PM Nilsson levererar

16 mars 2011, av Pelle Billing

Inte ofta man får läsa den här typen av analyser, så läs och njut (tack för tipset Mattias och Erik):

En välvillig tolkning är att decennier av jämställdhetsdebatt med fokus på kvinnors underordning gör det svårare att se strukturer där män förlorar, men ibland undrar jag om inte pojkarna är utsatta för en bedövande sexism.
Att från första skoldagen uppfattas som representant för en naturkraft som inte går att förändra är inget bra utgångsläge när man ska lära sig skriva, räkna och tala engelska. Hela poängen med skolan är ju att förändras och utvecklas.
Let boys be boys är måhända bekvämt som hållning men den skapar orättvisor och förlorare långt upp i utbildningssystemet. Skolan måste kunna leverera till båda könen.
Om Pippi är en slacker är Emil ett utmärkt föredöme. Han har så mycket spring i benen att sockenborna vill skicka honom till Nordamerika men han är också en flitig plugghäst, lär sig skriva och räkna snabbt och blir snart bäst i klassen. Och han uppskattar sin fröken så mycket att han en dag går fram till katedern och ger henne en rejäl kyss mitt på munnen.

 

5 kommentarer på “PM Nilsson levererar”

 1. Mattias skriver:

  Ja, roligt att läsa. Tråkigt bara att så här viktiga artiklar göms så långt ner i sidoramen att den efter flera timmar bara har två kommentarer. :( Som tur är finns bloggar… Lyft det här alla som har en blogg!

 2. SR skriver:

  Ja, ett lysande inlägg av Nilsson! Är det inte egentligen ofattbart att en sådan mänsklig, varm och humanistisk krönika kommer att betraktas som extrem, kvinnofientlig och ”antifeministisk” av etablissemanget…

 3. klas skriver:

  Klockrent. För den som orkar rekomenderar jag följande TCO seminarium som PM Nilsson modererade.

  http://www.tco.se/Templates/Page1____681.aspx?DataID=11233

  skrolla ner lite så finns en videoinspelning

 4. Eric skriver:

  Det är alltid trevligt (och ovanligt) med en artikel som ställer sig på pojkarnas sida. Men varför dessa tramsiga liknelser? Ungefär som om man måste ursäkta sig för att detta viktiga ämne tas upp…

 5. Lövet skriver:

  OT: Bland de döda räddningsarbetarna i Fukushima finns bara män. Var är Schyman och hennes krav på kvotering?

Google