Sex, kortslutningar och havererad kvotering

11 april 2011, av Pelle Billing

Kortslutning nr 1
Helena Trus klagar på att det bara är män som leder de stora nöjesprogrammen i SVT. Samtidigt är det kvinnor som dominerar samhällsprogrammen. Vad skulle Trus sagt om det var ombytta roller? Jo, att det var vår stereotypa syn på kvinnor och män som gjorde att männen fick vara seriösa med kvinnorna skulle vara gemytliga och behagliga! Även Sydsvenskan hakar på denna icke-nyhet.

Kortslutning nr 2
Riksbanken har lanserat sina nya sedlar, och berättat om vilka kända namn som ska få pryda dem. Väl medvetna om den kvoteringshets som råder i samhället har man valt tre män och tre kvinnor, i tron att man då är duktig och jämställd. Tyvärr hade man inte räknat med att det inte finns något sätt att tillfredsställa dem som gett sig den på att kvinnor alltid är förtryckta. Bonnie Bernström – ordförande för Liberala (!) Kvinnor – tycker det är oacceptabelt att det finns en man och inte en kvinna på 1000-kronorssedeln, och ser detta som en fortsatt könsmaktsordning. Om könsförhållandena hade varit omvända kan vi utgå ifrån att hon skrivit om det kvinnoförtryck som det innebar att vi satt män på de lägre valörerna – som ju används mest! Damned if you do, damned if you don’t. Även Oh The Irony och Anders Lindfors skriver om detta. Och om du orkar med ännu en korkad genusanalys av sedlarna så läs här. På egen risk.

Omvärldens syn på sex är chockerande
De följer ju inte den svenska synen! I Norge engagerar de sig faktiskt i män som säljer sex, och tar deras situation på allvar. I Sverige engagerar vi oss varken i sexsäljande kvinnor eller män, utan vi talar bara om ”förtrycket mot sexsäljande kvinnor”, utan att fundera ett ögonblick på kvinnors rätt till sin egen kropp eller det faktum att det bland unga är fler män än kvinnor som någon gång sålt sex. Lägg till detta att Cameron Diaz älskar porr, och snart framstår enda lösningen att vara en informations-blackout från omvärlden. Hur ska vi annars kunna upprätthålla våra egna besynnerliga och extremistiska sätt att se på sex och kön?

18-kille står upp för lika spelregler
Oskar, jag kan bara instämma i det du skriver! Och du ska ha cred för att du vågar stå för det du tror på – hoppas fler kan göra som dig och skriva insändare om hur det går till i skolan.

Ett städat yttre avslöjar
Läkaren och nyblivne genusbloggaren Rutger Stjernström skriver om en studie som visar att deprimerade pojkar skattar sin subjektiva hälsa som högre än deprimerade flickor. Att det skulle kunna vara så brukar jag skriva när jag kommenterar rapporterna om att ”unga kvinnor mår sämst” men nu finns det alltså även ett begynnande vetenskapligt stöd för detta. Jag vet inte vem som mår sämst av unga män och kvinnor – och egentligen tycker jag inte det spelar någon roll – men om man nu ska mäta det ska det göras ordentligt.

Kvotering skadar kvinnor
Helt uppenbart, för den som tänker längre än näsan räcker.

 

26 kommentarer på “Sex, kortslutningar och havererad kvotering”

 1. klas skriver:

  Angående kortslutning nr 1, Lyssna på senaste public service, otroligt begåvad satir, det börjar med sedlarna men efter 07.40 blir det programledare i SVT:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=4446283

 2. Chattanoga skriver:

  ”LIBERALA kvinnor” – det var ett rejält missvisande namn!

 3. Roger skriver:

  Det verkar som om ”Liberala Kvinnor” är som ”Män för jämställdhet”; de försöker stjäla Etos från samhällsrelevanta begrepp i sin strävan att driva sina egna agendor; trots att dessa agendor snarare är motsatsen till de begrepp de ”ansluter” sig till.

