Lite av varje

10 mars 2011, av Pelle Billing

Fredrik Sandberg – skribent hos Mansnätverket – publiceras idag i Borås Tidning. Debattartikeln är en replik på vänsterpartisten Ida Legnemarks inlägg om att samhället ursäktar mäns övergrepp. Fredrik visar med all önskvärd tydlighet att samhället ser mer allvarligt på mäns övergrepp och brottslighet, än på kvinnors, vilket motsäger Legnemarks tes. Dessutom tar han upp att bägge könen är ansvariga för sin sexualitet, inte bara männen. Det kanske bästa med artikeln är att Fredrik visar sig vara den sansade parten, och den som vill inkludera bägge könens problem.

En ny studie från University of Illinois (USA) visar att bland tvååringar är det pojkarna som är extra känsliga för att föräldrarna inte klarar av att bemöta deras negativa känslor på ett bra sätt. Vare sig barnets känslor blir förlöjligade eller straffade så är det pojkarna som påverkas mest av detta. Med tanke på dessa resultat kan man fråga sig hur bra det är för små pojkar att mötas av en värld där de inte ska visa känslor och där de ska tränas till att vara förbrukningsbara. Läs om studien här och se översikt här.

I fallet Julian Assange börjar svenska pressen nu skriva om sådant som varit känt en längre tid via bloggar och Flashback. Expressen berättar att den poliskvinna som förhörde den yngre kvinnan var god vän och partikamrat med den äldre kvinnan. Poliskvinnan har även kommenterat den pågående utredningen på ett olämpligt sätt på sin Facebook-sida. Vad gäller den äldre kvinnans status som stark feminist så bekräftas det av detta citat: ”Och som sagt, märkligt att vita män alltid måste försvara rätten att använda kränkande ord. Sen förnekar de förstås att just dessa ord är en del i det system som håller deras grupp kvar på toppen av samhällsstrukturen.”

Det finns även fler frågetecken i utredningen, som gammelmedia ännu inte bitit tag i. Varför spelades förhören med kvinnorna inte in, trots att detta ska vara rutin? Var det så att den äldre kvinnan satt i rummet när den yngre förhördes (vilket är mot alla regler)? Vi kan inte veta om Julian Assange är skydlig eller inte, men det vi definitivt kan kräva är att rättssystemet granskas, och att media vågar skriva om alla felaktigheter som gjorts.

För övrigt så fortsätter miljonerna att flöda för att uppnå 50-50-fördelning av kvinnor och män på samhällets alla områden. Den här gången är det kulturen som får 17,5 miljoner kronor. Tydligen är vi i Sverige redo att göra nästan vad som helst för att få till denna 50/50-fördelning, även om befolkningen inte är intresserad av att det ska vara så. Don Quixote kämpade mot väderkvarnarna, och i Sverige år 2011 kämpar vi mot människors drivkraft och intressen.

Uppdatering: Mer svidande kritik mot poliskvinnan i Assange-fallet.

 

6 kommentarer på “Lite av varje”

 1. Hamstrn skriver:

  Jag håller med om Fredrik Sanderbergs artikel. Mycket sansad medhållande. Letar inte efter konfrontation utan samförstånd.

 2. Kristian skriver:

  Sverige ser väldigt annorlunda ut utifrån efter tio års bortvaro. Tack Pelle alla andra som stannat kvar och fortsätter kämpa för det som är värt att bevara.

  Ang. Fallet Assange: Jag vill minnas att det finns bra mycket fler sorters jäv än de åtta som Wikipedia tar upp. Dock tror jag att vi i det här fallet kan tala om min favoritsmak: delikatessjäv.

 3. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) skriver:

  Om radikalfeministiska KD-kvinnor får bestämma över Göran Hägglund och oss män!

  http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/10/mer-om-kvinnovalde-som-nytt-jamstalldhetsmal/#comments

  Mens Liberation Front

  http://www.youtube.com/watch?v=xObtkXie6tQ

 4. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) skriver:

  Hurtigs krav på att förundersökningen skall göras om. Att börja om skulle bli en enorm prestigeförlust för Ny och skulle leda till att Sverige blev ett åtlöje i internationella media.

  Veronica Palm och Irmeli Krans verkar ha haft för mycket ihop, när jag körde en sökning på makthavare.se så upptäcker jag att man t.ex har raderat info på Irmeli. (tidigare blå textlänk har raderats)

  http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/10/assange-forhorsledare-feministiskt-och-personligt-javig/#comments

 5. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) skriver:

  Trio säger:
  10 mars 2011 kl. 17:27

  @Sebastian

  Hur vem arbetar rent praktiskt och strategiskt och vad vem betraktar Assange?

  Om du syftar på svenska feminister i allmänhet så är det ju inte precis en hemlighet vad de har för nätverk och arbetssätt. Det är de ju stolta över (S-kvinnor, Hilda, ROKS, den oändliga raden av statliga/offentliga kvinnosatsningar och kvoteringar osv )…

  Om du menar kvinnorna som anmälde Assange, så är det ju omöjligt för en utomstående att veta vad exakt de har för syften och vad exakt de vill uppnå. Personligen tror jag att det handlar om två kvinnor (feminister) med allmänt unken manssyn som helt enkelt vill hämnas på Assange av rent privata skäl. I alla fall en av dem har mycket god insyn i hur svenskt rättsväsende fungerar och vet att en man är i det närmaste rättslös om han anklagas för sexbrott av en kvinna – och då antar jag att hon såg sin chans att sätta dit honom, som ren hämnd.

  http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/10/assange-forhorsledare-feministiskt-och-personligt-javig/#comments

 6. Tomac Barin Jansson skriver:

  Debattartikeln av Fredrik Sandberg förtjänar en eloge, baske mig!

Google