Har du fel könsorgan? Ingen semla till dig!

12 mars 2011, av Pelle Billing

Det var egentligen bara en tidsfråga, och nu har det slutligen hänt.

Sverige har tappat fattningen helt, och har börjat mobba halva befolkningen, utan att ens skämmas för det. Inte nog med att man ger sig på vuxna män – som har en chans att försvara sig – utan nu är det försvarslösa pojkar som är måltavlan.

På ett fritids på Gotland har barnen firat internationella kvinnodagen, genom att ge flickorna semlor och pojkarna knäckebröd! WTF?!! Är det någon som tror att pojkarna förstår vad som pågår, förutom att de känner sig mobbade och bortstötta av vuxenvärlden?

Och även om pojkarna förstått vad som pågick, vad finns det egentligen för rimlig förklaring att mobba det manliga könet? Vad finns det för rimlig motivering till att inte ge samma mat till pojkarna?

Det här är den officiella förklaringen:

- Det blev fel. Syftet var egentligen bra, men vi hade inte funderat djupt nog, säger Lekbir Belmhamdi.

- Syftet var att uppmärksamma tjejerna, men vi hade nog inte funderat djupare än så. Syftet var egentligen bra, men det här var inte rätt sätt att behandla det, medger Lekbir Belmhamdi.

Varför behöver tjejerna speciell uppmärksamhet? Handlade inte jämställdhet om att barnen skulle få samma utbildning, samma möjligheter och samma valfrihet? Var kommer inga-semlor-till-pojkarna-principen in i det statliga jämställdhetsarbetet?

Jag vill ha en förklaring.

 

29 kommentarer på “Har du fel könsorgan? Ingen semla till dig!”

 1. Yisses skriver:

  Näää men det måste bara va ett skämt? Är det första April redan?!

 2. Sten Sture skriver:

  När jag läser sådant blir jag så heligt förbannad att jag funderar på att ta till …..
  ja, om jag inte vore en fridens man förstås.

  Att mobba totalt oskyldiga barn alltså? ”Syftet var bra men det blev fel…”

  Feminism, genuspedagogik osv tycks vara dumskallarnas sammansvärjning rakt igenom.

  edit. troligen är det väl snarare ren könschauvinism som kommer till uttryck.

 3. Spetsig skriver:

  Det är synd att folk som inte vet något om genusperspektiv envisas med att ägna sig åt rena stollerier – och hävda att de utövar sitt genustänk.

  Detta förfarande är inte genusvetenskap, genusteori, genustänk eller ens genus någonstans; det är inget annat än stollerier. Trams. Idioti.

  Genustänk handlar om att undvika snäva könsstereotyper och könsroller genom att erbjuda barn fler möjligheter på fler sätt än vad dessa mer traditionella stereotyper och roller i sig erbjuder. Lika för alla. Rättvisa kan aldrig uppnås genom orättvisa.

 4. maggan skriver:

  Spetsig dags att vakna upp och lukta på kaffet, marx och kommunism är fortfarande samma sak även om man döper om det till könsmaktsordning. Det enda som kommer ut av det är stöveltramp. Sen kan man fundera på om den som gjort samma sak fast tvärtom hade haft kvar jobbet dagen efter, skulle inte tro det.

 5. Spetsig skriver:

  Öh, jag har inte ens nämnt något om någon könsmaktsordning.

 6. Doepfer skriver:

  Alltså, jag blir lite fundersam över vad det är som egentligen händer.

  När man med sakliga argument monterar ner (skit)feminismen bit för bit, så får det inte till effekt att de reformerar sig själva, utan de beter sig bara sämre och sämre.

  För mig som för många andra är feminism och genusvetenskap två saker som jag instinktivt bara vill kasta bort och glömma. Det är två kontaminerade fenomen som jag inte tror går att rengöra. Det går inte för det finns inga självsanerande mekanismer. Istället har de egenskaper som liknar ett virus. De smittar, förökar sig och muterar.

  Jag tror då inte att jag blir helt nöjd förrän alla genusinstitutioner har plockats bort från landets universitet. Jag tror inte jag blir helt nöjd förrän alla stora medier plockar bort alla dessa störda misandriska krönikörer som bara inte kan låta bli att skriva en massa skit.

  Om man nu hävdar att feminism och genusvetenskap är så bra, så får man lägga på ett kol för att reformera det hela, för snart är tålamodet hos befolkningen slut. Jag såg exempelvis att Matte Matik länkade till en sida som heter Genusfokus där de hade en komplett idiotisk bild. Om alla vettiga genusforskare ställer sig bakom den där bilden så är de inte vettiga, och vi vill inte ha något med dem att göra.

  De kommer säkert byta bild så småningom, så jag skriver ner vad det står.

  Kvinna: Män äger 99% av världens samlade förmögenhet, får 90% av inkomsterna – men utför bara 34% av arbetet! Varför är det så?

