Ännu en dag…

08 december 2010, av Pelle Billing

…och ännu en man som hör av sig efter att han blivit misshandlad av det svenska rättssystemet. Den här gången var scenariot närmast ett skolexempel på hur det går till i Sverige år 2010. En dag är kvinnan bara borta, och har tagit barnen med sig. Mannen blir orolig och går till slut till polisen för att anmäla barnen som saknade. Men kvinnan har hunnit före och han är redan anmäld för misshandel av henne. Barnen säger till familjerätten att det aldrig förekommit våld mellan föräldrarna, men på kvinnans ord (uppbackad av sina kollegor) döms mannen till fängelse för grov kvinnofridskränkning, och kvinnan får enskild vårdnad.

Mannen har inte annat att göra än att acceptera att han bor i ett land där mäns rättigheter och rättssäkerhet urholkats till en nivå som allmänheten är helt ovetandes om. Min gissning är att Reinfeldt inte har en susning om hur illa det är ställt i det land som han leder.

 

14 kommentarer på “Ännu en dag…”

 1. Jax skriver:

  Hej Pelle.
  Detta låter på gränsen till otroligt. Det innebär att svenska domstolar fortfarande dömmer män till hårda straff utan bevis enbart på en kvinnas berättelse. Har du läst domen? Är detta sant är det en fruktansvärd skandal.

 2. maukonen skriver:

  Suck…

  Hur kommer det sig att jag inte ens blir förvånad längre?

  Det är en stor skam att en kvinnas ord väger tyngre än en mans i domstol, och även att en kvinna inte behöver bevisa något av de hon säger är sant.
  Det finns ingen jämlikhet inför lagen i Sverige.

 3. Håkan skriver:

  @Jax

  Men enligt nuvarande svensk rättslogik så fanns det vittnen, kollegorna som vittnade. Att de (troligen) endast återberättade vad kvinnan berättat spelar mindre roll.

  Skrämmande att inte barnens berättelse gör att varningsklockorna inte ringer och man begär att få se något läkarutlåtande om eventuella skador.

 4. barfota skriver:

  Helt ärligt. När hade någon politiker ”en susning om hur verkligheten för fotfolket ser ut? Skrämmande att sådant ens får förekomma i en demokrati eller skall det vara damokrati?

 5. P.E. King skriver:

  I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.(Vilhelm Moberg)

  Feminismen har gjort Sverige till en…

  … F E M I K R A T U R !

  Interessengemeinschaft Antifeminismus (IGAF)

 6. TS skriver:

  ”Min gissning är att Reinfeldt inte har en susning om hur illa det är ställt i det land som han leder.”

  Jag begriper mig inte på den här ohjälpliga blindheten, dövheten och dumheten hos de ”anti-feministiska” rösterna.
  Exakt samma handikapp som rättsväsendet ju i det här landet lider av idag.

  Får jag påminna dig om att du snackar om en man som fullständigt sket i folks vilja när han återinsatte en viss lila Ask på kanske den viktigaste ministerposten …?

  Anta nu att han inte har en susning om hur illa det är ställt…
  Vore det ett plus, det? Ungefär som fel + rätt = 0?
  Det tror jag inte.

  Alternativet till Reinfeldt är inte det där förskräckliga röda spöket…
  Inte heller SD (som är resultatet av så mycket misskötsel).

  Sanningen duger gott.
  Och lite av antika Greklands balanstänkande och common sense.

 7. Musse Pig skriver:

  Att Beatrice Ask blev minister var ett fullständigt bendover för det feministiska maktetablissemanget.

 8. Mattias skriver:

  …och här är steg 2 i deras plan:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/08/tv-ngsv-rda-misshandlande-m-n#comments

  Först räcker det med en saga (ovan) för att få någon fälld och sedan kan vi låsa in männen! Därmed är makten till 100 % överflyttad till kvinnorna och vi kan bara hoppas att så många unga killar som möjligt hinner över gränsen innan de blir tagna.