  Att vara en moralparasit är ett framgångsrikt recept i ett moraliserande samhälle som vårt; där tolerans och öppenhet ofta får stå tillbaka för ignorans och etablissemangets självrättfärdighet/hämndbegär.
  Ett samhälle som värderar fakta lägre än konsensus (konesekvensen av en postmodern vetenskapssyn) och därmed ger kulturborgerligheten carte blanche eftersom det är de som sitter i position att forma ”den goda smaken”; de har helt enkelt konsensusmakt och använder den för att gynna sig själva och sin egen grupp istället för samhällets bästa.

  Kulturborgerligheten = Radikalfeministisk och Rödvins”vänster”.

 4. Christer Karlsson skriver:

  Roger
  Vilka samhällsrelevanta begrepp försöker liberala kvinnor och Män för jämställdhet stjäla??

 5. Doepfer skriver:

  När det gäller de här kortslutningarna så passar det väl bra att citera Angry Harry.

  The politically-correct aim for ‘equality’ between ‘men’ and ‘women’ is not achievable.
  It is absolutely impossible.
  It will never be found.
  It will never be discovered.
  It will never happen.
  The search for ‘equality’ between ‘men’ and ‘women’ is fuelling a never-ending war between ‘men’ and ‘women’.

  Fler och fler har väl börjat inse att det inte finns någon väg ut ur den här labyrinten. Det kommer nämligen aldrig gå att lösa alla ”jämställdhetsproblem”. En liten klick galna feminister kommer alltid att se att någon annan verkar ha något som ser roligare ut, och så kommer man sätta in resurser för att lägga beslag på det för egen räkning. När det sen är gjort så kommer man att tröttna på sin leksak och bli avundsjuk på något annat.

  Problemet är att en liten grupp kvinnor sitter på tolkningsföreträdet över vad som är jämställt. Men bara för att de tycker att något är orättvist så behöver det ju inte vara det. För man ska veta att de ofta tänker väldigt enögd och saknar förmågan att se saker från två håll. Sen så fattas det fortfarande mängder med män och kvinnor som kan vara där och säga ifrån och tala sans med dem.

  Frågan är hur man ska få slut på det hela. Vem vet, det kanske går så långt att folk tillslut börjar rösta med fötterna för att komma bort från eländet.

 6. Roger skriver:

  Christer:
  Liberalism och jämställdhet.

  Jag vet inte om jag var otydlig. Med att de gömmer sig bakom begreppens Etos menar jag att de utnyttjar den positiva konnotation de [begreppen] har samtidigt som de arbetar och propagerar för helt andra och paradoxalt motstående värden.

  Ett mer rättvisande namn på ”män för jämställdhet ” skulle t.ex. kunna vara ”Manliga Karriärister” eller kanske möjligen ”Obehagliga män som projicerar sin självsyn på andra”.

  Ett mer rättvisande namn på ”Liberala kvinnor” skulle t.ex. kunna vara ”Inte fullt så liberala kvinnor” eller varför inte ”självupptagna kvinnor”.

 7. Chattanoga skriver:

  Ett bättre namn på “Liberala Kvinnor” vore “Feministiska Kvinnor”.
  Eftersom de inte tycks vara speciellt liberala.

  Ett bättre namn på “Män för jämställdhet” vore “Män för feminism”.
  Eftersom ”jämställdhet” och ”feminism” är varandras motsatser för en stor del av befolkningen.

 8. Christer Karlsson skriver:

  Roger
  ”Obehagliga män som projicerar sin självsyn på andra”

  Jag är aktiv i Män för jämställdhet (Malmö) sen 2002 och har aldrig upplevt ”obehagliga män som projicerar sin självsyn på andra”.
  Roger
  Tar du bort ”obehagliga män” och lägg till kvinnor och män så har jag upplevt det inom Rättspsykiatrin.
  Det känns inspirerande att arbeta med människor med psykiska funktionshinder samt nätverksarbete på fritiden. Män för jämställdhet samtalar om hedersrelaterat våld, trafficking, böcker av Katarina Wennstam, Arkan Assads bok Stjärnlösa nätter som handlar om tvångsgifte ur ett manligt perspektiv.

