Pascalidou uttalar sig

20 april 2011, av Pelle Billing

Via Matte Matiks utmärkta blogg hittar jag en artikel i SvD där Alexandra Pascalidou intervjuas om den grekiska diplomaten som uttalade sig i svepande ordalag om svenska kvinnor.

För er som inte känner till affären handlar det om en svensk kvinna som anklagat en man i Grekland för våldtäkt. Hennes berättelse stöds av att en svensk läkare noterat skador i hennes underliv.

I Grekland har man dock lagt ner hennes fall och i stället beslutat att anklaga henne för förtal. Och på grekiska ambassaden i Stockholm hävdade en diplotmat sedan att vi alla borde skämmas över svenska kvinnors uppträdande.

Poängen här är inte vem som gjort sig skyldig till vad i rättsfallet. Det kan vi inte veta.

bild_pasc

Däremot säger Alexandra Pascalidou följande om svenska och grekiska kvinnor:

Uppfattningen om svenska kvinnor som sexuellt lössläppta var utbredd i Grekland på 70- och 80-talet, tror Pascalidou. Då kom de första kvinnliga turisterna och var mer frigjorda än grekerna.

– Men saker har förändrats radikalt de senaste åren. Nu är det ju snarare så att svenskor av den unga generationen uppfattas som tillbakahållna och puritanska.

I dag klär sig grekiska kvinnor oftast betydligt mer utmanande än svenska turister och den gamla bilden är på väg bort. Enligt Pascalidou lever den främst kvar bland äldre män.

Världen förändras snabbare och snabbare, och det som var sant igår behöver inte vara sant idag. Jag vet inte om Pascalidou har rätt, men att det finns en trend åt det hållet vad gäller nord- kontra sydeuropeiska kvinnor instämmer jag i.

Sedan kommer den för svensk media besvärande frågan från Pascalidou:

Som kvinna, grek och svensk välkomnar hon uppmärksamheten kring fallet Anna, men hon ställer sig samtidigt undrande till varför svenskar med sådan självklarhet förväntar sig utlämning av Julian Assange hit, medan krav på utlämning av svenskar till Grekland alltid möts av skepsis.

Mycket bra fråga. Med tanke på hur dåligt det svenska rättsväsendet handlagt Assange-fallet (felaktigt genomförda förhör, tidig läcka till pressen, vår praxis med stängda dörrar i sexualmål, osv) känns det inte riktigt trovärdigt när Sverige anklagar Grekland för dålig rättssäkerhet.

Vad tycker du om Pascalidous uttalanden?

 

41 kommentarer på “Pascalidou uttalar sig”

 1. Martin skriver:

  Pascalidou lyckas för en gångs skulle säga något vettigt.

 2. Funderaren skriver:

  Du säger att en svensk läkare noterat skador i hennes underliv, men hur ser en läkare skillnad på om en kvinna haft frivilligt samlag eller blivit våldtagen? Finns det några vetenskapliga artiklar som beskriver detta? Eller kanske kan du som väl är läkare förklara?

 3. Hamstrn skriver:

  Funderaren

  Vi måste förståss få ta del av läkarens utlåtande för att bilda oss en korrekt uppfattning. Vi kommer nog inte ha tillgång till den :/

 4. Hamstrn skriver:

  Gällande Pascalidous utlåtande.

  Det är bra att hon påpekar det absurda hyckleriet från svenskt rättsväsende jämfört med detta och JA fallet.

 5. Pether skriver:

  Det är totalt omöjligt för en läkare att se om en kvinna blivit våldtagen eller om hon haft frivilligt samlag. Att en läkare säger att dess undersökning visar på att en våldtäkt skett bryter denne mot lagen. Men sådana uttalanden finns alltid i våldtäktsmål, och de enda som skadas av det är de oskyldiga männen.

 6. AV skriver:

  Funderaren: Självklart finns det en massa facklitteratur om skador vid sexualbrott, men man behöver väl inte vara rättsläkare för att inse vilka skador det kan bli vid våldtäkt och som knappast uppkommer under frivilligt sex (om man inte sysslar med mycket udda lekar). Det räcker med grundläggande anatomi och sexualkunskap. Att du ens behöver ställa frågan, gör mig fundersam! Sen kan man inte dra slutsatser om skadorna uppkommit då, när, hur och av vem.

