Både i Stockholm och Malmö har tidigare anordnats pubträffar för oss som är intresserade av ett nytt synsätt på jämställdhet – ett synsätt som lägger till mansfrågorna. Pär Ström har nu annonserat ut en träff i Stockholm den 18 oktober, och i kommentarerna på Genusnytt väcktes idén om att hålla en träff samtidigt i Sveriges tre största städer: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Att samordna träffar tycker både Pär och jag låter som en utmärkt idé, och därmed kommer detta att ske om en vecka, den 18 oktober kl 18.

 • I Malmö träffas vi på Café le fil du Rasoir, som ligger mittemot Centralen på Norra Vallgatan 62. Denna lokal är hyggligt stor, ligger nära tåg och bussar samt serverar alkohol, alkoholfritt och även tilltugg. Här kommer jag själv att närvara. Vi börjar kl 18 men det går bra att droppa in senare för de som inte kan komma när det börjar.
 • I Göteborg sker träffen på The Dubliner på Östra Hamngatan 50 B.
 • I Stockholm sker träffen på puben Harry B James på Regeringsgatan 49. Här kommer Pär Ström att närvara.

Tag chansen att träffa andra som vill tänka nytt i genusdebatten (s k genusrebeller ;) )!

 

15 kommentarer på “Pubträff i Malmö, Göteborg, Stockholm nästa vecka!”

 1. Gonzo skriver:

  ”Våldtäktsmän ska hängas ut på nätet”
  ”Häng ut våldtäktsmännen på nätet. Det skulle vara mer effektivt än att polisanmäla.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article7935349.ab

  ”– Jag önskar att det fanns ett register på nätet som hela tiden uppdaterades, för vi vet ju att domstolarna inte kan fixa det här, säger hon. ”

  Så är man oskyldigt anklagad så ska man hängas ut som våldtäktsman ändå?

  ”– Vad jag föreslår är att kvinnor för en sorts dagbok på nätet. Om en man går för långt så skriver hon ut det”

  Kvinnorna ska alltså sitta själva och lägga ut uppgifter om män ”som går för långt”. Har alla kvinnor samma syn på sex och män? Jag har en känsla av att det som vanliga kvinnor viftar bort blåser feministiska kvinnor upp till gruppvåldtäkt. En klapp på stjärten och vips är man uthängd som våldtäktsmän.

  Varför är det bara sexbrottslingar och män som blir oskyldigt utpekade som sexbrottlslingar som ska hängas ut?

  Varför kan vi inte hänga ut rattfyllon och sådana som vi anser vara rattfyllon?
  Har man en granne som brukar köra full så borde man väll få hänga ut honom på nätet i stället för att gå till polisen??
  Häng ut alla som friats i domstol också, dom är nog skyldiga ändå.

  Ett ofentligt register över alla som misshandlar och mördar vore bra. Då ska det också omfatta alla som friats i domstol och på såvis kommit undan.

  Ett register över kvinnor som misshandlar barn. Låt barnens pappor föra en dagbok på nätet, där dom kan notera övergrepp som mamman utsätter barnen för. Allt för många kvinnliga barnmisshanldare klarar sig undan och lyckas till och med få vårdnaden om barnen vid en ev skilsmässa. Det måste upphöra

 2. barfota skriver:

  Jättekul idé att synkronisera träffarna i storstäderna.
  Jag kommer att vara både där och på utbildningsdagen Män som brottsoffer på Malmö börshus den 29/10

  Spännande värre.

 3. Hamstr skriver:

  Harry B James kan ofta ha en otroligt hög ljudnivå! Så ni som kommer närvara har det i åtanke. Ha det så roligt!

 4. Manhood United skriver:

  Var på första Genus Nytts träffen och ljudnivån var irländsk rebellisk och man hörde lätt varandra i häftiga och konstruktiva diskussioner. Ljudnivån är nog ett kvitto på att det finns ett enormt behov av att diskutera och att avsaknaden av just ett forum i samhället blir så påtaglig. Det pga att media locket finns i sverige.

  @ Gonzo

  Förslag om all lögnerskor och falskanmälare borde också hängas ut!

 5. morrhugg skriver:

  Hoppas att ni ”kändisar” säger till i god tid när ni hälsar på andra städer, så att vi andra får en chans att säga hej :)

 6. barfota skriver:

  @morrhugg

  Kan inte du arrangera och synkronisera en träff på din ort?
  Du skall komma ihåg att ingen av dessa ”kändisar” är avlönade av staten utan uppoffrar sig osjälviskt för männens skull. Uppoffra dig du också, samla en grupp män och sätt igång en lokalavdelning på din ort!

 7. morrhugg skriver:

  barfota :

  Kanske jag kan, men det var inte min poäng. Vi som inte bor i Stockholm eller Malmö får sällan chansen att säga hej till de som driver dessa jämställdhetsbloggar. Så, om/när de är ute och reser och funderar på att ha en pubträff så får de hemskt gärna säga till. Även om det är roligt att träffa folk så skulle det vara ännu roligare att få träffa på Pär, Ingrid eller Pelle, Tanja, et al.

 8. barfota skriver:

  @morrhugg

  OK, jag håller med dig att det alltid är kul att träffas IRL, vem vet kanske får vi se ett stort konvent med samlade resurser så småningom. Feminismen börjar ‘sjunga på sin svanesång’.

 9. Roger skriver:

  Vilka kommer till göteborg? Jag kommer att vara där om 1. Jag är ledig från jobbet och 2. Jag inte isf bestämmer mig för att åka till Malmö ist.

  Dubliners lockar väl inte så mycket, senast jag var där höll jag på att bli nerslagen av någon som tyckte att eftersom jag inte röstade på SD så behövde jag inga tänder. Sedan blev han väl inte gladare för att jag mobbade honom för att han var ÖISare. :)

  Barfota:
  Jag vet inte om man kan säga att feminismens börjat ”sjunga på sin svanesång”. Däremot så sker det en omfattande radikalisering efter vad jag har sett, där de som har positionerat sig i sitt utanförskap och offerroll hela tiden måste bli mer extrema för att försvara den identiteten; och där de vettigare rör sig innåt mitten och en mer hållbar jämställdhetssyn. (och där kommer de ju att träffa oss, hurra!)

  Det finns definitivt hopp om en framtid som med fokus på medmänsklighet och könsneutral solidaritet framför gynocentricitet och självrättfärdig fingerpekar-mentalitet.

 10. Pelle Billing skriver:

  Roger,
  Du är välkommen till Malmö! Men det blir säkert ett bra gäng i Göteborg också, och det är viktigt att det börjar byggas små nätverk i många olika städer.

 11. Roger skriver:

  Pelle:
  Om jag tar på mig tandskyddet och går till Dubliners, hur vet jag vilken crowd jag ska sålla mig till?

 12. Pelle Billing skriver:

  Om du har tandskydd och röd t-shirt så hittar alla dig ;)

  Skämt åsido, du kanske har sett Joakim R på bild? Han ska vara där.

 13. morrhugg skriver:

  Blir nog ett gäng i göteborg, hoppas jag på. Förhoppningsvis är det någon som skrivit ut ett par pamfletter från genusnytts sida, så blir det enklare att hitta varann.

 14. [...] har precis annonserat ut en kommande pubträff i Stockholm för jämställdister, och precis som tidigare har gjorts så samordnar vi och har en samtidig träff i [...]

 15. [...] på Café le fil du Rasoir, som ligger mittemot Centralen på Norra Vallgatan 62. Här kommer Pelle Billing och undertecknad att [...]

Google