Corren om genuspedagogik och statligt tvång

15 juni 2011, av Pelle Billing

Läs gärna hela artikeln, men missa inte sista biten:

Men när genusförskolans spjutspetsar tänker framåt (SvD 16 maj) är ambitionen tydlig: Genom att ersätta barns fria lek med pedagogstyrd, genuscertifierad lek, ska en ny människa skapas. Den fria leken föder könsstereotypa mönster, menar Ingemar Gens, och därför har den avskaffats på Trödje förskola i Gävle: ”Vi vill bara få dem att välja fritt (?) och då måste vi styra”, förklarar en pedagog.

Det är makalöst att sådan genustro uppmuntras av staten när annan religiös påverkan är bannlyst i skolan!

De flesta av oss som har barn på förskolor i Sverige är nöjda, men vi kan följa tangentens riktning. Den dagen mina barn inte får leka fritt längre, den dagen de tvingas bekänna sig till genusevangeliet eller någon annan trendideologi – då kräver jag min föräldrarätt att ta barnen ur förskolan!

Barn blir fria genom att vi styr dem. En ny människa ska skapas.

Är det någon mer än jag som obehagliga associationer?

 

11 kommentarer på “Corren om genuspedagogik och statligt tvång”

 1. Jocke S skriver:

  Det står redan i förskolans läroplan, (ungefär, hinner ej leta fram den nu) ”Otidsenliga könrollsmönster skall motarbetas” (Och en del annat)
  Och visst är det också märkligt. Här har det trumpetats ut, att vi skall få ha mångkultur, vilken sexuell läggning vi vill, tolerans på alla håll när det gäller politisk demokrati.
  Men när det gäller kön, roller, och hur man vill vara som pojke eller flicka, eget val, och/eller föräldrarnas påverkan. Då är det stopp, då är det precis tvärtom! Då skall låg- eller outbildad personal, ofta unga tjejer utan längre livserfarenhet (för så är det ju!) komma in med sina personliga värderingar, (sin tolkning av genusfeminism, för så blir det ju!) Ingen kan kolla, vem bryr sig?
  Jag har länge funderat på en anmälan till EU, Europarådet eller något. Men jag är dessvärre upptagen av en egen personlig process.
  Vem har ideer vad göra?

 2. barfota skriver:

  Skydda era barn. Ställ frågor och ifrågasätt genuskyrkans prästinnor och om det behövs… Ta era barn därifrån, det är faktiskt ert föräldraansvar.

 3. David Holman skriver:

  Ja, jag har haft dessa dåliga associationerna ett längre tag nu.

  Vad dessa tokar håller på med är att de vill skapa en utopi, alla sådana försök har lett till en heterotopi (alla de rätta saker ställda på sitt huvud eller rätt sak på fel plats, här är det det första vi pratar om). När frihet ska styras är det knappast frihet längre.

  Säger som Satre: vi var aldrig så fria som under nazismens ockupation.

  Alltså: när någon kräver att man ska tänka på ett visst sätt och man vägrar, då är man fri! Leve friheten!

 4. Lavazza skriver:

  Varför har man skolplikt överhuvudtaget?

  Skolan ska väl vara så bra att ingen vill gå miste om den förmånen?

 5. S skriver:

  Jag läste till och med fel på Trödje: Tredje Förskolan…

 6. Soundstorm skriver:

  Det stora problemet här är egentligen är att de som yttrar sig om att vara fri inte har en aning om vad ordet betyder(vilket inte är så konstigt då det förvrängs beroende på vem som använder detta). Detta beror på att frihetsbegreppet vidgats till positiva rättigheter i stor mån(som snarare är möjligheter än frihet, något som krävs för att vara fri), istället för ett fokus på negativa rättigheter(dvs fri från tvång).

  Och visst ger det obehagliga associationer om man måste tvinga fram möjligheter för dessa barn istället för att de får utforska detta själva eller motsvarande.

 7. Helt rätt! Kommunismen skulle också skapa en ny människa, så efter 70 års kommunistiskt experiment som gick åt pipsvängen har vi en muterad variant som kallas genuspedagogik. Helt otroligt att sådana extrema åsikter får genomslag i förskolan.

 8. Micke skriver:

  Det är lite ”Hitler-jugend” över det hela……otäckt!

  Jag är glad att mina barn redan är klara med grundskolan!

 9. vildsvinet skriver:

  FN;s resolution om sexuell läggning och könsidentitet borde kunna användas emot Sveriges försök att omprogrammera barn med manligt kön.

  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=38762&Cr=prejudice&Cr1=

 10. Jocke S skriver:

  Vildsvinet. Bra synpunkt, kan någon kolla upp detta? Man får ha vilken sexuell läggning (icke kriminell) man vill, självklart måste man få ha vilken könsidentitet och könsrolll man vill. Abolsut, det har jag hävdat länge och föreslagit en anmälan till Europarådet/EU. Sexköpslagen borde också kunna anmälas.

 11. vildsvinet skriver:

  sexköpslagen bygger mycket på förlegade könsroller, tror inte att det funkar, handlar mer om ”könsekonomi” än om identitet, typ att kvinnor bör hålla på sig (onanera clittan av sig) för att göra ett bra kap

Google