  Och det var heller inte frågan.Frågan var diskrepansen mellan hur vi ser på vårt och andras rättssystem. Det är inte utan att Sverige betraktas som musen som röt. En svensk paradgren är att upphäva våra system som bättre än alla andras. Självklart är vårt rättssystem, infrastruktur, socialförsäkring, demokrati osv osv bättre än alla andras. Om alla andra bara gjorde som i Sverige skulle världen bli sååå mycket bättre.

  Det finns en härlig historia om det. När debatten har härjat under flera timmar i Bryssel, reser sig en svensk upp: Jo, nouv in sviiden wuii gott a system for dat.

 7. Pelle Billing skriver:

  Funderaren,

  Läkarundersökningen kan vara en form av teknisk stödbevisning. Läkaren beskriver det han/hon iakttar, och ibland fotograferar man också.

  Så jag tycker en läkarundersökning är relevant att nämna, även om den inte ska ses som något slutgiltigt bevis.

 8. LA skriver:

  De tog fotografier på hur hennes kropp såg ut, hon hade blåmärken över armar och ben. De visade vissa bilder på TV, faktiskt.
  En läkarundersökning kan också avgöra om det är frivillig sex eller ofrivillig sex (såvida det inte är frivillig GROV sex), eftersom kvinnans underliv kan vara skadat (slemhinnorna särskilt).
  Ofta tas en läkarundersökning upp som ett viktigt bevismaterial inför våldtäkts-rättegångar.
  Det är inte en ny grej, de har använt sådana undersökningar som bevismaterial i åratal. Trodde typ de flesta visste det…… Men där ser man.

 9. Access skriver:

  Vad som hänt ”Anna” har jag ingen aning om.
  Men det här är faktiskt en aspekt att ta med i bedömningen av dylika fall: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10845970.ab

 10. LA skriver:

  Jo, det är klart. Det finns de människor som inte drar sig för att ljuga för att få pengar av försäkringen.
  Men den här flickan som artikeln handlade om bröt ihop och medgav att hon hade ljugit när hon skulle bli undersökt av en läkare. Hon visste väl att han inte skulle hitta något som tydde på våldtäkt, kanske.
  ”Anna” hade sår och märken som tydde på våldtäkt. Bilderna de visade på TV var hemska.
  Man måste vara bra dum om man slår sig sönder och samman för försäkrings-pengar.
  Fast vad ska jag säga, folk har gjort väsen för mindre.

  I vilket fall som helst så är det inte så kul att åka till Grekland hädanefter (jag är där ofta, eftersom min styvpappa är grek) när man har hört dem uttala sig på det viset om oss svenska kvinnor.
  :S
  Även om Grekland försöker släta över det med att den där mannen pratade för sig själv, och inte för Grekland, så har jag upplevt personligen vad greker har för syn på inte bara svenskor, utan nordiska kvinnor i allmänhet.
  Det är tråkigt, men hans uttalande skulle lika väl kunna komma från en stor del av den grekiska befolkningen (av de jag har träffat). Särskilt de som bor på fest-öar som Rhodos.

 11. Eric skriver:

  Jag tror mer på Grekland än Sverige. Tyvärr…

 12. AV skriver:

  LA: ”Det är tråkigt, men hans uttalande skulle lika väl kunna komma från en stor del av den grekiska befolkningen (av de jag har träffat). Särskilt de som bor på fest-öar som Rhodos.”

  Och HUUUR kan det komma sig? Om nu den bofasta befolkningen på Greklands partyöar har en något negativ inställning måste det bero på något. Kan det vara för att de nordiska kvinnor de träffat till stor del har varit de som åkt till värmen för att släppa loss med sprit och lite exotiska äventyr? Då tror de att alla är sådana.

 13. LA: ”En läkarundersökning kan också avgöra om det är frivillig sex eller ofrivillig sex (såvida det inte är frivillig GROV sex)”

  Vad baserar du detta på? Enligt vad jag har kunnat läsa mig till så är det mycket svårt att avgöra om brustna slemhinnor uppstått på grund av våldtäkt eller bara sex som är lite häftigare än det man brukar kalla vaniljsex. Kan du visa vilken forskning du stödjer dig på med uttalandet ovan?

