Ett land utan empati

17 december 2010, av Pelle Billing

Jag vet inte hur många gånger som jag blivit tillsagd att feminismen minsann bryr sig om bägge könen, och att feminism är något som gynnar alla. Därmed borde även män bli feminister, och engagera sig i kampen för ett jämställt samhälle.

Visst finns det en del feminister som på allvar bryr sig om mansfrågor. Men det är inte dessa feminister som har makt och inflytande. De är marginaliserade, precis som alla mansrättsaktivister.

De feminister som har makt, inflytande och mediautrymme, är sådana som Anna Laestadius Larsson, som inte ens skäms över att säga att hon helt saknar empati för pojkar.

När det går så långt så att man tappar empati t o m för små oskyldiga barn, då har det gått riktigt långt. Det är dags för en förändring, och detta snabbt.

 

7 kommentarer på “Ett land utan empati”

 1. Jesus skriver:

  Så rätt så..att till och med ge sig på barn, bara för att de är pojkar, är avskyvärt och visar bara att feminismen i sig är en farlig väg att vandra, det finns inget jämställt på den vägen, då den bara leder till ökad segregering mellan människorna, vilket är vad vissa feminister länge och väl predikat för, bl.a Valerie Solanas, SCUM – Society cutting up men – och Sara Stridsberg, SKAM – Skär kuken av alla män – Men de är fler än så här, och det borde vara dags att registrera alla dessa feminister som förespråkar våld mot män.

  /Jesus

 2. Tanja skriver:

  Hm, hon verkar ju bara allmänt bitter och, som vanligt, sakna verklighetsförankring. Här kommer förresten en blodtryckshöjare:

  KEMIBÖCKERNA SAKNAR ETT GENUS- OCH ETNICITETSPERSPEKTIV!

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/

 3. Träd skriver:

  Hon kan verkligen inte koppla orsak och verkan, och hon kan inte skilja på nutid, framtid och dåtid. När vi pratar om barn pratar vi också om framtid. Hon jämför deras framtida situation med nutid. Dvs bara för att det går bra för män nu kommer det gå bra för dem i framtiden också. Hon kan inte koppla att tjejernas högre betyg kommer orsaka en förändring som innebär ombytta roller, om vi inte NU satsar på pojkarnas betyg.

  Hur kan man låta folk som gör så många tankefel få skriva artiklar?

 4. Pelle Billing skriver:

  Träd,

  Den tendensen stör jag mig ofta på. Den kommer också fram när mindre begåvade skribenter förfasar sig över att vi har så många kvinnor som studerar på högskolan men så få professorer. Då inser de inte att för 40 år sedan var situationen en annan! Det tar ett tag att bli professor…

 5. Viktor skriver:

  Jag som är företagare har bestämt mig för att bojkotta kvinnliga tjänster så gott det går. Det är ett könskrig som pågår. Det är bara att välja sida.

 6. En läsare skriver:

  ”Det är ett könskrig som pågår.”

  Nej! Det som pågår är en radikalfeministisk (statsfeministisk) kamp, representerad av lika många som röstade på Feministiskt Initiativ, och de idioterna vill göra det till en könskamp.

  Tänk Margareta Winberg/Eva Lundgren, Slagen Dam/Mäns Våld Mot Kvinnor.

 7. Anders skriver:

  Det är vissa människor som vill ha könskrig, inte vettigt att hänga på dem.

  Detta med att inte känna empati för ens egen sort är en mänsklig egenskap som man behöver vara medveten om så det inte styr ens tyckande och handlade. Det är enklare att leva sig in i och känna med människor som liknar en själv. Män har enklare att se problem män råkar ut för och kvinnor har lättare se kvinnors problem. Man behöver helt enkelt använda sitt intellekt också emellanåt, inte bara gå på känsla.

  Uppenbarligen har denna SvD-krönikör enbart gått på upprörda känslor och inte tänkt öht.

  För att nämna en av sakerna i krönikan — att unga pojkar grottar ned sig i datorspel kan minst lika mycket bero på att de inte känner att de duger eller klarar det sociala (gentemot tjejer inte minst) och istället isolerar sig vid datorn.

Google