Helgläsning

12 februari 2011, av Pelle Billing

Matte Matik skriver bra om det lagförslag som kan komma att urholka begreppet gemensam vårdnad. Det förefaller tyvärr inte vara ett förslag som har barnets bästa för ögonen, utan ett som vill fortsätta trenden att underminera pappors roll gentemot sina barn. Matte Matik är för övrigt programmerare och skribent hos Mansnätverket (bli medlem om du inte redan gått med!).

Mats Olsson från Malmö Högskola skriver om sexism mot pojkar i skolan, ett inlägg som passar väl när media äntligen uppmärksammar att pojkar betygsdiskrimineras i skolan. Mats har även en blogg.

I SvD säger Monica Renstid det som ingen vill höra i jämställdhetsdebatten: om kvinnor ska göra karriär måste de förvärvsarbeta fler timmar i veckan. Det krävs uppoffringar för att nå toppen och för att få hög lön. (TANSTAAFL).

Ignorerar skolan, sjukvården och ungdomsmottagningarna mäns behov? Anders Hagström skriver om hur hans självskadebeteende osynliggjordes, och Elin Grelsson tar upp att män inte erbjuds samtal om sexuell hälsa på samma villkor som kvinnor.

Människohandel drabbar även män. Inte i första hand för att tvingas till prostitution utan för att tvingas till stölder, tiggeri och svartarbete.

Rättssäkerhet för män är fortfarande något vi väntar på i Sverige, och i många andra länder. Framför allt handlar det om sexualbrottmål. När brottmålsadvokat Charlie Tvärenvigg skriver en bra artikel om detta i DN sätts rubriken till Alltför lätt att få åtalade i sexualbrott dömda. Finn fem fel i DN:s rubriksättning. Eller åtminstone ett.

 

6 kommentarer på “Helgläsning”

 1. @ Kära läsare av Pelle Billing Blogg

  Det här summerar exakt vad allt handlar om. Vi syns ute på gator och torg för er som verkligen vill göra något genom att visa stöd för Julian Assange och WikiLeaks/-GenusLeaks. Trevlig helg;-)

  ” Har ni lyssnat på Stephens & Assange i denna länk?

  http://www.channel4.com/news/assange…uld-wreck-case

  JA säger att han med sitt fall vill hjälpa de lidande svenskarna som vänt till honom och sagt: snälla, låt oss använda ditt fall för att visa på orättvisorna i vårt land, med vårt orättfärdiga rättssystem, de stängda rättegångarna, de hemliga politiska processerna. ”

  https://www.flashback.org/t1275257p2061

 2. Assar skriver:

  I en av kommentarerna till Mats Olssons artikel på Newsmill hittar jag följande länk:
  http://www.youtube.com/watch?v=23Uuehgmd14

  Kolla det inlägget – det är fantastiskt bra!

 3. Mia skriver:

  Mr Galahad skriver också bra om det nya lagförslaget.

  http://mrgalahad.wordpress.com/2011/02/09/i-grund-och-botten-en-bra-ide-men/

  Ett dilemma men om man slår sina kloka huvuden ihop (både kvinnliga och manliga) så kanske man kan lösa det på bästa sätt.

 4. [...] riktig motpart som pratar FÖR pojkar finns inte i debatten för Chivalry och dess konsekvens statsfeminism anses mer eller mindre [...]

 5. [...] från henne lyder: ”debattörer som Pär Ström och Pelle Billing hoppar jämfota på ”statsfeminismens” [...]

Google