10 000 unika besökare

27 september 2011, av Pelle Billing

trend_uppat

Häromdagen tittade jag på mitt Google Analytics och såg då något glädjande. Bloggen har tagit ett skutt uppåt i antalet besökare.

Den senaste månaden har 10 000 helt unika besökare kommit hit. Vi snackar inte antalet klick eller antalet besök, vilket är betydligt högre, utan hur många människor som besökt sidan minst en gång den senaste månaden.

När bloggen startade i maj 2009 hade den exakt noll besökare, så det betyder att det dagligen tillkommit mer än tio läsare. Per dag är inte det särskilt mycket men med tiden blir det som synes en hel del.

Bloggen har även växt extra mycket på sista tiden, så det finns potential för snabbare ökning framöver.

För dig som definitivt tröttnat på hur jämställdheten missbrukas i Sverige finns det möjlighet att stödja bloggen lite extra. Genom att ge en månatlig överföring (eller en engångssumma) möjliggör du för mig att lägga fler timmar per månad på bloggen och annan opinionsbildning.

Det finns plusgiro (31 17 80-1) eller bankkonto (SEB 5303-0032507). Du kan även använda ett kreditkort genom att klicka på donationsknappen till höger.

Varje bidrag gör att jag kan skriva fler artiklar, bättre artiklar och att fler människor hittar hit och får ta del av budskapet.

 

20 kommentarer på “10 000 unika besökare”

 1. Urban skriver:

  Härligt och gratulerar :-)

  Och att stödja dig ekonomiskt är mycket mer tillfredsställande än att skänka pengar till ex. Rädda barnen som tycker det är okej att man könsstympar pojkar. Bra att vi killar, män och gubbar börjar se om vårt eget hus och ställa krav på likabehandling.

  Ridderligheten och självuppoffrings tidevarv börjar gå mot sitt slut..

 2. Clabbe skriver:

  Grattis!

  Tips: Du kan via Paypal fixa så att folk kan betala en summa de bestämmer själv varje månad som då dras automatiskt från ens bankkonto:

  https://www.paypal.com/pdn-recurring

  Dock verkar det som att du (Pelle) måste ha ett premium- eller företagskonto för att det ska gå.

 3. Savoy skriver:

  Fantastiska nyheter! Jag hoppas ännu fler snart tar del av dina kloka ord!

 4. Lorem Ipsum skriver:

  Jag får lov att gratulera. 10k unika besökare på en månad är siffror som många skattefinansierade propagandasajter bara kan drömma om.

 5. leifer skriver:

  Grattis Pelle!
  Tips, Jag har en stående betalning från min bank, var jättelätt att fixa själv i internet banken!

  Finns förresten några kvinnor som stödjer bloggen ekonomiskt?

 6. leifer skriver:

  Pelle

  OT, men denna är intressant och kanske borde vara en tankeställare till män som donerar spermier och tycker dom gör massa gott. ”Dottern” är tydligen mest förbannad på ”pappan”, trots att det ju var mammans beslut. Kvinnlig logik?

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/barn-ar-ingen-mansklig-rattighet_6414886.svd

  ”– Eftersom jag inte vet vem min biologiska far är har jag tyvärr aldrig kunnat rikta min ilska och min besvikelse mot honom personligen. Under många år bar jag i stället på ett allmänt manshat, säger Alana. ”

 7. Pelle Billing skriver:

  leifer,

  Jag är tacksam för att du stödjer mig. Men jag vill inte ha någon form av könskrig kring donationerna. Så låt oss skippa frågor som ”Finns förresten några kvinnor som stödjer bloggen ekonomiskt?”.

  Tack för bra länk om spermiedonation. Dock tycker jag denna kommentar är onödig: ”Kvinnlig logik?”
  Bara för att en enda individ resonerar på ett sätt är helt orimligt att generalisera till hela gruppen kvinnor. Gör du det faller du i samma fälla som radikalfeminister som håller alla män ansvariga för våldtäkter och våld.

 8. Pelle Billing skriver:

  Urban,

  Tack!

  ”Och att stödja dig ekonomiskt är mycket mer tillfredsställande än att skänka pengar till ex. Rädda barnen som tycker det är okej att man könsstympar pojkar.”

  Jag hoppas fler tänker som dig. Själv vet jag att pengar som doneras till mig har enormt mycket mer ”impact” per krona än att donera till en stor organisation.

 9. Pelle Billing skriver:

  Clabbe,

  Tack för tipset! Såg också att det krävs en ny typ av konto för det. I nuläget tror jag att jag avvaktar. Men om någon ber om det får jag seriöst överväga det.