  Man: Vänta lite – SÄG INGET! Har det att göra med att jag producerar spermier? Eller – vänta – det är något med prostatans funktion, eller hur? Något av dom två är det – det VET jag!

  Lägg märke till att mannen pratar om sig själv. Det visar på att det kollektivistiska tänket och idén om den manliga arvsynden är hårt rotat i det feministiska medvetandet.

  http://www.genusfokus.se/

 7. Sven skriver:

  Men är verkligen kvinnodagen som den firats i Sverige en dag för jämställdhet? Så har då inte jag uppfattat den. Är det inte en dag just MOT jämställdhet, lite som att den dagen är kvinnans, eftersom alla andra är mannens? I så fall passar det väl bra med agerandet.

 8. PabloHoney_4 skriver:

  Jag tror ända att detta har att göra med den överlevnadsmakt man vill överföra (omedvetet) till tjejerna. Man projicerar helt enkelt bilden av att tjejer är gulliga och värda det där lilla extra. Man talar ofta om att tjejer ska unna sig lite extra mys, för det är dem värda. Man talat aldrig om att killar ska unna sig saker.

  Vad betyder denna ”rättviseövning”?

  Tjejerna lär sig att de inte är individer, utan ett kollektiv, en grupp. ”We are family” konceptet.

  Man lär även pojkarna att dessa tillhör en grupp, ett kollektiv som dock är mindre värt, som dessutom ignoreras / bestraffas.

  Man lär tjejer att de har företräde och killarna att de får/måste stå tillbaka. Man lär såldes att flickor de har överlevnadsmakt (företrädesmakt) och pojkar tvingas inta rollen i som gentlemän (altruist).

 9. robjoh skriver:

  @Spetsig
  Problemet med ”genustänk” är att man fokuserar på kön istället för individen. Vi börjar tänka i form av kollektiv och när man väl gör det följer det som har hänt naturligt.

  Det enda sättet att man, som fritidsledarna, kunna ursäkta detta med ”göra en höna av en fjäder” är att man inte ser påverkan på individen. Det är det som gör hela idén att detta ska lösas med mer prat om genus eller ”genustänk” felaktigt.

  Vad som behövs i skola och samhälle är mindre fokus på genus och mer på individen.

 10. Gunnar skriver:

  PabloHoney_4:
  Jag tror det ligger mycket i din formulering:
  ”Man lär tjejer att de har företräde och killarna att de får/måste stå tillbaka. Man lär såldes att flickor de har överlevnadsmakt (företrädesmakt) och pojkar tvingas inta rollen i som gentlemän (altruist).”

  Man kan ju undra lite vad samma Fritids hade tänkt göra (eller gjorde) på Internationella mansdagen den 19 November…
  Kanske ge tjejerna något extra gott, så killarna kan visa hur mycket ansvar de tar för jämställdheten…

  Man fullständigt baxnar ju av sådant här beteende!
  Visar att vi bara måste gå till mer aktiv handling och börja visa / kräva en sund riktig jämlikhet och motverka alla dessa extrema rent äckliga avarter mot män och pojkar, som börjar dominera alltmer i samhället!

  Var ju positivt i alla fall att en del pojkar och deras föräldrar reagerade på vad man här gjorde mot pojkarna på Fritids!

 11. Roger skriver:

  Syftet var bra? Att dela upp klassen i två grupper och särbehandla den kvinnliga/flickiga positivt? På vilket sätt är detta bra? Semlan är bara grädden på moset; vilken rimlig anledning fanns det att segregera barnen till att börja med? Gjorde de samma sak men omvänt på den internationella mansdagen?

  All sans och förnuft har försvunnit i det svenska skolsystemet; det handlar inte längre om barn i deras ögon, det handlar om 4-5år gamla offer och förövare. En oerhört obehaglig människosyn de har och sprider till barnen i förskolan.

  Personalen tycker fortfarande inte att man har gjort fel, bara att det blivit en ”Höna av en fjäder”; rektorn har ett mer strategiskt sinne och går ut offentligt och ber om ursäkt, hur ärlig den nu än är. ”Man har inte tänkt tillräckligt långt.” Hur långt behöver man tänka för att behandla barn bra? Hur BRUKAR de tänka som gör att de inte tycker att detta är ett problem?

  Jag blir oerhört sorgsen och beklämd för pojkarna i sverige; att särbehandla barn på detta vis är legio; redan under utbildningen får pedagogerna lära sig att det är viktigare att tänka ”rätt” än att behandla barnen rätt.

 12. Access skriver:

  Genusvetenskap skiljer sig i princip inte från rasbiologi, förutom att det förstnämnda appliceras på kultur och det senare på natur.

  Men det är samma ideologiska tankemönster i botten.

