Gott nytt år!

31 december 2010, av Pelle Billing

Årets sista dag är här, och det kan vara läge att blicka tillbaka på året som gått. Sammanfattningsvis tycker jag att det har varit ett riktigt bra år för mansfrågorna och för principen om lika spelregler. Minpappa.nu lyfte mäns utsatthet i vårdnadstvister så att hela landet fick höras tala om det. Jag själv syntes på SVT Debatt och var hos Malou. Tanja Bergkvist höll anförande i riksdagen och debatterade genuscertifiering i radio. Pappa-barn Kristiansstad fick audiens i riksdagen samt ordnade en debatt med bl a riksdagspolitiker före valet. Mansnätverket som lanserades alldeles innan förra årsskiftet har under året hunnit få 675 medlemmar som sympatiserar med de principer som nätverket bygger på (och mer händer bakom kulisserna!). Jag skrev ett flertal artiklar som ledarskribent för Men’s News Daily, den största nättidningen om mansfrågor – som tyvärr lades ner i sin nuvarande form i slutet av sommaren.

2010 var också året då det på allvar blev debatt i jämställdhetsdebatten. Tidigare har jämställdhetsdebatter involverat två sidor som träter om vem som har bäst politik för att hjälpa kvinnor, men nu uppstod det faktiskt en del debatter i tidningar och på TV där vissa mansperspektiv fick komma fram – och det är nyttigt för att få en mer jämställd jämställdhetsdebatt. Som bekant handlar jämställdhet om bägge könens situation, om bägge könens röster.

Denna sista vecka på året har jag även fått ett par förfrågningar via mejl och kommentarsfältet om man kan donera pengar för att stödja mitt arbete. Svaret är att jag tacksamt tar emot allt stöd för att kunna fortsätta belysa dessa frågor. Som bekant flödar det inga statliga pengar när man ifrågasätter nuvarande jämställdhetspolitik, och därför är jag i förlängningen beroende av ert stöd för att hålla igång verksamheten på nuvarande nivå. Mitt plusgiro är 31 17 80-1, och om du föredrar vanligt bankkonto så kontakta mig.

Avslutningsvis vill jag tacka alla mina läsare! Både ni som kommenterar och diskuterar inläggen, och ni som läser i det tysta. Läsarantalet ökar stadigt och jag kommer gång på gång att tänka på citatet: ”There is nothing more powerful than an idea whose time has come”.

1318541_59290433_425

 

21 kommentarer på “Gott nytt år!”

 1. AV skriver:

  Gott nytt år själv.

  Den rätta vägen att bemöta den enögda politik som förs idag är sakliga argument utan pajkastning. Det tycker jag du gör bra.

  AV

 2. Stefan W skriver:

  Gott Nytt År, Pelle…

  Må 2011 bli ett än bättre år vad gäller mäns, och i synnerhet förtvivlade pappors situation.

 3. Medborgare X skriver:

  Gott Nytt År Pelle!

  Keep up the good work!

 4. Bengt skriver:

  Gott nytt år!!! Du skriver bra och efter artikeln i Corren så har det verkligen öppnat mina ögon för mansfrågor. Att jag inte gillat radikal-/statsfeminism har jag vetat länge men det är väldigt skönt att det nu finns en solid motpol med sakliga argument att slå i skallen på tokarna. Keep up the good work!

 5. Urban/Moderatmännen skriver:

  Gott nytt år från Mm :-)

 6. Ola Normann skriver:

  Godt nytt år til deg Pelle og alle som står på for en mer balansert og faktabasert kjønnsdebatt! Jeg synes du gjør en strålende jobb, og håper og tror at 2011 blir et fremgangsrikt år.

 7. Ulf Andersson skriver:

  Gott Nytt År, Pelle!

  Och tack för det hårda arbetet du har lagt ner under 2010.

  http://www.dads-r-us.se/2010/12/31/gott-nytt-ar/

 8. PabloHoney_4 skriver:

  Gott Nytt År, Pelle! Du har gjort ett fantastisk jobb och ett hyckelfritt sådant.

 9. Jonas S skriver:

  Gott Nytt År! Det är så otroligt viktigt att vi har er talföra och insatta personer som kan sätta fokus på Jämställdhet (till skillnad från Feminism). Stort tack för alla insatser!

 10. Adam Weisshaupt skriver:

  Gott Nytt År Pelle!

 11. JockeH skriver:

  Gott Nytt År Pelle! Vi går framåt.

 12. Jocke skriver:

  Gott Nytt År Pelle!

  Du gör ett viktigt jobb och du gör det mycket bra. Din intellektuella, faktabaserade och sansade stil är din stora styrka. Inga feminister kan därför avfärda dig hur som helst.

  De kan visserligen försöka, men i längden kan de aldrig nå dig. Jag kommer därför också att tänka på ett uttryck som lyder: ”You can’t keep a good man down”.

  Kör hårt 2011!

 13. [...] avslutning vill jag säga tack till alla fellow-bloggare (Pär Ström, Tanja Bergkvist, Pelle Billing, You people rock!) särskilt tack till er alla som gett ekonomiskt stöd. Utan er är det böcker [...]

 14. Access skriver:

  Hoppas 2011 blir ett ännu bättre år för dig, Pelle, och får allas vår sakfråga.
  Bra att du säger till att det behövs ekonomiskt stöd. Har just bidragit till det och uppmuntrar övriga att göra detsamma.

  Gott nytt år allihopa!

 15. Pelle Billing skriver:

  Tack för det, Access. Gott nytt år!

 16. Gott nytt år, Pelle! Jag hoppas, som du, att 2011 blir året då jämställdhetsdebatten blir lite mera jämställd. Tyvärr är det långt kvar, men vi får kämpa på!

 17. Christer Karlsson skriver:

  Lycka till med bloggen och alla projekt under 2011 !!

 18. Cuben skriver:

  Gott Nytt År!

 19. Per Hagman skriver:

  Pelle!
  Du har stor heder för vad du skapar.
  Jag skall under detta år stödja Dig och Din tanke kring män.
  Per Hagman
  Adm.stab.Kn Int Log .UCN / Röda Korset

 20. Dalahest skriver:

  God fortsättning!

 21. Vänstersympatisören skriver:

  2010 är också året då sexköpslagen, denna heliga ko, började kritiseras på större allvar från de mest skillda håll. Nästa år lanseras vad jag förstår ett nytt parti – liberaldemokraterna – som ska ta kampen mot den till nya nivåer. Även om jag inte sympatiserar helt med (L) så är initiativet välkommet.

Google