matriarkat i Sverige, på så sätt att det bara är den kvinnliga sexualiteten som är den rätta. Därav den fientliga inställningen till porr bl.a. Sexköpslagen är jag emot.

  Även om jag inte är intresserad av att titta på porr så kan jag ändå tycka att reportage OM porr kan vara ganska intressanta. T.ex. såg jag nyligen ett reportage som jag tvivlar på hade kunnat sändas i Sverige. Det handlade om en ransch i Nevada, som är den enda delstat i USA där bordeller är lagliga. Ranschen hade trettio rum och det stod tjejer på kö för att få jobba där. De skickade in sina CV (bilder) över nätet och den som valde ut dem var en äldre kvinna. De fick välja själva hur länge de ville jobba, men om de inte jobbade ihop tillräckligt mycket var de inte välkomna tillbaka. Tjejerna fick behålla hälften av det kunderna betalade. Ägaren till ranschen var dock en man och hans insats var framför allt att han gjorde mycket reklam för ranchen. Ett sätt var att tjejerna fick spela in porrfilmer som de fick extra betalt för. En kund, en 24-årig kille, hade flugit i nio timmar för att få träffa en av porrfilmstjejerna live. Han fick betala 7 000 dollar för besöket och pengarna hade han ärvt av sin far. Affärerna gick så bra för ranchägaren att han hade ett garage med 26 bilar i. Alla hans flickvänner hade jobbat på ranchen, han var ihop med dem i 2-5 år. Han tyckte att det var bättre med prostituerade som flickvänner, för som han sa, en vanlig tjej har kanske legat med 1-3 killar men en prostituerad har haft hundratals och vet hur man tillfredsställer en man. Ja, så kan man ju se det. Som sagt, i Sverige hade det nog inte gått att sända ett sådant reportage utan att det suttit feminister i studion efteråt och fördömt ruljansen.

 72. dolf skriver:

  apropo Torstensson #68, irrelevant trivia i sammanhanget, men jag kan inte låta bli. Från min egen erfarenhet i en interationell miljö har jag kommit fram till att israeliskor är de fulaste och grekiskor de vackraste. Jag bruka säga att även de vackraste israeliskorna lyckas på något vis bli fula, medan de fulaste grekiskorna lik förbaskat har något vackert över sig. (så jag är helt på Torstenssons mammas sida vad gäller grekiskor). Denna observation har fått mig att undra över hur mycket av skönheten som är fysisk och hur mycket det handlar om kultur och attityd.
  I övrigt skulle jag vilja återknyta till Runar #38. Sex är en form av fysisk kommunikation, och till sin natur en tvåsam aktivitet. Att ”tillfredsställa” sitt sexbehov genom att se internetporr är ungefär lika meningsfullt som att tillfredsställa sitt behov av samtal med att sitta och högläsa för sig själv. Onani är, enligt min mening, ett substitut för den äkta varan. Precis som mina föräldrar drack surrogatkaffe under andra världskriget för den äkta varan fanns inte tillgänglig.
  Positiv, sund och livsbejakande sex handlar, i mitt tycke, om att ge sexuell njutning, inte att få. Om man sätter sin partner främst (vilket faller sig ganska naturligt om man verkligen älskar sin partner) och verkligen har partnerns njutning som sin målsättning får man njutning och glädje tillbaka, därför att partnern naturligt ger tillbaka. I ett bra och sexuellt sunt förhållande strävar bägge parterna efter att tillfredställa den andra, inte efter att själviskt bli tillfredsställda av den andra. Mardrömsförhållandet är två personer som för bok, räknar orgasmer och anklagande kräver av den andre att ”du är skyldig mig en orgasm”. Får man inte naturligt tillbaka tillfredsställelse från den andra fast man själv ger kravlöst, utan den andra är självisk i den sexuella samvaron, bör man nog överväga att gå vidare. Man bör ha samma inställning till sin partner som föräldrar har till sina barn, man ger osjälviskt av kärlek utan att kräva eller förvänta sig något i retur. Om det är så att man blir utnyttjad och aldrig får något i retur visar det sig ganska snart, och en sån partner förtjänar inte den kärlek man ger, så det är dumpningsdags. (Otacksamma barn är däremot ganska svårt att dumpa).
  Sex som verkligen är bra är sex som bygger på kärlek.

 73. Per skriver:

  Även bögar tittar på porr och nöjer sig med det då IRL oftast är för tråkigt! Och det beror inte på att jag ha svårt att få sex IRL.

