Bizarrt

27 mars 2011, av Pelle Billing

Apropå de senaste inläggen om kollektiv skuldbeläggning av män:

Uppdatering: Ryktet säger nu att detta är ett förberett inslag, menat som ett skämt. Om så är fallet får det ses som briljant samhällskritik istället – där man illustrerar vart vi är på väg, om vi fortsätter hålla ”vanliga män” ansvariga för våldtäkter och övergrepp.

 

11 kommentarer på “Bizarrt”

 1. Michael skriver:

  Ett stycke TV-historia. Programledaren kommer få detta visat för sig tills den dag han dör. Bara Peters ansiktsuttryck är otroliga

 2. Eric skriver:

  Peter blev förbannad med all rätt. Sedan har marxisterna inom media en snäv och felaktig syn på prostitution. Det är just dessa tabun och stigmatiseringen av samtyckande vuxna människors affärer som är skadlig för inblandade parter, inte sexarbete i sig själv.

 3. Anders skriver:

  Det kanske inte är helt uppenbart, men ”konstig-stämning”-klippen (det finns flera) är arrangerade så vitt jag kan förstå, och alltså inte menade på allvar. Det är mer uppenbart i en del andra klipp. Vet dock inte om Peter Settman har blivit informerad på förhand eller om han tror det är på riktigt.

  Hursomhelst, det känns ju bra att det finns någon som tycker att kollektivt skuldbeläggande är så bisarrt att man kommer på att göra ett ”konstig stämning”-humorklipp av det.

 4. Pelle Billing skriver:

  Tack Anders, jag har fått höra detta även från annat håll så jag har gjort en uppdatering ovan.

 5. Per Hagman skriver:

  Uppfattar tv- inslaget var brilljant… raljant o roligt.
  Ni vet väl att i danmark anbefalles vissa prostituerade famför andra prostituerade av kommunenernas….sexologer/sexualveileders… till ex handikappade / andra behövande av dessa tjänster. Hepp.
  Per Hagman

  PS: appropå feministiska hjärtinfarkter se följande länk:’

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/myter-om-hjartinfarkt

 6. Pär Ström skriver:

  Att många trodde det var på riktigt visar ju att samhällsklimatet är sådant att det mycket väl hade kunnat vara på riktigt…

 7. Mia skriver:

  Tycker det är mycket talande. När man talar om ”vanliga män” som kollektiv så… men när man gör det personligt visar sig alltså bristerna i definitionen ”mäns våld mot kvinnor”.

  OT

  Fick idag en låda lyckokakor som reklam för ett utbildningsmaterial som ska locka tll diskussionen med unga kring jämställdhet och könsroller. Det står:

  ”Vi på Machofabriken vill bjuda med dig och din grupp på en spännande och normkritisk resa. Med filmer och övningar hoppas vi väcka många nya tankar och inspirera er till att jobba för en mer jämställd värld, där kön inte spelar roll för vilka möjligheter, rättigheter och skyldigheter vi har. Machofabriken är ett metodmaterial som inte ger enkla svar på komplicerade frågor. Istället uppmuntrar vi till en process där vi tillsammans omprövar gamla kartor och ritar nya.”

  Men när jag tittat på alla filmer förstår jag att det bara handlar om den problematiska mansrollen, och när jag läser vidare står det även mycket riktigt

  ”…med fokus på hur sociala normer för manlighet kan ifrågasättas och förändras.”

  Avsändare? – Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund (SKR), Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks) och Män för Jämställdhet

  http://www.machofabriken.se/

  Ser med förväntan fram emot del II – Kärring fabriken..? ;)

 8. Pelle Billing skriver:

  @Pär
  Ja, visst är det talande.

  @Mia
  Nuförtiden paketeras det med finare ord men när man läser det finstilta är det samma grundvärderingar och samma avsändare.

  Kärringfabriken, lol. Våpfabriken? Undrar hur gångbart sådana termer skulle vara.

 9. vildsvinet skriver:

  Våpfabriken ja. Det är här det blir problematiskt. Feminismen vill göra maskulint till problematiskt och glorifiera feminint = alla skall bli våp?

 10. vildsvinet skriver:

  Näe. Så lustigt är det tyvärr inte. Vår kultur är på dekis och manligt är inte mycket värt just nu. Ju hårdare du jobbar ju mer utnyttjad blir du. Skattemyndigheten och Riksdagen är feminin i sin värdegrund. Svaghet går före styrka. Bäst att sitta i en börsbolagsstyrelse och göra nada. VEM vill med egen kraft starta ett innovativt företag i Sverige?

 11. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) skriver:

  Det hela har utvecklat sig till en motsvarighet till Inkvisition med Hilda, Madeleine Lejonhuvud,Christian Diesen i täten följt av korrupta Radikalfeministister inom svensk rättsstat.

  Behövs överhuvudtaget (män)niskors rätt till rättegång framöver?
  Könskrig och en motsvarighet till ett Guantanamo*ironi

  http://www.youtube.com/watch?v=CSe38dzJYkY

Google