Bra artikel om sexköp och EU

16 december 2010, av Pelle Billing

Camilla Lindberg – f d folkpartistisk riksdagskvinna och enda person i Riksdagen som öppet stöttat mansfrågorna – skriver idag en bra artikel i SvD om sexköp och EU. Medskribenter är även Alexander Bard, Helena von Schantz, Carl Johan Rehbinder och Malin Westberg.

Ett par citat:

Att exportera den svenska sexköpslagen till EU är lyckligtvis ett omöjligt projekt. De andra medlemsstaterna kan nämligen se skillnad mellan frivillig sexhandel och trafficking.

Winberg och Hedh utgår också från att sexköp alltid handlar om män som köper sex av kvinnor, men bland yngre sexsäljare i Sverige är männen i majoritet. Denna verklighet vill Winberg och Hedh över huvud taget inte se, eftersom det strider mot deras radikalfeministiskt ideologiska ställningstaganden.

 

3 kommentarer på “Bra artikel om sexköp och EU”

 1. Kenneth skriver:

  Margareta Winberg & Co har medvetet blandat samman begreppen prostitution och trafficking – det var därför som den vansinniga sexköpslagen överhuvudtaget kunde drivas genom riksdagen.

  Staten ska bekämpa människohandel, koppleri och övergrepp med de lagar som sedan länge finns inom dessa områden – men den ska ge fasen i att blanda sig i medborgarnas sexliv!

  Väldigt tråkigt för övrigt att den friska fläkten Camilla Lindberg röstades ur riksdagen samtidigt som en radikalfeminist som Birgitta Ohlsson obegripligt nog fick förnyat mandat i riksdagen och till och med blivit kvar som statsråd.

 2. Ingo skriver:

  SVERIGES RADIO OCH SEXKÖPSLAGEN

  Sveriges radios huvudreportage i Ekot 16/12 2010 behandlade hur en kvinnlig, svensk polis under tjänstgöring i och vid Adenviken (piratområdet vid Afrikas östkust) upptäckt, att fransk, tysk, italiensk m.m. (manlig) skydds- och militärpersonal, stationerad där, under sin fritid i land ”köpt sex” av villiga, tillströmmande afrikanska kvinnor. Kontaktplatser var främst barer.

  Den kvinnliga polisen (Elisabeth Schimann) var upprörd på gränsen till sammanbrott. Så var en annan, intervjuad feminist (Eva Zillén från organisationen Kvinna till Kvinna), Liksom Sveriges radios kvinnliga reporter (Beatrice Janzon).

  Man funderade på möjligheten att vända sig till EU för att få alla Europas länder att omedelbart ändra sina lagar i enlighet med de svenska så att varje form av manligt sexköp utomlands ska kriminaliseras. (Kvinnliga ”dansresor” till Gambia, Karibien m.m. berördes inte.)

  Ekots hemsida 16/12 2010: ”Elisabeth Schimann utgår från att också andra EU-länder har regler för uppförande, i likhet med de sexköpsförbud FN har för sin utlandspersonal, men hon tycker att det behövs en översyn.”

 3. [...] Flera som bloggar i ämnet: Torbjörn Jerlerup, Helena von Schantz, Reformera sexköpslagen, GenusNytt, Hanna Söderström, Pelle Billing [...]

Google