Video som måste ses

16 december 2010, av Pelle Billing

Nyligen kom rapporten Amazonia, som visar att vi i rask takt håller på att förändra den ekonomiska och politiska maktbalansen mellan könen inte bara i Sverige, utan världen runt. Nu har det även släppts en video på TED, som ytterligare stärker tesen om att detta faktiskt håller på att hända (TED är en uppsättning konferenser där personer som är ledande inom sitt fält presenterar sina upptäckter). Titta på videon här:

 

9 kommentarer på “Video som måste ses”

 1. Carl Henrik skriver:

  Och allt detta har hänt genom feminism. Hon låter excalterad. Hon låter som om he-cession är en slump eller överaskning.100 årig obesvarad antimanspolitik. Riktade satsningar på kvinnor. Resursstölder från män. Vi har samhällen som inte längre är för pojkar och män. Repressiva lagar baserade på kön. Negativa attityder överlag.

  ”You just have to make the decision and take the first step and do it” stämmer för kvinnor men män kvoteras ut. Vi har samhällen som inte längre prioriterar kompetens utan kön. Samhällen som motarbetar halva befolkningen. Samhälllen i tysta inbördeskrig.

  Väst har kommit längst i detta och samtidigt fallit mest gentemot länder som t ex Kina där feminismen haft har problem med att regeringen ser jämställdhet som att ge lika spelregler för män fortfarande excellerar.

  För övrigt stör jag mig på hennes förespegling av nu kommer en omställning och den kommer vara smärtsam för samtliga baserat på identitetskiften och dylikt. Har hon inte varit med de senaste 40 åren undrar man? Dessa har redan varit smärtsamma för män. En del av dessa män är dock döda. Inga människor inga problem som Stalin sa. Känner hon till hur lagarna i hennes land är repressiva mot män? Känner hon till hur många miljarder som varje år stjäls genom våldshot/skatt från män och ges till kvinnor för att lyfta dem högre? Allt detta? Okunskapen är chockerande.

 2. Carl Henrik – att föredraget väcker vrede och bitterhet hos dig är tydligt då man läser din kommentar. Men frågan är om detta föredrag bidrar till ökad eller minskad diskrepans mellan det du efterlyser och det rådande missförhållandet som du menar pågått en längre tid? Jag tror på det senare.
  Jag säger inte emot dig, men glädjs mer åt att denna typ av verklighetsbeskrivning faktiskt gives utrymme, snarare än att gräma mig över orsakerna, konsekvenserna och den möjliga eftersläpningen i debatten. Tror att ju fler perspektiv som tillkommer, i slutändan gymmnar mänskligheten. Föredragets stora poäng, så som jag ser det, är att den inte beskriver kvinnan enbart som ett offer, utan ger välbehövliga nyanser.

 3. Carl Henrik skriver:

  Michael,

  Du har helt rätt, hon verkar i god sak. Det skulle jag kunna ha belyst likväl.

 4. D skriver:

  Jag ser inget negativt i videon, tvärtom älskar jag när man blottlägger faktiska FAKTA och de ekonomiska kugghjulen i bakgrunden. Jag har inget emot att jobba hårdare för att förtjäna min plats på toppen. Det man ska ta med sig från denna video är FAKTA som kan besinna de mest negativistiska feministerna, när man blir beskylld för att vara man. Det är de som står i vägen för utvecklingen.

  Tids nog lär det bli utrymme för en manlig suffragett-rörelse, men jag väljer att inte oroa ihjäl mig än på ett tag.

  Carl Henrik: Chilla.

 5. Andreas Nurbo skriver:

  Tycker hon verkar ha en underlig inställning till alltihopa. Som om det är killarnas fel att skolan inte passar dem osv. En massa dryga brudar verkar hon snackat med också. Killar hade aldrig uttryckt sig på det sättet. Samhället hade inte accepterat det. Massa feministiska floskler spyr hon ut sig också.

 6. Anders skriver:

  Väldigt intressant, och vi ser ju liknande tendenser här hemma i Sverige, även om det nog går lite långsammare här pga att medelklassen är lite bättre rustad utbildningsmässigt.

  Det kommer bli tuffare för män som inte platsar i toppskiktet, och nu pratar vi inte bara ekonomiskt, utan även socialt.

  Samhällsförändringen kommer gå mycket snabbare än mönstret hur kvinnor/män väljer partners, kvinnor kommer fortfarande vilja ha en man som står ett snäpp högre i social status. Så vi kommer se fortsatt trend med kortare förhållanden och kvinnor som turas om att ha de ”bästa” männen, och fler som blir helt utan partners mot sin vilja – män för att de inte duger och kvinnor för att de inte hittar någon som duger.

 7. Lavazza skriver:

  En lång och välskriven kommentar från Roissy (om hennes artikel ”The End of Men”).

  http://roissy.wordpress.com/2010/06/17/the-end-of-beta-providers/

 8. Carl Henrik skriver:

  Kul att se att flera är kritiska till innehållet i videon. Faktum är att jag tar visst nöje i att ”dekonstruera” inramningen av detta som nyheter. Om någon kände sig smittad av bitterhet över detta eller dylikt så finns det som sagt muntrare bitar att fokusera på. Jag hoppas både bitterhet och munterhet kan finnas i kommentarsfälten.

  Något som feministerna hävdat om historien är att det alltid funnits kvinnor som varit bättre konstnärer, vetenskapsmän osv men att de inte fått synas. Det är något som visar sig göras mot män här i videon som på många andra ställen. Dvs män som på sin fritid bloggar och gör små efterforskningar verkar i sin relativa osynlighet ligga före denna kvinna i den kunskap de delger. Det finns ett mönster att feminister ljuger om ett ”fel” mot kvinnor för att sedan utsätta män för detta när de får chansen och därvid kalla det för ett bevis för att så hade kvinnor det tidigare.

  Ungefär som Andreas Nurbo nämner är iaf den kunskap eller de (bort)förklaringar hon lägger fram väldigt överslätande och dryga. In fact, för andra än oss, för de som ser detta för första gången kan hennes föreläsning ha en annan effect än en uppväckande heads up. De ger istället en heads down i sanden igen, dock med lite mer medvetenhet om vad som försiggår där ute.

  Speaking of which jag citerar kommentatorn D ovan:
  ”Tids nog lär det bli utrymme för en manlig suffragett-rörelse, men jag väljer att inte oroa ihjäl mig än på ett tag. ”

  ;)

Google