 14. LA skriver:

  Jag har studerat det i skolan. Håller på att utbilda mig till gynekolog. DÄRFÖR vet jag, Ingrid. Såvida böckerna inte ljuger för mig förstås…

  AV
  Unga turister som åker till partyöar skapar sitt eget rykte, om de klär sig utmanande och dricker eller ‘bjuder ut sig’ för mkt. Det gäller inte bara i Grekland, och det gäller långtifrån bara svenska tjejer. Det är helt enkelt så det är, tyvärr. En tjej som strular runt och kanske visar lite för mkt enligt vad som är ‘passande’ får ryktet att vara en lättfotad … Medan en kille som ligger fundor är en cool unghingst. Så har det faktiskt alltid varit, tyvärr. Men så vadå om nu ‘Anna’ kanske klädde sig i kortkort och strulade runt med nån grek och blev uppfattad som lättfotad? Är det hennes fel att mannen inte kunde accepter ett nej isf? Är det hon som ska få skulden för vad som har hänt ändå? Jag tkr inte det.
  I vilket fall som helst vet vi ju inte hur hon betedde sig på semestern, det hör egentligen inte till saken.
  En kort kjol, ett tajt linne och utmanande smink behöver ändå inte betyda ‘kom och ta mig, ni får’. Kan jag tycka.
  Verkar finnas lite delade åsikter om den saken.

  I vilket fall som helst så finns det MASSVIS med unga tjejer i Grekland som skulle kunna anklagas för att vara horor om man dömer dem för utseendet. och tro mig, knappt ens 25% av alla i den lilla turisthålan där min styvpappa arbetar är från norden.

  Nåja nu är det dags för sängen, praktik tidigt imorgon bitti.

 15. Erik skriver:

  LA:

  ”Även om Grekland försöker släta över det med att den där mannen pratade för sig själv, och inte för Grekland, så har jag upplevt personligen vad greker har för syn på inte bara svenskor, utan nordiska kvinnor i allmänhet.”

  Anekdotisk bevisning! Hade en Sverigedemokrat sagt så om muslimska män så hade han stämplats rasist på tre sekunder.

 16. Pether skriver:

  ”Jag har studerat det i skolan. Håller på att utbilda mig till gynekolog. DÄRFÖR vet jag, Ingrid. Såvida böckerna inte ljuger för mig förstås…”

  Så du har full tillit till en utbildning, till ett yrke, som står i främsta ledet i att mäns rättssäkerhet nollställts?

 17. PabloHoney_4 skriver:

  Brottsoffermyndigheten betalar ofta ut pengar till personer även om det inte finns fällande domar. Man kan räknas som offer, bara det finns en polisanmälan. Summan som brottsofferjouren betalar för våldtäkt är 75000kr.

  Om det nu stämmer att man kan få ut ersättning utan fällande dom, finns det motiv att söka ersättning även om brottet inte har begåtts.

  Uppmuntrar inte myndigheten till fler falskanmälningar och skapar motiv till detta? Rättsosäkert?

  http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=1297

  http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=1300

  http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=4342

 18. Pether skriver:

  Även försäkringsbolag betalar ut pengar utan fällande dom, utan att ens fallet gått till domstol. Så att som media säger att det inte skulle finnas någon våldtäktsförsäkring är fel.

 19. JD skriver:

  Det vore intressant att höra vad Pascalidou tycker om vår svenska euparlamentariker Eva Britt Svenssons nedvärderande uttalande om Grekland i den här artikeln.
  http://www.newsmill.se/node/35268

  Visst kan en parlamentariker ha åsikter om ett annat eu lands rättsväsende men att på det här populistiska sättet likställa Grekland med en bananrepublik utan rättsväsende borde få diplomatiska följder.
  Eller håller grekiska diplomater med EBS om att Grekland ska undantas rätten till att få människor utlämnade för juridisk prövning?

 20. Jocke skriver:

  Alltså, det som stör mig något så förbannat är att kvinnor alltid får en slags madonnastatus i den här sortens sammanhang. Ja, den som även många feminister beklagar sig över. Kvinnan upphöjs till en änglalik varelse utan orena tankar, sexuella behov och som aldrig utför sexuella handlingar.