  Jag tror inte bara att det är frustration som driver män att sitta på kammaren och porrsurfa utan ett slags autonomt tänkande. Heteromän som ska sitta och ”vina” och lyssna på en självupptagen bullshit:ande kvinna förstår jag verkligen att de inte orkar engagera sig; bögar slipper ju dessbättre all så´n smörja, men det hindrar i alla fall inte mig att ta hand om min egen kåthet. Det är oftast bättre än IRL då det sker på de egna villkoren och är custom made!

 74. Maria skriver:

  För att svara på frågan i inlägget: Nej, jag tror inte att porren kommer att slå ut sexualiteten. Porren kommen förmodligen alltid att existera eftersom det uppenbarligen finns en marknad för den, antingen som stimulans eller som substitut för verkliga relationer. Sexualiteten kan heller inte slås ut, den finns så att säga inbyggd i människan och kommer alltid att finnas där. Sedan är det en annan sak att den enskilda människan eller strukturer i samhället (kyrkan, radikalfeminister m.fl.) försöker tukta sexualiteten. Det finns enskilda människor som avsäger sig sexuella relationer med andra av olika skäl (präster som lever i celibat men även andra som föredrar att vara själva) men vad de går miste om, i likhet med den som nöjer sig med porr på kammaren, är den välgörande hud mot hud-kontakten med en annan människa. Faktum är att sex är den enda möjligheten för vuxna att få den där hud mot hud-kontakten som små barn får naturligt och som är livsviktig för dem.

 75. Maria skriver:

  Nu har jag även läst artikeln som länkades och inser att den den unga killen som terapeuten talade om inte alls är ensam. Konsumtionen av porr bland unga killar är tydligen stor, och det beror väl på en kombination av lättillgänglighet, sexuell aptit och kanske brist på verkliga relationer. Enligt artikeln är problemet att killarna får erektionsproblem eftersom dopaminsystemet trubbas av (hmm, kan man säga så?) och botemedlet är avhållsamhet under 6-12 veckor.

 76. Gunnar (D.U.) skriver:

  Pelle #66 och Torstensson #70:
  Ni behöver inte oroa er – jag lämnade den relationen ganska snabbt.
  Gav det lite chans, pratade kring förutsättningarna men när det efter ett tag stod klart att det inte handlade om någon inledande ”blyghet” så fick det vara så. (Var för ett antal år tillbaka i tiden sedan…)

  Håller med dig Torstensson – Issue-tjejer är ett big no no även för mig (numera), då jag sedan många år tillbaks blivit mer medveten och skaffat mig bättre kunskap och insikt :-) . Utveckling är givande!

 77. Maria skriver:

  Test

 78. Jenny Kristiansson skriver:

  dolf
  26 september 2011 kl 15:11

  Det var ett riktigt bra inlägg och jag håller med dig till 100%! (Är denna tråden död förresten)? Skitsamma. Det var ett bra inlägg.

  Jag måste få fråga dig om grekiskorna. Det är ren och skär nyfikenhet, ingen baktanke, du behöver inte ens svara om du inte vill. Hur var de i sängen? Och jämfört med andra kvinnor?

  Sen det här med internetporr. Jag tittar periodvis mycket på porr och jag förstår om unga killar blir ”besatta”. Men jag utgår från mig själv nu. För tillfället gillar jag Hentai och amatörporr (det har jag alltid föredragit). Det sköna med internetporren är att den är lättillgänglig och det finns något för alla. Alla människor kan dessutom idag själva göra ”porrfilm” och lägga ut, för att dom tänder på det kanske. Jag ser det mer som ett komplement, man ska inte vara så rädd för det eller tycka att det är så osunt. Människans natur är komplicerad så många lager och nyanser. Jag gillar att kolla på ”dubbelmackor” : ) innebär det att jag inte håller på min kvinnlighet då? Ibland blir jag förvirrad. Men IRL gillar jag det mer som Dorf beskriver det. Jag har väl ändå rätt att kritisera te.x trafficking? Vad jag vill ha sagt, tror jag, är att porr inte behöver vara så destruktivt om man använder det rätt. Det är lite som med TV, man kan sitta och se på en massa skit, men man kan också aktivt välja att se bra dokumentärer och filmer. Ahhh jag lägger ner…. detta var svårare än jag trodde.