 9. anonym skriver:

  Det ska mycket till för att det ska bli en fällande dom. Undrar bara hur ni säkert kan veta att han är oskyldig? Även jag undrar: Har ni sett domen? Har ni träffat kvinnan, eller går ni bara på mannens uppgifter i detta?

 10. Pelle Billing skriver:

  Till er som undrar över domar och/eller mer info:

  Jag tänker inte berätta mer om just det här fallet, för att säkerställa anonymitet.

  Men i allmänna ordalag kan jag säga att jag sett tillräckligt med domar för att veta att en man kan bli avskild från sina barn och dömd till misshandel endast på en kvinnas ord. Så illa är det, hur gärna vi än skulle vilja att det inte var det. Det är även näst intill omöjligt att få resning i Sverige, även om man t ex blev dömd för våldtäkt innan Högsta Domstolen började kräva teknisk stödbevisning. Sammantaget är rättssäkerheten fortfarande låg i dessa typ av fall.

 11. anonym skriver:

  Hmmm…Ja jag har väl hört min beskärda del jag också när det gäller kvinnors olika sätt att hålla barnens pappor borta, och vet även att det ibland kanske blir fällande domar när det inte borde. Vill ju trots detta ändå tro att vi har ett bra rättssystem när det gäller alla typer av brott…men tydligen är det inte så, och mer vanligt än jag trott. Är ändå lite skeptisk eftersom jag även känner till fall där mannen spelar så jäkla oskyldig och säger sig inte förstå var alla anklgelser kommer ifrån. Tror till och med att en del tror på det dom själva säger, tyvärr. Det finns mycket sjukt där ute i verkligheten. Kan även tillägga att jag är kvinna, men ingen bitter och hämndlysten sådan utan jag kan nog säga utan att överdriva att jag är ganska realistisk….och har en ganska realistisk syn på mig själv också. Lycka till med dina fortsatte granskningar, alla som månar om människan behövs.

 12. Förslag på förändring till förbättrad Rättssäkerhet för Män

  Antifeministisk mobilisering-liberal konservativ balans

  http://www.runebert.com/nyhetsbrev27.html

  ”Feminismen är reaktionär

  Den som vill ta del av en märklig, men underhållande vänsteranalys, kan jag som helgläsning tipsa om essän Feminismen är reaktionär av Armas Lappalainen i Dagens story. Där skrivs:

  Det är denna feministiska rörelse som är den nya postmoderna epokens mäktiga reaktionära kraft. Den utger sig för att företräda den kvinnoemancipation som liberalerna sedan 1700-talet utvecklat, men i själva verket utgör den spjutspetsen i den patriarkaliska militärstatsreaktion som är vänd mot den liberala renässansen, den som vi kallar modernismen. Den spränger den liberala ordningen med sin häxjakt på män . . .

  Lappalainen menar att feminismen förstörde flowerpowerrörelsen som proklamerade “Make love not war”, inte minst mellan män och kvinnor. Genom att ställa kvinnor mot män splittrades vänstern och därmed möjligheterna att nå en verklig frigörelse.”

  http://erixon.com/blogg/2008/04/feminismen-ar-reaktionar/

 13. demokrati, yttrandefrihet, neutralitet, jämlikhet, religionsfrihet etc.

  Allt är relativt, allt beror på. Inget är självklart. Det kommer nepotismen, vänskapskorruptionen där mycket sker informellt och politisk korrekthet att se till att friheterna inte utnyttjas.

  Finns det några planer på en demonstration utanför åklagarmyndiheten eller något liknande? Vi borde visa världen att alla svenskar är inte som Ny och Reinfeldt! https://www.flashback.org/t1275257p1539

 14. [...] avslutar med det senaste exemplet på hur genusteorier skapar rena rättsövergrepp. En dag är kvinnan bara borta, och har tagit barnen med sig. Mannen blir orolig och går till slut [...]

Google