Ström och Billing resonerar – del 1

23 mars 2011, av Pelle Billing

I november förra året var jag på besök i Stockholm, och då passade Pär Ström och jag på att spela in några videofilmer. Vi samtalar (resonerar!) här om jämställdhet, mansfrågor, statsfeminism och andra intressanta könsfrågor!

Jag var förkyld, vilket hörs på rösten, men totalt sett så funkar ljudkvaliteten. Håll tillgodo med del 1:

 

6 kommentarer på “Ström och Billing resonerar – del 1”

 1. David Holman skriver:

  Liiiiite jobbig början men blir bra sen! Ser fram emot resten av videorna!

 2. Man skriver:

  Grym början! Hur påverkas kvinnor negativt av Feminismen…!? Den frågan är enormt intressant och viktig!

 3. Jessica skriver:

  Helt rätt att det är högre status i feministkretsar att vara brandman än hemmafru. Eller, ja, jag har uppfattat det som att de tycker så.

  Men jag tycker att ni missar en viktig sak. Det verkar som om ni utgår ifrån att alla har modet att göra helt fria val. Och har de modet så är det inte ens säkert att dessa kvinnor (eller män) vet att de hamnar längst ner på statusskalan. Det största problemet är nog att människor accepterar att behandlas illa för det är så det alltid varit. Så jag tror att vi behöver människor som är övertydliga med att alla val är fria. Och kanske upptäcker vi då att det finns andra val än de vi visste om – och trodde vi ville.

  Komplicerat?

  Jag tror att man ska börja med att hjälpa människor med självkänslan. Ge dem mod att vara precis som det är. För det ska Gudarna veta att det är det svåraste vi gör.

 4. Pelle Billing skriver:

  Jessica,

  En bra nyansering du gör, tycker jag.

 5. Jocke S skriver:

  Tyvärr räcker inte min kapacitet, datorn, anslutning eller vad, för att se film här nere i Afrika. Men jag skall kolla när jag kommer hem i maj/juni!

 6. [...] veckan släppte vi del 1, och här nedan kan du titta på på andra delen av samtalet mellan mig och Pär Ström, som [...]

Google