 79. dolf skriver:

  @Jenny
  Jo, tråden är nog ganska död, fast jag hade e-mailalert för nya inlägg, så …
  Jag har aldrig varit i något förhållande med någon grekiska, så kan inte svara dig på den punkten. Men jag har känt en hel del och de har ganska genomgående haft en aura som jag finner oerhört attraherande (till råga på allt är grekiska ett oerhört vackert språk, väldigt mjukt och melodiskt utan hårda konsonanter eller guttarala ljud som skär. Även när de pratar engelska får det ofta en läspande karaktär som är oerhört söt.)
  Vad porren beträffar, tja … jag tror inte att porren är skadlig, men inte heller att den är nyttig, jag uppfattar den som ett symptom på att något inte är riktigt tipp topp som det borde. Ungefär som skräpmat.
  Dessutom får jag lov att säga att jag tycker porren verkar bli sämre och sämre. Den verkar bli mer och mer mekanisk och glädjelös och mycket av den moderna porren uppfattar jag som direkt avtändande. En del från 70- och 80-talet är ganska ok, men det mesta senare känns helt ointressant, utom, ironiskt nog, då just det som är amatörfilmat som istället får extra krydda just genom att det är ”äkta”.
  Jag tror dock att det i grund och botten är osunt att sexualiteten blir alltför frikopplad från romantiken. De hör samman. Och jag misstänker att det finns ett samband mellan den ökande psykiska ohälsan, den minskande romantiken och ökande sexualiteten. Men folk tänder på det de tänder på utan att det finns några rationella skäl till det (själv är jag barnsligt förtjust i rödhåriga donnor), så att börja prata om rätt och fel ifråga om sexualitet är dömt att misslyckas på förhand.
  Så länge alla inblandade är med på noterna av egen fri vilja och ingen blir tvingad så är det grönt och det finns ingen anledning för någon att lägga sig i.

 80. Jenny Kristiansson skriver:

  Dolf,

  tack för att du svarade. Förlåt att jag kallade dig Dorf längre ner i mitt inlägg, jag gjorde det av misstag. Jag håller med dig i mångt och mycket, just utstrålning tror jag kan vara väldigt avgörande för hur en människa uppfattas. Det är en sådan sak man inte riktigt kan ta på. Håller också med om att den kommersiella porren är oerhört tråkig och mekanisk.

  ”Jag tror dock att det i grund och botten är osunt att sexualiteten blir alltför frikopplad från romantiken. De hör samman. Och jag misstänker att det finns ett samband mellan den ökande psykiska ohälsan, den minskande romantiken och ökande sexualiteten.”

  Ja jag har också en känsla av det, och det tål att tänkas på. Läser man Neil Strauss ”The Game” är det ungefär vad han också kommer fram till.

  Gillar du mer sensuella filmer? Personligen gillar jag ”Älskaren” och ”Lust Caution”. Det finns en till som jag har glömt namnet på, men den är också oerhört sensuell. Sen gillar jag som sagt Hentai också vilket är dess raka motsats, men där kommer vi in på dina sista rader, man tänder på det man tänder på. Och jag har inte frågat mig själv fullt ut varför jag gillar Hentai, lite orkar jag inte bry mig, lite är jag nog rädd för svaret också.

 81. dolf skriver:

  @Jenny
  Ingen fara, jag har blivit kallad MYCKET värre saker i mina dar.
  Vad utstrålning beträffar så har jag noterat, vad mig själv beträffar, jag vet inte hur representativ jag är för män i allmänhet, att det spelar ingen roll hur snygg än tjej är i objektiv mening, jag ratar henne mentalt mycket snabbt (typ sekunder) om hon har ett snipigt och surt ansiktsuttryck eller verkar dryg. Medan en gladlynt och solig uppsyn kan få mig att smälta nästan oavsett hur hon ser ut i övrig. En levnadsglad bondflicka är oerhört mycket mer inspirerande än en sval modell. Och det intressanta är att jag har också upptäckt att min uppfattning om hur en person ser ut ändras när jag lär känna henne. När jag en gång på stenåldern började i gymnasiet fanns en tjej i min klass som jag tyckte var anskrämligt ful, vi kallade henne för trollet. Men vi hade likartad smak i mångt och mycket och hamnade i samma umgängeskrets, så jag lärde känna henne och upptäckte efter några månader att hon var oerhört vacker, och jag kunde inte för mitt liv begripa att jag någonsin hade tyckt att hon var ful.
  Jag läste The Game för några år sedan, och tyckte han fångade det hela alldeles utmärkt (jag tyckte också det var en utmärkt bok i det att den faktiskt klargör vad problemet är för många män som har svårt att knyta kontakt med kvinnor. Jag kände igen mig i mycket.)
  Jag har inte sett filmerna du nämner, men, jo, jag gillar nog sensuella filmer mer, förmodligen dels för att jag har ett utpräglat romantiskt drag inom mig, och sen delvis också för att det passar in i min allmänna filmsmak (jag avskyr Steven Segall och Schwarzenegger, jag föredrar Kubrick, Sjunde inseglet och Blade Runner)