 9. Christer Karlsson skriver:

  Unga män behöver också få prata om sina känslor.
  Sverige har 50 tjejjourer men bara en killjour. Hanna Arnhög, sexrådgivare i Veckorevyn tycker vi glömmer bort killarna och deras känslor.

  Vad är manlighet för dig?
  Percy Nilsson, 67, affärsman
  -En bra golfsving. Då slår man långt och visar hur stark man är: Jag har precis varit ute på golfbanan och sägr bara en sak: det är kampsport.
  Eller kloka ord från Armand Kranjc, 37, fd. världsmästare i boxning:
  -Att vara säker på sig själv och inte behöva hävda sig. Och stå för sin sak och vara ärlig mot nära och kära. Lova inte vad du inte kan hålla.

  Var tredje kille vill ändra mansidealen i undersökningen Machofabriken där drygt tusen personer mellan 13 och 25 svarat på frågor om sin syn på manlighet.

  Det är intressant att själv skriva eller tillsammans med vänner fundera på vilka Ord som unga förknippar med manlighet:
  Ord som unga förknippar med en bra ”person”:
  Självklart kan vuxna testa och skriva 10 ord på manlighet samt ”bra person”
  Lycka till !

 10. Sten Sture skriver:

  C.K.
  ”Var tredje kille vill ändra mansidealen i undersökningen Machofabriken där drygt tusen personer mellan 13 och 25 svarat på frågor om sin syn på manlighet”

  Do your math! Kan du räkna ut hur många som inte vill ändra sin syn på mansideal?

  Jag vill personligen betacka mig från att företrädas av MFJ i någon fråga överhuvudtaget. Begrips!

 11. Christer Karlsson skriver:

  Sten Sture
  Jag vill personligen betacka mig från att företrädas av MFJ i någon fråga överhuvudtaget.
  Begrips!

  Jag är för ett öppet klimat där alla kvinnor och män i olika åldrar, yrken, utbildningar samt nätverk samtalar med varandra på bloggar eller bok-film cirklar i Malmö och andra städer.
  Begrips!

  Vad tycker du Sten om Arkan Assads positiva och intressanta bok Stjärnlösa nätter?

 12. Sten Sture skriver:

  C.K.
  ”Arkan Assads positiva och intressanta bok Stjärnlösa nätter”

  Vad föranleder frågan?

 13. Sten Sture skriver:

  Jag ”samtalar” gärna med dig men det underlättar om du svarar på frågor utan att ställa motfrågor först.

  ”Kan du räkna ut hur många som inte vill ändra sin syn på mansideal?”

  Sedan kan vi kanske återkomma till Assan Arkads bok?

 14. Jocke S skriver:

  Att både killar och tjejer mår sämre äv väl konstaterat? ”Psykisk ohälsa hos barn har fördubblats på tio år” (‘SR för ett par år sedan), När jag gick i skolan på ”kvinnoförtryckets tid” (50-60-talet) kallades inge hora eller bög. Men svaren på den negativa utvecklingen är gång på gång: ”mer genus, mer feminism!

 15. Christer Karlsson skriver:

  Sten Sture
  1/3 vill ändra mansidealen
  2/3 vet ej och vill ej ändra mansidealen

  Jag instämmer att samhället borde samtala om viktiga mansfrågor som ex.
  Hemlöshet – 75% är män.
  Män riskera sitt liv – mer än 90 % av alla som dör på jobbet är män.
  Självmord – Det är mer än dubbelt så många män som kvinnor som tar sitt liv i Sverige.

