Ström och Billing resonerar – del 4

15 april 2011, av Pelle Billing

Här kommer den fjärde och sista delen av samtalet som jag och Pär Ström hade i november förra året!

 

3 kommentarer på “Ström och Billing resonerar – del 4”

 1. Mia skriver:

  Det här var det bästa avsnittet hittills!

  Har själv de senaste veckorna funderat mycket på detta med att ”vara offer” och har börjat läsa boken ”Det var inte mitt fel”

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/trender/svensk-massflykt-fran-ansvar_1021117.svd

  Av alla de epitet som den snurriga feminismen fått så tycker jag att uttrycket ”offerfeminister” är det som bäst beskriver fenomenet. Vi är offer, förevigt offer?…och därmed utan eget ansvar? I förlängningen alltså just så oförmögna som feminismen ju skulle visa att vi inte var. Och om man talar om detta när det kommer till relationsvåld så blir det verkligen minerad mark. Ja den som misshandlar ska inte…, men vad har offret för ansvar? Inget säger många då, jag håller inte med. Och även detta gäller båda könen. Må inte ”arga” män göra samma misstag och bli ”offer” utan också ta ansvar för sina liv och processen. Vreden och sorgen finns där för alla som drabbats på olika sätt men det gäller verkligen att försöka omvandla det till något konstruktivt och sluta peka finger och strida.

  Sen detta med att det kan vara svårt att prata om mansfrågor för män. På mitt jobb är det jag som lyfter mansfrågor med mina närmaste (manliga) kolleger. Det finns mycket under ytan men ja en tvekan att (våga) ge sig in i debatten. Men man får leverera det i lagom doser. Denna tyckte iaf en kollega var riktigt rolig, så även jag. Samtidigt som den verkligen får mig att fundera på vilka många av dessa ”offerfeminister” (a la Solanas) kanske är.

  http://www.youtube.com/watch?v=2CJwo1nz4AI

 2. Mia skriver:

  Ps

  Kom just ihåg att du skrev om det här på bloggen för ett tag sedan. Jag hade invändningar mot rubriken då och kanske ska den t o m vara ”Offerfeminister är sårade kvinnor”.

  http://www.pellebilling.se/2010/12/sarade-kvinnor-blir-radikalfeminister/#comments

 3. Pelle Billing skriver:

  Heberleins bok är läsvärd, och grundtesen hon kommer med instämmer jag i (sedan blir den lite långrandig till slut).

  Videon från The Onion var klockren. Igenkänningsfaktor.

  Kul att du gillade sista videon.

Google