 82. Jenny Kristiansson skriver:

  Det har hänt mig många gånger också att utseendet förändras i takt med att man lär känna personen, alltid intressant och uppiggande när det händer. Jag förstår också din poäng med den levnadsglada bondflickan vs. den svala modellen. Personligen faller jag för utseenden som utstrålar eftertanke. Det är det som gör te.x Philip Seymour Hoffman intressant som skådespelare. Han har ett sådant utseende. I verkliga livet om han inte varit känd så hade han varit den typiska killen i baren som är populär bland sina vänner, men inte riktigt går hem bland kvinnorna eftersom han inte är en naturlig GAH som Neil Strauss hade uttryckt det : )

  Kubrick är en stor favorit för mig också, och Frances Ford Coppola (hans dotter också), David Lynch och Bröderna Cohens filmer måste du också kolla upp om du inte redan gjort det.Sjunde inseglet såg jag när jag var liten vilket man inte ska göra för den skrämmer livet ur en, men jag får nog ge den en chans till, känns nästan som en skyldighet. Jag ska se ”Doubt” med Philip Seymour Hoffman nu ikväll den verkar vara väldigt bra, ett litet tips till.

 83. dolf skriver:

  GAH?
  I slutänden är det viktigaste att man är bra matchade i kommunikationen så att samvaron blir stimulerande (och rolig) för bägge parter.

  Var tvungen att kolla upp Hoffman, för namnet sa mig inget, men jo, han ser bra ut på ett ”bondflicke”-vis, om man nu kan säga så om en man. Och han är bra (gillade honom i Charlie’s War). Coppola (pappa) har väl en gång för alla säkrat sin plats i filmhistorien med Gudfadern och Apocalypse Now. Och både Lynch och Cohen är gedigna regissörer (Cohen impade me No Country for Old Men).
  Tycker definitivt du ska ge Sjunde inseglet en ny chans. Den torra humorn i den stilistiska dialogen mot den makabra bakgrunden av pesten under medeltiden är helt obetalbar. (Ta bara när riddaren och döden lottar om vem som ska spela vilken sida i shacket, Riddaren: ”Du fick svart” Döden (avmätt): ”Ja, det passar väl bäst så”.) Jag hade den på video på 80-talet, och det blev rena kultfenomenet med Sjunde inseglet som ett stående inslag när polarna kom för videokvällar. (Var lite Rocky Horror Show över det, vi kunde alla replikerna utantill)

  Vi började diskussionen med sex och slutade med döden, men … det gör ju livet med, så det passade väl ganska bra.

 84. leifer skriver:

  En sedelärande historia?

  En man köper en robot som ger lögnare en örfil.
  Han bestämmer sig för att testa den vid middagen.
  - Min son, vart har du varit idag?
  Sonen svarar: I skolan.
  Roboten ger honom en örfil.

  - Ok! Jag kollade på film hos min polare! ET!
  Roboten ger honom en örfil till.

  - Ja, ja! Det var porr! skriker sonen.

  - Vad?! När jag var i din ålder visste jag inte vad porr var! Skällde pappan.
  Roboten ger pappa en örfil.
  Mamman skrattar – Det märks att han är din son!
  Mamman får en örfil!!

 85. Jenny Kristiansson skriver:

  Ja du Dolf ”Döden, döden” : )

  GAH: Gruppens naturliga Alfa- hanne. (Enligt Neil Strauss).

  ”No country for old men” är ju suveränt snygg och tät. Xavier Bardem gör nog filmhistoriens skönaste bad guy. Philip Seymour Hoffman har gjort många bra biroller. Har du inte sett ”Happiness” är den ett måste. Och i ”The big Lebowski” är han också skön.

  Leifer

  Skitskoj! Kunde inte låta bli att skratta rakt ut när jag läste poängen.

 86. dolf skriver:

  Skördemannen, Alexander de Large och Hannibal Lecter, låter precis som mitt pokergäng (och jag fick med lätt förklädda anspelningar på 3 av mina favoritfilmer). Som synes (och som tur är) så kollar jag aldrig på chick flics. AJ, ¤”¤%8! robot.

  Var några år sedan jag läste Strauss, så kommer inte ihåg akronymerna (hade inte hjälpt heller för den delen eftersom jag läste den på engelska).

  Ska försöka lägga ”Happiness” och ”Lebowski” på minnet så jag kollar dem vid tillfälle.

Google