  Om vi tittar på svenska medier och de flesta svenskar som har uttalat sig i detta fall så är utgångsläget såklart att kvinnan är oskyldig. Minsta antydan till att svenska kvinnor faktiskt åker utomlands för att bli knullade ses som kvinnohat och mansgriseri på hög nivå.

  Men vi (både män och kvinnor) som har några år bakom oss vet hur det egentligen ligger till. Kvinnor är precis lika kåta, knullsugna, desperata och sökande efter sexuella äventyr som män. De bara döljer det lite bättre än vad vi män gör. Varje vecka åker unga svenska kvinnor utomlands med målet att festa och få kuk.

  När jag pratar med mina manliga vänner (som alla börjar närma sig de fyrtio) så är våra gemensamma erfarenheter av svenska kvinnor ganska likartade. Vi kan alla berätta historier om kvinnor som uppträtt vulgärt, kommit med skamliga förslag, tafsat, sextrakasserat och så vidare. Alltså tagit för sig – som det heter på feministsvenska.

  Vi har också alla erfarenheter av kvinnor som bara är ute efter sex, som är promiskuösa, som vill ha smisk, våldsamt sex, analsex, bli bundna, med mera. Och faktum är att vi alla har förvånats över hur vanligt det är med kvinnor som tänder på våldsamt sex. Trots att varken jag eller mina vänner gör det. Jag skulle till och mer vilja hävda att önskan om våldsamt sex är vanligare hos kvinnor än män.

  Men så fort något sådant här händer – så vips – är kvinnan en liten ängel! All skuld ligger hos mannen/männen. För kvinnor är ju små helgonlika varelser, vita som snö, oskyldiga och obesudlade. Eller hur!

  P.S. Ursäkta det vulgära språket ovan. För övrigt uttalar jag mig inte om det specifika fallet, som jag självklart inte vet något om, utan mer i generella termer.

 21. @Jocke, jag tycker inte du behöver be om ursäkt. Det är på tiden att vi vågar tala ur skägget om de här sakerna. När svenska kvinnor åker till Gambia/Bali etc för att få sex heter det att de ”söker kärlek och värme” medan män bara åker för att ”utnyttja stackars fattiga flickor i Thailand”. Det är exakt samma sak och beror kanske på att varken kvinnor eller män får vad de vill ha i det samhälle vi skapat?

  Om kvinnors önskan om våldsamt sex – är inte det just ett uttryck för att velourmannen inte funkar rent sexuellt?

 22. Jocke skriver:

  Tack, Ingrid!

  Personligen tror jag att feminismen och trycket på oss män att hålla tillbaka och aldrig ta för oss har gjort svenska kvinnor frustrerade och understimulerade när det kommer till sexuella äventyr och romantik.

  Men hur ska vi män våga göra det i dagens Sverige där en sexuell lek plötsligt kan leda till fängelse och livslång stigmatisering för mannen.Ja, till och med utan att kvinnan har anmält saken. För det kan omgivningen göra om de inte anser att det inträffade passar deras moralsyn.

  Jag skulle aldrig någonsin ta den risken. Det kan jag ärligt säga.

  Så alla kvinnor som tycker att vi svenska män är trista, ni kan tacka den svenska feminismen för det. I Sverige går det nämligen inte att vara manlig. Det är ett brott idag.

 23. Jag förstår dig, Jocke. Och då är det ju någonting som är helt snett. Det här tycker jag är mycket intressant:

  Joseph D’Agostino, vice president for communications at the Population Research Institute, sees feminism’s influence on nations’ birth rates. He notes that modern societies now are organized around economic production, not the production of the next generation of human beings. The result? D’Agostino says feminism “destroys” every single society it touches.

  “It is the most socially destructive movement perhaps in the history of the world — and I mean that in the scientific sense,” he emphasizes. “Every single culture, every single nation that’s adopted feminism [as a dominant philosophy] is now dying out. Feminism means death.”