  Det känns inspirerande att Mansnätverket tar upp dessa viktiga frågor mm. och tror fler nätverk och privatpersoner kommer att bli delaktiga i mansfrågorna.
  Jag läste Arkan Assads bok Stjärnlösa nätter och blev djupt imponerad av en ung författare som skrev känslomässigt om hedersrelaterat våld.
  Hur många naturliga manliga samtalsgrupper eller manliga nätverk finns det som fokuserar på relevanta diskussioner om känslor, mäns våld mot män, mäns våld mot kvinnor, kvinnors våld mot män?

  Hoppas det startas fler killjourer i Sverige och att fler män ringer studieförbunden, politiska partier eller manliga nätverk för att samtala om mans samt kvinnofrågor.

 16. Erik skriver:

  Crister Carlsson:

  ”Jag är aktiv i Män för jämställdhet (Malmö) sen 2002 och har aldrig upplevt “obehagliga män som projicerar sin självsyn på andra”

  Jag skall vara ärlig Christer. Du har alltid en chans hos mig att med väl underbyggda argument få medhåll. Men jag tycker sedan länge att MFJ är en skitorganisation som står för rena lögner.

  Vill du påverka den åsikten (som sagt du kan göra det – men bara om du har belägg för vad du säger. Dvs om dina ord korrelerar med något som är observerbart sant och inte bara ”åsikter”) så här har du vad jag skrev senast som svar på MFJ

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/03/30/katastrofalt-ovetenskapliga-pastaenden-fran-man-for-jamstalldhet/

  Och nu vill jag ha riktiga motiveringar – inte ursäkter!

  ”Män för jämställdhet samtalar om hedersrelaterat våld, trafficking, böcker av Katarina Wennstam, Arkan Assads bok Stjärnlösa nätter som handlar om tvångsgifte ur ett manligt perspektiv.”

  Att använda Katarina Wennstam som källa på det ämnet är som att använda J.R.R. Tolkien som källa på första världskriget (då skall man komma ihåg att det är inte ens det värsta – den svenske översättaren ville använda LOTR som källa på det kalla kriget – dvs med Sauron som metafor för Stalin – som inte ens fanns när Tolkien hittade på sin sagovärld)

 17. Erik skriver:

  Christer Carlsson (MFJ):

  ”Var tredje kille vill ändra mansidealen i undersökningen Machofabriken där drygt tusen personer mellan 13 och 25 svarat på frågor om sin syn på manlighet.”

  Machofabriken/MFJ har ställt hypotetiska frågor Christer – och sålunda beskriver dess svar även hypotetiska människor – inte riktiga människor. Den insamlade informationen från Machofabriken är faktamässigt värdelös. Tack vare en av mina fantastiska supporters fick jag nyligen statistik på denna form av hypotetisk ”forskning” också. (ni som sett studien får hålla tyst nu)

  Nyligen svarade 64% av alla tillfrågade i en enkät de aldrig skulle elchocka människor för pengar

  Men det här var riktig forskning, inte feministisk teori. Så forskarna erbjöd folk några hundra kronor för att ge folk elchocker för att se om 36% som fick chansen gjorde det.

  Simsalabim – det visade sig vara en betydande skillnad mellan resultatet på den hypotetiska frågan och när man gjorde det på riktigt.

  Gissa hur stor del av de tillfrågade som faktiskt elchockade folk på riktigt (det var enligt hypotetiska frågan 36%)

 18. Christer Karlsson skriver:

  Erik
  Machofabriken är ett samarbete mellan, MFJ, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS) och Sveriges kvinno-och Tjejjourers Riksförbund (SKR)
  1136 st. ungdomar deltog i enkätundersökningen 613 killar och 523 tjejer i nio orter i Sverige.

  http:www.aftonbladet.se/debatt/article8682983.ab
  Professor varnar för ny metod: Socialstyrelsen riskerar hotade kvinnors liv-
  Nu vill Socialstyrelsen att hotade kvinnor själva ska bedöma sin risk. En farlig och ansvarslös väg att gå, menar debattören.
  Självklart är det bra att det finns vetenskapliga riskbedömningsinstrument för kvinnor och män inom kriminalvården och rättspsykiatrin mm. samt att socialstyrelsen andvänder metoderna som fungerar ex. HCR-20, SARA, vid partnervåld.
  Läs mer om Henrik Belfrage och andra forskare som har översatt riksbedömningsinstrument från Kanada och USA till svenska förhållande-
  Det är intressant att läsa om forskare som Henrik Belfrage mm. och har själv hört positiva föreläsningar av Henrik samtala om våldet i samhället och aktuella riskbedömningsinstument.

