Pappor, pajasar och ansvariga män

05 april 2011, av Pelle Billing

Pappor är inga barnvakter de är föräldrar
Lite symptomatiskt att en sådan artikel behövs i dagens samhälle. Markus Ollikainens text är ett svar på Hanne Kjöllers misandriska ledare om sexövergrepp och pappor.

Mamma, pajas, barn
Passa på att se detta lilla teaterstycke om du bor i Göteborgsregionen! Pjäsen innehåller skarp kritik mot dagens jämställdhetsdiskurs.

Rektorn: Stoppa männens våld
I Örebro har en universitetsadjunkt och en utbytesstudent blivit mördade, och ansvarig för detta är det manliga delen av befolkningen, åtminstone enligt rektorn. Skulle man möjligen kunna kräva att en universitetsrektor kan tänka lite skarpare än så, och separera mördare från icke-mördare?

Halvgammal man missgynnas
Åldersdiskriminering är större än diskriminering p g a etnicitet, sexualitet och övervikt. Diskriminering p g a kön nämns inte ens. Ändå ska samhällets fokus vara könskvotering?

 

11 kommentarer på “Pappor, pajasar och ansvariga män”

 1. Mia skriver:

  Rekorn har nog missat Aftonbladets artikelserie 153 kvinnor. Där kan man hitta dessa artiklar bl a.

  ”Forskningen visar att de här männen oftast är personlighetsstörda. De kan inte hantera separationen, utan blir kränkta och reagerar primitivt.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5704597.ab

  ”Vi vet efter tre månaders granskning att det sannerligen inte är ”vanliga män” vi talar om.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/153kvinnordodade/article5142887.ab

  ”Anknytningsstörning får vissa män att misshandla kvinnor”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article12308134.ab

  ”Just männen med borderline är de farligaste. De är känslomässiga, intensiva, dramatiska och mycket uthålliga i sin fixering vid en kvinna.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7593476.ab

 2. MattiasRT skriver:

  ”- Jag får tanken att vi borde kunna arbeta vidare för att påverka i denna viktiga fråga, att stoppa mäns våld mot kvinnor, säger han och fortsätter:
  - Vi har mycket duktiga medarbetare inom genusvetenskap här på Universitetet. Vi borde göra det här i samarbete med genusvetenskapen.”

  Mördarens advokat kanske ska köra med det under rättegången:
  - Då min klient ej har utbildning i genusvetenskap så visste han inte att det är fel att mörda.

 3. AV skriver:

  Ok, på Örebro universitet har det gått 2 personer som mördat en kvinna. Kanske kan en handfull till vara i riskgruppen. Schysst att skuldbelägga samtliga män på bygget för att nå 5 personer. Så tusentals män skall sitta och höra hur dålig deras manlighet är som kan få dem att mörda sin flickvän. Kortslutning!

 4. vmm skriver:

  Vadå duktiga genusmedarbetare?? Dom har ju misslyckats förhindra morden! Blir det ett till mord borde dom få sparken allihopa.

 5. Tommy Jonsson skriver:

  I Bo Rothsteins anda. Lägg ned Örbro Universitet också.

 6. @ Mia
  “Just männen med borderline är de farligaste. De är känslomässiga, intensiva, dramatiska och mycket uthålliga i sin fixering vid en kvinna.”

  Är det inte ganska skrämmande då att av ca 1% av befolkningen, som får diagnosen borderline, så utgörs till ca 40 – 80% av kvinnor.
  - Vad är då dessa om inte också farliga för sin omgivning, sina nära och barn?
  http://www.slso.sll.se/SLPOtemplates/SLPOPage1____14251.aspx

  Att vi har ett komplex problem skall vi inte sticka under stolen med, men ännu värre är det om vi blundar för att det bara drabbar ”män”. Så vill media ge sken av idag…

  - Vi måste se till att både män och kvinnor som lider av olika psykiska problem/ sjukdomar får hjälp. Det är först då vi på riktigt kan börja skydda anhöriga och våra barn.

  //Markus
  Pappamanualen.se

 7. Såg att de hade tagit bort skillnaden mellan könen på ovan länk… Varför vet jag inte, men denna uppgift finner vi även på en annan sida där det framgår att det är 2 – 4 ggr. vanligare hos kvinnor.
  http://web.comhem.se/~u70319560/

  Ni kan läsa det där innan det tas bort där också…

  (Fakta och sanning är tydligen farligt i Sverige…)

  *hm*

  //Markus
  Pappamanualen.se

 8. Och länken:
  http://web4health.info/sv/answers/border-prevalence.htm

  (Sidan var inbäddad i ovan…) *skrattar*

  //Markus
  Pappamanualen.se

 9. Mia skriver:

  Marcus Ollikainen

  ”Är det inte ganska skrämmande då att av ca 1% av befolkningen, som får diagnosen borderline, så utgörs till ca 40 – 80% av kvinnor.
  - Vad är då dessa om inte också farliga för sin omgivning, sina nära och barn?”

  Naturligtvis kan de vara det. Just i detta fall handlade det om ”mäns våld mot kvinnor” och jag ville alltså påpeka att det handlar om vissa mäns våld. Personer med personlighetsstörningar (oavsett kön) kan vara farliga för alla (oavsett kön). Det sägs bl a att ”the best way to get borderline is to be raised by one”. Sen står det även i en av dina länkar att män med liknande symptom kanske ofta får en annan diagnos.

  Billy Eddy presenterade siffror från USA på sin föreläsning för svenska familjerättssocionomer som indikerar att det är ganska jämt fördelat mellan könen gällande dessa störningar och att det rör sig om ganska många procent i befolkningen totalt (fördelningen m/q i % samt % av befolkningen).

  Narcisstisk 62/38 – 6,2%
  Borderline 47/53 – 5,9%
  Paraniod 43/57 – 4,4%
  Antisocial 74/26 – 3,6%
  Histrionisk 51/49 – 1,8%

  http://www.sfsr.se/index.php?special=articles&id=58

  Alla högkonfliktindivider som han talar om lider inte av någon diagnostiserad störning, och alla är alltså inte ”livsfarliga”. Men visst ställer de till problem för sin omgivning. T ex i vårdnadstvister. Vidare tror han att i hälften av dessa tvister är båda föräldrarna sk högkonfliktindivider. Minsann ett komplext problem.

 10. Mia skriver:

  För mig är detta inte en fråga om kvinnor eller män, några råkar bara vara kvinnor och några är män. Tittade just på tv (om Charlie Sheen) och kom att tänka på denna ”artikel”.

  http://www.huffingtonpost.com/alison-patton/get-in-line-charlie-sheen_b_830114.html

Google