 13. [...] ville tydligen inte vara sämre än våra rättsvårdande myndigheter och firade kvinnodagen i måndags med handfast könsapartheid bland barnen: Barngruppen delades i tisdags, på internationella [...]

 14. Roger skriver:

  Det fanns ett liknande exempel som tog upp här i bloggen för inte allt förlänge sedan där killarna och tjejerna delades upp, tjejerna hade happenings med smink och goodybag, killarna fick sitta egenom mördande tråkiga föreläsningar om hur värdelösa de är för att de har snopp.

 15. Antikythera skriver:

  För det första är marx och kommunism inte samma sak, som att säga att Gudrun.S och feminism är samma sak. Marx hade EN vision av ett utvecklat socialistisk samhälle som han kallade kommunism. utöver det har det utvecklas mycket i många olika banor. Ett kommunistiskt samhälle har ingen stat även vad många tror, nej det är ingen stat med all makt. Det finns Kommunism med ett sådant tänk, men inte de flesta. Kommunism har heller inget med könsmaktsordning eller genus att göra. Däremot om vi skulle leva i ett kommunistiskt samhälle skulle vi inte behöva genus eller feminism, klura på det ni

 16. Antikythera skriver:

  För övrigt det är ingen som har en mail eller något dit, borde ju finnas så man kan fråga vad fan dom sysslar med?

 17. Mats skriver:

  Kräv en haverikommision och nolltolerans mot sådan genusmobbing.
  Det borde väl Ask o Sabuni fixa i ett nafs.

 18. Hamstrn skriver:

  ”För det första är marx och kommunism inte samma sak, som att säga att Gudrun.S och feminism är samma sak. Marx hade EN vision av ett utvecklat socialistisk samhälle som han kallade kommunism. Utöver det har det utvecklas mycket i många olika banor.”

  Marxism is the ideological base for Communism. Communism is the sociopolitical tool for which Marxist ideology is implemented on society.

  ”Ett kommunistiskt samhälle har ingen stat även vad många tror, nej det är ingen stat med all makt. Det finns Kommunism med ett sådant tänk, men inte de flesta.”

  Every implementation of a communist state in history have concluded murdering and forcing a majority of the citizenship to conform with the ideology to make it a functional state or world order. It is ludicrous to state that a Communist society doesn’t have a state since every single one that have ever tried implementing ”true Communism” had a ruling caste or and informal state or a formal state.

  ”Kommunism har heller inget med könsmaktsordning eller genus att göra. Däremot om vi skulle leva i ett kommunistiskt samhälle skulle vi inte behöva genus eller feminism, klura på det ni.”

  Actually Marxism and Communism are very closely linked with todays sociopolitical feminism. These ideologies have many things in common, two of which is ruling classes and the beleif that individuals are born without predisposed mental content and that individual human knowledge only comes from what a person may experience and perceive.(Tabula Rasa)

  If we lived in a Communist society we’d be to busy getting murdered and oppressed by the new ruling class, the informal state, to be worrying about feminism.

  So I gave it a thought.

 19. AF skriver:

  @PabloHoney_4
  Det komiska med denna beskrivning är ju att det är så det sett ut i den värld feministerna vill komma bort ifrån. Förr höll mannen upp dörren för kvinnan av artighet och hon gick in först, förr offrade mannen sin kropp som försvar för kvinnan som inte fick offras. Nu ser det ut på samma sätt men denna gång med tvång – mannen måste hålla upp ”dörren” och mannen fortsätter att offra sin kropp.

 20. JD skriver:

  Det här är verkligen ett rejält lågvattenmärke!
  Jag fattar inte hur man tänker då man utnyttjar kvinnodagen för att tvåla dit oskyldiga små pojkar på det här sättet. Jag är 100% övertygad om att pojkarna kommer att ha negativa bilder av den här dagen under resten av sina liv. Troligen kommer även många flickor också att ha negativa känslor för den här dagen i framtiden. Dagen då fröknarna utövade aktiv mobbing mot pojkarna för att dom har snopp och inte snippa.
  Dessvärre har händelser som påminner om det här hänt under de senaste åren för små pojkar på dagis och fritids.

  Feminister talar ofta om arvssynd. Jag brukar då fråga mig vid vilken ålder det är dags för en pojke att börja känna skuld och skam för vad hans manliga förfäder har gjort, 15 år? 10 år? 5 år? 2 år???

  Jag har aldrig fått något svar!

 21. SR skriver:

  Ja, det kan tyckas häpnadsväckande.

  Men är det egentligen så konstigt? Vi vet ju redan att pojkar betygsdiskrimineras genom hela skolsystemet. Det är ju fakta. Och en feministisk konsensuskultur som gör det naturligt att könsdiskriminera i skolan – ligger ju inte så värst långt bort från det dagis eller fritids som väljer att bara bjuda flickorna på semlor.