 24. Magda skriver:

  Jocke. Vem har sagt att kvinnor inte gillar sex eller att de inte är ”precis lika kåta, knullsugna, desperata och sökande efter sexuella äventyr som män.” ?

  Ingen vad jag vet, och frågan är vad det har med saken att göra här? Och tycker du alltså att dessa kvinnor som ingen påstått inte finns är skyldiga och ”besudlade”? Alltså att det är något fult med att vara kvinna och gilla att knulla.

  Annars förstår jag inte alls vad det är du vill säga med ditt inlägg faktiskt

 25. Pelle Billing skriver:

  @Magda

  ”Jocke. Vem har sagt att kvinnor inte gillar sex eller att de inte är “precis lika kåta, knullsugna, desperata och sökande efter sexuella äventyr som män.” ?”

  Hela vårt samhälle säger det. Endast om du bott i en grotta hela livet kan du undgå att ha förstått det. Beskrivningen av kvinnor som mer oskyldiga och ointresserade av sex fanns långt före feminismen, men världsbilden har förts vidare av delar av feminismen.

  ”Annars förstår jag inte alls vad det är du vill säga med ditt inlägg faktiskt”

  Att spela oförstående inför totala självklarheter är en form av härskarteknik.

 26. Magda skriver:

  Pelle, så du tycker också alltså att det är något fel på att vara kvinna och gilla att knulla? Eller vad handlar det egentligen om? Ingen härskarteknik, jag undrar faktiskt och det måste ju vara tillåtet eller?

 27. Betto skriver:

  Pelle: Jag håller med dig att normen föreskriver och att många verkar tycka att kvinnor har mindre sexualdrift än män. Och tvärtom: enligt normen ska killar och män alltid vilja och kunna ha sex, annars är det något fel på dem. Båda uppfattningarna tycker jag är beklagliga eftersom det stämplar människor som inte lever upp till de här könsstereotyperna.

  Däremot håller jag inte alls med om att det är feminismen som sprider bilden av kvinnan som oskyldig och ointresserad av sex. Jag skulle säga att det är precis tvärtom: det är kvinnor och män med en mycket traditionell syn på hur män och kvinnor bör vara och uppträda som oftast för fram denna åsikt. Debatten om den sexuella frigörelsen handlade ju mycket om att kvinnan också var en sexuell varelse som hade precis lika stora sexuella behov som mannen.

 28. JD skriver:

  @Magda

  Ditt resonemang om att kvinnor är precis lika kåta och frigjorda som män existerar inte i många domstolar bland många äldre nämndemän. Det finns flera exempel på sexbrottsdomar där kvinnans beteende förklaras med att det är mannen som har lurat eller påverkat henne att rubba på sin egen moral som förutsätts vara högre än killens.
  Samma resonemang går ofta igen i dagstidningar.
  Följderna av detta påtvingade madonnestatus är att rättvisan haltar i och med att objektiviteten får stå tillbaka för personliga värderingar om hur det ”borde” vara.
  Självklart finns det kvinnor som ser fördelar av att utnyttja detta och det är väl det som Pelle och Jocke menar. Inte att dem själva anser att kvinnor är annorlunda.

  @Betto Feminismen är väl ändå väldigt duktig på att oskyldiggöra kvinnor i alla möjliga situationer. Frigjordhet är rätten att vara sig själv och oskuldsfullhet är rätten att slippa anklagelser. En utmärkt feministisk kombination!

 29. Pelle Billing skriver:

  @Magda
  ”Pelle, så du tycker också alltså att det är något fel på att vara kvinna och gilla att knulla? Eller vad handlar det egentligen om?”

  Det här blir bara värre och värre. När jag rapporterar självklara uppfattningar som finns i samhället antyder du att de är mina egna. Din debattstil är under all kritik, minst sagt.

 30. Pelle Billing skriver:

  @Betto
  ”Däremot håller jag inte alls med om att det är feminismen som sprider bilden av kvinnan som oskyldig och ointresserad av sex.”

  Och vem har sagt detta?

  Jag skrev: ”världsbilden har förts vidare av delar av feminismen”

  Delar av feminismen är inte samma sak som feminismen i allmänhet. Och om du någon gång läser tidningar så vet du att många ledande feminister är för sexköpslagen, och vissa anser att alla former av gruppsex ska ses som övergrepp (för en kvinna kan ju inte vilja ha gruppsex frivilligt).