  Erik
  Vad tycker du om riskbedömningsinstrument HCR-20 och SARA ?

  Jag läser gärna Katarina Wennstam som har fått advokatsamfundets pris och arbetat på rapport redaktionen som kriminaljournalist samt samtalar vårt nätverk i Malmö om föreläsningar av kriscentrum i Malmö
  Inspirerande föreläsning
  Läs gärna deras utvärdering .. http://www.malmo.se klicka på Kriscentrum för Män i högra hörnet

 19. Erik skriver:

  Christer Karlsson:

  ”Machofabriken är ett samarbete mellan, MFJ, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS) och Sveriges kvinno-och Tjejjourers Riksförbund (SKR)”

  Machofabriken har i frågan om mansrollen gjort samma tabbe som Belfrage kritiserar i artikeln. Tagit för givet att de personer som svarar ens vet det sanna svaret på frågan.

  ”1136 st. ungdomar deltog i enkätundersökningen 613 killar och 523 tjejer i nio orter i Sverige.”

  Deltog? Det enda de gjorde var svarade på några frågor där ni inte har en aning om svaren stämmer och de ofta själva inte heller gör det eftersom människor inte vet hur de reagerar när det väl gäller.

  ”Professor varnar för ny metod: Socialstyrelsen riskerar hotade kvinnors liv-
  Nu vill Socialstyrelsen att hotade kvinnor själva ska bedöma sin risk. En farlig och ansvarslös väg att gå, menar debattören”

  Det är lika dumt när Machofabriken gör samma sak och ber folk svara på frågor om mansrollen de rimligtvis inte KAN besvara eftersom de omöjligt kan veta svaret förrän de ställs inför situationen på riktigt. Svaren från Machofabriken saknar helt reliabilitet.

  ”Självklart är det bra att det finns vetenskapliga riskbedömningsinstrument för kvinnor och män inom kriminalvården och rättspsykiatrin mm.”

  Kriminolog Mikael Rying är den som tagit fram korrekt statistik för Sverige på vilka män som har dödat kvinnor ”inte vilka män som helst”
  http://www.scb.se/Grupp/valfard/_dokument/A05ST0301_02.pdf
  Leif GW Persson har också kommenterat den här frågan utförligt.

  ”samt att socialstyrelsen andvänder metoderna som fungerar ex. HCR-20, SARA, vid partnervåld.” ”Vad tycker du om riskbedömningsinstrument HCR-20 och SARA ?”

  Vad finns att tycka om dem? Det poängteras rätt tydligt hos bla Minddisorders.com att HCR-20 inte täcker alla hot, inte är definitiv, inte kan ge annat än en grov uppskattning (låg, mellan högrisk) och enbart skall betraktas som komplement till riktig riskbedömning.
  Som svar på varför den är så enkel säger konstruktörerna ”om den är mer komplicerad används den inte” Så istället för att lära folk göra riktig bedömning så verkar de uppmuntra förenklat ”magic-pill” tänkande.

  ”Jag läser gärna Katarina Wennstam som har fått advokatsamfundets pris och arbetat på rapport redaktionen som kriminaljournalist”

  Ett journalistpris ja. Och journalister är inte vetenskapsmän eller forskare och kan inte göra några objektivitetsanspråk alls men den biten glömde du.

  ”Läs gärna deras utvärdering .. http://www.malmo.se klicka på Kriscentrum för Män i högra hörnet”

  Du glömde nämna om det var övre eller nedre högra hörnet och jag hittar ingenting där.