 22. Kristian skriver:

  Illa.
  (Tyvärr inte otroligt.)

 23. [...] så finns ingen ursäkt alls för dårskapen från människor som Erik Helmersson i DN-ledaren. Inte nog med att Helmerssons argumentation är [...]

 24. Doepfer skriver:

  Haha, (skit)feminismen bara fortsätter göra bort sig.

  http://www.dn.se/ledare/signerat/i-graddfilen-rattvisepanik-om-flicksemlor

  Vilken jävla gräddfil? Sämre utbildning? Vet han något om den svenska skolan? Hur konstigt det än låter har jag har personligen inte fått något gratis i livet. De här snacket om de manliga privilegierna måste vara en av de största lögnerna någonsin. Men motgångar och svårigheter gör dig stark. Det är en liten lärdom som (skit)feministerna borde ta till sig.

  Något som feminister måste förstå är att man inte kan peka på en fjärran planet och använda förhållandet där som ursäkt till att göra sig själv till offer. Man kan inte heller kräva att en person som aldrig ens har hört talas om denna planet tar på sig skulden för något som händer där.

 25. Gonzo skriver:

  Och nu väntar pojkarna säkert på ”sin” dag och sin tur att få semlor medan flickorna äter knäckebröd?

 26. Gonzo skriver:

  ”maggan säger:

  Spetsig dags att vakna upp och lukta på kaffet, marx och kommunism är fortfarande samma sak även om man döper om det till könsmaktsordning. Det enda som kommer ut av det är stöveltramp”

  Jämför du Reinfelt med Hitler också?
  Båda blev valda av folket i demokratiska val.

  Snart hör vi nog trampet av stövlarna här i Sverige också, Freddes blåskjortor marscherar längs gatorna.

  Rädda Sverige, ner med demokratin??

 27. Erik skriver:

  Gonzo:

  ”Rädda Sverige, ner med demokratin??”

  Demokratin? Vilken demokrati? Ett val är bara demokratiskt när det finns alternativ och debatt till det valet. I många av de ämnen som nu diskuteras finns inte tillstymmelse till demokrati. Varken debatt eller alternativ.

 28. antikythera skriver:

  @hamstrn
  Marxism och kommunism är inte samma sak. Marx och Marxism är inte samma sak. Det var flera med i ”grundandet” av kommunismen än bara Marx, vilket inte många vet.

  ”Every implementation of a communist state in history have concluded murdering and forcing a majority of the citizenship to conform with the ideology to make it a functional state or world order. It is ludicrous to state that a Communist society doesn’t have a state since every single one that have ever tried implementing “true Communism” had a ruling caste or and informal state or a formal state.”
  Varför pastar du in något du inte förstår? Det har ALDRIG, jag måste upprepa för att du kommer inte fatta, det har ALDRIG funnits något kommunistiskt samhälle någonsin.

  ”Actually Marxism and Communism are very closely linked with todays sociopolitical feminism. These ideologies have many things in common, two of which is ruling classes and the beleif that individuals are born without predisposed mental content and that individual human knowledge only comes from what a person may experience and perceive.(Tabula Rasa)”

  Nej Marxism finns i flera olika ideologier, lika så kommunismen. Ungefär sisådär hundratusen. En moderatpolitik finns i många olika utseende också och den ena liknar inte den andra. Kommunism och feminism är väldigt långt ifrån varann mycket för att feminismen inte ens är i närheten av att ha någon definierad helhets politik. Feminismen väljer att enbart titta på kvinnors problem, och forma samhället utefter det. Någon större grund eller djup i deras politik finns inte. Socialistisk politik kräver också kapital-politik som är väldigt långt ifrån kommunismen. Ett bra sätt att förstå kommunismen är att sätta sig in i ett samhälle där alla har makten, alla är staten och när alla är staten finns inte staten. Det är svårt för en del att förstå. När alla har makten och när det inte finns något att få mera makt av eller ifrån, varför skulle folket bli mördade? Till skillnad från ett samhälle där vi lever idag där alla är villiga att jobba men där det inte finns jobb till alla, dom som inte får jobba får svälta i princip. Mycket humanistisk politik. Men människor i detta sämhälle väljer ändå att inte ta upp en pistol och ta det dom vill ha. I ett samhälle där du inte behöver oroa dig för din överlevnad, vad är sannolikheten till kriminalitet?

  Kanske dags att tänka om igen?

 29. Jean skriver:

  Trist när sådant här händer, ger hela ”kvinnorörelsen” dålig ”Pr”. Dra nu inte alla över en kam för att några tomtar på Gotland tänkte enormt fel. Kvinnodagen har jag iofs aldrig riktigt förstått mig på, men om den ska firas- så tjänar man väl på att även pojkarna ser det som en positiv upplevelse! Riktigt sjukt gjort.

Google