  Feminismen består av en sexpositiv och en sexnegativ fraktion, och de sexnegativa dominerar i media.

 31. Betto skriver:

  Pelle: Jag missade att du skrev ”delar av”. My bad.

  Jag tycker dock ändå att du blandar ihop korten. Att det finns olika uppfattningar kring sexualitet inom gruppen som kallar sig feminister är ingen nyhet för mig, men jag vet ingen som tycker ALLA former av gruppsex är övergrepp. Dessutom behöver inte det faktum att man är för sexköpslagen betyda att man är sexualnegativ. Jag är för lagen, men har en syn på sexualitet som ligger mycket långt ifrån tex Madeleine Leijonhufvud – för jag antar att bla är henne du menar? Jag tycker alltså inte att de sexualnegativa dominerar i media, eftersom jag inte anser att sexköpslagen i sig är sexualnegativ.

  Jag är lite nyfiken på vad du tycker om min uppfattning att det är människor med en traditionell bild av hur män och kvinnor ska vara som främst för fram bilden att tjejer/kvinnor har en viss typ av sexualitet och att killar/män har en helt annan. Jag menar att den uppfattningen är en direkt följd av att man ser män och kvinnor som två och från varandra skilda grupper.

 32. Pelle Billing skriver:

  Betto,

  ”Jag är lite nyfiken på vad du tycker om min uppfattning att det är människor med en traditionell bild av hur män och kvinnor ska vara som främst för fram bilden att tjejer/kvinnor har en viss typ av sexualitet och att killar/män har en helt annan.”

  Det du skriver här är egentligen något komplext att svara på. Man kan anse att det finns skillnader mellan mäns och kvinnors genomsnittliga sexualitet, utan att anse att det finns någon skillnad i intresse för sex, eller intresse för våldsamt sex. Dvs man måste inte vara traditionell för att anse att det finns vissa skillnader mellan könen.

  Däremot instämmer jag i att många som är konventionella (kristna högern i USA är väl ett av de mest extrema exemplen) har en bild av kvinnan som ren och mindre intresserad av sex, medan mannen alltid är pådrivande och intresserad. Uppenbarligen stämmer inte denna bild med verkligheten, åtminstone på långt ifrån alla kvinnor och män.

  ”Jag tycker alltså inte att de sexualnegativa dominerar i media, eftersom jag inte anser att sexköpslagen i sig är sexualnegativ.”

  Även om vi stryker sexköpslagen så dominerar det sexualnegativa i jämställdhetsdebatten. Våldtäkt, övergrepp, klagomål på heterosexuella män, osv dominerar.

 33. SR skriver:

  Ja, jag instämmer med Pelle. Det förvånar mig att detta inte är uppenbart också för Magda – att mäns sexualitet i media ständigt misstänkliggörs och förfulas. Egentligen inte så konstigt heller då radikalfeminister leder många mediaredaktioner. I de radikala kretsarna, där också queerfeminismen delvis angränsar (med Petra Östergren som ett lysande undantag), är ju manlig sexualitet överhuvudtaget att betrakta som oönskad för en kvinna. Även Tiina Rosenberg ger ju uttryck för åsikterna att det penetrerande samlaget skall ses som en slags våldtäkt.

  En annan tydlig jämförelse är de svenska apotekens marknadsföring och försäljning av sexhjälpmedel. Endast för kvinnor. Dubbeldildosar i en fyraårings ögonhöjd. Andemeningen är: detta är helt naturligt, inget snuskigt alls (missförstå mig nu inte – jag har inga som helst problem med sexhjälpmedel och dildosar).

  Men motsvarande sexhjälpmedel för män skulle aldrig någonsin säljas i svenska apotek. Varför, jo, därför att de ses som opassande och snuskiga ting – precis som den manliga sexualitet de var tänkta att stimulera.

  Svenska riksmedier och feministiska bloggar fullkomligen översvämmas idag av misandri och misstänksamhet mot det mesta som är manligt – men allra mest gentemot manlig sexualitet.

  Den som inte ser detta måste vara blind – eller bara ovillig att förhålla sig till det.