 20. Christer Karlsson skriver:

  Erik
  Ursäkta
  http://www.malmo.se Skriv längst upp till höger på sökord … Kriscentrum för män

  Jag instämmer att Kriminolog Mikael Ryings forskning är positiv.

  Erik
  Om HRC-20 och enbart skall betraktas som komplement till riskbedömning.
  HCR-20 har Historiska data (Dåtid) Kliniska data (Nutid) och Riskhantering (Framtid)
  SVR-20 Bedömning av risk för sexuellt våld
  SARA Bedömning av risk för framtida partnervåld
  HRC-20 bedömning av risk för framtida våld
  Läs mer om http://www.Ivn.se/rpk – Riskbedömningsinstrument

  Erik
  Katarina Wennstams bok Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok. Jag tycker forskarrapporter som Henrik Belfrage, forskningschef på Rättspsyk. i Sundsvall eller Martin Graan, utvecklingschef inom Kriminalården är intressanta samtidigt är det viktigt att läsa vanliga böcker
  av Katarina Wennstam och Arkan Assads bok om hedersrelaterat våld, Stjärnlösa nätter.
  Erik
  Vad är riktiga riskbedömningar om ej forskarna från Kanada, Kriminalvården och Rättspsykiatrin är bra???
  Det känns underbart att ha semester från bloggar mm. under påskveckan
  Pelle
  Vilka riskbedömningsinstrument var aktuella när du arbetade inom psykiatrin i Malmö?
  Glad påsk / Christer

 21. Christer Karlsson skriver:

  http://www.Ivn.se/rpk fungerar ej … Ring om du vill ha info om riskbedömningar

  av forskarna i Sundsvall 060-183980

 22. Erik skriver:

  Christer Karlsson:

  ”Jag instämmer att Kriminolog Mikael Ryings forskning är positiv.”

  Positiv tror jag knappast den är men både han och Leif GW Persson klarar av att hålla sig till fakta. Det innebär att många kvinnor (och några få män) har ihop det med idioter och några få av de idioterna är dessutom farliga. Utöver att de är farliga så har de ofta tidigare domar mot sig, psykiska problem, en historia av missbruk etc… Och de farliga männen slår inte ihjäl sin fru, det vanligaste vapnet är kniv – inte näven. Samma sak för de farliga kvinnorna.

  ”Om HRC-20 och enbart skall betraktas som komplement till riskbedömning.”

  Citat: ”The HCR-20 is not intended to be a stand-alone measure, and it does not cover all risk factors” (Minddisorders.com)

  ”HCR-20 har Historiska data (Dåtid) Kliniska data (Nutid) och Riskhantering (Framtid)”

  Vilket faktiskt är en självuppfyllande profetia. Vad politiska partier som SD missat är att hur människor individuellt och i grupp beter sig påverkas av hur de behandlas. Att behandla en man som om han vore farlig kan göra en man farlig på riktigt – Det är inte konstigare än att regeringen inte vill vi bränner koraner eller?

  ”SVR-20 Bedömning av risk för sexuellt våld”

  Kvinnofridslinjen definierar sexuellt våld som ”kan vara allt från att tjata sig till sex till våldtäkt.” En så bred definition är bara trams då man kan mena precis vad som helst med begreppet.

  ”SARA Bedömning av risk för framtida partnervåld”

  Se självuppfyllande profetia ovan…

  ”Läs mer om http://www.Ivn.se/rpk – Riskbedömningsinstrument”

  Den länken funkade inte.

  ”Katarina Wennstams bok Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok.”

  Det är fortfarande en politisk debattbok. Att juryn bakom Augustpriset försöker inbilla oss politik och vetenskap är samma sak är bara marginellt mindre korkat av dem än att 2010 en av de nominerade böckerna har en författare som är mamma till en av jurymedlemmarna.

  Varför skulle någon ta ett sådant pris på allvar? De nominerade även Lena Sundströms attackbok på Danmark som ”fackbok” 2009. Kan det bli mer tydligt att det är ett agendapris?

