Ny officiell sida på Facebook

17 mars 2011, av Pelle Billing

Som synes här till höger har jag skaffat en officiell sida på Facebook som man kan ”gilla”. Syftet med sidan är tvåfalt:

 1. Att enkelt kunna kommunicera om nya blogginlägg och andra nyheter till er som använder Facebook.
 2. Att människor som ännu inte känner till mitt arbete ska kunna hitta det.

Om du i nuläget får information i din Facebook-feed om mina nya blogginlägg, så klicka på “gilla” till höger för att fortsätta få den informationen. Fr o m nu kommer jag bara att tipsa om blogginlägg och andra nyheter via den officiella Facebook-sidan, så genom att du “gillar” den får du automatiskt nyheterna i ditt flöde.

Om du inte använder Facebook så finns det som vanligt en prenumerationsknapp här till höger, där du kan välja att följa bloggen via RSS-läsare eller Google Reader, osv.

Givetvis går det även bra att helt enkelt surfa in på bloggen då och då för att se om det kommit nya inlägg eller kommentarer! En bit ner i högerkolumnen finns det boxar med senaste inlägg och senaste kommentarer.

Jag tänkte även ta det här tillfället i akt och be er, mina kära läsare, om lite feedback:

 • Skulle du vilja att jag kommunicerade med er på något annat vis? I nuläget finns själva bloggen, officiella Facebook-sidan, mitt Twitter-konto och kontaktformuläret här på sajten. Några andra förslag?
 • Vilka typer av blogginlägg gillar du bäst? Vad vill du se mer av? Skulle du vilja se helt nya typer av analyser eller avslöjanden? Skulle du vilja ha andra format (t ex video)?

Hela poängen med mitt arbete är att du som läsare finns, och uppskattar det jag gör. Detta är inget soloprojekt utan det är en rörelse för att uppnå reell politisk förändring på jämställdhetsområdet.

 

10 kommentarer på “Ny officiell sida på Facebook”

 1. Gunnar skriver:

  Jag tycker du har många intressant blogginlägg och att du ofta väljer ut intressanta ämnen och vinklingar.

  Det jag saknar lite är tips på hur vi alla som intresserar oss för detta kan bli aktivare och gå vidare med mer reell påverkan och aktivitet.
  Jag vet inte hur det ska gå till eller hur sådana inlägg kan se ut, men saknar att på något sätt se hur jag mer aktivt kan påverka inom detta området, för ett sundare mer inkluderande samhälle även för män och pojkar.

 2. David Eliason skriver:

  Jag instämmer helt med Gunnar.

  Det är intressant med analyser av mansrollen och diskussioner om hur vi ska uppnå jämställdhet utifrån vårt perspektiv. Speciellt tips på vad vi vanliga dödliga kan göra. Att attackera feminismen, genom att plocka fram alla tokigheter och orättvisor, leder ju i inte framåt i längden (även om det kan vara underhållande).

 3. Hamstrn skriver:

  Möjligheten finns att helt ignorera feminism och gå vår egen väg genom lobbying och upplysning. Dock lär det bli svårt, feminister kan vara nog så provocerande. :)

 4. Eric skriver:

  Video vore utmärkt!

 5. Eric skriver:

  Kom på en sak till. Inom ramen för mansnätverket borde vi kunna föreslå och i demokratisk ordning kunna rösta fram initiativ, skriva på petitioner, kontakta politiker och lobba för våra frågor mer konkret. Ett initiativ där hundratals mansnätverkare ligger bakom får helt enkelt större genomslag både medialt och resultatsmässigt.

 6. [...] Ny officiell sida på Facebook Mar 18 [...]

 7. Gunnar skriver:

  Jag har skrivit lite fundering i en kommentar, som nog passar in till viss del här:
  http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/20/anna-ardin-attackerar-mig-patriarkatsivrare/#comment-49154

  Kopierar in valda delar av det här, taget lite från sitt sammanhang:

  ”Så gäller att vi håller oss lugna och sakliga och fortsätter ett kraftfullt faktabaserat, forskningsbaserat, statistikbaserat och logiskt arbete för ett jämställt inkluderande samhälle för alla, med samma ansvar, skyldigheter och rättigheter!

  Men samtidigt tror jag att vi måste bryta ned de faktabaserade och forskningsbaserad argumenten till mer allmänt lättillgängliga och lite mer ”populäristiska”, för att få med många fler i detta engagemanget!

  Kanske skulle vi haft några engagerade satirtecknare och illustratörer med i arbetet, vilka kunde skapa lättillgängliga och tankeväckande bilder för det budskap och den fakta vi för fram och argumenterar för.
  Men även att vi anstränger oss att formulera om tung fakta till lättaccepterade argument, men ändå med korrekt slagkraftigt faktainnehåll bevarat.
  Själv tycker jag t.ex. att ”inkluderande” är ett nyckelord som kan hänga med i debatten… vem vill prata emot det…

  Jag tror vi behöver lite mer pupuläristiska, lättillgängliga och slagkraftiga uttryck och formulering för det vi står för och vill åstadkomma, för att få med fler i vår debatt samt få fler inom statsfeminismen / feminismen att tveka om sitt!
  Gärna då kombinerat med fina illustrationer och satirteckningar…”

 8. [...] ett par veckor sedan bloggade jag om min nya sida på Facebook, samtidigt som jag bad om feedback på mitt arbete från er [...]

 9. Anders skriver:

  Tycker att du gör ett bra jobb för att belysa feminismens konstiga vinklingar. Jag läser alla dina inlägg.
  Håller med Gunnar också.

Google