 34. Jonas P skriver:

  SR:

  Tror det var Pelle som bloggade just om sexhjälpmedel för ett tag sedan. Har för mig att det var en artikel i Metro eller liknande där det annonserades om kvinnliga sexhjälpmedel. Och så hade det någon dag smugit sig in även ett par manliga, varpå en reporter hade frågat någon ansvarig hur det kunde komma sig. Som jag minns det ursäktade sig den ansvarige och sade att det inte skulle upprepas. Inte ett ord över huvud taget om varför, det var så självklart tydligen att kvinnliga sexhjälpmedel är fint rätt och manliga fult och fel.

  Bloggade inte Pär Ström för någon dag sedan hur expressen skrivit om Cameron Diaz gillar att titta på ”vuxenfilm”. Och detta var då såklart positivt.

  Edit:

  Hittade blogginlägget: http://www.pellebilling.se/2010/04/plastvaginor-och-sexleksaker/

 35. Erik skriver:

  Magda och Pelle Billing:

  *************************************************************************************
  M: ”Jocke. Vem har sagt att kvinnor inte gillar sex eller att de inte är “precis lika kåta, knullsugna, desperata och sökande efter sexuella äventyr som män.” ?”

  PB: Hela vårt samhälle säger det. Endast om du bott i en grotta hela livet kan du undgå att ha förstått det.
  **********************************************************************************

  Det stämmer att samhället säger det (effekten) Det stämmer dock även att det är felaktigt (orsaken) Sanningen är att detta handlar om marknadskrafter.

  * Samhället visar kvinnor som mindre kåta och knullsugna än män för att det kvantitativt är sant.
  * Kvinnor som Magda klagar över denna bild för att det kvalitativt inte är sant.

  Eftersom en kvalitativ åsikt alltid står under en kvantitativ så kan Magda aldrig få rätt oavsett hur orättvist det verkar. Det betyder dock inte att kvinnor inte är lika kåta som män. Det betyder att kvinnors kåthet i mycket mindre grad påverkar mätningarna av kåthet.

  Eller på enkel svenska (och som visats av Evolutionspsykologi) kvinnors sexualitet fördelar sig på ett mycket mindre antal killar (Hypergami) Kvinnor ”försöker” helt enkelt skapa ett samhälle där den dominerande konstellationen är en få män och många kvinnor.

  Fråga: Är män kåta?
  10 kvinnor som hade sex med 3 män svarar ja

  Fråga. Är kvinnor kåta?
  3 män som hade sex med 10 kvinnor svarar ja.

  Kvinnor är lika kåta som män
  Ja: 3
  Nej: 7

  Svar: Kvinnor är inte lika kåta som män.

  ”Alltså att det är något fult med att vara kvinna och gilla att knulla.”

  Uppenbarligen är det för varje högst 3 män som tycker det är ok att vara kvinna och gilla att knulla minst 7 män som tycker att kvinnor som gillar att knulla är slampor.

  Och på marknaden är den dominerande åsikten den som betalar bäst. Vilken vinst är högst? 7 sålda tidningar eller 3 sålda tidningar.

  Resultatet är självförklarande.

 36. leifer skriver:

  Pelle

  ”Däremot instämmer jag i att många som är konventionella (kristna högern i USA är väl ett av de mest extrema exemplen) har en bild av kvinnan som ren och mindre intresserad av sex, medan mannen alltid är pådrivande och intresserad. Uppenbarligen stämmer inte denna bild med verkligheten, åtminstone på långt ifrån alla kvinnor och män.”

  Jag tror inte riktigt det är bilden, utan bilden är att kvinnan har sex först när mannen bevisat en hel del saker och när hon är kär (vilket tar lite tid). Sexet blir då en del i ett sammanhang och för att hon är kär. Då kan hon alltså knulla hur mycket som helst, men då knulla under ansvar och med endast en man under en längre tid.

  Jag tänkte på det när jag såg en snutt från en ny animerad film kallad ”Rio” på en stor duk på ett köpcentrum som vevades om och om igen. Det var två blå papegojor. Den feminina papegojan var avvaktande för den manliga pappegojans inviter. Han var på och visade att han ville ha kärlek och sex av henne, hon behandlar honom som en Clown. Tills det att han verklig bevisat sig duga och att han verkligen bara vill ha henne, först då faller hon till föga. Detta är väl ett mönster i alla Hollowoods ”familjefilmer”. Barnen drillas tidigt i detta med könsroller.

