Schyman avgår!

14 januari 2011, av Pelle Billing

Gudrun Schyman avgår från partiledarposten i Feministiskt Initiativ.

Dags att leva som man lär och kvotera in en man som partiledare då?

 

10 kommentarer på “Schyman avgår!”

 1. klas skriver:

  Hon får nu lön som kommunalpolitiker. Dyr i drift är hon.

 2. Sten Sture skriver:

  Kanske kan nu 0,4% partiet utvecklas till ett 0,2% parti?
  Det finns ju en hel del troll i partiet som nu kan känna sig manade att träda fram.
  Säga vad man vill om gaphalsen Schyman men medievana har hon i alla fall.

 3. Olle skriver:

  Avgå är väl fel ord? Hon sitter kvar i partistyrelsen och lär ju inte sluta med sin gapiga opinionsbildning på riksnivå, trots att hon fokuserar på kommunalpolitiken. Hon släpper fram en yngre förmåga men fortsätter själv som vanligt. Klonar sig, med andra ord…

 4. Konstnärsbaren skriver:

  Schyman är en fantastiskt duktig retoriker och en brilliant politiker.

  Jag skulle tro att hon gjort mer skada i Sverige på 25 år än någon annan.

 5. Anna F skriver:

  OT, Kvinnlig tjuv hyllas i SVT och publiken jublar! Eva Gabrielsson (Stieg Larssons livskamrat) gästar Skavlan. Står hon verkligen över lagen?

  http://svt.se/2.102100/skavlan

 6. Konstnärsbaren skriver:

  Anna F,

  Ja, jag undrar hur mycket det skall till innan mönstret framträder (för allmänheten)…

  Stieg Larsson (vän och beundrare av Eva Lundgren) skriver ”Män som hatar kvinnor”. Megasuccé. ”Helt rätt i tiden” (kanske för att hela andemeningen egentligen handlar om ett uttryck för kvinnors hat mot män). Larsson dör, lämnar en sambo som är KVINNA. Förmögenheten tenderar att gå till bröderna och pappan (MÄNNEN…). Misstänker att inte ord hade skrivits om Stieg hade varit homosexuell.

  Och samtidigt…

  Svenska Kungen måste abdikera! Gammal, vit gubbe borde lämna plats för ung, fräsch kvinna! 2/3 av svenska folket kräver detta, basunerar tidningarna ut.

  (t o m republikanska vänsterfeminister smågillar ju detta). Rojalism har blivit ännu en avart av feminismen?

  Herregud, ibland känns det som att leva i en låtsasvärld, där det sunda förnuftet har ersatts av tystnad eller ren galenskap.

  Fullkomlig galenskap.

 7. AV skriver:

  GS kör en Putin. Avgår från högsta posten där man inte kan sitta för länge, men behåller en plats längre ner. Sätter någon svag marionett på piedestalen och behåller den reella makten.

  Men i detta fall blir det nog partiets fall. Risken är stor att de får fram en motsvarighet till Ny Demokratis Vivianne Fransén. När de mörkbruna grodorna börjar hoppa visas det sanna ansiktet.

 8. Jakobsson skriver:

  Anna F.

  Även vi regerade på publikens agerande när Eva Gabrielsson med ett leende sitter i SVT och antyder att hon gömt stöldgods, värt flera miljoner, och publiken jublar. Skall bli intressant att se hur åklagare hanterar det.

  Måste ge Skavlan kredd för att han verkligen tog i de feministiskt obekväma frågorna att Eva Gabrielsson skall lyda under Svensk lag. Människan har blivit erbjuden 20 miljoner + styrelseplats som hon inte har någon laglig rätt till men ger sken av att det är hon som har blivit bestulen.

  Att Gudrun avgår kommer säkerligen sänka FI helt för även om hon inte har det bästa omdömet så är hon nog den enda retoriskt skickliga i den samlingen.

 9. Fredrick skriver:

  Äntligen! Schyman är utslagen.

 10. ConZor skriver:

  Den första tanken som slog mig när jag läste att Schyman avgår var att ”vad bra nu kommer en man att kvoteras in i jämställdhetens namn.”

  ”Kommer det hända? Japp det kommer hända när helvetet fryser till is” var min andra tanke

Google