  ”Jag tycker forskarrapporter som Henrik Belfrage, forskningschef på Rättspsyk. i Sundsvall eller Martin Graan, utvecklingschef inom Kriminalården är intressanta”

  Sist jag kollade så har enligt Mikael Rying antalet dödade kvinnor i Sverige varit likadant i ca 10 år. Med tanke på att instrumenten du pratar om utvecklades under den tidsperioden (dvs de är yngre än 10 år) så har man alltså räddat livet på noll kvinnor i Sverige genom att använda dem?

  ”samtidigt är det viktigt att läsa vanliga böcker av Katarina Wennstam och Arkan Assads bok om hedersrelaterat våld, Stjärnlösa nätter.”

  Vanliga böcker? Katarina Wennstam skriver två sorters böcker, Debattböcker (politik) och skönlitteratur. Ingendera ger objektiv kunskap om världen. Den förstnämnda sprider subjektiva åsikter – den sistnämnda är ren underhållning.

  ”Vad är riktiga riskbedömningar om ej forskarna från Kanada, Kriminalvården och Rättspsykiatrin är bra???”

  Som jag redan sagt så kan man göra män våldsamma genom att behandla dem som om de vore våldsamma. Det är intressant ni inte verkar veta detta för när det gäller muslimer så har ju myndigheter konstant trummat ut det budskapet att man skall visa dem respekt.

  Innan man sålunda ens bryr sig om att göra riskbedömningar av män så kan ett tips vara att sluta sprida budskapet att män är ett problem och manlighet en cancersvulst. Det om något är ju som att tända eld på koreaner och en uppenbar RISK (som HCR-20 och allt vad de heter tycks missa) att våld kommer att brukas.

  I övrigt så saknar jag svar på de frågor jag ställt till dig i tidigare inlägg.

 23. Christer Karlsson skriver:

  Roger och Pelle Billing
  Jag har inga problem med saklig kritik mot MFJ i inläggen
  Ett mer rättvisande namn på ”män för jämställdhet”
  ”obehagliga män som projicerar sin självsyn på andra”
  Det känns obehagligt att Pelle godkänner Rogers kommentarer om MFJ och jag hoppas på svar från Pelle eller Roger.
  Hoppas påsken har varit härlig för alla på bloggen!!

 24. Christer Karlsson skriver:

  God fortsättning!
  Erik Skitorganisationen Män för jämställdhet ???
  Dödligt våld mot kvinnor
  Nästa vecka: Dödligt våld mot män

  Under perioden 1990-1999 dödades i Sverige 164 kvinnor av män i nära relationer. Det innebar att i genomsnitt 16 kvinnor per år blir offer för en man hon har, eller har haft en nära relation. Under perioden 1971-1980 fann Rammer 228 fall av dödligt våld mot kvinnor i nära relationer. Jämför detta med antalet fall under 1990-talet, i genomsnitt 16 fall per år, det innebär att det dödliga våldet mot kvinnor i nära relationer har minskat påtaglit. Nedgången blir än mer tydlig om antalet fall sätts i relation till antalet kvinnor i Sverige. Det handlar då om en minskning med 30 % om 1990-talet jämförs 1970-talet.
  Från Mikael Ryings forskning

  Riskbedömningsinstrumentet HCR-20 var verksam i Sverige under senare delen av 1990-tal

 25. Pelle Billing skriver:

  Christer,

  Det är högt i tak här på bloggen så länge man inte använder personangrepp. Dvs jag är långt mycket mer tillåtande när det gäller kritik mot partier, organisationer, föreningar, osv än jag är det gäller angrepp mot personer som kommenterar här.

  Däremot betyder det inte att jag skriver under på allt jag släpper igenom! Många som läser min blogg gör misstaget och tror att jag står för innehållet i kommentarerna. Inget kunde vara längre från sanningen. Jag står för mina inlägg och mina kommentarer, inget annat.

 26. Christer Karlsson skriver:

  Pelle Billing
  OK!

Google