 37. Hamstrn skriver:

  Sålänge den politiska feminismen skuldbelägger män och offerförklarar kvinnor kommer feminism att förstöra samhället. Till följd av negativa födelseantal kommer sakta men säkert det västerländska samhället att kollapsa. Tadaa! Undergång.

 38. leifer skriver:

  Hamstrn

  Det västerländska samhället har stora problem nu. Det syns på USA, det syns inom EU och euron. Ett av problemen är det demografiska och givet har kvinnor frigörelse gjort att vi hamnat i en situation där det föds för få barn. Det stora uppsvinget i välfärd gör att folk lever länge och då kostar mycket i pension och välfärdsresurser. I längden är detta inte hållbart. Kina kommer förvisso gissar jag att få samma enorma problem, men då först om ca 30 år. För nu har dom en enorm befolkning med många unga i 20-30 års åldern. Om 30 år är alla dom pensionärer, jag fattar inte hur det ska fungera men det luktar fattigpension lång väg.

  Min idé i västvärlden är att ge män lika makt över reproduktionen som kvinnor har. Då tror jag man skulle kunna få en balans i hur många barn som föds och nå dom ca 2 barn per kvinna som då ger lagom nativitet. Dagens 1,2 barn per kvinna är för låg. I Sverige har vi delvis löst problemet med invandring och nya kulturer där kvinnan är hemmafru och föder många barn. Då får man dock sämre skatteintäkter när inte båda föräldrarna jobbar.

 39. Maria skriver:

  LA:
  ”Jag har studerat det i skolan. Håller på att utbilda mig till gynekolog. DÄRFÖR vet jag, Ingrid. Såvida böckerna inte ljuger för mig förstås…”

  Hänvisa då till kursbok, författare och sida och helst med citat. Vad menas i det är fallet med ”skola”? För att bli gynekolog måste man läsa läkarlinjen och det görs så vitt jag vet på universitet.

 40. Stefan skriver:

  Till Ingrid Carlqvist – ang. inlägg nr 23

  Blev nyfiken på citatet av Joseph d’Agostino som du hänvisar till. Det låter kraftfullt men läser man det i sitt sammanhang drar man öronen åt sig. Jag hittade Population Research Institute som finns på sajten http://pop.org/. Organisationen är emot födelsekontroll, aborter, homosexualitet, kvinnor i arbetslivet och allt annat som kan hindra att det föds så många barn som möjligt. Det bakomliggande motivet är att förhindra att muslimernas andel av världens befolkning ökar genom deras högre födelsetal.

  ”Barren feminist societies shall not inherit the Earth, due to the simple fact that they are not producing heirs,” skriver d’Agostino, men vad sägs om hans alternativ: ”Traditional, religious, father-headed families are the ones having the kids.”

  Se http://pop.org/content/irish-exceptionalism-at-an-end-1346.

  Och det är inte bara feminismen som är ”a socially destructive movement” enligt Joseph d’Agostino. Det han kallar homofascism, dvs homosexuellas rättigheter, ser han som lika förfärligt eftersom det inte heller leder till barnafödande.

  Att hänvisa till d’Agostinos extrema könsrollstänkande, som förefaller vara en grotesk spegelbild av radikalfeminismen, öppnar nog bara för självmål. Därmed inte sagt att det svenska samhällsklimatet är i balans, utan det har drivits till en punkt där många män tycks föredra att leva som singlar därför att det inte är värt risken att försöka bilda familj när relationsbyggandet förses med försåtsmineringar som kan utlösas av en missnöjd partner med risk för långa fängelsestraff för påstådda övergrepp utan krav på bevisning. Domslut baseras på trovärdighetsbedömning med oförutsebar utgång utan risk för den anmälande parten eftersom påstådda övergrepp faller under allmänt åtal.

 41. Bo skriver:

  AP är född i Rumänien så jag vet inte hur grekisk hon är.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Pascalidou

Google