 10. leifer skriver:

  Pelle

  Onödig kritik tycker jag men jag antar att du inte svarar betyder att ingen kvinna stödjer dig ekonomiskt. För mig är det mycket intressant ur jämställdhetsperspektiv men även för inriktningen med bloggen och jag antar att du hade kunnat svara på frågan om man varit på en pubkväll med dig.

  ”Kvinnlig logik” var lätt ironiskt, men här undrar man hur det är ställt med logiken hos kvinnan i texten. Jag tyckte kritiken måste riktas främst till ensamma mamman som skaffar barn med insemination med anonym donator. Jag tycker inte på nåt sätt att män är mer logiska än kvinnor överlag egentligen, däremot tror jag det kan vara intränat och vara en del av könsrollen att män ska vara logiska och kvinnor känslostyrda. Och jag uppfattade kvinnan i texten som en kvinna som lever efter könsroller i det fallet. Får då män (som jag) kritisera kvinnor och kvinnors beteende Pelle? Och varför är det radikalt? Och jag har skrivit rätt många inlägg nu, uppfattar du mina åsikter som mans-chauvinistiska? I såna fall betyder det att en man som vill ha jämställdhet på alla områden, är en mansgris…

 11. Pelle Billing skriver:

  Lorem Ipsum,

  Ja, visst är det härligt med lite goda nyheter. Den här sajten är byggd av blod, svett och tårar – samt helt utan statliga bidrag!

 12. Gunnar (D.U.) skriver:

  Grattis Pelle!
  En bra siffra och en härlig nyhet!
  Visar ju att ditt arbete är uppskattat och meningsfullt.

  Och man märker tydligt att insikten, medvetenheten och kunskapen om den problematik och den kunskap du så bra lyfter fram sprider sig och börjar synas lite här och där.
  T.ex. ger ju väldigt många kommentarer till dåliga artiklar i AB oftare och oftare väldigt bra, konkreta och skarpa bemötande av feministiska myter, som till den här artikeln:
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article13687033.ab
  Det är ju en bra kvittens på att ditt och andras insatser inom detta området verkligen påverkar och sprider sig och snart (om inte redan) har vi en kritisk massa av folk som för fram och är medvetna om denna logiska faktabaserade kunskap! En bra bit på väg mot Jämställdhet 2.0 (för övrigt en väldigt bra och finurligt benämning).

 13. Roger skriver:

  Grattis!

  Jag har hört att paypal tar ut en avgift för varje transaktion, så jag är inte säker på att det är det bästa för bloggen, även om det är bekvämt som donatör.

  Jag har själv nyligen blivit heltidsarbetare, på gott och ont innebär det i alla fall att jag kan stötta dit umärkta arbete monetärt, något jag gärna gör.

 14. Pelle Billing skriver:

  Roger,

  Tack för ditt stöd!

  Du har helt rätt med avgiften. Paypal tar ut en sådan. Samtidigt är det smidigt att kunna ha en donationsknapp och erbjuda möjlighet att betala med kreditkort.

  Det bästa för mig är överföringar till bankkonto eller plusgiro. Då blir det ingen avgift och det är även enkelt att lägga in en månatlig summa.

 15. Pelle Billing skriver:

  Gunnar,

  Tack!

  Jag såg också att Aftonbladet fick gott mothugg. Att de nu har Fb-kommentarer verkar inte minska motståndet, utan bara att det blir högre kvalitet på argumenten.

  Det är härligt att se att rapporter och argument som jag har lyft fram i ett par år (t ex f d Jämo:s rapport om löneskillnader) nu citeras av personer som motargument till Aftonbladet.

  Vi är på väg mot Jämställdhet 2.0 :)

 16. Man United skriver:

  All Time High!

  Om black metall band omskrivs i DI så är det inte långt ifrån Pelle Billing omskrivs i Bang eller blir inbjuden att föreläsa om jämställdhet hos Hildas Advokatsamfund och s-kvinnor.

 17. [...] en månad sedan kunde jag rapportera att bloggen passerat en ny milstolpe: 10 000 unika besökare på en månad. Siffran handlade [...]

 18. [...] en månad sedan kunde jag rapportera att bloggen passerat en ny milstolpe: 10 000 unika besökare på en månad. Siffran handlade [...]

 19. [...] slutet av september hade bloggen 10 000 unika besökare per månad. För en månad sedan den hade siffran växt till 12 000. Nu är siffran [...]

Google