Julläsning

21 december 2010, av Pelle Billing

Här kommer en samling länkar till intressant läsning:

  • Apropå Svenska Hjältar i Aftonbladet: ”– Ungdomar är generellt bättre på att ingripa än vuxna, särskilt unga killar faktiskt, säger Carin Götblad.” Jag höll på att ramla baklänges när jag läste detta. Normalt sett är det tabu att erkänna att män är bättre på något, medan det motsatta är helt OK.
  • Läs denna skakande beskrivning om hur det är att vara man och bli utsatt för misshandel, samt sedan falskt anklagad för att själv vara förövaren. Så här går det till i vårt samhälle, men ändå finns mansfrågor inte på den politiska agendan. Att kalla det skandal är en underdrift.
  • Gymnasietjejer ska få stöd och hjälp av näringslivet på ett sätt som pojkarna inte har tillgång till. Business as usual, i statsfeministiska Sverige. När tänker mammorna och papporna till alla dessa pojkar ryta ifrån, och säga att nu får det vara nog?
  • I Danmark vågar man tala om att pojkar kan ha andra behov än flickor när de går i förskolan samt börjar skolan. Pojkar behöver mer lärarledd undervisning redan året innan de börjar skolan, och i skolan kan de även behöva integrera mer fysiska aktiviteter i undervisningen. I Sverige släpps ett telegram om den danska artikeln, där man helt missar denna poäng, eller undviker man den möjligen?
  • Den schweiziska banken UBS har infört en strikt klädkod för sina anställda. Måhända är den överdrivet strikt, och jag skulle inte rekommendera svenska företag att gå samma väg. Däremot tycker jag att alla arbetsplatser ska ha någon typ av klädkod, för att skapa ett tryggt arbetsklimat där man slipper se extrema urringningar och liknande. Annars kan man hamna i den absurda situation som Warren Farrell beskriver där det i ett företag ansågs vara sexuella trakasserier när en man hade en bild av en lättklädd kvinna på sitt skrivbord, trots att bilden var av en kvinna från samma företag när hon var på jobbet…
  • Här är en ung man som helt låter sin flickvän diktera villkoren i deras förhållande. Tydligen vägrar hon erkänna inför omgivningen att han är hennes pojkvän, trots att hon för övrigt vill ha allt som ett förhållande innebär. Tur att inte jag är den som ska ge honom psykolog-feedback. För jag skulle bara skrivit: ”Skaffa dig en ryggrad, frigör dina pungkulor från hennes dödsgrepp och ge henne ett ultimatum: öppenhet om förhållandet eller inget förhållande”. Decennier av radikalfeminism har inte varit bra för unga svenska mäns självkänsla, milt uttryckt.
 

2 kommentarer på “Julläsning”

  1. Pelle Billing skriver:

    Mycket bra blogginlägg, och det syns även som länk från Aftonbladet.

Google